Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים,

אני מתכנן לקנות רכב בזמן הקרוב ואני מתלבט בין כמה אפשרויות.

אוטו חדש i10 ב-60,000 ש"ח במימון .. או פיג'ו 208 שבמבצע היום יום אחרון, אבל אני מאמין שבעתיד הקרוב יהיו מבצעים והנחות נוספים.

או אוטו ישן בתקציב של 15-16K.

השאלה עד כמה משמעותי הפער בעלות אחזקה חודשית\שנתית של אוטו חדש לעומת ישן ?

לצורך העניין הפיג'ו 208 ההוצאות היבשות: 1,000 בחודש (60תשלומים) + בערך 450 דלק בחודש + 350 ביטוח.

ואני לא כולל את האגרה שצריך לשלם בהתחלה.

אוטו ישן: 420 (הלוואה) + 225 ביטוח + 500 דלק (יש חיה כזו?) + 180 על תיקונים בממוצע לחודש במקרה אידאלי ?

* עם אוטו ישן אני לא מתחייב לדבר פרט להלוואה (ללא ריבית אגב) מצד אחד מקנה שקט נפשי

* עם אוטו חדש אפשר פחות או יותר לצפות הוצאות חודשיות קבועות, לא לדאוג מתיקונים כי יש אחריות ? וזה אוטו חדש!

הנסיעות שלי זה כל יום קרית-גת אשקלון (20 קמ +-), קצת בתוך העיר קרית-גת, ובסופי שבוע אולי נסיעה למרכז.

שיקולים כלכליים: יש לי בערך 1,800 ש"ח פנויים בחודש, תיאורטית הסכום יכול ללכת על הרכב.

אילו שיקולים לא לקחתי בחשבון ?

אני די בטוח שעם אוטו ישן, במידה ולא יתקלקל רכיב ממש-ממש יקר, אני אסתדר יפה מאוד.

עם אוטו חדש עולים חששות, כי לא ניתן 'להקפיא' את התשלום במצבי משבר חלילה, ושאלה אם ניתן למכור את האוטו בכל עת או שמא חייב קודם לסגור את המימון בכדי למכור.

במידה ואני בוחר לקנות רכב ישן: יש סוגים מסוימים שכדאי להתמקד בהם או שפשוט מחפשים משהו שמור היטב ?

עקרונית אני אוהב מכוניות קטנות בגודלן, ידני בלי יותר מדי דרישות נלוות. הייתי לי רנו קליאו בי B בעבר ומאוד נהניתי ממנה מבחינת נסיעה.

תודה :p

פורסם

קודם כול, אתה לא צריך לחשב כמה אתה משלם בכול חודש, אלא כמה הירידת ערך.

ובסופו של דבר הכול תלוי בצרכים שלך, לכמה זמן אתה מתכנן להשאר עם הרכב

אל תטעה בעניין, רכב חדש יעלה הרבה יותר מרכב ישן, אבל לא הכול זה כסף בחיים, ויש אנשים שהבטיחות, השקט הנפשי, אי התרוצצות במוסכים חשוב להם יותר מכמה מאות שקלים בחודש.

פורסם (נערך)

אוטו ישן יעלה הרבה פחות, אפילו אחרי יישור קו רציני במוסך . אבל אתה צריך להיות מוכן נפשית להגיע למוסך מעבר לפעם בשנה (כי יש בלאי טבעי ). כמה שקלים שווה לך ההתנייה הזו ? זה אתה תחליט. יש כאלה שמכורים לריח הניילון... תזכור שהרכב ישן ביקור במוסך עלול לעלות יותר מהרכב עצמו אז אל תבהל. אני מכיר מישהו שקנה יונדאי לנטרה מודל 2000 ב 1000₪ . רק הטסט שווה יותר. הרכב נוסע כבר שנה עם טיפול תקופתי בלבד. בגיל כזה גם לא עוברים טסט פעם ראשונה... עדיין עם כל הזמן והכסף שהושקע לא תגיע למחיר של יונדאי חדשה. אפילו לא קרוב לכך.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תודה רבה !

אני צריך אוטו לטווח ארוך אבל כשאסיים את התואר (בעוד שנה וחצי) אז אשתחרר קצת כלכלית ואולי אז יהיו שיקולים למכור את האוטו הישן ולשקול אופציות של מימון ורכישת אוטו חדש. אז לוגית נראה לי עדיף להביא אוטו ישן עכשיו אבל חבריי עשו לי קצת סלט בראש שאולי שווה להביא אוטו חדש בגלל שההוצאות החודשיות כמעט אותו דבר וכדומה...

לאחר עיון בפורום שמתי לב שרבים ממליצים על Hyundai Getz בתקציבים שבין 15-20k, וכמו כן שאלתי שכן בטח נענתה מיליוני פעמים: הפיג'ו 206 ידנית של השנים 2003-2005 זו אופציה טובה או שזה כמו למצוא מחט בערימת שחת ?

תודה.

פורסם

מבחינה כלכלית ברור שעדיף רכב ישן. זה לא סתם שכל תפרני העולם נוסעים על רכב ישן, ולא עושים ליסינג מימוני או קונים רכב חדש בתשלומים. אם אתה קונה היום רכב חדש, בעוד שנתיים הוא יאבד כמעט 30 אחוז ממחירו. זה אומר שיש לך בנוסף לכל החישובים שעשית עוד 15 אלף ש"ח בשנה שמתבזבים "על ריק", בגלל ירידת הערך.

ברכב של 15 אלף ש"ח, אתה מחשב 30 אחוז ירידת ערך מסכום של 15 אלף ש"ח, וזה הרבה פחות כסף.

פיג'ו 206 ידנית זאת אופציה טובה, ועדיין אפשר למצוא מכוניות כאלו שמורות ומטופלות. חשוב למצוא אחת כזאת, מטופלת היטב, כי 206 שהוזנחה עלולה להאכיל אותך הרבה מרורים. ובכל מקרה אתה צריך לדעת שה-206 זאת לא המכונית הכי אמינה שיש בעולם. לא צריך לפחד, זה לא שכל שבוע תיתקע עם האוטו. פשוט לדעת שפה ושם יהיו לך כל מיני בעיות, לפעמים קטנות ולפעמים גדולות. בעיות שחברים שלך עם יונדאי גטס לא יתקלו בהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ניסיתי לאמוד את כל העלויות הכרוכות ברכישת רכב חדש לעומת ישן , את כל החישובים הצגתי ברמה חודשית ובהנחה שאתה קונה היום רכב ומוכר בעוד 5 שנים:

Capture.PNG

נראה שיש תוספת של כ 5000 ש"ח לשנה עבור אחזקת רכב חדש

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אתה יכול למצוא ביד 2 פיג'ו 206+ ידנית במחירים מצחיקים שנת 2011 ב 33K - 45K וק"מ נמוכים.

לדעתי שווה לבדוק זה רכב נחמד מאוד ואת ירידת הערך הגדולה הבעלים הקודמים כבר ספגו ועם זאת אתה נוסע ברכב יחסית חדש. תוכל למצוא גם 206 ידנית או גראנדה פונטו ידנית 2008 בסביבות 25K.

פורסם
ניסיתי לאמוד את כל העלויות הכרוכות ברכישת רכב חדש לעומת ישן , את כל החישובים הצגתי ברמה חודשית ובהנחה שאתה קונה היום רכב ומוכר בעוד 5 שנים:

[ATTACH=CONFIG]417611[/ATTACH]

נראה שיש תוספת של כ 5000 ש"ח לשנה עבור אחזקת רכב חדש

הייתי מוסיף 2 נקודות לעבודה שעשית:

1. טיפולים ברכב ישן וחדש מאותו סגמנט/ יצרן עולים אותו דבר. אין חובה לטפל במוסך מורשה יבואן כדי לשמור על האחריות ולפעמים עדיף שלא לטפל במורשה יבואן.

2. סביר להניח שעם רכב ישן, אפילו מאד מוצלח, אתה תיכנס באופן לא מתוכנן בערך פעמיים בשנה למוסך. לתיקון קטנצי'ק או שתיתקע. הייתי מוסיף לחישוב עוד הפסד של יום עבודה או שניים.

כך שסה"כ נראה לי שההפרש בין רכב חדש וזול (אזור 60K) לרכב ישן הוא "רק" 4K אולי אפילו שלושת אלפים ש"ח בשנה. לדעתי זה שווה את השקט הנפשי של להגיע כל יום לעבודה/ לימודים.

פורסם

לא צריך להיות קיצוני ולהגיד שאני קונה או חדש או ישן. אפשר לרכוש גם יד 2 משנתון מתקדם שיעשה עבודה טובה וכבר ספג את ירידת הערך המשמעותית, ברכבים שציינתי בהודעה הקודמת שלי.

פורסם
הייתי מוסיף 2 נקודות לעבודה שעשית:

1. טיפולים ברכב ישן וחדש מאותו סגמנט/ יצרן עולים אותו דבר. אין חובה לטפל במוסך מורשה יבואן כדי לשמור על האחריות ולפעמים עדיף שלא לטפל במורשה יבואן.

2. סביר להניח שעם רכב ישן, אפילו מאד מוצלח, אתה תיכנס באופן לא מתוכנן בערך פעמיים בשנה למוסך. לתיקון קטנצי'ק או שתיתקע. הייתי מוסיף לחישוב עוד הפסד של יום עבודה או שניים.

כך שסה"כ נראה לי שההפרש בין רכב חדש וזול (אזור 60K) לרכב ישן הוא "רק" 4K אולי אפילו שלושת אלפים ש"ח בשנה. לדעתי זה שווה את השקט הנפשי של להגיע כל יום לעבודה/ לימודים.

מסכים לגבי הפסד ימי עבודה.

אולם לעניין טיפולים, ברכב ישן אתה יכול לטפל במוסכים קטנים בעלות מאוד מאוד זולה, ברכב חדש מעבר לאחריות אתה בעצמך לא תרגיש בנוח להכניס אותו למוסך קטן שלא לאמר זעיר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מה אתם יכולים להגיד על הפיאט פונטו גרנדה למיניהם שנמכרים בטווח של 18-25K בלוח יד2 ?

יצא לי לנסוע עליו פעם אחת ולמיטב זכרוני די נהניתי מהנסיעה עליו (גיר ידני), אני אוהב איך שהאוטו נראה, הוא קטן בדיוק לטעמי.

אבל שוב מה השיקולים כשמתלבטים בין אוטו כזה ליונדאי גטס\פיג'ו 206 ? אני מניח שהמכריעים הם - טיפולים,אוטו שמור וכדומה נכון ?

* די ירדתי מהעניין של להביא אוטו חדש.

פורסם

יש לי חבר שמנסה לפתוח את עיני על ניסאן אלמרה 2002-2004, הייתה לו אחת שהוא השבית בתאונה וקנה עוד אחת כזו לאחר מכן.

אומר שהאוטו לא הכי חסכוני מבחינת דלק אך לא משהו מטריף מדי (1:12? 1:11?) ?

מבחינת תחזוקה הוא מעיד על כך ששתי ההתנסויות שלו חיוביות, כלומר האוטו לא רואה הרבה מוסך למעט טיפולים שגרתיים וכד'.

ה Downer שלי: הוא אומר שאפשר להסתכל רכב שעבר "הרבה" ק"מ, כלומר גם בסביבות ה-200אלף זה סביר, זה קצת לא נראה לי אבל היי מה אני מבין...

הDowner השני זה שהאוטו קצת גדול לטעמי לעומת הרנו קליאו בי שהייתה לי, לעומת פיג'ו 206 והיונדאי גטס :D

ראיתי שבמכירים האלו ובמכוניות משפחתיות כאלו נכנסים רכבים נוספים כמו המזדה לאנטיס והסובארו אימפרזה.

*** יפניות *** בטח לא מבטיחות שום דבר ב-100% אבל יש יותר סיכוי לקנות אוטו ישן יפני ולא ליפול מבחינת תקלות מאסיביות ?

נניח ואשקול את המכוניות ה"גדולות" האלו, האם באמת אפשר להסתכל על רכבים עם ק"מ גבוה יותר ולא לפחד כ"כ ?

אמרו לי כי המנוע חזק וגדול יותר, אנערף ! :D

הניסאן אלמרה די קורצת לי למרות אורכה של המכונית ^_^

פורסם

אתה מסתובב סביב עצמך כמו חתול שרודף אחרי זנבו שלו.

עצור לרגע, ותחשוב - מה בעצם אתה רוצה. מה חשוב לך יותר, ומה פחות: מחיר קניה? מחיר אחזקה? אמינות? מראה? "מגניבות"? ביצועים?

את כל אלו תוכל להשיג - אבל לא את כולם ביחד באותו רכב.

תחליט מה חשוב לך יותר ומה פחות, ואז נוכל להציע לך הצעות.

כרגע אתה סתם מסתכל על כל רכב שעובר לידך.

דני

פורסם

אני התניידתי בשנים האחרונות עם פג'ו 306 שאיתי מאז התיכון, העלות היתה 800 ש"ח בשנה לטיפול לפני טסט, וטסט, וזהו. בכל הזמן הזה היו לי שתי תקלות 'בלתמ', שתיהן נפתרו בסכום זניח של כסף.

מאז שהחלפתי לבראבו, רק המוצרי דיטיילינג עלו לי יותר מהאחזקה השנתית של הפג'ו....

אז בלי קשר לירידת ערך, מבחינת אחזקה נטו, רכב ישן (שמור וטוב!) שאתה מטפל אצל מוסכניק פרטי יעלה לך הרבה פחות מרכב חדש שאתה מטפל בו במוסך מורשה.

מצד שני, הפג'ו שלי היתה אהובה והכל אבל לא הייתי 'מחובר' לרכב, עם הבראבו זה שונה ואני ממש שמח כל פעם שיוצא לי להכנס אליה, ואת הערך המוסף הזה לא ניתן למדוד בכסף והוא משתנה בין אנשים.

אז ההמלצה האישית שלי: אם זה רכב A TO B, תנסה למצוא אקזמפלר ותיק אמין ושמור היטב (עדיפות לכזה של משפחה/מכרים או חברי פורום, ולא סתם זר מיד 2, לדעתי וכמובן רק במידת האפשר), תטפל בו כל שנה וכנראה שזה יצא לך משתלם כלכלית בטווח הארוך.

אם אתה מחפש רכב עם ערך מוסף כלשהו (אבזור עשיר, מראה מיוחד, חוויית נהיגה, או כל מיני דברים אחרים בהתאם לדרישות שלך) - אז אולי שווה להשקיע יותר כסף ולקבל רכב עם 'ערך מוסף'.

בהצלחה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...