Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פריסת נק' חשמל בדירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת,דירת קבלן חדשה,מגיעה עם הסטנדרט המקובל.

מה והיכן להוסיף,למה לשים לב בישיבה מול אדריכלית שינויי דיירים?

,כל טיפ ועצה יתקבלו בברכה.

האם כל ספוט מסוגל לעבוד עם דימר?

תודה מראש לעוזרים.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם (נערך)

נושא התאורה מורכב מאד - כיון שהרבה מאד גופי תאורה מודרניים אינם מתאימים לדימרים, וחלקםף אלה המכילים נורות LED, קבועים כולל לא ניתן להחליף את הנורה. אישית הדימרים ממש לא חסרים לי, אני אוהב הרבה אור.

מספר נקודות החשמל הדרוש גדול מאד. במטבח עליך לתכנן נקודות חשמל בהתאם לתכנון הכללי של המטבח, עם דגש על נקודות חשמל למקרר, מיקרוגל, מקפיא (אם יש), תלת פאזי לכיריים חשמליים (גם אם אתם מתכננים כעת גז, כדאי כבר להכין את התשתית לכיריים חשמליים). כאשר אני בוחן כמה נקודות חשמל יש במטבח הדי קטן שלי מדובר ב-5 נקודות תאורה בתקרה ובקיר, תלת פאזי לכיריים, 3 שקעים מתחת לשיש (למדיח, לתנור אפיה BI ולמצית של כייים גז), 10 שקעים מעל השיש למכשירים קטנים (אם כי חלקם בהספק גבוה כגון מכיני קפה למיניהם). כמוכן יש נקודת חשמל ומפסק לפס LED מתחת לארון. אם אתה מעוניין בתאורה בתוך ארונות המטבח - הוסף נקודות בהתאם.

סלון - צריך לקבוע כמה נקודות תאורה דרושות כדי לקבל תאורה מספקת. כמוכן נקודות חשמל לכל הציוד האלקטרוני. יש לי אשכול אחד הכולל 4 שקעים (לא מספיק) וכן שקעים לרשת המחשבים, עוד 4-5 שקעים במקומות שונים בסלון ,וכמובן נקודות טלפון וטלויזיה. אם אתה מתכנן תאורה דקורטיבית, למשל פסי LED מעל קורות גבס - להכיל תשתית גם בשבילם.

חדרי שינה - לפחות 2 שקעים ליד כל מיטה, לפחות 4 שקעים ונקודות רשת מחשבים וטלפון ליד כל שולחן עבודה\מחשב. כמוכן במקומות המיועדים לטלויזיה אשכול של 2-3 שקעים ונקודת יציאה לכבלים. כמוכן מפסקים לתאורה בכניסה לחדר וליד המיטות, ורצוי גם נקודות ומפסקים למנורות קריאה שיותקנו סמוך לראש המיטה.

שרותים\מקלחת - הרבה אור! צריך תשתית לתנורי אמבטיה, במקלחות פנימיות וונטה, ואצלי יש בכל מקלחת גם שקע מוגן שיכול לשמש לטעינת מכונת גילוח וכו', ובישיבות ארוכות יכול לשמש לטעינת המחשב הנייד.

נושא כמעט נשכח, וחשוב מאד בבית מודרני, הוא תכנון רשת התקשורת. בנוסף לרשת קוי הטלפון צריך להכין רשת לתקשורת מחשבים, כולל צנרת, קוי אתרנט עם שקעים בכל איזור מטרה (ליד שולחנות העבודה, ולדעתי גם ליד הטלויזיות, למרות שעל זה לא חשבתי כאשר תכננתי את הדירה). כמוכן צריך לודא שבארונות התקשורת יש מקום למודם\נתבים\סוטישים ונקודת כוח עבורם. אצלי המודם והנתב הראשי חבויים מאחורי הטלויזיה בסלון כך שהם נגישים בקלות, אבל הסוטישים נמצאים בארונות תקשורת ונתב המשמש כ-AP נמצא על אחד משולחנות העבודה בקומה העליונה.

אם אתה מתכנן איזו פינת עבודה לעבודות יד הכן מספיק שקעים לכלים החשמליים.

חדר כביסה - להכין שקעים למכונת כביסה ומיבש, ואם מדובר בחדר כביסה גדול לפחות עוד 1-2 שקעים, למשל למגהץ.

במחסן, אם הוא בתוך הדירה, הכן נקודת חשמל למקר\מקפיא נוסף. אם המחסן נפרד מהדירה הסדר כזה אינו תקני.

ואני חוזר ומדגיש לך את נושא התאורה. יש איזו נטיה למעט בנקודות תאורה, ואני ממליץ לך להרבות בהן ולהתקין גופי תאורה חזקים. יש לי בבית 2-3 חללים עם תאורה חלשה, וכל פעם שאני צריך להמצא בהם בערב אני סובל קשות.

שים לב שההמלצות שלי לפחות משלשות את מספר הנקודות בהשואה לסטנדרד של קבלן מצוי, והסיפור עשוי לעלות לך די הרבה אלפי ש"ח. מצד שני, בית בונים לשנים רבות וכדאי להשקיע בכל מה שנמצא בתוך הקירות. מה שבחוץ, כמו ריהוט, קל מאד לרכוש או לשדרג יותר מאוחר. שדרוג תשתיות יקר, ויותר מכך - כרוך בהרבה בלגן ולכלוך, ולכן כדאי להשקיע בו מהתחלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
השאלה בכותרת,דירת קבלן חדשה,מגיעה עם הסטנדרט המקובל.

מה והיכן להוסיף,למה לשים לב בישיבה מול אדריכלית שינויי דיירים?

,כל טיפ ועצה יתקבלו בברכה.

האם כל ספוט מסוגל לעבוד עם דימר?

תודה מראש לעוזרים.

רוב הקבלנים נותנים היום תשתיות מספקות לכל המכשירים שצריכים הרבה כח (נקודות כח למכונה, מייבש, תנורי אמבטיה, תלת פאזי לכיריים וכד') וגם רוב רובם נותנים תשתיות לאינטרנט (בכל חדר יש נקודה + חוט משיכה עבור נקודת אינטרנט קווית עד הארון תקשורת).

אתה צריך לסגנן את התשתיות בהתאם לתוכנית שלך.

בדוק מה הקבלן נותן, שרטט לעצמך מיקומים אסטרטגיים של ריהוט ו/או פינות עבודה בדירה, ובהתאם לזה בצע את השינויים הדרושים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

להדגיש את מה שכתב איציק לגבי תכנון מקום הנקודות - הקבלן נותן את הנקודות לפי איזו תכנית גנרית של האדריכל שלו, אתה צריך להתאים אותו לצרכים שלך.

לגבי כמות נקודות חשמל - אולי תאיר את עינינו כמה נקודות חשמל נותן היום קבלן, נניח, בחדר שינה? אני סופר כרגע בחדר השינה שלי מנורת תקרה עם שלושה מפסקים, שלוש מנורות קיר\קריאה עם מפסק לכל אחת, 11 שקעים, נקודות טלפון, רשת מחשבים וטלויזיה. ובסופו של דבר גם כמות זו לא מספיקה, שכן כמות המכשירים הדורשים חיבור לקיר, בעקר לחשמל, גדלה בקצב מהיר מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
להדגיש את מה שכתב איציק לגבי תכנון מקום הנקודות - הקבלן נותן את הנקודות לפי איזו תכנית גנרית של האדריכל שלו, אתה צריך להתאים אותו לצרכים שלך.

לגבי כמות נקודות חשמל - אולי תאיר את עינינו כמה נקודות חשמל נותן היום קבלן, נניח, בחדר שינה? אני סופר כרגע בחדר השינה שלי מנורת תקרה עם שלושה מפסקים, שלוש מנורות קיר\קריאה עם מפסק לכל אחת, 11 שקעים, נקודות טלפון, רשת מחשבים וטלויזיה. ובסופו של דבר גם כמות זו לא מספיקה, שכן כמות המכשירים הדורשים חיבור לקיר, בעקר לחשמל, גדלה בקצב מהיר מאד.

אתה כנראה קצת חריג בקטע של נקודות חשמל, אבל אני מבין את הרציונל ואת כוונתך. צריך נקודות חשמל (במקבץ) אבל לא כל 2 מטר על הקיר. זה מצריך תכנון מראש - אבל גם תכנון מראש (וגם על נייר) עוברים שינויים כאשר רואים את הכל "חי" מול העיניים ולא על הנייר. לכן, אפשר לתכנן, אבל לא להגזים ולהיות עם ראש פתוח לשינויים.

בחדר הורים סטנדרטי יש בד"כ 7 נקודות (8 אם סופרים את המפסק לתריס החשמלי)

3 שקעים (חשמל): אחד ליד כל צד של המיטה (סה"כ 2 ליד המיטה) ועוד אחד לטלויזיה.

1 TV

1 LAN

1 כבלים

1 תאורה (מפסק מחליף)

+ מפסק ("נקודה") לתריס חשמלי

בכל מצב, תמיד ניתן לשכפל נקודה אחת קיימת לזוג או שלישיה (GEWIS) בעלות סימלית ואפשרי גם לאחר קבלת מפתח (נכון, מצריך חציבה והרחבה - אבל לא עלויות מטורפות). ליד המיטה אני בד"כ לא מחזיק יותר ממטען אחד לטלפון סלולארי ועוד נקודת עגינה (טעינה) לטלפון אלחוטי קווי.

מה הקבלן נותן ביתר הבית ?

נקודת כח למייבש, נקודת כח למכונת כביסה, נקודת חשמל לכיריים + הכנה לתלת פאזי לכיריים, נקודת כח לתנור, נקודות חשמל למדיח\מיקרו ועוד

לכל חדר (כפול מספר החדרים בדירה): 3 שקעים לחשמל, 1 כבלים, 1 אינטרנט, 1 טלפון

נותנים גם הכנה למערכת קולנוע ביתית (4 רמקולים ונקודת ריכוז אחת), הכנה לפלזמה (לרוב צינור שקוע בקיר בין המזנון לטלויזיה עצמה), וונטה לחדר שירותים נפרד + וונטה למטבח (מעל הכיריים).

כל אחד לפי התוכניות שלו והצרכים שלו צריך לבצע FINE TUNING (שכפול נקודות וכד') אבל ברמת העיקרון התוכנית הגנרית מביאה אותך למקום טוב, היתר זה "קטנות" אם אתה משתמש הגיוני.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אל תשתגע עם הקבלן על נקודות. עדיף אחרי המפתח להביא אנשים משלך ולהחליף שקע בודד במטבח בקופסה הרכבית עם 4 שקעים. מפסקים, לאומת זאת, עדיף לסלול עם הקבלן ולא להתקמצן על מחליפים. חובה בכל חדש שינה שיהיה מפסק מחליף בכניסה וליד המיטה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איזה דברים מקבלים היום מהקבלן. כשההורים שלי רכשו את הדירה הנוכחית מהקבלן (בניין משנת 1997) לא היו כ"כ הרבה נקודות חשמל.

בכל חדר ישנם 2 שקעים, הכנה לטלפון וטלוויזיה. גם בסלון יש רק 2 שקעים, 2 הכנות לחיבור טלוויזיה וזהו. כמובן גם נקודת תאורה. יש גם נקודת חשמל מוגנת מים אחת במרפסת. בשירותים יש רק תאורה וזהו.

רק במטבח זה איכשהו נורמלי, אבל אחרי שחשמלאי חצב בקירות והתקין עוד נקודות ופקקים בארון החשמל.

בחדר שלי רק כל מה שקשור למחשב תופס 9 שקעים.

אין לנו כל מיני הכנות לתאורות נוספות, ארון תקשורת ומקומות ייעודיים לרמקולים ותוספות. הכל עשינו בעצמינו.

ואני עוד הוספתי תעלות וקידוחים למצלמות האבטחה והאזעקה.

ללא ספק הסטנדרט השתנה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)

ללא ספק אני נהניתי מכך שקבלן השיפוצים נתןלי תמחיר גלובלי ולא התחשבן אתי על כל נקודה ומקודה. כיון שהיה מדובר בשיפוץ התכנון, מעבר לתוכניות של האדריכלית, נעשה "על הקיר" - עברנו חדר-חדר והנקודות הנדרשות סומנו, ולפי זה החשמלאי התקין את המערכת. הוא גם יזם בעצמו כל מיני תוספות, ומילא חללים ריקים בקופסאות הגוויס, למשל במטבח יש שתי קופסאות עם שקעים ומפסק בודד, אז הוסיף לידי עוד שקע ללא הארקה. מבחינתו ההפרש במחיר הוא פרוטות, מבחינתי מקום, נניח, לרדיו או מטען או איזה מכשיר קטן אחר.

עם זאת - למשל - לגבי הטלויזיה בחדר השינה - הסטנדרד הוא שקע אחד ונקודת כבלים. מעשית צריך לידה אשכול שכולל נקודת לפחות נקודת כבלים ושני שקעים (לטלויזיה וממיר), ואם מישהו חושב על מזרים מדיה - צריך להוסיף גם נקודת רשת מחשבים ועוד שקע חשמל.

באותה מידה יש לי ליד כל מיטה (בחדר ההורים) אשכול עם 2 שקעים ושני מפסקים (אחד מחליף לתאורה העיקרית ואחד למנורת קריאה). לי זה מספיק (טלפון אלחוטי ומטען לנייד) אבל לאשתי יש צורך בעוד כמה פריטים. כמוכן יש לי אשכול מיועד למחשב, שלידו אני כותב כעת את הפוסט הזה. ושכחתי - יש גם תריס חשמלי ועוד שקע אחד ליד שידה גדולה.

מה שציינתי לגבי חדר השינה דומה למה שנדרש לחדר ילדים, אם כי כמובן אם מדובר בילד אחד בחדר לא צריך שני אשכולות ליד המיטה. לגבי הסלון והמטבח כבר פירטתי קודם.

פבליק - הדירה הקודמת שלי נרכשה ב-1996, וכמות הנקודות שקיבלנו היתה דומה למה שאתה מתאר, חוץ מזה שבסלון היו 3-4 שקעים. אנחנו הוספנו עוד נקודות בודדות שהתבררו כשימושיות ביותר, אבל לא מספיק נקודות כאלה. התוצאה - הבית היה מלא מפצלים וחוטים מאריכים. לא בדיוק בטיחותי, שלא לדבר על אסתטיקה.

במחשבה על מה שכתב איציק - האם יש אפשרות להכין מראש קופסאות גוויס יותר גדולות במקום הקופסאות הסטנדרטיות, על מנת לאפשר הוספת שקעים בעתיד? אני שואל את השאלה הן מבחינת עלות והן מבחינת תקניות, שכן אף אחד לא רוצה להתחיל לחצוב בקירות של דירה חדשה מיד לאחר שעבר לגור בה.

פורסם

אפשר לקחת קופסאות יותר גדולות של GEWIS, אבל גם המסגרת תהיה יותר גדולה ואת החלל הריק תצטרך למלא בפקקי דמה - שאם יש יותר מידי מהם, זה כבר נראה מגושם ולא אסטטי במיוחד.

בגדול, צריך לקחת בחשבון שחייב להיות איזון בין השקעים בקיר לבין כמות המכשירים שיש לך.

אם יש לך 9 מכשירים לחבר לקיר, זה דיי מכוער שיהיו לך על הקיר 9 שקעים, גם אם הם של GEWIS.

צריך למצוא איזון, לדוגמא בסלון (במזנון) אין שום בעיה בטיחותית לשים מפצל של 6 או 8 או 10 נקודות מאחורי הממיר או המערכת, ולרכז את הכל שם.

יש הרבה מאוד מקרים שכבל מאריך עם מפצל, שלמעשה "מעביר" את כל החיבורים והבלאגן אל מאחורי שולחן או מזנון, הם פתרון לגיטימי במקומות בהם צריך הרבה שקעים. עד 3-4 שקעים (בתוך קופסת GEWIS) זה עוד לגיטימי, מעבר לזה - מוגזם ומכוער.

מבחינת הספקים: טילויזיה, ממיר, מערכת ועוד מיני מכשירים קטנים (סטרימרים וכד') לא צורכים (ביחד !) יותר מ 1000W, ואני מגזים... כך שמבחינת הספק של נקודה אחת שמתפצלת, אין בעיה.

בקיצור, מילת המפתח היא איזון. אי אפשר לפוצץ את הבית בנקודות חשמל, זה גם נראה מוגזם וגם בסופו של דבר מכער (שיש יותר מידי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בחדר שינה? אני סופר כרגע בחדר השינה שלי מנורת תקרה עם שלושה מפסקים, שלוש מנורות קיר\קריאה עם מפסק לכל אחת, 11 שקעים, נקודות טלפון, רשת מחשבים וטלויזיה. ובסופו של דבר גם כמות זו לא מספיקה, שכן כמות המכשירים הדורשים חיבור לקיר, בעקר לחשמל, גדלה בקצב מהיר מאד.

11 שקעים בחדר שינה הורים?

ישר אני מדמיין את הקיר שלך ככה:

electric.jpg

electric.jpg

פורסם

חברים,תודה רבה לכל העוזרים,אשמח להערות והארות נוספות.

עלתה מס פעמים השאלה מה קבלן נותן היום.

מדובר בדירת חמישה חדרים,בכל חדר שינה ישנו מפסק מחליף,מפסק לתריס,נמצאים גם מפסקים מחליפים בעוד מקומות אסטרטגיים בדירה(פרוזדור ועוד).

כמובן שהסטנדרט המקובל היום של אינטרקום tv+שלוחה ללאtvבחדר הורים קיים בדירה.

תלת פאזי 3*25 קיים.

כניסה לדירה: נק מאור,חדר דיור(סלון):3נק מאור+4שקעים,מטבח:נק מאור,6שקעים חלקם מןתאמים למכשירים שיגיעו,פינת אוכל:נק מאור ושקע,חדר שינה הורים:2נק מאור ארבעה שקעים, שאר חדרי השינה נק מאור ושלושה שקעים,למט ממד שבו יש 4 שקעים,מרפסת:2נק מאור ושקע וכו וכו..

כמובן שקיימת נק תקשורת בכל חדר הכנה לתנור חמום במקלחות.

בגדול, מבדיקה שערכנו בפרוייקטים אחרים המפרט די נדיב וכולל אף נק גז ומים במרפסת,מערכת שליטה על כיבוי והדלקה של תאורה מזגנים וירידת תריסים.

שוב תודה לעוזרים.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם (נערך)

איציק - כפי שכתבתי, הדירה הקודמת סבלה ממחסור בחיבורי חשמל, הפעם העדפתי עודף. כמובן שחלק מהחיבורים נסתרים. מכל מקום בכל אחד מחדרי השינה+בסלון+בפינת עבודה יש לי אשכול של ניסקו (דמוי גוויס אבל לא תואם לגמרי) עם 4 שקעים+שקע RJ11 (או שניים, בשביל הפקס) ושקע RJ45.

לגבי חדר השינה: יש 9 שקעים בשימוש תמידי (טלויזיה+ממיר, שני מטעני סלולר, מייבש שיער, מאוורר, שעון-רדיו, טלפון אלחוטי ומחשב נייד). מפעם לפעם יש צורך בחיבור נוסף, למשל לשאיבת אבק, ויש פוטנציאל לצורך בשקעים הנוספי, למשל אם אחליט שאני רוצה מסך גדול למחשב. בדומה לכך בחדרי הילדים שלשניים מהם עדיין מחשבים לא ניידים ולבכור, שמשתמש מחשב נייד, יש גם מסך "24 לצרכי הלימודים. גם במטבח אין יותר מדי שקעים פנויים, למעשה אפילו מחסור קל באחת הפינות, וצריך לבחור אם להכין קפה בפילטר או בנספרסו.

לגבי מאריכים ומפצלים במקומות נסתרים - אין בעיה, אכן מדובר בכמה מאות ואט לכל היותר, וגם זה אם מדובר בטלויזיה גדולה. העניין הוא שכל אלה תופסים מקום ומצריכים הרחקת המזנון מהקיר כדי להסתירם. מה לעשות - אשכול גוויס יותר אסתטי, וכשעלותו מבחינתי היא אפס בודאי שבחרתי בו - אבל הייתי עושה זאת גם אם היה מדובר בכמה מאות ש"ח לנקודה. קניתי דירה מתוך כוונה לגור בה לפחות 15 שנה, אני רוצה להנות בה, לאשתי חשוב מאד הסדר (וגם אני נהנה ממנו), ויש עוד נקודה חשובה - מספר המכשירים המתחברים לקיר הולך וגדל משנה לשנה, איני יודע איזה ציוד נוסף יהיה בעוד שנה או שנתיים ואני מעדיף להיות מוכן.

כמובן שאני מבין אנשים צעירים שהפרוטה אינה מצויה בכיסם - גם אני הייתי במצב זה כאשר קניתי את דירתי הקודמת והתקמצנתי על כל מיני פרטים שבהמשך סבלתי מחסרונם - אבל, למשל, הכנת קופסת גוויס גדולה גם אם היא סגורה בגלמים והתקנת שקעים נוספים כאשר ירווח תהיה זולה מחציבה בעוד שנה או שנתיים, שקרוב לודאי לא תתבצע לעולם, או לפחות עד השיפוץ בעוד 20 שנה, מטעמי זמן ולכלוך.

פורסם
צריך לבחור אם להכין קפה בפילטר או בנספרסו.

החיים שלך סילאן יא ספריאל!

אתה כל כך מרים להנחתה, שאני מתפלא שאף אחד עוד לא הזכיר לך את

- כנראה כולם כאן צעירים מדי ;-)
פורסם (נערך)

מכונת הפילטר עלתה לי איזה 20 אירו, ועל הנספרסו יש בפורום הזה אין ספור שרשורים, כך שכנראה שאני לא היחיד בסביבה.

אני ארים לך לעוד הנחתה - כנראה שאני זקן מדי, לא זוכר את מערכוני זהו-זה (חוץ מאשר, כמובן, הבאבא-בובה). אני עדיין עם הנהג מורנו והפיאט של קאלאראשו.

מכל מקום - על מה שאני שותה בבוקר נאמר "נס אם זה קפה", מתפנק רק בשבת.

אכן הדירה שבה אני גר היום באמת נהדרת, למרות כמה חסרונות. זה אחרי 17 שנים בדירה הקודמת, שחלקן, במיוחד השתיים האחרונות, היו סבל טהור. כנראה שזו היתה הסיבה לכך שהפעם היינו רחבי לב מאד בהשקעה בה (וכמובן שהיה במה להשקיע).

ולגבי הסילאן - תערבב עם טחינה. אלה החיים הטובים באמת.

• תוכן חדש...