Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. התעניינתי באלפא מיטו 155. מצאתי אקזמפלר שנראה שמור. החיסרון הוא שלרכב יש ציפ שמעלה ל190 כ"ס. כבר 25 אלף ק"מ.

על פניו בעל הרכב אומר שהרכב שמור ומטופל במורשה.

הייתם מתקרבים? מדובר הציפ איכותי מחברה איכותית בארץ. לא אפרסם את השם.

בלי קשר במידה ואקנה אוריד את הציפ כי אני לא מחפש בעיות.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

איזה בעיות את לא מחפש שאתה חושב שתמצא?

יש פגיעה מינימלית באמינות, אך אם מטפלים בהתאם, בשמנים איכותיים ולוחצים את הרכב בהדרגה, לא רואה הפרש משמעותי באמינות, כולה ניהול מנוע שונה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הרבה בעלי רכבים רוצים ציפ או תוכנה ואף רוכשים כזאת - אם זה היה מסוכן האם הדבר היה מהווה פתרון די נפוץ ?

לא מדובר על "סיכון" ובטח ובטח כאשר הרכב מטופל על ידי בעלים אוהבים ומשקיעים. בנוסף אתה מקבל את הציפ/תוכנה ולכן אתה גם נהנה מתוספת הכח.

בכל מקרה, תבדוק לגופו של ענין ודבר גם עם הסדנה שהתקינה את הציפ ועם המוסך המטפל ברכב בשוטף - כמו בכל רכישה.

פורסם

לא קשור לסיכון, עניין של שחיקה. בלי להתייחס לצ'יפ הספציפי, כעקרון כאשר מעלים את העומס על המנוע ניתן לצפות לקיצור אורך חיים של רכיבים שונים. יכול להיות קיצור חיים של הטורבו, או של המנוע. תנסה לברר מבעל הרכב מה מוצהר לגבי השדרוג הספציפי שעשה. כשאני שמתי קופסא מסויימת ברכב מסויים, לדוגמא, ידעתי שאם אני מכוון לתוספת של X% בהספק אני מקבל, סטטיסטית, קיצור של Y% באורך חיי הטורבו, כאשר בהספק מקסימלי אני מקצר את חייו מ-8 שנים בממוצע ל-5 שנים בממוצע. זה רק דוגמא. אם יהיה לך מידע, תוכל לעשות חשבון כמה זה משנה לך, אם בכלל.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אישית, לא הייתי קונה.

רכב עם צ'יפ הוא האנטיתזה של "רכב מזקן" או "רכב מרופא" הידועים לטובה.

הוא בדר"כ רכב של בחור צעיר ונלהב, שמן הסתם לא חסך בלחיצות וב'קריעות'.

נכון שיכול להיות שהוא גם תוחזק כראוי - אבל עדיין, זה רכב לא בתול ועם בלאי מסוים.

פורסם

שטות. אני מניח שיש קורלציה מסוימת בין נוכחות צ'יפ לבין מידת הצטרף של הנהג, אבל מעבר לזה שזה לא מחייב, זה גם יכול להגיע יחד עם בעלים שדאג לרכב כמו שצריך.

סתם לצורך העניין, המיטה הזו "באה מהמפעל" עם צ'יפ, שהרי המנוע שלה זהה לזה של הפונטו איבו טורבו (או בראבו, לא זוכר) שמגיע עם 135 כ"ס (או 120 בבראבו). ככה שהיא מראש "משופרת". תחליט אתה מה זה אומר מבחינתך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מצטער, לא הסברתי את עצמי כמו שצריך. ההתייחסות למיטו 155 כרכב שבא "משופר" מהמפעל היה בהקשר של אמינות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

נוכחות הצ'יפ אומרת:

1. הבלאי של הרכב גדול יותר (כנראה במקצת) מזה של רכב זהה ללא צ'יפ.

2. בעל הרכב כנראה אוהב ללחוץ ולהנות מהרכב, מה שמחזק את סעיף 1.

3. יתכן שבעל הרכב הוא פדנט ששמר על הרכב כעל בבת עינו; יתכן שלא.

לא הייתי פוסל את הקניה על סמך הצ'יפ בלבד אבל זה בהחלט נתון שפועל נגד רכישת הרכב הספציפי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אישית, לא הייתי קונה.

רכב עם צ'יפ הוא האנטיתזה של "רכב מזקן" או "רכב מרופא" הידועים לטובה.

הוא בדר"כ רכב של בחור צעיר ונלהב, שמן הסתם לא חסך בלחיצות וב'קריעות'.

נכון שיכול להיות שהוא גם תוחזק כראוי - אבל עדיין, זה רכב לא בתול ועם בלאי מסוים.

ואם אותו הבחור הצעיר קיצר את שגרת הטיפולים ל10K במקום 30K שהמליץ עליהם היצרן וה"רופא" טיפל "לפי הספר"?

אני לא חושבת שיש שחור ולבן במצב כזה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בן אדם שקנה מיטו 155 ושיפר אותה ל190 שם לא רק ציפ.

כדי להגיע ל190 במיטו צריך להחליף טורבו וצנרת.

190 מציפ בלבד ניתן לקבל רק בעל פה מבעל סדנה ממנה נקנתה תוכנה ולא מבדיקה ממשית בדיינו.

סביב 170 זה מה שמתקבל אחרי ציפ בלבד

פורסם
ואם אותו הבחור הצעיר קיצר את שגרת הטיפולים ל10K במקום 30K שהמליץ עליהם היצרן וה"רופא" טיפל "לפי הספר"?

אני לא חושבת שיש שחור ולבן במצב כזה.

קודם כל, בשום דבר בחיים אין אף פעם שחור ולבן. תמיד יש יוצאים מן הכלל.

אבל - אני לא רואה שום סיבה שבעל הרכב יטפל בצורה כ״כ תכופה, גם אם הוא אוהב את הרכב ופדנט.

למעשה, רוב הסיכויים שבעל רכב עם צ׳יפ יתנהג עם הרכב בדיוק כמו אדם רגיל שלא שם צ׳יפ - יכול להיות שבחודשים הראשונים עם הצ׳יפ הוא עוד יתלהב - אבל בסופו של דבר הוא יטפל ברכב בצורה מאוד-מאוד דומה לרכב נטול צ׳יפ.

פורסם

אוי כמה שטויות בשרשור אחד.

קודם כל תפרט על איזה תוכנה מדובר משם אפשר להגיד לך עד כמה היא אמינה.

ולגבי ציפ או תוכנת ניהול מנוע מנסיון אישי זה אחד הדברים הכי טובים שאפשר לעשות לרכב שלך.

רכב שלישי שלי כבר שאני עושה זאת ואף פעם לא היו שום בעיות או בלאי מואץ.

סך הכל צריך לזכור שיש מהרבה מאוד מדינות מיסוי שעובד לפי כ"ס ולכן הרבה יצרנים מגבילים , זה נובע בעיקר מתערובת החמצן/דלק במנוע , והגדישה של הטורבו.

רוב הזמן בדיוק להפך כאשר יש תוכנה זה רק משפר , למשל אצלי במקום למשוך את הרכב ל 4000-5000 סל"ד , אני בכלל לא עובר את ה 3000 , כי יש המון כוח זמין כבר מ 1500 סל"ד , מה גם שתגובת המצערת משתפרת וההרגשה הכללית של האוטו (חד יותר , חיי יותר)

אני באופן יום יומי עושה כ 60 ק"מ ביום נסיעה בין עירונית בשעות המוקדמות של הבוקר לפני הפקקים ואני יכל לספור על האצבעות את כמות הפעמים שבאמת לחצתי.

וטיפולים אני עושה למשל אחרי כ 10-12 אלף , ולא 15-30 כפי שקובע היצרן.

בקיצור , תבדוק את הרכב כי בסופו של דבר כל עניין לגופו , אבל חד משמעית לשלול רכב בגלל ציפ זה פשוט טיפשי.

בהצלחה.

2017 Type R

פורסם

למשל אצלי במקום למשוך את הרכב ל 4000-5000 סל"ד , אני בכלל לא עובר את ה 3000 , כי יש המון כוח זמין כבר מ 1500 סל"ד , מה גם שתגובת המצערת משתפרת וההרגשה הכללית של האוטו (חד יותר , חיי יותר)

מה שאומר שמנגנון הטורבו אצלך עובד הרבה יותר קשה ממה שהיצרן התכוון, על כל המשתמע מכך.

אני באופן יום יומי עושה כ 60 ק"מ ביום נסיעה בין עירונית בשעות המוקדמות של הבוקר לפני הפקקים ואני יכל לספור על האצבעות את כמות הפעמים שבאמת לחצתי.

ואיך זה קשור לשאלה של פותח השרשור? הוא מתעניין ברכב שלך?

וטיפולים אני עושה למשל אחרי כ 10-12 אלף , ולא 15-30 כפי שקובע היצרן.

גם אני, אבל פותח השרשור לא מעוניין לרכוש את הרכב שלי.

צריך לבדוק רכב עם צ'יפ בשבע עיניים. על כל פדנט שמטפל ברכב בתדירות גבוהה יש עשרה אנשים שלא עושים זאת.

Golf GTI משומשת לא משופרת ("סטוק") עולה יותר מרכב זהה משופר, ויש לזה סיבה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...