Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס בריאות-מה זה ולמה זה טוב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לגבי מס בריאות שמופיע בתלוש משכורת. האם זהו מס חובה שאזרח צריך לשלם? למשל, בתלוש אצלי, מופיעים שלושת הניכויים הבאים באופן קבוע:

ביטוח לאומי כ 300-400 ש"ח

מס הכנסה 400 ומעלה

מס בריאות 400 ומעלה

מה ההבדל בין ביטוח לאומי למס בריאות? האם במידה ויש לי כרטיס פלטינום/זהב בקופת חולים, מזכה אותי באפשרות לבטל את המס בריאות?

נ.ב הגיוני שירד לי כ"כ הרבה מיסים עם משכרות של 7-8-9 ברוטו? :evil:

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם (נערך)

מס הבריאות הוא מס חובה, אשר נועד לממן טיפול רפואי.

עד 1995 הביטוח הרפואי נערך באמצעות קופות החולים, כאשר המימון נעשה באמצעות תשלום של האזרח לקופה (דמי חבר חודשיים) ובמקביל "מס מקביל" ששולם על ידי המעסיקים.

בעקבות קריסה כלכלית של שתי קופות (אלה המוכרות כיום כ"כללית" וכ"לאומית") נחקק חוק ביטוח בריאות ממלכתי, אשר על פיו כל אזרח חייב בביטוח רפואי (כאשר השירות יסופק על ידי אחת מ-4 הקופות) וכל קופה חייבת לקבל כל מבוטח (לםני כן רק "כללית" קיבלה כל מעמד, בעוד שהקופות האחרות הסיו סלטיביות וקיבלו בעקר מבוטחים בסיכון נמוך - אחד מבין מספר גורמים שגרמו לקריסת ה"כללית". הגורם העקרי האחר היה התנהלות ההסתדרות הכללית שהיתה בלת הקופה). גבית מס הבריאות הולטה על המוסד לביטוח לאומי, וזהו מס הבריאות אשר מנוכה מדי חודש משכרך.

הביטוחים המשלימים למיניהם (פלטינום\זהב של הכללית ,ומקביליהם בקופות האחרות) מהווים רובד ביטוחי נוסף, ומקנים זכויות נוספות מעבר לביטוח הממלכתי, לא במקומו.

בכל מקרה - אם תהיה מודע לעלויות של טיפול רפואי תבין שאותם 400 ש"ח (מס הבריאות הינו בשעור כ-5% מהשכר החייב בו) הם סכום קטן לעומת הזכויות שאתה רוכש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פות"ש

הסכום הגיוני. כמה אתה מפריש? זה גם משפיע על הנטו.

בשביל משכורת מסודרת ראשונה באמת שאין לך מה להתבייש. ברוך הבא למציאות התעסוקה של השכירים.

חכה עוד תקבל קידום. הברוטו יקפוץ והנטו לא יתרשם. זה מה שנקרא מדרגות מס.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

Stone - למה אתה מטעה?

ראשית הנטו יגדל, גם אם פחות מהברוטו.

שנית - יש לברוטו השפעה גדולה על זכויותיך. למשל - זכויות פנסיה או קרנות גמל\השתלמות נגזרות מהברוטו, לא מהנטו. חלקם סכומים שאינך רואה בשורה התחתונה של תלוש השכר, אבל הם סכומים גדולים שתראה בעתיד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מי מטעה? כשקיבלתי קידום הברטוט זינק לו (יחסית) אבל מה שנכנס לכיס לא היה מספיק שונה לטעמי ממה שהיה קודם. ברור שתמיד עדיף להרוויח יותר, אבל גם בלי להפריש 7% אני מרגיש את נטל המס די טוב.

בכל מקרה, זה שרשור היתולי כי כל המידע בנוגע למדרגות מס ניכויים הפרשות והחזרים זמין מאוד ברשת בעברית אנגלית ורוסית. אפשר לחייך.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

אתה יודע - לא מטעה. טועה. שים לב למה שכתבתי קודם: הנטו בבנק אינו חזות הכל. שכרך כולל עוד רכיבים שאינם מופיעים שם, אלא יוצאים בדרך (כלומר בשורות קוודמות, אם כניכויים מהברוטו ואם כ"ניכויי רשות" מהנטו) אבל בסופו של דבר מגיעים אליך. למשל - כל החסכונות בקופת פנסיה, גמל והשתלמות, או כיסויי ביטוח קבוצתיים מוזלים. ויש אנשים שלוקחים הלואות או מבצעים רכישות אשר משולמות דרך תלוש המשכורת ו"שוכחים" שההחזר החודשי הוא בעצם חלק מהנטו שלהם.

פורסם

אני שוקל באם לפתוח פוסט לגבי קריסתה ומותה של מדינת ישראל. בינתיים, לצערי הרב, כל הסימפטומים מופיעים להם כרגע.

במידה ומדינת ישראל תמשיך במדיניות המטומטמת שלה ותמשיך לעודד סוציאליזם חזירי אזי ניאלץ לקבוע את מותה תוך פחות מ 30 שנים.

מערכת הבריאות נמצאת במצוקה כלכלית קשה. הביטוח הלאומי לא יהיה מסוגל לשלם את הקיצבאות להן הוא מחוייב תוך פחות מ 10 שנים.

היום ישנו מצב שדווקא שני המגזרים הגדולים במדינת ישראל (כולם יודעים איזה) הם אלה שמשתמשים הכי הרבה בשירותי המדינה (בריאות, חינוך, רווחה) ולמרבה האירוניה, דווקא מגזרים אלה לא תורמים או שתרומתם זניחה לעומת הכספים שהם מקבלים מהמדינה. כך יוצא שהמדינה דווקא תומכת באלה שלא תורמים לקיומה וזה מצב אבסורדי. מה גם, העובדה שכמות רבה במגזרים אלה עובדים "בשחור".

ביום שישי התפרסמה כתבה בידיעות אחרונות על מצב הקשישים הנזקקים לסיעוד. ואני חשבתי ברוב תומי שלאחר שנים של תשלומי מיסים גבוהים לכל הגופים, אדם המגיע לגיל זיקנה יכול לפרוש בכבוד. מסתבר שלא.

כולם ראו את הכתבה על המוסד לביטוח לאומי. למרבה האירוניה נוצר מצב שדווקא אלה הזקוקים לעזרה נופלים בין הכיסאות.

המסקנה, יש לסגור את המוסד לביטוח לאומי (להשאיר מס קיצבאות מצומצמות ביותר כמו קיצבה לניצולי שואה, יתומים, נכים, עיוורים), להפריט את השירותים שמדינת ישראל מציעה. בכך להוריד את יוקר המחיה ושכל אדם ידאג לעצמו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

-Cerebral-Cortex

במקום לשנות את המצב אתה מחסל את הביטוח הלאומי

מסכים איתך שיש אוכלוסיות רבות שמקבלות הרבה ותורמות מעט עד אפס .

עדיין איש איש לנפשו גרוע פי 10.

יש הרבה מה לעשות כדי לתקן כאן הרבה חוליים, הנה הזמן שלנו לשנות

הבחירות בפתח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה בדיוק הסיבה למה אנחנו בחרה

כי אנחנו בוחרים בחרה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

במידה ומדינת ישראל תמשיך במדיניות המטומטמת שלה ותמשיך לעודד סוציאליזם חזירי אזי ניאלץ לקבוע את מותה תוך פחות מ 30 שנים.

.

אתה בטוח שלא טעית בכתיבה? כין שמה שאתה מתאר ומעריץ הוא קפיטליזם חזירי. כזה שבו כל אדם לעצמו ולמדינה אין שום מחוייבות לאזרח. ורק כדי לסבר את האוזן, זה מה שהמדינה עושה בשנים האחרונות. אם אתה לא מהאלפיון העליון אתה צריך להתנגד לכך בתוקף, שכן גם אתה תפגע קשות ביום שתחלה במחלה קלה. כאשר אבא שלך יעבור התקף לב ותגלה שהטיפול בו עולה 200,000 ש"ח (ואני מדבר על הימים הראשונים בלבד, לא על השנים שאחרי כן) תבין שמעורבות המדינה חיונית.

אין כל קשר בין נצלנות על ידי אותם מגזרים, שחלק ניכר ממנה נובע מסחטנות פוליטית ולא מהשיטה הכלכלית, לבין "סוציאליזם"

פורסם

חוק הבריאות הוא הגורם העיקרי להתפתחות ה"רפואה לעשירים". רמת הרפואה הציבורית הבסיסית נמצאת בירידה מתמדת ואנחנו משלמים יותר עבור פחות. המרוויחות הגדולות הן חברות הביטוח. זה עוד ירידה של שלב בסולם ההפרטה של שירותים ציבוריים.

בין כל האפשרויות (ואף שיטה אינה מושלמת) אני בוחר בגישה הסוציאל דמוקרטית.

פורסם

נהפוך הוא. חוק ביטוח בריאות ממלכתי נועד לספק רפואה איכותית שוויונית, בהתאם לעקרונות הסוציאל-דמוקרטיה. העניין הוא שמדיניות הממשלה מזה שנים די רבות היא הפרטה, וכיצד מפריטים שירות המעוגן בחוק? מייבשים את תקציביו, כדי שהאזרחים יאלצו לרכוש שירותים באופן פרטי. זה נכון לגבי שירותי הבריאות, החינוך ועוד. החוקים נכונים (אני מדבר על העקרון, לא על ניואנסים הנתונים לדיון), היישום בעיתי בגלל הגישה הכלכלית - חברתית של ממשלות ישראל בעשור וחצי האחרונים.

• תוכן חדש...