Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב אז אני רוצה להקפיץ את השרשור להודות לאסף.

קצת רקע: לפני כשנתיים כשקניתי את ה 206XS שמתי לב שאני צריך למלא מים לרדיאטור בכל כמה זמן. הרבה זמן חיפשתי ולא מצאתי את הנזילה, והאמת שירידת המפלס לא הייתה קריטית ( בהתחלה חשבתי שזו נזילה מאחד הצינורות ). לפני כחודש החלטתי לעשות לזה סוף והנעתי את הרכב לכמה דקות והתחלתי לחפש רמזים. בסוף מצאתי באזור של הפלסטיק העליון. הוחלט על החלפת רדיאטור.

כמו כל חובב PSI - התקשרתי לג'אן חלקי חילוף ( המומחה לPSI בארץ ). שם קיבלתי הצעת מחיר שערורייתית של 1100 ש"ח לרדיאטור מים חדש לא כולל מע"מ! המחיר היה נשמע לי מופרז מדי, למרות שמדובר במוצר מקורי. כששאלתי כמה לא מקורי עולה - התשובה הייתה באזור ה 900 גם לא כולל מע"מ. הבנתי שממנו כנראה אני לא אקנה.

העלתי שאלה פה בפורום, ואסף הפנה אותי לחנות שבה רכשתי את הרדיאטור התחליפי ( עם תקן ISO ואחריות ) ב 450 ש"ח כולל משלוח עד הבית - שאפו!

עכשיו כל שנותר הוא מלאכת ההרכבה. אומנם היא לא מסובת מדי, אך אני לא בקיא בניקוזים שיש לעשות ולכן פניתי לאסף - שנענה בשמחה.

נפגשנו ביום שבת שלפני 3 שבועות ( היה סוער ולכן אין הרבה תמונות ). בכל מקרה אוכל לומר שפירוק הרדיאטור הוא מהקלים שיצא לי ולאסף להיתקל בהם. סה"כ שני ברגים עליונים - ושולפים. העבודה בוצעה תוך מספר דקות ותחת גשם. לבסוף כמובן שפינקנו בנוזל מקורי של PSI.

[ATTACH=CONFIG]449438[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]449439[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]449440[/ATTACH]

אהלן, אפשר לדעת איפה בדיוק הייתה לך הנזילה בדוד העליון ואיך גילית אותה ?

• תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לדעתי 1100 שח לרדיאטור מקורי של PSA (לא PSI) זה סביר מאוד. אני אישית הייתי קונה מקורי במחיר הזה ולא סיני ב 450.

גם אני חושב ככה, ואם לא אצל ג'אן אז לבדוק מה המחירים אצל אבי במידה ויש לו,גם במוסך של צרפתיות(הם מכירים את הספקים הכי טוב) וגם במורשה (כדי לקבל טווח מחירים,יכול להיות ש 1100 זה בסדר גמור), בכל מקרה אם שמת אז אין מה לחשוב אחורה , אבל בפעם הבאה שזה יקרה לך על מקורי, אם רדיאטור סיני הוא טוב מספיק או לא זה רק הזמן יגיד

Miata ND2

פורסם
אהלן, אפשר לדעת איפה בדיוק הייתה לך הנזילה בדוד העליון ואיך גילית אותה ?

בדוד העליון מצד ימין. בנוסך נזילה נוספת מעל לדוד התחתון - גם בצד ימין.

פורסם

רוצה להודות לאסף ושלי על הטיפול שעשו לרכב שלי ביום שישי.

ראשית, אסף הדריך אותי לגבי קניית החלפים, וענה לכל השאלות. למדתי גם פה כמה דברים(חלפים זהים למקוריים וכדומה)

אסף ושלי הגיעו עד חיפה, ובמקצועיות רבה ביצעו את הטיפול. אפילו מי שלא מבין (למשל אני) ראה את הזהירות והדקדוק בפרטים, שכל דבר יהיה בדיוק כמו שצריך, לפי הספר.

תוך כדי הטיפול ענו על שאלות, והיו ממש אחלה בכללי. היה שעה וחצי של כיף.

הרכב - פאביה ידנית 1.4 אטמוספרי.

ברשותנו שנה.

הגענו לטיפול 60K

הטיפול היה גדול, וכלל:

1. שמן, פילטר שמן.

2. פילטר אוויר.

3. פילטר דלק.

4. פילטר מזגן.

5. החלפת נוזל בלמים.

6. פלאגים.

אז קודם קבלתי את המשלוח, ממקום שאסף המליץ:

IMG-20160118-WA0002.jpg

כמה ימים לאחר מכן, הטיפול:

מחליפים שמן + פילטר:

באמצעות כלי מדידה, רוצים לדייק.

20160122_111323.jpg

20160122_105112_s.jpg

פלאגים:

20160122_111323.jpg20160122_110754.jpg20160122_110013.jpg

פילטר דלק:

הישן:

20160122_111146.jpg

והנה החדש כבר מותקן:

20160122_111214.jpg

נוזל בלמים: שאיבה מכל גלגל, תוך כדי שמירה מתמדת כל שמן במיכל, על מנת לא להכניס אוויר למערכת:

20160122_114835.jpg

פילטר אוויר היה נקי, מסתבר שהוחלף לפני 15K ק"מ. אסף הראה לי איך לעשות את זה בעצמי בהמשך, מסתבר שפילטר אוויר זה הדבר הכי פשוט כאן.

בקיצור, היה כיף, למדתי המון.

לא להאמין שיש דברים כאלה.

שוב - תודה רבה אסף ושלי!

שבוע טוב

20160122_111214.jpg

פורסם

אני רוצה להגיד תודה ענקית לאסף מהכנופיה שעזר לי לעשות יישור קו ביונדאי i30 2010 של גיסתי אחרי שהרכב איבד שמן.

אחרי ״הזנחה״ שהרכב עבר במוסכים מורשים שמוציאים קבלה אבל לא בטוח עושים טיפול...קניתי את החלקים ואסף הגיע ומההתחלה מרגיש שעומד מולי מקצוען.

החליף פילטר שמן, פילטר אוויר פלגים ושמן ואיתר נזילה מהאטם שסתומים, והכי חשוב נזילה מהרדיאטור בעקבות בנד לא מחוזק ואיבד הרבה מנוזל הקירור. (הרכב עבר תאונה חודש לפני והוחלף רדיאטור)

בבדיקה הכללית בסוף נמצא גם חוסר בשמן גיר כנראה גם בעקבות החלפת הרדיאטור.

אחרי שעקבתי וראיתי שהנזילה מהרדיאטור פסקה אסף ליווה אותי טלפונית בריקון הרדיאטור ומילוי בנוזל קירור מקורי.

שבוע שעבר נפגשנו כדי להחליף את שמן הגיר ואטם השסתומים. עבודה נקיה וסובלנית למרות השעה המאוחרת,

אין ספק שהעירנות של אסף והבדיקה הכללית מנעה התחממות של הרכב ונזק גדול יותר וגם הגיר משתלב חלק יותר, וכל זה כשרק בפעם השניה הצלחתי להכריח אותו לשבת לאכול משהו...

אז באמת שאפו לכל הכנופיה ואני כבר מת להחזיר את הליסינג ולהתחיל לטפל איתכם!79d899db54a28c19b12947711de4720c.jpg550f37d718f53276e2774df26df10591.jpg

פורסם

אני רוצה להודות לasafasaf על התיווך ולamsterdam שעשה עבודה מדהימה על הגברת הזקנה שרכשתי.

amsterdam ביצע (ואני עזרתי ולמדתי) טיפול גדול ויישור קו למאזדה לאנטיס 1.6 שנת 2000, שהגיעה ל140,000 ק״מ:

בדיקת בלמים בפירוק - כולל מדידה עם קליבר. תקינים

ניקוז שמן והוספת שייבה שהייתה חסרה

החלפת פילטר שמן (מקורי)

ניקוי אגן שמן מבחוץ ע״מ לזהות אם קיימות נזילות

מסנן אוויר - היה כמעט חדש ולכן לא הוחלף (יישמר לטיפול הבא)

החלפת שמן מנוע - ליקווי מולי 10-40

החלפת פלאגים

המכונית נוסעת עכשיו מעולה! (יחסית לבת 16)

אחרי החלפת תושבות אניע משוכנע שאפילו אשתי תהנה לנהוג בה :lol:

שוב תודה רבה על כל העזרה ונפגש בקרוב

פורסם

תודה שוב לאסף על החלפת התושבת מנוע בפעם השניה, ( הראשונה לא מקורית אבל תוצרת קוריאה לא החזיקה מעמד יותר מ 3 חודשים ).

למדנו וקניתי תושבת מקורית(נקווה שתחזיק יותר מ 3 חודשים :lol:).

וגם על החלפת גומיית אטם שסתומים - שראה ימים טובים יותר.

שוב תודה לך על העזרה והנתינה בשעות לא שיגרתיות והרצון הטוב לעזור - אין דברים כאלה!

תודה!!!

IMG_3734.jpg

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

פורסם (נערך)

ושוב, תודה רבה לאסף המדהים שעזר לי ולקרוב משפחה שלי שרכש גטס 2007 משומשת עם 111000 ק"מ על השעון.

אצלי ביונדאי I30cw (נרכשה מטרייד אין של כלמוביל) אסף ביצע החלפה מלאה של נוזל הקירור (שלא הוחלף אף פעם) בנוזל מקורי של יונדאי (ירוק) ומהל אותו על פי ההוראות.

נרכשו ביונדאי שופ מסנן מזגן תחליפי, מסנן אוויר מקורי, פלאגים ומסנן דלק.

אסף החליף לי פילטר שמן מנוע+שמן מנוע, פלאגים ומסנן מזגן ובדק את הרפידות והדיסקים של הבלמים (שמסתבר שדורשות החלפה עוד מעט, במיוחד הקדמיות).

את מסנן המזגן כנראה לא החליפו במשך שנתיים לפחות כי הוא יצא כולו שחור. מסנן האוויר היה במצב מצוין ולכן לא הוחלף. את מסנן הדלק ונוזל הבלמים (שיש חשד שהוחלף בשיטת השאיבה ממיכל העודפים) נחליף בפגישה הבאה.

אצל קרוב המשפחה שלי, אסף בדק את הפלאגים, וביצע החלפה לחוטי ההצתה (שעליהם נסגר המכסה ברשלנות עם ברגים וקרע את הבידוד לשניים מהם אצל הבעלים הקודם). בנוסף, אסף החליף לו פילטר שמן+שמן מנוע של eurol plx 5W-40 ומסנן אוויר. נדרשת החלפה לנוזל הבלמים בפגישה הבאה.

בנוסף, היו תלונות על חריקות בזמן סיבוב ההגה עד הסוף. אסף גילה שיש חופש בציר של משאבת הגה הכוח ההידראולית וצריך להחליף אותה.

למרות שהיתה אפיזודה קטנה בטיפול, את כל הדברים האלה אסף ביצע במקצוענות, בחיוך וברוגע. אין מספיק מילים כדי להודות לו על העזרה ועל העבודה המצוינת. הלוואי שרוב נותני השירות בתחום הרכב ידעו לעבוד ולהתייחס כמו שאסף מתייחס.

צירפתי תמונות של מסנן המזגן, הפלאגים, וחוטי ההצתה המדוברים.

אסף-תודה רבה, אין עליך!

20160129_111925.jpg

20160129_111931.jpg

20160129_112905.jpg

20160129_112920.jpg

20160129_113010.jpg

20160129_123519.jpg

20160129_123554.jpg

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם (נערך)

היי

אז אני הוא ה"קרוב משפחה" שmatanfr הזכיר וגם אני רוצה להודות ל asafasaf היקר שעשה עבודה נהדרת !!

אז מתן הסביר בשפה קצת יותר מקצועית ממה שאני תכננתי לתאר.

אני מגיע עם מעט מאוד ידע בנושא תחזוקת רכב ומעט מאוד הבנה במכונאות ובכלל כל מה שקראתי עד עכשיו היו הסברים תיאורטיים עם שמות מפוצצים באינטרנט שבקושי אני זוכר / מפנים מה הולך שם. וגם לזכור את השמות של החלקים במנוע הרכב זה עוד לא 'זורם' לי.

בקיצור עד שלא רואים בעיניים מה זה כל דבר אין סיכוי להבין קצת מכונאות ולקרוא נכון את כל מה שיש מתחת למכסה המנוע בלי מדריך אמיתי.

אז asafasaf וmatanfr הסבירו לי מה אני רואה ברכב, גיבשו רשימת המלצות ורשימת קניות, שאת חלקן כבר בן דוד שלי עשה מראש וזה מה שהיה:

אסף נכנס מתחת לרכב על מנת לראות נזילה של שמן גיר, לפי מה שמסתבר צריך להחליף שם איזו גומייה שזה אומר להוציא את כל תיבת ההילוכים וזה הולך להיות סיפור יקר. על הדרך יוחלף שמן גיר כדי לשפר את היעילות ושיעבוד חלק.

מסדר פילטרים : פילטר שמן מנוע, פילטר אוויר במנוע ופילטר של המזגן התגלו כמלוכלכים מג'ויפים. על הדרך קיבלתי הדרכה איך להחליף אותם בעתיד בעצמי.

ממצא חריג ראשון שהתגלה ביונדאי גטס: כבלי ההצתה פגומים. כלומר, הכיסוי שלהם קרוע היות והאחרון שנגע במכסה של המערכת שאליה מגיעים פתילי ההצתה - טרק אותו עם ההברגות על הכבלים ואני ממש בשוק איך האוטו בכלל נסע עם כבלים במצב כל כך חמור.

מזל שבמקרה היה צריך להגיע עוד מישהו - זהו GBGUY שעשה טובה וקנה בשבילי, על הדרך, כבלים חדשים.

ממצא חריג שני שהתגלה: מסתבר שבהסבת ההגה הכי חזק שמאלה, רצועת משאבת הדלק אשכרה נעצרת בגלל הסיבוב החד.

זה אומר שצריך להחליף את משאבת ההגה. זו לא תקלה ממש דחופה כמו כבלי ההצתה, רק שהיא מגבילה כרגע את הסיבולת של האוטו לשבירות הגה חזקות, במיוחד בתמרוני חניות.

ממצא חריג שלישי: הצמיגים, לא רק שהם ישנים, הזוג האחורי בעל תאריכי ייצור שונים במקצת (הפרש של כמה שבועות זה מזה). האמת שעד לאותו יום לא ידעתי לקרוא תאריכים בצמיגים, רק לראות שהצמיגים עם אותו לוגו.

אז מחכה לי החלפה יקרה בפנצ'ריה אם אני רוצה לנהוג בצורה בטיחותית ברכב, מה גם שממש אסור לנהוג עם צמיגים אחוריים כל כך ישנים ושאחד מהם כנראה חווה מפגש לא ידידותי עם שפת מדרכה כי אסף הציג לי סדק בצמיג שלא הייתי עולה עליו בעצמי.

בקיצור asafasaf סגר לי כמה פינות מאוד חשובות ואני מאוד מאוד מודה לו ואני מחכה גם לקבל מדבקות carsforum.co.il אותן אדביק בגאווה רבה על פורטונה / מליסה / חואניטה (עוד לא החלטתי איך לקרוא לרכב חחח).

עריכה אחרונה על ידי גפילטע

שמי איתי

וממש לאחרונה נעשיתי בעל רכב: יונדאי גטס 2007 !! 8)

פורסם

טוב אז אתמול אני ואסף היקר, עבדנו במשך שעות (הוא בעיקר עבד ואני עזרתי פה ושם כשהיה צריך) על החלפת קלאץ לגטס שלי.

קמנו מוקדם בבוקר (בשבילי 8 זה בהחלט מוקדם) ונסענו למקום שקט, שם נוכל לבצע את זממנו, ולהחליף קלאץ!

ההחלפה בגטס כוללת פירוקים של הגלגל, הציריות, תושבות הגיר, והגיר מלמטה.

מלמעלה לנתק את נתיב פילטר האוויר והקופסה שלו והמצבר.

החלק הקשה ביותר הוא למשוך את הגיר מלמטה לאחר שניתקנו אותו מהמנוע , ואת התושבות ממנו, ממש אימון של בוקר, גמר אותנו!

לבסוף החלפנו את הקלאץ, שלא היה במצב כל כך גרוע, מה שהיה נוראי היה המיסב, שכבר טחן את כל ה'שמש' הזו שנמצאת על הקלאץ (ושכחתי את שמה)

בנוסף הוא היה מרוקן מגריז והרעיש כבר מהיום שקניתי את הרכב וכנראה גם לפני כן.

הרכבנו קלאץ חדש, והחזרנו בקושי רב את הגיר למקומו, כמובן לאחר חיבור מחדש כל החלקים ווידוא שלא שכחנו דבר, אסף החליף לי בנוסף את תושבת המנוע הקלוקלת של הגטס, והנעתי.

התענוג בלתי ניתן לתיאור, מקלאץ קשה , מרעיש, והילוכים לא חלקים - ההפך הגמור קרה.

מצורפות תמונות של תהליך העבודה, ריקון שמן הגיר, הגיר עצמו, הקלאץ, המיסב, הקלאץ הישן אל מול החדש וסרטון של המיסב הגמור.

20160130_093921.jpg

20160130_095025.jpg

20160130_100303.jpg

20160130_115121.jpg

20160130_115129.jpg

20160130_120005.jpg

20160130_120014.jpg

20160130_120017.jpg

20160130_120034.jpg

20160130_130400.jpg

20160130_130406.jpg

20160130_130424.jpg

פורסם (נערך)

אז הסיפור שלי עם הכנופיה היא עם אסף, והוא עזר לי עם הכטס שלי.

היה לי סיפור לא נעים עם הגיר כשאני קניתי את האוטו: לא החליפו שמן גיר מעולם (האוטו עמד אז ב-82K קילומטר). הלכתי למוסך, והחליפו לי שמן גיר לdx III. פתחתי שרשור בפורום אחזקה, ואסף מיהר ואמר לי: זאת בושה שזה מה ששמו לך! קנה שמן מקורי, ואני אחליף לך. הלכתי ליונדאי שופ, קניתי את השמן. על הדרך גם נוזל קירור מקורי, ובקשתי מאסף שיחליף. אסף שמח לעזור לי גם בהחלפת שמן וגם בהחלפת נוזל קירור.

אגב, יש לציין שהיום האוטו עבר את הבדיקה בטמפרטורות הנמוכות בבאר שבע, והגיר מרגרינה ואין תקלות.

אסף חסך לי הרבה כסף וכאב ראש בזכות הניסיון שלו.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם

מדריך מקוצר להחלפת צלחות ונוזל בלמים בהדרכתו וביצועו של אסף מכנופיית הטיפולים.

ראשית יש לפרק את הקליפר

מדריך להחלפת רפידות נמצא בקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?583771-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F-%D7%A0%D7%95%D7%98-Nissan-Note

לאחר הורדת הקליפר נעזרנו באזיקון על מנת להצמיד אותו לקפיץ בולם כדי לא להפעיל כוח מתיחה על צינורית הבלמים:

1.jpg

לאחר מכן דרוש לפתוח 2 ברגים על מנת להוריד את התושבת של הקליפר -החלק המקשר בין הקליפר לבין ציר ההיגוי:

2.jpg

שולפים את הצלחת הישנה. לוקחים את החדשה מנקים אותה היטב משני הצדדים עם נוזל מסיר שומנים. ומשתדלים לא לגעת בידיים לאחר מכן.

מרכיבים את הצלחת החדשה, מומלץ להרכיב אום אחד על מנת לתפוס את הצלחת במקומה כדי שלא תפריע בהתקנת התושבת וגם כדי שלא תקבל מכות ותפגע ומחזירים את תושבת הקליפר, לאחר מכן מרכיבים את הרפידות החדשות (פירוט הפעולות נמצא בלינק למעלה).

החלפת נוזל בלמים:

לידע כללי את הנוזל מומלץ להחליף כל שנתיים, מומלץ לברר כמה נוזל צריכים מראש על מנת לא להיתקע עם מחסור בנוזל בסוף התהליך.

מומלץ לבצע את ההחלפה בצורת איקס – תחילה (למשל) הגלגל שליד הנהג לאחר מכן הגלגל האחורי שנמצא בצד של הנוסע שליד הנהג, לאחר מכן בגלגל האחורי מאחורי הנהג ולבסוף בגלגל הקדמי ליד הנוסע שליד הנהג.

תחילה פותחים את מיכל הנוזל הנמצא מתחת למכסה המנוע ושואבים בעזרת מזרק גדול את כל הנוזל במיכל. לאחר מכן ממלאים בנוזל חדש כמה שיותר על השפה.

ניגשים לגלגל הקרוב לנהג פותחים את הכיסוי של הפטמה ומנקזים את הנוזל עד שהמכל הנמצא מתחת למכסה המנוע מתרוקן. הניקוז מתבצע בעזרת משאבה יעודית לתהליך זה:

גלגל קדמי בצד הנהג:

3.jpg

הפטמה בגלגל האחורי בצד שליד הנהג (העיגול הכסוף מתחת לחץ):

*אין צורך לפרק את הגלגל יש גישה יחסית טובה.

4.jpg

ולסיכום :

המון המון תודות לאסף מכנופיית הטיפולים ובכלל לעצם קיומה של כנופיית הטיפולים , העזרה הזו ממש לא טריוואלית ומבורכת מאוד מאוד!!!!!!

זיו

• תוכן חדש...