Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מועד הטיפול קרב ובא,

אין לי ספר רכב לכן אשמח למי שמבין שיכתוב מה כולל טיפול 120,000? ומה עלות המחיר פחות או יותר במוסך מורשה? או מוסך מורשה משרד התחבורה?

על מה לשים דגש? מה לבקש במוסך שיבדקו?

תודה לעונים!

• ספונסר פורום
פורסם

שמן, פילטר שמן, פילטר מזגן, נוזל בלמים, פילטר אוויר.

אין דגמים מיוחדים ברכב הזה, למרות שלא ציינת את השנה. בחלק מהשנים חשוב לשים לב לאיכות השמן כי המנוע סובל מהצטברות בוצה.

מהיכן אתה בארץ?

פורסם

אגב עוד שאלה על הדרך, במידה ואני בא לעשות את הטיפול במוסך מורשה של משרד התחבורה ( ולא מורשה טויוטה ), איזה מהחלקים אני יכול לקנות לבד ולהביא למוסך ולהגיד להם שרק יתקינו ?

פורסם (נערך)

ביצעתי את הטיפול הזה לפני כארבעה חודשים. הטיפול אכן כולל את מה שעזרה כתב אבל מומלץ בנוסף גם להחליף שמן גיר.

במקרה שלי הטיפול בוצע במוסך מורשה משרד התחבורה (לא יבואן), ללא נוזל בלמים (הוחלף בטיפול הקודם), עם שמן מנוע 10W30 סינטטי ועם החלפת שמן גיר ועלה קרוב לאלף ש"ח (עלות החלפת שמן גיר היא כמה מאות שקלים).

אם אני זוכר נכון, במורשה יבואן רצו כ-1100 ש"ח ללא החלפת שמן גיר.

שים לב שפילטר אוויר מקורי הוא מאוד יקר ותורם לא מעט למחיר היקר של מוסך מורשה יבואן. טויוטה טוענים שאפשר להחליף אותו פעם בארבע שנים. אני העדפתי לשים תחליפי (שעולה בערך רבע) ולהחליף כל שנה.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

טיפ קטן לגבי טיפולים בקילומטראז'ים גדולים תבקש מהמוסך לנקות את עגן השמן או בשמו הלואזי "CARTER" קארטר.

ממש להוריד אותו מהמנוע (ממוקם בחלק התחתון של המנוע) ולנקות אותו טוב שיראה כמו חדש, יש להם את החומרים הייעודיים לכך.

הרבה פיח מצטבר שם שלא באמת יורד בזמן ריקון השמן, זה הרבה "בוץ" שלא מועיל במיוחד ואף מזיק לעבודה התקינה של המנוע.

וממליץ לך לראות בעיניים שהם באמת עושים את זה.

ריקון זריז של השמן ומילוי חדש זה טוב ויפה אבל לנקות קארטר זה חובה בכל 100K ק'מ בארך.

• ספונסר פורום
פורסם
אגב עוד שאלה על הדרך, במידה ואני בא לעשות את הטיפול במוסך מורשה של משרד התחבורה ( ולא מורשה טויוטה ), איזה מהחלקים אני יכול לקנות לבד ולהביא למוסך ולהגיד להם שרק יתקינו ?

אכן, לא כל מוסך יסכים לזה ובחלק מהמקרים מוסכים שיסכימו יעלו לך את המחיר של העבודה כך שזה לא תמיד ישתלם.

אם אתה מחולון פנה אל אורן שירותי בחולון. זה מוסך פרטי מורשה משרד התחבורה, לא יקר ומקצועי מאוד.

פורסם
אכן, לא כל מוסך יסכים לזה ובחלק מהמקרים מוסכים שיסכימו יעלו לך את המחיר של העבודה כך שזה לא תמיד ישתלם.

אם אתה מחולון פנה אל אורן שירותי בחולון. זה מוסך פרטי מורשה משרד התחבורה, לא יקר ומקצועי מאוד.

המוסך הזה מטפל גם בטויוטה? כי בפרטים עליו לא כתוב טויוטה

• ספונסר פורום
  • תוכן חדש...