Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כבר לא יודע מה לעשות.

סיטרואן C2 מענישה מדי ולא מספיק מתגמלת.

וולוו C30 ידניות אין בנמצא.

אז התחלתי לנדוד לכיוון הפונטו איבו עם תיבה ידנית ומנוע המולטיאייר ללא הטורבו (105 כ"ס) - המחירים נראים הגיוניים, למרות שכרגע אין בלוחות את הגרסה הספציפית הזו. יש אחת עם טורבו שנמכרת במחיר לא הגיוני בעליל (75 אש"ח אם אני זוכר נכון) וכל מיני דינאמיקים וספיריטים ו-150ת'ים ונמכרות במחירים ממש לא רעים.

השאלות ומה חשוב לי:

1. נוחה?

2. מתנהגת? (כאילו אני מתאר לעצמי שלא, במיוחד עם ההגה שידוע כאחד הגרועים היקום) אבל אולי בכל זאת

3. איכותית/מאובזרת?

4. ת'כלס, אוטו טוב?

תודה :oops:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הן נדירות, אבל אם כבר הסתכלת לכיוון פיאט, הייתי מחפש בנרות בראבו ידנית 1.4 טורבו, נהדרת, ההגה טעון שיפור כמובן וכדי לשנות את מידת הצמיגים לחתך ורוחב ספורטיביים יותר.

פורסם

חשבתי גם בכיוון של הבראבו, אבל אני לא באמת צריך את הגודל שלה.

יש לה עוד יתרונות על פני הפונטו אם ניקח את שתיהן עם אותו מנוע? אבזור? נוחות? בטיחות (מניח שכן, בזכות הממדים הגדולים יותר והמשקל הגבוה יותר)? צריכת דלק וכאלה אני מניח שתהיה קצת פחות טובה אבל זה לא משמעותי לי, מבחינתי כל מה שעושה מעל ל-11 קמ"ל זה פלא טכנולוגי ומספק אותי לחלוטין.

פורסם

שתיהן לא באות עם אותו מנוע, לכן אתה צריך להתחשב בנתון זה ולבחון אם משמעותי עבורך.

דגם המולטיאייר הגיע כפי שרשמת ללא טורבו ועם 105 כ"ס, הבראבו הגיעה עם טורבו 120 כ"ס (ידניות נדירות יחסית) ואטמוספריות 90 כ"ס שיותר נפוצות.

הבטיחות מצויינת בשתיהן עם ציון של 5 כוכבי ריסוק.

אבזור- דווקא הפונטו מתעלה פה , כיוון שהבראבו הידניות מגיעות ברמת גימור דינמיק (מלבד בודדות ממש) ולכן אין לך שליטה על המערכת מההגה, ג'נטים וכו'.

בכל מקרה הבראבו הוא הרבה יותר אוטו.

נ.ב- יש דגם של הפונטו עם טורבו ו-135 כ"ס שגם חזק יחסית וגם מאובזר מאוד (גג שמש כפול, ג'נט 17" וכו').

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם (נערך)

ה-15 כ"ס האלה זה לא מה שיעשה את ההבדל, מה גם שאחרי בדיקה קצרה והשוואה של המפרטים הטכניים, נראה שזה כן אותו מנוע, רק עם שיטת הזרקה אחרת - ישירה בפונטו ורק נקודתית בבראבו. כמו כן, לשני המנועים יש את אותו נפח ומנוע הטורבו בשתי המכוניות מפיק את אותו נתון מומנט, בגרסה האטמוספרית המנוע של הפונטו מפיק 0.2 יותר קג"מ (13 לעומת 13.2), לא קריטי.

מה שכן קריטי זה שהבראבו כבדה יותר ב-220 ק"ג וארוכה יותר ב-27 ס"מ, שזה מבחינתי "חסרון" כי אני לא באמת צריך את זה.

דווקא לגבי האבזור, ראיתי שהבראבו הידנית (עם מנוע טורבו) שווקה גם ברמת גימור "סנסיישן" שמגיעה עם שליטה מההגה, דיבורית, ושקע USB. כאשר שני האחרונים די חשובים לי, אבל אני מאמין שיהיה אפשר לעקוף את זה עם איזה מתאם או משהו.

המחירונים של השתיים לא ממש ברורים. בדקתי ביד2, לוי יצחק ועוד אתר ובשלושתם מתקבלות תשובות שונות. ביד2 הבראבו (ידנית, טורבו, סנסיישן) עולה קצת יותר מ-10 אש"ח יותר מהפונטו האטמוספרית. בלוי יצחק הגרסה הזו של הבראבו לא מופיעה בכלל, ודינמיק (הפחות מאובזרת) עולה 8,000 ש"ח פחות מהפונטו האטמוספרית. באתר האחרון התמונה היא בדיוק הפוכה ליד2 - כלומר הבראבו בגרסה הרצויה מופיעה אבל עולה 10 אש"ח פחות מהפונטו.

דגם 135 כ"ס של הפונטו לא רלוונטי. מחיר נורא גבוה, לא צריך את "כל הכוח הזה", והן נדירות נורא. יש אחת למכירה כרגע במחיר מופרך בעליל ותצא לי הנשמה עד שתצא עוד אחת לשוק.

בקיצור, מבלבל.

פונטו דווקא מתנהגת סבבה ואפשר להנות ממנה.

מה התקציב אם אפשר?

לא מחפש להנות, בגדול אני רוצה רק לא להתבאס. אני יורד מאלמרה כמו שאתה יודע ואני רוצה שהמכונית הבאה תהיה לכל הפחות חזקה באותה מידה, אפשר טיפ טיפה פלפל אבל ממש לא חובה.

תקציב? שאלה טובה... אין ממש משהו מוגדר, כי יש לי 0 שקלים. ברמת העקרון הרכשיה תתבצע ממכירת האלמרה (15 אלף בסנריו אופטימי?) פלוס הלאווה של פחות או יותר 35-40 אלף. השאיפה שלי היא להתקדם כמה שאפשר, תוך מציאת המכונית המתאימה שתהיה מתומחרת בצורה הגיונית, לא תהיה אובר קיל. אני מה שנקרא מחפש "מציאות". אם יעלה רעיון למשהו שעולה 40 אלף ומגיע בשנתון 2007-8-9, מה טוב.

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

אחרי קצת יותר משנה ו20K ק"מ עם פונטו איבו רובוטית 2010:

1.נוחה? כן. לא מדובר בספינת שיוט או רכב יוקרה, אבל ביחס לקטגוריה שלה מדובר ברכב נוח למדי וגם מרווח. שיוט במהירויות יחסית גבוהות לא מציק בזכות הבידוד הטוב.

2.מתנהגת? מההגה באמת אל תצפה לכלום, אבל השלדה מפצה על זה. אני לא ממש זוכרת עם אילו נעליים מגיעה הדיינמיק 105 כ"ס, אבל הספורטינג עם 135 סוסים מגיעה גם עם גלגלים 17" וחתך נמוך. אני מאמינה שזה תורם לחווית הנהיגה לעומת 15" וחתך 65 במקרה שלי.

3.איכותית\מאובזרת? לגבי איכות הפלסטיקים באוטו אז מדובר בפלסטיק קשיח ופשוט. אבזור: הדיינמיק מגיעה עם בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת, ריפודים שונים מבחינת צבע ובד (איכותיים יותר) הקונסולה המרכזית מעוצבת עם פס צבעוני שתואם את הריפוד והוא עשוי מחומר רך יחסית (ממש משפר את ה"אווירה" ברכב), ידיות בצבע הרכב, כמובן כל האיבזור הבסיסי (והלא רע בכלל) שמגיע גם באקטיב (7 כ"א, 4 ח"ח, שליטה על המערכת מההגה וכד'). לגבי מערכת בלו&מי כדאי לבדוק ספיציפית לדגם.

4. ת'כלס אוטו טוב? לדעתי כן. החיסרון המורגש ביותר שלו הוא המחסור בכוח, ברגע שאתה הולך על הגרסאות החזקות יותר אתה מנטרל את האלמנט הזה.

אני חושבת שעם כל הכבוד לקריאה וחוות דעת בפורום, אתה צריך להתרשם מהרכב פנים אל פנים.

נ.ב. אם אתה עדיין באיזור הצפון אתה מוזמן לבוא להציץ בפונטו שלי, להתרשם מהחומרים והנסיעה. לצערי אני לא יכולה להציע לך לנהוג כי הביטוח לשני נהגים בלבד אבל גם ככה מדובר ברכב חלש יותר ממה שאתה מכוון אליו ועם גיר שונה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני ירדתי מלרכוש את הרכב הזה בזכות המגיבה שמעליי ומכסח השדים, שהוא הנהג השני בביטוח שהיא הזכירה.

הרכב יפה מאוד בעיני, גם הגרנדה יפה. אהבתי את התיבה הידנית, HILL HOLD מאפיין שימושי, התנעה אוטומטית אחרי כיבוי מנוע בטעות (קורה) גם נחמד.

אבל אחרי הסיקור והתיעוד הנרחב של החבר'ה מעליי, השתכנעתי שאני לוקח הימור מסוכן מידי שתצוץ בעיה של התנפחות וסדיקת הדשבורד באזור כרית אוויר נוסע.

אם אין ברירה, אני אלך מול כל יבואן\גורם מוסדי בנחישות והתמדה, אבל בידיעה שלמה אני לא יכול להכניס את עצמי למצב שבו אני צריך להתעמת עם היבואן להחלפת דשבורד מחוץ לאחריות, שמי יודע כמה זמן יחזיק בלי להיסדד. כל זה נאמר גם אם הפגם 100% אסתטי. כאב לב אחד גדול.

מילא היה הסדר וריקול, אבל לך תקרא את השרשור של המכסח על ההתנהלות מול סמל"ת. הוא כבר היה מוכן לשלם וביוקר, וגם זה לא נתנו לו. בסוף איבד יותר זמן מכסף, אבל עדיין עבר חוויה שאני לא הייתי נכנס אלייה ביודעין.

הודתי לו מקרב לב על השיתוף.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

מורזי, תודה על ההצעה, יש סיכוי טוב שאני אקבל אותה באחד מסופי השבוע שאהיה בצפון ואתם תהיו במפגש הסופנג'ה השבועי שלכם :-P. (כמובן לשבת ליד, לא קריטי לי לנהוג מאחר שכמו שאמרת אני הולך על דרייבטריין אחר לגמרי).

כמובן שאתרשם בעצמי, אין על כך שאלה בכלל. מה שאני עושה כרגע זה טבילת האצבעות במים. לראות אם יש מישהו בעל נסיון רע מאוד או לחילופין טוב מאוד.

פלסטיקים קשיחים זה ממש לא מה שמוריד לי מאוטו. שוב, צריך להזכיר שאני יורד מניסאן 'פלסטיקים קשיחים' אלמרה.

נוחות - שלא תביני אותי לא נכון, אני לא איזה חי בסרט שחושב שאני הולך למצוא פה S קלאס עם Magic Body control. אמרת שהיא נוחה יחסית לקטגוריה, האם היא גם נוחה יחסית (או לפחות במידה זהה) לקטגורית המשפחתיות הסטנדרטיות, גם אם לא בדיוק מאותה שנה. מה שמפחיד אותי זה שבכל סופר מיני מהשנים האחרונות שנהגתי עליה (207, קליאו, ספייס וורסו, ספייס סטאר) בכולן ללא יוצא מן הכלל יש תחושה כמעט תמידית של "קיפוץ" על הכביש, מה שמאוד מערער את הבטחון בנהיגה. היות והפונטו קצת גדולה יותר ועם בסיס גלגלים שקטן רק בכמה ס"מ בודדים מזה של האלמרה, מה שגורם לי לחשוב שבה התחושה הזאת לא תהיה קיימת וגם אם כן אז פחותה משמעותית מאשר ב-207, שם זה מאוד מציק. אבל את זה אני אצטרך לבדוק.

הנאה - כן, היום רוב ההגאים אילמים. מה זה רוב, כולם. אבל דווקא על ההגה של הפונטו שמעתי סיפורי זוועות בקטע חריג (לא מבחינת אמינות או משהו, אלא שהוא קל בצורה יוצאת דופן וחסר שום קשר לחלוטין לגלגלים הקדמיים). שלדה טובה זה חשוב, אבל עוד פעם, צריך לזכור שמצד אחד אני יורד מניסאן 'רולר בליידס' אלמרה, ככה שפחות או יותר כל דבר יהיה כיפי יחסית ומצד שני עולה על משהו שהוא במובהק מכונית שמטרת העל שלה היא לחסוך בדלק, לא להמין אותו לאדרנלין. צמיגים/גלגלים גדולים יותר יהיה אפשר להתקין בעתיד. מה שמזכיר לי לבדוק אם אפשר להתקין עליה מידות של אבארט (באופן חוקי, כן?).

סטון - תודה, אבל דשבורדים נסדקים לא מפחידים אותי. אם זה דורש טיפול, זה יטופל. אם זה צריך להיות ללא עלות, זה יהיה ללא עלות. מה גם שאני לא עושה תאונות אז לא מדאיג אותי אם הכרית לא תפתח כמו שצריך :wink:. עם כל הכבוד לגוסטי (ובאמת שיש כבוד), לטעמי הוא היה עדין מדי עם הטיפול שלו בעניין. אני מאמין שזה היה יכול להיגמר לשביעות רצונו הרבה יותר מהר, הוא פשוט (הבחור הטוב שהוא) נתן להם יותר מדי צ'אנסים.

עריכה: בינתיים לא הייתה אפילו תגובת "חרא אוטו" / "לא נוגע בפיאט בחיים" / "עזובץת'ך שטויות, רק תקלות" אחת, אז זה נראה אופטימי.

פורסם

וואלה אתה נראה שש אלי קרב. כיף לך, אולי תמצא אקזמפלר עם ניפוח יפה ותדקלם קטעים נבחרים מהשרשור הידוע, תוריד לו עוד כמה אלפים.

למרות שאם אתה נעול על הדגמים הנדירים, לא יודע כמה זה ישנה. בכמה חודשים שחיפשתי, ראיתי 3 מודעות לדגמים שהזכרת (אחד עם טורבו), ולא טרחתי לבדוק אם אחד מהם פיקטיבי.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

תבוא, נעשה נסיעה בכבישים המשובכים של חיפה והקריות ;)

לגבי תקלות, בימים אלו הרכב סגר 80k ק"מ והכתם היחיד בהיסטוריית טיפולים זה הדשבורד. אפילו הסוויפט של אבא שלי שצעירה בשנתיים נקנתה אחרי החלפת מדחס מזגן ונזילה ממחזיר שמן באיזור (כמובן שהכל מכוסה באחריות).

בקשר לדשבורד, מכיוון שאתה מחפש רכב בן 3+, סביר להניח שתוכל לזהות סימנים מקדימים בעת הבדיקה של הרכב ולהתנהל נכון במשא ומתן. היתרון שלך יש את המודעות לבעיה, מה שלא היה לנו בזמנו. אגב, חודשיים אחרי התיקון הכל בסדר ושום דבר לא מקרקש.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
ה-15 כ"ס האלה זה לא מה שיעשה את ההבדל, מה גם שאחרי בדיקה קצרה והשוואה של המפרטים הטכניים, נראה שזה כן אותו מנוע, רק עם שיטת הזרקה אחרת - ישירה בפונטו ורק נקודתית בבראבו. כמו כן, לשני המנועים יש את אותו נפח ומנוע הטורבו בשתי המכוניות מפיק את אותו נתון מומנט, בגרסה האטמוספרית המנוע של הפונטו מפיק 0.2 יותר קג"מ (13 לעומת 13.2), לא קריטי.

ב-105 אין טורבו. כמו בבראבו 90 כ"ס.

בבראבו טורבו זה 120 כ"ס ושונה מהמנוע 135 כ"ס של הפונטו (T-JET מול מולטיאייר) והנתוני מומנט של הבראבו עם הטורבו משמעותית טובים משל ה-105 כ"ס לא מוגדש שדיברת בהתחלה (21 קג"מ ב1750 סל"ד לעומת 13.2 קג"מ ב-4000 סל"ד).

מה שכן קריטי זה שהבראבו כבדה יותר ב-220 ק"ג וארוכה יותר ב-27 ס"מ, שזה מבחינתי "חסרון" כי אני לא באמת צריך את זה.

דווקא לגבי האבזור, ראיתי שהבראבו הידנית (עם מנוע טורבו) שווקה גם ברמת גימור "סנסיישן" שמגיעה עם שליטה מההגה, דיבורית, ושקע USB. כאשר שני האחרונים די חשובים לי, אבל אני מאמין שיהיה אפשר לעקוף את זה עם איזה מתאם או משהו.

בראבו סנסשיין ידנית יש בודדות בארץ (לדעתי פחות מ-5 שהוזמנו בהזמנה מיוחדת) ידניות דינמיק יש קצת יותר.

המחירונים של השתיים לא ממש ברורים. בדקתי ביד2, לוי יצחק ועוד אתר ובשלושתם מתקבלות תשובות שונות. ביד2 הבראבו (ידנית, טורבו, סנסיישן) עולה קצת יותר מ-10 אש"ח יותר מהפונטו האטמוספרית. בלוי יצחק הגרסה הזו של הבראבו לא מופיעה בכלל, ודינמיק (הפחות מאובזרת) עולה 8,000 ש"ח פחות מהפונטו האטמוספרית. באתר האחרון התמונה היא בדיוק הפוכה ליד2 - כלומר הבראבו בגרסה הרצויה מופיעה אבל עולה 10 אש"ח פחות מהפונטו.

דגם 135 כ"ס של הפונטו לא רלוונטי. מחיר נורא גבוה, לא צריך את "כל הכוח הזה", והן נדירות נורא. יש אחת למכירה כרגע במחיר מופרך בעליל ותצא לי הנשמה עד שתצא עוד אחת לשוק.

יש עוד אחת אדומה ב"אוטודיל" ,נסה לבדוק גם שם מה המחיר האמיתי שמבקשים על הרכב. לא מכיר את הרכב, הוא מופיע באתר שלהם.

בקיצור, מבלבל.

תשובתי באדום.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

spire,

בעסק של המשפחה הייתה לנו לפני כשנה וחצי פונטו שכורה (רמת הגימור הבסיסית, היה לה S&S אז אני לא חושב שזה היה גרנדה פונטו. אולי כן, לא יודע אבל זה גם לא משנה). אז כמה מילים:

מבחינת נוחות, לדעתי מדובר על רכב נוח למדי. יחסית לסופר מיני הוא מרוסן למדי, לא קשה וסופג היטב את תחלואי הכביש.

ההגה אכן קל מאוד, אך הוא לא מפריע יותר מדי. לא בנסיעה מנהלתית ולא בנהיגה נמרצת.

המנוע חלש. לנו הייתה ידנית והיית צריך לעבוד כדי להוציא ממנה תזוזה, אבל זה אפשרי. אני מניח שחלוקת ההילוכים בגרסה הרובוטית זהה.

חומרי הדיפון פשוטים למדי, אך עמידים.

אפשר להנות מהרכב: המנוע חלש, ההגה קליל מדי אבל השלדה מנסה לפצות עליהם. בשורה התחתונה, הרכב זכור לי כמהנה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

סטון, אני לא שש אלי שום דבר. אני פשוט יודע שאם אני אצטרך לטפל בדשבורד מתנפח אני אטפל בו. זאת בעיה קיימת ונפוצה, אבל אני לא מתכוון לרדת ממכונית רק בגלל זה. זאת לא דוושת תאוצה שנתקעת, גיר ששובק חיים או טיימינג שנקרע, כולה קצת סקד בדשבורד. גם באוטו שלי (אלמרה) הייתה תקלה באותו איזור גיאוגרפי, רק שהיא הייתה בוודאות בכריות האוויר והצריכה ריקול, היא תוקנה ואפילו לא מתתי פעם אחת.

סלוזון, אתה מבין למה אמרתי שזה מבלבל? אפילו לא הצלחתי להסביר את עצמי כמו שצריך.

יש שני מנועים ושתי שיטות יניקה.

מנועים :1.4 (פונטו, מולטיאייר) ו-1.4 (בראברו, טי-ג'ט)

שיטות יניקה: טורבו ואטמוספרי.

לשני המנועים יש את שתי שיטות היניקה.

בפונטו:

כ"ס בלי טורבו - 105, עם טורבו - 135.

מומנט בלי טורבו - 13.2, עם טורבו 21.0.

בברארבו:

כ"ס בלי טורבו - 90, עם טורבו 120. הבדל של 15 כ"ס בין כל דגם לדגם המקביל שלו בפונטו. (90 מול 105, ו-120 מול 135)

מומנט בלי טורבו 13.0, עם טורבו 21.0. (הבדל של 0.2 קג"מ באטמוספרי ומומנט זהה בטורבו)

מקווה שעכשיו יותר מובן מה שרציתי להגיד. השאלה כרגע באמת עומדת על אולי ללכת על הבראבו טורבו (עם הרבה יותר מומנט) מול הפונטו האטמוספרית (כי הטורבו יקרה להחריד) שאמנם אני לא צריך את הגודל שלה, אבל מאחר שהיא נסחרת במחירים דומים, אין פה באמת שום חסרון. הבעיה היא שאני לא שם לב לשפע של ידניות.

מורזי, תודה. ראי ה"פ.

קוארו, הביקורת שעולה כאן באופן תדיר היא שהמנוע חלש וכל השאר ממש סבבה. מאחר שאני לא הולך על המנוע ה"רגיל" (והמולטיאייר עוד יצטרך להוכיח את עצמו, כי 13.2 קג"מ זה גם לא מי יודע מה), זה קצת פחות מטריד אותי.

בינתיים בסך הכל אני מקבל גם מחוץ לפורום פידבק חיובי יחסית. נמשיך בחיפושים.

• תוכן חדש...