Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

ברשותי x6 שנת 2009 דגם 35d, בזמן נסיעה לפעמים אני מרגיש כמו רעידות מוזרות בטורים בזמן האצה שחולפות ברגע שאני לוחץ חזק יותר על דוושת הגז, מורגש במיוחד בהילוכים הנמוכים, כמו כן בזמן שיוט על מהירות קבועה (100 לדוגמה) אני רואה את המד טורים על 2,000 ומדי פעם קופץ לשבריר שניה ל2,100 וחוזר שוב ל2,000.

בדקתי את הרכב במוסך במוו אבל לא הופיעה להם תקלה מיוחדת, שאלתי אולי זה סלילי הצתה או פלאגים אבל הם אמרו לי מכיוון שזה רכב דיזל יש לרכב פלאגי חימום ואם הרכב לא עושה בעיה בהנעה הבעיה לא מהם, אחרי שבדקו ונסעו על הרכב אמרו לי שאולי הבעיה היא מהגיר, שבדקו במחשב תפקודי גיר ראו שיש זמן השהיה ארוך מאחד הקלאצים, היה רשום 750 במקום 250 מקס או משהו כזה לא הבנתי בדיוק ואמרו לי לחזור כשתופיע לי נורת תקלה או לחילופין לשלוח את הגיר לשיפוץ.

מכיוון שאני לא ממהר לרוץ ולשלם 30k על שיפוץ גיר הייתי רוצה לדעת על מקום נוסף שניתן לאבחן את התקלה ומבין ברכבים האלו או לחילופין אולי זו תקלה שדורשת החלפת רכיב בגיר (סולונאיד למשל) ולא את כל הגיר.

הרכב עם 190,000 קמ ודגם הגיר הוא zf6hp26z אם זה עוזר (הבנתי שזה גיר חכם שמגיע עם מחשב בתוכו ואם הבעיה היא מהמחשב עדיין צריך לפרק את הגיר ולשלוח לשיפוץ).

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

  • ספונסר פורום
פורסם

לא ציינת מהיכן אתה בארץ, אבל אם אתה מאזור המרכז פנה אל ג'ובאני ממוסך בימר ובקש ממנו חוות דעת נוספת. הוא מומחה במכוניות האלו, ויוכל לתת חוות דעת מקצועית נוספת.

פורסם

**עדכון**

אחרי שביקרתי היום במוסך הנ״ל ג'ובאני בדק את הרכב במחשב וזיהה תקלה בגיר (e clutch), הוא אבחן את זה כגיר מחליק ואין מנוס משיפוץ/החלפת גיר (יש לציין שבדקנו שמן גיר, השמן נראה טוב ולא קיים חוסר).

מבדיקה קצרה מול מכון הגירים של ZF במחניים הם דורשים 15k לשיפוץ + מעמ, לעומת זאת גיר מיבוא יעלה 11k +מעמ.

לשניהם יש להוסיף כ2k עלות עבודה של פירוק והרכבה + עוד 1k בשביל שמן גיר.

 

הייתי רוצה לדעת האם כדאי לגשת למוסך שמתמחה בגירים אוטומטים שיכול לאבחן את התקלה ואולי לחסוך לי את החוויה של החלפת גיר, כמו כן האם המחיר הנ״ל נחשב סביר?

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

יש גם את ספי בא.ת. סגולה שהוא תותח גירים אוטומטיים, יש לו משתמש פה בפורום:

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?8026-%D7%A1%D7%A4%D7%99

 

תתייעץ מה יש לך להפסיד.

 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

 

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

דיברתי גם עם ספי וגם עם אדמונד דירים,

שניהם לא מתעסקים עם גירים של הרכב הזה.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

הייתי במוסך בימר אחרי שהמליצו לי פה בפורום, הוא אמר לי שאני יכול להמשיך לנסוע עד שהגיר ״יגמור״ ואז אצטרך לעשות שיפוץ כי אין ברירה, היום רק שהרכב תחת עומס אני מקבל את התקלה הזאת (עליות לירושלים וכדומה) וגם שזה קורה אני מכבה מדליק והכל כרגיל אבל עדיין לא נח לח לנסוע על רכב כזה ולחשב נסיעות כי אני מפחד להתקע.

קיבלתי המלצה מבעל במוו אולי לבדוק אופציה של תיקון בירדן, דיברתי עם מוסך גדול של במוו בעמאן שנקרא Abu khader והם אמרו לי לבוא בכיף ושיבדקו את התקלה ויטפלו בה, השאלה אם שווה להיכנס לסיפור כזה?

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

ממליץ לשפץ בישראל במקום שמתמחה בגיר הנ"ל.

תעשה בירדן, אולי עבודה איכותית וזולה, אך במקרה ותעורר תקלה תוכל למצוא את עצמך מחפש אותם.

 

כנ"ל גיר מייבוא, אי אפשר לדעת כמה הגיר עבר ואיך נהגו עליו, זה סיכון לא קטן בכלל.

ממליץ לשפץ בהקדם האפשרי - כשהגיר "יגמור" הוא יהיה נתון לעומס וחום רב אשר יעוות אותו ותאלץ במסגרת השיפוץ להחליף עוד חלקים.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

כמה ההפרש בטיפול בירדן לעומת ישראל? כולל, דלק עד לשם הלוך וחזור לפחות פעם אחת בהנחה שאין בעיות....

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

 

×
×
  • תוכן חדש...