Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צילום חתונה בשעה וחצי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא נורא רוני, להוציא כסף זה בריא :lol:

אני היתי הולך על זאת :

http://store.sony.com/sonnar-t-e-24mm-f1.8-za-e-mount-prime-lens-zid27-SEL24F18Z/cat-27-catid-All-E-Mount-Lenses

יופי באמת :lol:

עדשה של יותר מאלף דולר. המצלמה פלוס שתי עדשות עלו לי 800... :-P

אני רואה שהלינק לא עובד אז הנה:

16mm F2.8

50mm F1.8 OSS

20mm F2.8

35mm F1.8 OSS

למרות שנראה לי כבר שאני יודע מה תגיד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פריים בוחרים קודם כל ולפני הכל לפי אורך המוקד. הדבר הכי חשוב בתמונה זה מה נכנס ומה לא...

זה תלוי באיזה מרחק אתה אוהב לצלם ואיך אתה אוהב את הפריים.

עדשות 16mm ו-50mm הן לא חליפיות.

אני מציע להתחיל עם 35 עד 50 (על סטנדרט או FF, שזה אצלך 20 או 35). ה-20 קצת רחבה. ה-35 יותר כללית, כי אפשר גם לצלם איתה פורטרטים לא קרובים מדי/חצי גוף. הן הרבה יותר שונות ממה שנדמה!

עם אורך מוקד של 35 (סטנדרט 50) קל לצלם, כי שדה הראייה דומה לשדה הראייה האנושי (כלומר, מה שאתה רואה לפניך, זה פחות או יותר מה שנכנס בפריים).

אבל, כמובן, אם אתה מעדיף נופים, אז רחבה יותר, ואם פורטרטים אז ארוכה יותר.

בינתיים, אני מציע למקם את הזום במקום אחד, ולא להזיז.

זו תרגולת טובה להתחיל לראות איזה אורך מוקד חביב עליך.

דבר שני, זה לחפש בעזרת תוכנה שעוברת על התמונות שיש לך, מה הסטטיסטיקה שלך בצילומים (אני יודע שיש אפשרות, אבל אף פעם לא ניסיתי).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני טס לרומא בסופ"ש, אנסה שם "להרגיש" מהו אורך המוקד החביב עלי. בכל מקרה, קשה לי להחליט. אני מניח שאצטרך עדשה עם מייצב תמונה (כי ב-A6000 אין) וזה מקטין את האופציות (שזה טוב, האמת). ועדיין, קצת מעצבן אותי שה-50 מ"מ 1.8 הזאת עולה 300 דולר, בעוד את ה-50 מ"מ 1.8 של קאנון קניתי ב-400 שקל!

ראיתי עדשה של סיגמא שנחשבת מצוינת, 30 מ"מ 2.8 DN שעולה 200 דולר, אבל אין לה מייצב תמונה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

מצאתי את ה-sony 50mm 1.8f OSS ב-254 יורו באמזון גרמניה. זה יותר זול מהמחיר בארה"ב בשער היורו הנוכחי, והיא קיבלה ביקורות מעולות - עדיפה על הרבה עדשות שעולות הרבה יותר (אפשר לראות למשל כאן).

בקיצור, עדי, אם לא אתפכח עד מחר, אז אתה והתמונות המעולות שלך חייבים לי 250 יורו (כמה זה בפרנקים? :-P )

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דחוף בוודאי שלא. לאילו חגים היית ממתין? לכמה הנחה אפשר לצפות?

את הקאנון נתתי לבת דודה שלי בינתיים. לא רואה סיבה להחזיק את שתיהן (או לצאת לצלם עם הקאנון, למען האמת).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ועדיין, קצת מעצבן אותי שה-50 מ"מ 1.8 הזאת עולה 300 דולר, בעוד את ה-50 מ"מ 1.8 של קאנון קניתי ב-400 שקל!

...

למיטב זכרוני, העדשה הזו של קנון לא נחשבת למי יודע כמה... בלשון המעטה.

פורסם
ה-35 מ"מ עולה כמעט כפול מ-50 מ"מ. אתה באמת חושב שזה שווה את זה?

50 זה אורך מוקד הרבה הרבה פחות שימושי. כאמור, עדשה בוחרים לפי אורך מוקד, קודם כל ולפני הכל.

פורסם
למיטב זכרוני, העדשה הזו של קנון לא נחשבת למי יודע כמה... בלשון המעטה.

נכון. ועדיין נהנתי ממנה כי היא 1.8, במקום איזה 3.5-5.6 של העדשה הרגילה שלי. ברור גם שהיא זולה כי היא לא צריכה מנגנון מייצב, בעוד ב-A6000 אין ייצוב פנימי והייצוב מתבצע בעדשה.

50 זה אורך מוקד הרבה הרבה פחות שימושי. כאמור, עדשה בוחרים לפי אורך מוקד, קודם כל ולפני הכל.

אתה צודק, אבל עדיין מעצבן אותי שהיא יקרה משמעותית :lol:

רוני, ה35 ממ עכשיו במבצע אצלנו:

https://www.digitec.ch/de/s1/product/sony-objektiv-sel35f18-35mm-f18-e-mount-oss-objektiv-362534

אולי יהיה שווה לשכור אחת ולבדוק?

מחיר טוב! יוצא איזה 370 יורו. רוצה לקנות לי? :wink:

אבדוק אם יש אחת בתצוגה פה בחנות של סוני ואנסה אותה קצת. פה היא עולה 450.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...