Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב הוא יונדאי i 35 שנת 2011

קיבלתי אותו בנובמבר 2013 כשעל מד האוץ הופיעו 78k ק"מ.

בחודש פברואר 2014 היתקשרו אלי לעדכון ק"מ (שבאותו זמן עמד על 84K קמ)

ואז היתגלתה בעיית תקשורת בין הנהג הקודם לחברת ההשכרה כי היתברר שלא בוצע טיפול 75k

באותו רגע תואם טיפול 75k והרכב נלקח לטיפול כמה ימים לאחר מכן, שאלתי את המוקד של חברת ההשכרה מתי הטיפול הבא ונאמר לי שכל 15K ק"מ מה שאומר בחשבון פשוט שהטיפול הבא צריך להיות ב 100k ק"מ.

ביולי 2014 יום לפני שהרכב היה צריך להילקח לטיפול כשעל השעון מופיע 102 k ק"מ הרכב התחיל בהפתעה לקרטע בזמן נסיעה,

עצרתי בצד כמובן ושמתי לב שהמנוע עובד עגול ויפה וכשאני מתחיל את הנסיעה ב1500 סל"ד מתחיל לקרטע.

יש לציין ששום נורה לא נדלקה והרכב נסע רגיל לחלוטין והכל קרה בשניה אחת, ביציאה מרמזור.

לאחר שלושה שבועות נזכרו לחזור אלי בתשובה שהלך מנוע והחליפו במנוע משומש פלוס סעפת פליטה משומשת,

הרכב הוחזר אלי לאחר חודש וחצי כמעט לאחר התיקון,

חודש לאחר שהוחזר אלי הרכב החברה שלי קיבלה חשבון מנופח של 11k ש"ח על החלפת מנוע בטענה "שימוש בלתי הולם ברכב”.

לאחר מלחמת התשה במייל של חודשיים שלחו לי הבוקר מייל בצירוף דוח שמאי שבו השמאי קובע ורושם "הטיפול התקופתי לא בוצע כלל ברכב וזוהי הסיבה להיווצרות הנזק במנוע ולסתימת הממיר הקטליטי" נשמע לי מאוד תמוה הנושא והייתי רוצה להיתייעץ איתכם במספר שאלות :

האם ממיר קטליטי יכול להיסתם עקב חריגה של 9000 ק"מ?

האם ממיר קטליטי סתום יכול לגרום להלך מנוע?

אם אכן הממיר נסתם וגרם להלך מנוע המוסך לא היה צריך לטפל בממיר ולנקות אותו או להחליף באחר במסגרת הטיפול שנעשה ב84k ק"מ?

יש לזכור שהטיפול כן בוצע, באיחור, אבל בוצע.

הרכב שבק חיים כ-16,000 קמ לאחר הטיפול האחרון, 5 חודשים בדיוק.

אני אשמח לקבל תשובות מכל מי שמבין ויכול לעזור,

מכונאים, נציגי חברות ליסינג, נציגי יצרני רכב, כל מי שמבין אשמח לשמוע את דעתו בנושא הזה, מדובר בהרבה כסף אחרי הכל..

עריכה אחרונה על ידי GibliX
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האם מילאת דו"ח נזק על חריגה מטיפול?

האם בוצע פלאשינג למנוע?

נתקלתי ב i30 עם אותו מקרה- וללא חריגה מטיפול.

הרכב באחריות יבואן?

נגמר החוזה ליסינג של 32 חודש ונשאר אצלך קצת מעבר?

פורסם
האם מילאת דו"ח נזק על חריגה מטיפול?

האם בוצע פלאשינג למנוע?

נתקלתי ב i30 עם אותו מקרה- וללא חריגה מטיפול.

הרכב באחריות יבואן?

נגמר החוזה ליסינג של 32 חודש ונשאר אצלך קצת מעבר?

- מילאתי דו"ח נזק, כמובן

- אין לי מושג מה זה פלאשינג וזה לא רשום בשום מקום בדו"ח מוסך\שמאי.. אז אין לי מושג אם בוצע

- האחריות יבואן הייתה עד 100K ומכיוון שהתקלה נגרמה ב-102K אז לא..

- האמת שכל הבלאגן הזה קרה שלושה שבועות לפני סיום חוזה הליסינג, היום הרכב עדיין אצלי וכבר עברו 3 חודשים מסיום תקופת הליסינג (לא מוכנים להחזיר אותו עד שנסגור את הסאגה הזו)

פורסם

התופעות של ממיר סתום הן:עבודה לא סדירה של המנוע,רכב עצל ובמיקרי קיצון כיבוי מנוע. אני לא מוצא קשר בין ממיר סתום לנזק במנוע. בדקת שמן ומים באופן סדיר?

פורסם
התופעות של ממיר סתום הן:עבודה לא סדירה של המנוע,רכב עצל ובמיקרי קיצון כיבוי מנוע. אני לא מוצא קשר בין ממיר סתום לנזק במנוע. בדקת שמן ומים באופן סדיר?

התופעה של הקירטוע התחילה ממש בבת אחת, לא הרגשתי באיבוד כוח משמעותי שגרם לי לחשוב שיש בעיה כלשהיא..

שמן ומים היו תקינים..

פורסם

ממיר קטליטי לא נסתם בגלל פיגור בטיפול, אלא אם כן המנוע אכל שמן באופן קיצוני. היית צריך להרגיש ירידה דרמטית בסחיבה בגלל ממיר סתום

עוד לפני שנגרם נזק למנוע, הסיפור מוזר ולא ברור.

אני מציע לך לפנות לבוררות באיגוד המוסכים, לבדיקת המקרה , שם תגיע לחקר האמת בצורה ענינית ואמינה.

פורסם

נשמע תמוה. לא ברור לי איך הגעת למצב שהוצאת את הרכב מחד, ורק אחר התברר לך שיש חשבון לשלם. היית אמור לקבל הצעת מחיר לתיקון טרם בוצע התיקון. אז לא לאשר אותו ולקחת מומחה מטעמך ולהתנהל מול המוסך ומול היבואן בזמן אמת.

עולה איפה שככל שהבנתי נכון את התיאור שלך, לא זאת היתה ההתנהלות ולכאורה אתה במצב עכשיו של להוכיח ש״אין לך אחות״.

ובכל זאת, ממש יתכן שלא מאוחר ותוכל להוכיח באמצעות בעלי מקצוע מוכרים משפטית כי התקלה היתה שונה / אחרת /לא קשורה לטיפול שלא בוצע וכדו..

בברכה.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם (נערך)
ממיר קטליטי לא נסתם בגלל פיגור בטיפול, אלא אם כן המנוע אכל שמן באופן קיצוני. היית צריך להרגיש ירידה דרמטית בסחיבה בגלל ממיר סתום

עוד לפני שנגרם נזק למנוע, הסיפור מוזר ולא ברור.

אני מציע לך לפנות לבוררות באיגוד המוסכים, לבדיקת המקרה , שם תגיע לחקר האמת בצורה ענינית ואמינה.

תודה רבה, אני אכן אבדוק את זה ואפנה לשמאי פרטי (מאיגוד השמאים) לחוות דעת.. יש המלצות?

נשמע תמוה. לא ברור לי איך הגעת למצב שהוצאת את הרכב מחד, ורק אחר התברר לך שיש חשבון לשלם. היית אמור לקבל הצעת מחיר לתיקון טרם בוצע התיקון. אז לא לאשר אותו ולקחת מומחה מטעמך ולהתנהל מול המוסך ומול היבואן בזמן אמת.

עולה איפה שככל שהבנתי נכון את התיאור שלך, לא זאת היתה ההתנהלות ולכאורה אתה במצב עכשיו של להוכיח ש״אין לך אחות״.

ובכל זאת, ממש יתכן שלא מאוחר ותוכל להוכיח באמצעות בעלי מקצוע מוכרים משפטית כי התקלה היתה שונה / אחרת /לא קשורה לטיפול שלא בוצע וכדו..

בברכה.

הרכב הוא ליסינג מהעבודה.

חודש לאחר המקרה קיבלנו חיוב מוגזם וכשבדקנו אותו הם אמרו שזה תשלום על הנזק שנגרם עקב "שימוש בלתי סביר" ברכב, ומפילים את זה על הטיפולים עכשיו.בדו"ח של השמאי רשום בפירוש "הנזק נגרם מכיוון שלא בוצע טיפול חמישי כלל ברכב" וזה לא נכון, הטיפול בוצע, באיחור אבל בוצע.

אי אפשר להפיל את הדו"ח שמאי על זה? כי שוב, הטיפול בוצע לא יודע איך הוא יצא מנק' הנחה שלא בוצע כלל טיפול..

וכמו שאמרתי למעלה, אני אפנה לשמאי מאיגוד השמאים באופן פרטי שיעריך את הסיפור הזה.יש המלצות?

אגב, חודש וחצי לאחר שהרכב חזר מהטיפול, במקרה ממש, בדקתי שמן וגיליתי שהשמן נמצא מתחת למינימום (זאת לאחר שהרכב עמד במישור במשך 5.5 שעות רצוף ללא הנעה).

וזה חודש אחרי שהם החזירו לי את הרכב שעבר החלפת מנוע.

אני לא מדבר על זה שלפני שבוע הרכב היה במוסך והחליפו לו תושבות מנוע שהיו משוחררות + גירזו תושבת גיר שלא הייתה מגורזת לטענתם ולכן עשתה רעשים בהחלפת הילוכים..

את שני הדברים האלה אני שמעתי ומצאתי ברכב והתעקשתי שיבדקו, זה לא היה מיוזמתם.

שוב, כל זאת חודש לאחר החלפת מנוע שלם!

פורסם
הרעשים בהעברת הילוכים הם מדיסקיות מרווח בלויות בגיר של I35 .

לאיזה חברת ליסינג שייך הרכב?

מעדיף לא לציין שמות ע"ג הפורום, שלחתי לך בפרטי

פורסם

אגב,

כל הזמן שדיברתי עם המוקד של חברת הליסינג אמרו לי "פתחו ראש מנוע", "מחכים לשמאי"

אף אחד לא אמר לי בזמן אמת "החלפנו מנוע" אלא רק כשקיבלנו את החיוב..

עד אז אמרו לי "פתחו ראש מנוע" בלבד..

מחובתם להגיד לי "הלך מנוע, אנחנו מחליפים מנוע בלה בלה בלה"?

פורסם

נראה כמו שיטת מצליח ממדרגה ראשונה,ממיר סתום (למה סתום ובוודאי שאין שום קשר לביצוע טיפול)אולי בצורה קיצונית יגרום לבעיה בביצועי המנוע

אבל כאן מדובר ברכב חדש יחסית שאין שום סיבה שהממיר יסתם בו בוודאי לא בצורה כה קיצונית.

לדעתי המוסך שיקר והחליף מנוע בלא צורך.

האם קיבלת את הערכת השמאי של חברת הליסינג?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם (נערך)

מצורף מה שהוצאתי מהדו"ח שמאי,

Screen Shot 2015-01-09 at 3.57.45 PM.jpg

כמובן שזה לא מדוייק מכיוון שהרכב עבר טיפול ב-84,500 (מתועד בכל מקום אפשרי כולל מייל מהמנהלת תיק לקוח שלנו שהרכב עבר טיפול ב-84,500).אז איך הוא אומר "לא עבר כלל טיפול"

פורסם

אבל כאן מדובר ברכב חדש יחסית שאין שום סיבה שהממיר יסתם בו בוודאי לא בצורה כה קיצונית.

כותב רק לידיעה, בלי כל קשר למקרה המדובר בשירשור.

ממיר יכול להתפרק ולסתום לגמרי את מעבר גזי הפליטה, ב 5 דקות.

זה קרה לי לפני שנים ברכב עם +/- 100.000 ק"מ.

האוטו נסע תקין לגמרי. ממיר התפרק מבפנים, צינור פליטה נחסם. מאותו רגע האוטו לא האיץ מעל 50 קמ"ש, סל"ד בניוטרל לא עלה מעל 3000 בלחיצה על הגז עד הסוף.

הוחלף ממיר, הכל הסתדר.

• תוכן חדש...