Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שני בלילה הזמנתי מונית בחזור מפאב בתל אביב, (גט פרימיום)

על הדקה הראשונה שמתי לב למשהו מוזר, מאוד מוזר..

אחרי שתי דקות קלטתי שאני שומעת ג'ז, אבל באמת שומעת ג'ז.. עם עומק שלא מוכר לי במערכות רכב.

שאלתי את הנהג על המערכת, מסתבר שהיא מגיעה ככה מהמפעל, הוא החליף שיר (איך זה בג'ז? שיר? טראק? ), הגביר את הווליום ואני הייתי בהלם.

ממש בהלם!

לעולם, באף רכב שבו ישבתי, (בזמנו הייתי בכמה מפגשים) לא שמעתי בצורה הזאת, עם עומק כזה.

מכיוון שלא בא לי להחליף את הפאביה במרצדס.. (זו הסיבה היחידה) לא אקנה את המרצדס.

אבל איך לעזאזל אני מקבלת כזו חווית שמיעה?!

זה הרכב הראשון שהתיישבתי בו שממש הרגשתי שהמערכת בו יותר מוצאת חן באוזני מהמערכת שיש לי.

חבל.. חבל.. חבל שלא בא לי להחליף את הפאביה במרצדס...

יש למישהו רעיון למה כן ניתן לעשות?

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

אם אני זוכר נכון השם שלך הוא נטלי נכון?

ואת היית מגיעה בזמנו בסמוך לאוראל למפגשי אודיו מרכז - השאלה היא מה מותקן בפאביה? נתחיל משם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יצא לי לשמוע בלרנקה מרצדס E220 בדור שלפני 2009 והיתה שם מערכת מקורית עם סאב וופר - המערכת נשמעה מספקת מאוד ואני לא מתפלא שגם בC220 תהיה מותקנת מערכת טובה.

בסופו של דבר גם אם זה הליין העממי של מרצדס ועוד הליין הקומפקטי - זה כן רכב יוקרה ומערכות הבידור בחלק מהרכבים האלה הן ברמה טובה.

באינפיניטי של דוד שלי בארה"ב היתה מערכת מקורית טובה מאוד - שוב, זה חלק מהעניין.

אבל ברכב בסיסי לפעמים אפשר גם כן למצוא מערכות ראש לא רעות בכלל, סבירות בהחלט - קצת משחקי פאזות ובאלאנס ואפשר לקבל תוצאה מעניינת בלא מעט רכבים.

כבר ראינו כאן בקיץ שעבר מה אפשר לעשות עם יחידת ראש שיש לה TC, תוספת של טוויטר וקבל וכוונים נכונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כן, הגעתי עם אוראל למפגשים במרכז :)

זו מרצדס C220 בת ארבעה חודשים, לדברי הנהג זה הדגם הכי חדש שיש כרגע ונכון לעכשיו יש רק 40 כאלה על כבישי ארץ ישראל

בפאביה יש קומפוננט היי אנרג'י, הד יוניט מקורי של הפאביה, סווינג אם אני לא טועה.. מגבר של הארמן קרדון וסאב רוקפור P1 בן 11 בערך (מתה עליו ונורא קשה לי להחליף אותו למרות שניסיתי מספר פעמים).

המערכת הורכבה אצל יוסי אלפיין, על כל המשתמע מכך (חיוט טוב גם בדלתות) ויש איטום בדלתות הקדמיות.

עד יום שני לא חשבתי בכלל לשדרג את המערכת עד שלא אחליף רכב, (עוד מעט סוגרת 5 שנים עם הפאביה), אבל פתאום נורא מדגדג לי..

חשבתי שברגע שאקנה רכב אחר, אעביר את המרכיבים אליו, אתקין בידוד בדלתות ובמקום קומפוננט היי אנרג' אשקיע בבניה 3 חלקים למילה של הרץ..

אבל בטח לא אקבל תוצאה דומה לשל המרצדס...

ומה אני יכולה לעשות היום שלא יבוזבז לחלוטין כשאחליף רכב?

חשבתי אולי לשנות הד יוניט למשהו מתקדם אבל אז מדובר על סכום רציני (איכות המוסיקה חשובה לי..) של לפחות 5000 שח... ואז אם אחליף לרכב עם מערכת טובה ממש אתבאס..

פורסם

אני יכול להגיד מניסיון שהמערכות בדגמים הישנים יותר ממש לא מספקות את הסחורה, אולי למי שלא חובב אודיו, או אולי בהשוואה למערכות מקוריות אחרות - מדובר במערכת לא רעה. אותי כמובן זה לא סיפק.

בדגמים החדשים - W205, ההבדל הוא משמעותי ביותר. מדובר במערכת HIGH END לכל דבר.

מדובר במערכת של BURMESTER- מערכת שתוכננה במיוחד למרצדס ע"י מהנדס סאונד ומוזיקה, שנועדה להגיע לשלמות, גם מבחינת מיקומי הרמקולים, האקוסטיקה של הרכב, הזוויות והכיוונים. זאת מערכת שהחליפה את ההרמן קרדון שמרצדס נהגו להתקין בשנים האחרונות.

היא מגיעה עם 13 רמקולים, DSP של 9 ערוצים, ומגברים מהשורה הראשונה אשר מספקת חוויית סראונד 5.1 אמיתית בתוך הרכב, וכמובן קיימת אפשרות סטריאו.

זאת גם המערכת שמותקנת ב S קלאס, לא סתם קוראים לרכב הזה בייבי S.

עכשיו, רוב המוניות מגיעות כבייסיק, ללא תוספות מיוחדות, אבל יש הפתעות, ייתכן ובאמת היתה לו את המערכת הזו.

להגיע לרמה כזאת של סאונד בפאביה, אני בספק אם זה אפשרי, לא משנה כמה תשקיעי.

פורסם

זו בדיוק הנקודה וזו גם C220 ולא C200 אז כנראה שאותו נהג מראש הלך על מנוע קצת יותר חזק וגם הוסיף אבזור.

לגבי הפביה - מה שהייתי עושה זה מחליף את מערכת הראש לאחת שיש בה יכולות TC (טיים קורקשן) או מוסיף פרוססור.

לאחר מכן הייתי מכוון את המערכת - משחקי פאזות, קטביות ולאחר מכן TC ואז עד כמה שאפשר אם אפשר - השוואות הנחתה בין הערוצים ואיקולציה.

התוצאה שאת תוכלי להגיע אליה על הרכיבים הנוכחיים תפתיע אותך מאוד.

ממליץ להריץ כאן חיפוש על השם "רונן נאור".

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשהייתי בארה"ב, שמעתי מוזיקה במערכת מקורית של מרצדס C300 שנת 2012 וגם אני מאוד אהבתי, הרכב של חבר וכששאלתי אותו אם החליף את הרכיבים הוא אמר שככה קיבל אותה מהחברה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

חבר'ה, יש לנו בעבודה נהג מונית עם E300CDI ומערכת של הרמן קרדן. תוספת של קרוב ל-70K. איך שומעים? נהדר. לא פחות.

מצד שני, ב-M3 וב-535d עם מערכות של הרמן קרדון, שמעו הרבה יותר טוב מאשר בבנץ. כנראה שהאקוסטיקה בבימריות עדיפה.

מצד שלישי, מערכת השמע הבסיסית של במוו (נגיד ב-116d וב-318d השכורות שהיו לי בחודשים האחרונים בגרמניה) נשמעה די זוועה. החזרה למערכת של SONY בפוקוס - נשמעה כמו עליה מהותית ברמת הפירוט ובכלל.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא מתיימר להיות מומחה אודיו גדול. לעניות דעתי, אחד הגורמים, אם לא הגורם הכי החשוב, שמשפיעים על איכות הסאונד ברכב הוא האקוסטיקה המבנית של הרכב ואיכות האיטום והבידוד שלו.

מה שלא תעשי בפאביה באמצעים שפויים לא תצליחי להגיע לאיכות של מרצדס מבחינת המבנה האקוסטי ואיכות הבידוד והאיטום.

אולי, אולי, בהשקעה מטורפת באיטום, בידוד ובניית פודים מתאימים תגרדי את האיכות האקוסטית המבנית של המרצדס.

נכון, שיפור וכיוונון נכון של האלקטרוניקה יעשו את שלהם וישפרו איכות הסאונד אבל לעולם לא לרמה של המרצדס.

דרך אגב, לא חייבת להחליף את הפאביה למרצדס כדי להגיע לאיכות אקוסטית מבחינת המבנה - להרבה רכבי יוקרה אחרים יש את זה מובנה מהיצרן גם בדגמים הישנים יותר.

פורסם

אני יכול להגיד מניסיון שהאקוסטיקה בדגמים הישנים יותר לא וואו בכלל (שנת 2009).

צריך לשחק הרבה עם האלמנטים על מנת למצוא את המיקום האידיאלי, וחובה לבצע איטום טוב.

הE קלאס לא מגיעה עם המערכת החדשה, לא משנה מתי היא יוצרה, למיטב ידיעתי המערכת של BURMESTER מגיעה בדגמי הC וה S קלאס בלבד.

גם אין בכלל מה להשוות את המערכת של HK למערכת של BURMESTER . מבחינת האלמנטים, הראש, הפרוססור, והכי חשוב - התכנון והמיקומים.

פורסם (נערך)

עזבו איטומים עכשיו, היא עם hu מקורי, איזו איכות אתם מצפים להוציא?

זה הא-ב, קודם כל hu אחר כך כל השאר.

חפשי לך מכשיר טוב, דאבל דין או סינגל דין מה שתרצי ומה שנכנס לך בתקציב.

המכשירים המקוריים במיוחד בvag נשמעות חרא.

ואל תדאגי, אם תקני hu ברמה, שום hu מקורי לא ידגדג אותו,גם בבימר באוודי ובמרצדס.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אריק,

אותה מערכת בדיוק הייתה לי גם בפאביה הקודמת שבה היה הד יוניט של קלריון, Clarion DXZ576USB

האיכות עכשיו יותר גבוהה, ממה שגם הבנתי ההד יוניט המקורי של הפאביה באיכות סבירה פלוס.

כרגע נראה שאלך לכוון את המערכת אצל הבחור שהומלץ פה, ואמשיך עם המערכת כפי שהיא עד הרכב החדש.

כשאדע מהו הרכב החדש, אדע מה כדאי לעשות בו.

• תוכן חדש...