Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הון עצמי ושכירות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באחוזים כנראה שמי שקנה אז ורוצה להתקדם היום זה דומה, אבל אתה לא מרוויח משכורת באחוזים אלא בשקלים.

אם קנית דירה ב-400 אלף שקל ושווה היום 800 אלף (סתם דוגמה), ורוצה לשדרג לדירה שעלתה אז 600 אלף והיום עולה 1.2 מיליון, אז היית צריך תוספת של 200 אש"ח, היום תוספת של 400 אש"ח, בינתיים המשכורת שלך לא עלתה פי 2 כנראה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ומי שקנה עד 2007 הספיק להכפיל את ההון העצמי שלו לפחות ב2

דוגמא שראיתי, דירה במרכז ת"א 2.5 חדרים בשנת 2001 נמכרה ב810,000 ש"ח אותה דירה בדיוק נמכרה השנה ב,2,200,000 ש"ח.

פורסם

אני מכיר כמה דירות יוקרה בתל אביב שנקנו ב 2009 ב3.5-4 מיליון.

היום הזולה מבינהם קיבלה הצעה של 16 מיליון.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אבל השכירות כיום נוגסת חלק נכבד מהון שיש בשביל לקחת משכנתא..

ומחירי השכירות לא ירדו ברגע שתהיה ירידה במחירי הדירות..

אם השכירות נוגסת לך בהון שאמור לשמש ללקיחת משכנתא אתה חי מעבר להכנסות שלך וגם לא תוכל לקנות דירה במקום שבו אתה שוכר בהתנהלות כזו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
שאלת תם, מה זה משנה לאותם בעלי דירות כמה הם שילמו אז וכמה הדירה שלהם שווה היום? ואני לא מדבר על מחוסרי הדירה שנדפקו חזק או על קוני דירה להשקעה, לצורך העניין.

הרי להתקדם משם יצריך את אותה התוספת שהייתה לפני אותה עלייה. כי הרי כל השוק עלה ומחירי כל סוגי הדירות עלו.

הבעיה היא שגם הדלתא כדי להשתדרג גדלה. דוגמה כדי לפשט: אם דירת 4 חדרים עלתה 600K ודירת 5 חדרים עלתה 800K - הפרש 200K - כיום דירת ה-4 חדרים תמכר ב-1200K אבל דירת 5 החדרים תצריך 1600K, כלומר התוספת צמחה ל-400K.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אומנם כרגע גר בשכירות אבל מאוד משתדל לחסוך בכל חודש על מנת להגדיל את ההון העצמי. השכירות 3000 שח לחודש.

פורסם (נערך)

אף אחד לא שאל אותך, אבל לדעתי יש חשיבות גדולה למה אתה עושה בחיים ומה נעשה עם ההון עצמי שלך כיום. המחירים גבוהים מאוד וגם אם ירדו ב5 שנים הקרובות בראייה של עשרות שנים אנחנו מדברים על 2-3% עלייה בשנה בממוצע.

אם אתה עצמי/ בעל עסק קטן או אפילו בעל חברה קטנה לשימוש בהון עצמי של עד כחצי מיליון ש"ח יכולה להיות השפעה קריטית. שילוב עם תוכנית עסקית נכונה תייצור לך עוד כסף בזמן שהאלטרנטיבה היא שהכסף הזה ישב אצל הבנק ו"ויפסיק לעבוד" ברגע שתרכוש דירה.

אם זה לא המצב, והכסף לא מתגלגל קדימה ויוצר עוד כסף- ואתה לא מצליח לשמור על תשואה ריאלית גבוהה יותר על ההון העצמי מעליית מחיר הדירות והתשואה מהשכרת הנכס (ו/או פער מהשכרה לבין השכירות שאתה משלם היום ) החלטתה מושכלת יותר היא לרכוש דירה.

התלבטות בין לשכור נכס ולהשתמש בהון עצמי לבין לרכוש דירה לוקח בחשבון שאנחנו לא מכונות ואנחנו רוצים את הביטחון ואת השקט מהאישה שיש "בית שהוא שלנו", במקרה בו לא ממשים את הפוטנציאל של ההון עצמי מסיבות כאלה ואחרות נגמרת ההתלבטות.

עריכה אחרונה על ידי Popeyes
פורסם

פה נכנס האלמנט של הבנה בשוק הנדל״ן. כדי שלא תרכוש דירה שסתם תעלה במחיר בהתאמה לשאר הדירות ואז בעצם לא עשית כלום, אלא שיישאר לך רווח כלשהו. (ואני לא מדבר על מעבר לדירה פחות טובה)

פורסם
ומי שקנה עד 2007 הספיק להכפיל את ההון העצמי שלו לפחות ב2

תלוי היכן, אבל זה הון לא נזיל ("על הנייר"), וממנו צריך להפחית עלויות מימון.

אחרי זה תבדוק מה היה קורה אם היו לוקחים את אותו ההון ב-2007 ושמים אותו בקרן השתלמות, לדוגמא.

הון לא נזיל אומר שאתה יכול לממש, אבל אז צריך לעבור לשכירות או לקנות דירה זולה יותר (לא מעשי בשוק יקר).

למעשה, אתה חי בנכס ששווה כפול, אבל זה לא משפיע על רמת החיים שלך בכלל, עד שתגמור לשלם משכנתא.

כלכלית, אם כך, נכון למכור את הנכס עכשיו, להשקיע את הכסף, לשלם שכירות במקום משכנתא, ולקנות עוד נכס ככששוק הדירות יהיה עוד פעם בשפל, לא?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המחירים עצמם לא באמת יורדים (כשוק, דירות ספציפיות / ישובים ספציפיים כן יורדים), רק העלייה באחוזים יורדת, במקום לעלות ב-100% תוך 5-6 שנים זה יעלה רק ב-20% ב-5-6 שנים הבאות.

אני לא מאמין שיגיע היום שבו יציפו את השוק בדירות ברמה כזו שהמחירים של השוק יירדו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המחירים יורדים לעיתים זה קורה , קרה כבר במיתון שהיה בתחילת שנת 2000 עם פרוץ האינתיפדה השניה ולמשך כשנתיים שלוש

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

ובטווח של 5-6 שנים (נניח מ-1999 ועד 2005) זה עלה או ירד?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דעתי בנדון

ממשלה שפוייה צריכה לדאוג שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה 3 חדרים 70-80 מ"ר ברמה סבירה.

ניתן לעשות זאת בקלות אם רוצים.

הבעיה שלא רוצים , ומביאים פתרונות מיום להיום כאשר כאן צריך תוכניות לטווח ארוך ולא לראות בקרקע המדינה מקור להכנסות עתק.

מעבר לזה כל אחד לפי יכולותיו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רוב העלייה במחירי הדירות נובעת מעליה במחירי הקרקע. הבנייה עצמה התייקרה אולי ב 10% מאז 2007.

הבעלים של רוב רובם של הקרקעות במדינה, היא איך לא - המדינה.

כל המכרזים הם בשיטת המרבה במחיר, אני לא רואה איך ירדו מחירי הדירות.

כמו כן גם אין שום הגבלה על השתתפות במכרזים, נניח כך שרק מי שלא מחזיק בדירה או בקרקע יוכל להשתתף.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...