Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני הרכבים בכותרת נמצאים אצלנו במשפחה. הטולדו של ההורים והקורדובה שלי.

לאחרונה ההורים שלי קנו רכב חדש והציעו לי לקחת את הטולדו שלהם ולמכור את הקורדובה שלי, מכיוון שאני נוסע הרבה (כ-30000 ק"מ) בשנה והק"מ של הקורדובה שלי כבר הגיע ל-250K (לעומת 120K אצלם בטולדו), אני שוקל זאת ברצינות.

מה דעתכם?

רכב שנת 2005, ידני עם 250K על השעון או רכב שנת 2004, אוטומט, עם 120K על השעון?

האם המכלולים ברכב מושפעים בעיקר מגיל הרכב או הקילומטראז' שהוא עבר?

עד כמה ההפרש בצריכת הדלק יהיה משמעותי בין שני הרכבים בנסיעות בינעירוניות בעיקר?

תודה,

מקס

פורסם

קשה לדעת.

קח בחשבון שצריכת הדלק בטולדו תהיה מון סתם גבוהה יותר, ושלמכור את הקורדובה במחיר נורמלי יהיה די קשה.

ממליץ לך לקחת את שתי המכוניות לבדיקה אצל מוסכניק שאתה מסומך עליו, ולפי ממצאי הבדיקה + מה שכתבתי למעלה - תחליט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני בונה על למכור את הקורדובה ב-10 אלף ש"ח. על הטולדו ההורים שלי קיבלו הצעה של 16 אלף ש"ח. ההבדל זניח.

אני אשאל את זה אחרת, 250K ק"מ בקורדובה. כמה ק"מ מנוע כזה יכול לסחוב (מנוע בנזין)?

פורסם

1. אורך החיים של המנוע של הקורדובה תלוי בהיסטוריה שהוא עבר.

2. אתה יכול להעמיד את הקורדובה למכירה ולבדוק את השוק, לדעתי ספק אם תצליח למכור את הקורדובה במחיר המבוקש או אפילו קרוב לזה, לנסות לא יזיק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם טיפלת כמו שצריך בקורדובה ואין לה שום איבוד של מים/שמן אז אין שום סיבה שהיא לא תיסע עוד כמה עשרות אלפי ק"מ טובים.

מצד שני הטולדו הרבה יותר רכב גם נמצא בסגמנט של משפחתית לאומת קורדובה שזה מיני משפחתית.

אם אין לך בעייה עם גודל של טולדו וצריכת דלק שתעלה (וגם אחזקה יותר יקרה אם יתקלקל משהו) אז אין מה לחשוב ביכלל.

בקשר לגיר האם הותקן לו קולר חיצוני? כי גירים מהשנים האלה של ואג לא נחשבים לשיא האמינות, והיו הרבה בעיות עם גירים שלא הותקן בהם קולר.

פורסם (נערך)

הטולדו 9 שנים אצל ההורים שלי, טופלה תחילה במוסך של צ'מפיון ולאחר מכן אצל רון. לא הותקן לגיר קולר חיצוני בשום שלב.

ההורים שלי קנו את הרכב כשהוא היה בן שנתיים, הטיפולים היו תמיד במוסך של צ'מפיון ולאחרונה אצל רון - אני יודע בוודאות שהרכב נקי מבחינה מכנית. מצד שני עניין הגיר האוטומטי מדאיג אותי, גם בגלל צריכת הדלק (שהיא גבוהה מאוד בשטח עירוני למשל) וגם בגלל הבעיות שאולי צופן לי הגיר האוטומטי ברכב שבכל זאת חגג יום הולדת 11 השנה.

לגבי הקורדובה. עקרונית, אני יד שלישית, הרכב אצלי כבר 120 אלף ק"מ. אני יודע שהיד הראשונה טיפלה ברכב במוסכים של צ'מפיון, לאחר מכן הרכב נמכר לסוחר רכב - הוא היה אצלו מספר חודשים ופה יש לי חור שחור לגבי הטיפולים שלו. לאחר מכן הוא נמכר לבחור שממנו קניתי את הרכב (וגם הוא טיפל במוסכים של צ'מפיון).

לפני כ-20 אלף ק"מ החלפתי לרכב קלאצ' (המקורי עבר 220K ק"מ) אצל רון.

בטיפול האחרון (240K) רון אמר שמכנית הרכב במצב יוצא דופן למרות הקילומטראז' שלו, המנוע נראה נקי, אין איבוד של שמן או מים - לכן ההתלבטות שלי.

כמובן שמבחינת ההרגשה על הכביש - הטולדו מרגישה אחרת לחלוטין, רחבה יותר, יציבה יותר, הרבה יותר נוחה. על כח אין מה לדבר, 75 כ"ס מול 125 כ"ס.

וכמובן, מדובר על רכב שעבר 120K מול רכב שעבר 250K, אני מנסה לחשב עניין של עלות מול תועלת ולא מצליח.

עריכה אחרונה על ידי Max_igo
פורסם

השקעת כסף באוטו וקיבלת חוות דעת מבעל מקצוע שהרכב תקין.

כל העלות השנתית שלך זה 3 טיפולים בשנה או 2 תלוי במרווח הטיפולים שנע מ1000 ל1500 ש"ח(טיפולים קטנים) ודלק.

לדעתי שאר עם רכבך ותביא למישהו אחר לשבור את הראש עם הטולדו(אפילו אם היא שמורה).

פורסם

לפי דעתי, גם אם ההפרש במחיר בין שני הרכבים נכון לעכשיו 10 אלפים, עדיין כדאי להשאיר את טולדו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ביקרתי היום בבוקר במוסך רון כדי לדבר עם רון לגבי העניין. שני הרכבים מטופלים אצלו במוסך ואני סומך על דעתו.

הוא המליץ להשאר עם הקורדובה למרות ה-250,000 ק"מ שלה (פי 2 מהטולדו).

בסופו של דבר הקורדובה הידנית אמינה יותר, צורכת פחות דלק והטיפולים זולים יותר.

• תוכן חדש...