Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד חודשיים אני מתכנן להחליף את הנוזל קירור באוטו. רציתי לשאול מה הסיכונים בניקוי המערכת עם חומרים ייעודיים (radiator flush) ברכב שעבר 240 אלף ק"מ ואם החומר http://www.ebay.co.uk/itm/XADO-Atomex-Stop-Leak-Radiator-with-revitalizant-SUPER-PRICE-/121298558894?hash=item1c3df51fae באמת עוזר כטיפול מונע?

מדובר באופל אסטרה 2001 1600 ידני.

תודה מראש על העזרה.

פורסם (נערך)

רדיאטור שרוב חייו חיי על מי ברז ולא נוזל קירור ייעודי שום ניקוי לא יחזיר למערכת הקירור את הנעורים.

במידה ובמערכת הקירור של רכבך זרמו עד היום מי-ברז בלבד או נוזל קירור ללא שם, שטיפה כבר לא ממש תעזור בכדי לסלק את הרפש והלכלוך שקיים במערכת הקירור בצורה יסודית.

לאחר ריקון נוזל הקירור מלא את מערכת הקירור במי-ברז מהולים בחומצת לימון או מלח לימון ביחס של 100 גרם מלח לימון ל-1 ליטר מים ולאחר מכן תניע את הרכב ותן לו לעבוד 15 דקות בסל"ד סרק.

בשלב הבא רוקן את מערכת הקירור ומלא רק במי-ברז ושוב פעם תניע ותן לרכב לעובד 15 דקות בכדי לנקות את מערכת הקירור מחומצת מלח הלימון.

בסיום מלא נוזל קירור מקורי של הייצרן.

אתה תתפלא כמה לכלוך יצא ממערכת הקירור.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?407508-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%AA-%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-G12-%D7%91%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95-97&highlight=%D7%9E%D7%9C%D7%97+%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

קניתי את הרכב לפני שנתיים עם נוזל קירור כחול לא ידוע וישר החלפתי לנוזל קירור אדום של פרסטון dexcool. אני שנתיים עם הנוזל הנ"ל, הגיע הזמן להחליף אותו ועל הדרך אני רוצה לנקות את המערכת למנוע בעיות בעתיד.

פורסם

אם לא קיימת בוצה או רפש פשוט נקה את מערכת הקירור רק עם מי ברז ללא שום חומרים.

רוקן את מיכל העיבוי ובדוק האם בתחתית המיכל והדפנות יש בוצה או רפש.

אם תוכל לצלם נוכל ייעץ לך בצורה טובה יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

ראיתי קצת בוץ במיכל עיבוי, אני אפרק את המיכל ואנקה אותו.

לגבי החומרים נגד נזילות כמו שפירסמתי מקודם, זה עוזר?

פורסם

אם יש לך גישה לצינור גינה או זרנוק, אתה יכול לבצע איתו שטיפה של המערכת. ובכל מקרה, אני ממליץ שאחרי השטיפה במי ברז, תעביר במערכת מים מזוקקים, כדי להוציא על ידם חלק מהמי ברז שנשארו. ואז תמלא עם נוזל קירור שאיכותי יותר מפרסטון, ואל תחשוש ממעט המים המזוקקים שנשארו במערכת, הם יעשו פחות נזק ממי ברז שנשארים, שהם כן גורמים יותר נזק.

פורסם
אם יש לך גישה לצינור גינה או זרנוק, אתה יכול לבצע איתו שטיפה של המערכת. ובכל מקרה, אני ממליץ שאחרי השטיפה במי ברז, תעביר במערכת מים מזוקקים, כדי להוציא על ידם חלק מהמי ברז שנשארו. ואז תמלא עם נוזל קירור שאיכותי יותר מפרסטון, ואל תחשוש ממעט המים המזוקקים שנשארו במערכת, הם יעשו פחות נזק ממי ברז שנשארים, שהם כן גורמים יותר נזק.

איזה נוזל קירור אתה ממליץ שמתאים לרכבי אופל ואיפה אפשר להשיג אותו? (קרוב לאשקלון :-))

• תוכן חדש...