Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צילום חתונה בשעה וחצי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Kreios, יש הרבה אנשים שלא מסוגלים לבנות קומפוזיציה עם עדשת זום, בעדשת פריים "זה מה יש" ומקסימום לוקחים שני צעדים קדימה או אחורה.

אני יכול להבין את ההגיון מאחורי עדשות פריים, לי בעצמי יש עדשת פריים 50 מ"מ 1.8 של קאנון.

אבל לעיתים אני מוצא את עצמי מתבאס שאי אפשר לסגור או לפתוח מעט את הפריים וחייבים לזוז אחורה.

בהרבה מקרים אין יותר מדי מקום לזוז אחורה כך שמתפספסות תמונות. אני כמובן מדבר על צילום חובבני ולא אירועים.

אגב, לאיזה FF עברת?

איך התמודדת עם הצללים, באמת? היה דרוש מילוי כלשהו עם מבזק

או שהקפדת לחשוף בדיוק על הקשקש כך שהחלון לא יישרף מדי?

מצטרף לשאלה למרות שגם אם החלונות שרופים (לא בצורה מוגזמת) והתמונה צולמה ב-Raw,

אפשר לסדר הרבה מאד בלייטרום ולהוריד את ה-Highlights מבלי לפגוע בחשיפה של שאר הפריים.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם המבזק לא השתמשתי יותר מדי, פשוט לא היה מקום בשבילו, אני לא אוהב להשתמש עם מבזק על המצלמה.

לגבי החלונות הטריק היה spot meter, על הכלה, או חתן, ומשם לתקן עם החשיפה.

וכמובן שימוש בלייטרום לתוצאה עוד יותר טובה, הבעייה שברגע שהחלון "שרוף" מדי, יהיה קשה מאוד לתקן את התוצאה בלי לבוא על חשבון האיכות.

פורסם
עם המבזק לא השתמשתי יותר מדי, פשוט לא היה מקום בשבילו, אני לא אוהב להשתמש עם מבזק על המצלמה.

לגבי החלונות הטריק היה spot meter, על הכלה, או חתן, ומשם לתקן עם החשיפה.

למה אתה לא אוהב פלאש על המצלמה?

כמובן שלא בהבזקה ישירה אלא דרך Bounce למיניהם אפשר להגיע לתוצאות מעולות בתנאי "שטח".

אפשר בבקשה הסבר קצר על ה-Spot Meter? מה הוא עושה ולמה זה טוב?

Kreios, עכשיו שהמחירים ירדו קניתי ניקון D700.

לצערי אני לא בקיא בענייני ניקון, מה המקבילה שלה בקאנון?

פורסם

5D הראשונה פחות או יותר.

משעמם לי אז אני אענה במקום הפות"ש :)

מדידת spot היא מדידה נקודתית, להבדיל ממדיקות אור משוכללות, אתה מודד את האור החוזר מנקודה אחת בפריים ומבסס את כל החשיפה על סמך המדידה הזו.

במקרה הזה שיש לך חלון שנכנס דרכו אור אבל החדר לא ממש מואר, במדידה משוכללת התמונה בד"כ תהיה בהירה מדי כי המצלמה תשאף לאזן את החשיפה ברחבי הפריים והיות והחלון מהווה חלק לא קטן משטח התמונה, האנשים יתקבלו בחשיפת יתר, מדידה נקודתית של האור על פני המצולמים תבטיח חשיפה מדויקת שלהם על חשבון חשיפת יתר של אזור החלון.

פורסם

תמונות טובות.

סחטיין על העזרה!

תודה, מאוד רציתי להשתמש בפוג'י, אבל את האמת, פחדתי

צודק.

צודק!

העבודה עם הפוג'י שונה לגמרי, ובאירוע אין זמן לחשוב.

גם לעבוד עם שני גופים שונים... קשה.

יש פה סגנון ייחודי שלא ראיתי באף תמונות חתונה מהארץ.

זה לא אותו סוג אירועים.

בארץ צלמי חתונות עובדים בתנאים יותר מגוונים ויותר מאתגרים. הם גם צריכים להוציא צילומי אופנה, גם צילומי משפחה, גם פורטרטים וגם צלמי מסיבות.

פה זה אירוע מאופק והם מורגלים לדגמן בקבוצה באירועים כאלו.

ובחירת הציוד רק אומרת "דרשני", לא צריך זומים או סופר זומים או גופים מטורפים, גם עם כלים קצת יותר ישנים אפשר לקבל תוצאות טובות מאד.

באירוע מצומצם ומסודר, בטח שלא צריך.

אבל לצלם אירוע של מאות אנשים במסיבה, כבר יותר קשה. אתה לא תמיד יכול להתקרב, אבל חייב להביא תמונות של כל הדודות.

שימוש מושכל ב-35, לראות וללמוד.

או שהקפדת לחשוף בדיוק על הקשקש כך שהחלון לא יישרף מדי?

אחד היתרונות בשימוש בפריים זה שלומדים "להרגיש" מה ייכנס בפריים ומה לא ואת הקומפוזיציה. זה יותר קל. לפני כמה ימים צלמתי באירוע משפחתי במצלמה עם זום של בעלת הבית. לקח לי הרבה זמן להתאפס על עצמי, ורב הזמן הקפדתי להחזיר את הזום לאחד משני אורכי המוקד שאני מכיר טוב, כדי להיות מסוגל לצלם מהר.

הכי חסר לי המסך המתכוונן. להתערבב בקהל, לקשקש עם אנשים ולצלם מהבטן. בכלל, אנשים יותר טבעיים כשהם רואים פרצוף ולא עדשה. לכן, גם כשמצלמים מהעינית, שווה לפעמים להוציא ממנה את הראש ולדבר עם המצולם, אחרי שמפקסים. זה עובד.

רואים שאלו תמונות שהתאורה בהן נראית לא "טבעית" כי הן עברו עיבוד ב-RAW.

אין ברירה, כשהאור מגיע מאחורי הדמויות והמטרה היא להציג את האנשים.

אבל אם אתה מצלם לעצמך, זה לא נגד החוק לשרוף את החלון, אם אין בו משהו מעניין... (ראה תמונה ראשונה בסט השני).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אכן LR, בתמונה הראשונה בסט השני נאלצתי לשרוף, את האמת לא יחסתי כל כך חשיבות, הפריים היה לי יותר חשוב מהחלון.

בארץ עם חתונות של מעל ל100 איש יהיה מאוד קשה להשתמש רק בפריים, ואת האמת לא נראה לי שהיתי לוקח על עצמי עבודה כזאת (יצא לי פעמיים לצלם חתונה של 100 איש, וזה פשוט לא בשבילי).

לגבי מבזק על המצלמה, ברגע שיש צילום פורטרטים, אז אין לי בעיה עם פלאש על המצלמה, ברגע שאני מתחיל לזוז, במיוחד עם 2 מצלמות, זה מתחיל להציק, במיוחד שהמבזק לא כל כך קטן (זה יותר העדפה אישית).

הפוג'י הולכת לשמש אותי באירוע הבא (הטבלה), ואז הולך להיות סט מעניין 8)

פורסם

אני גם חסיד של פריים. מא שהתחלתי עם פריים לא רוצה לחזור יותר לזום. אין לי בעיה לעשות זום עם הרגליים. אני משתמש ב50ממ 1.4 ומאוד מרוצה מהחדות שלה וגם יש לי 200ממ 2.8L. אני מתכנן מתישהו להוסיף עצמית רחבה יותר 35ממ או אולי שוקל את ה40ממ של קנון - הפנקייק הזאת לא רעה בכלל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

התמונות ממש מוצלחות וכל הכבוד על הספונטניות שלך,

הסיגנון האירופי מאד חביב עלי.

יצאת צדיק תרתי משמע!

פורסם

תודה עדי. באמת תודה. עכשיו גם אני רוצה פריים בשביל הסוני. והן ממש לא זולות.

איזו עדיפה מבין אלה?

http://store.sony.com/gsi/webstore/WFS/SNYNA-SNYUS-Site/en_US/-/USD/ViewProductCompareService-Show;pgid=WO98anstcHdSRpCeusqdK8v700003c4_Z6vl;sid=616I-VzePVqB-Qg-Uqns_W7UC-h4cBofEGOeB9y-?CategoryID=on0KmUBxnZQAAAFEYhlScEcW

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תמונות מקצועיות מאוד! אתה אומן!

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• תוכן חדש...