Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היונדאי שלי כבר על 150K, אני לא יודע אם נעשה לפני זה החלפת שמן גיר.

האם כדאי לבצע החלפה? האם יש צורך בפירוק של כל אגן השמן והחלפת פילטר?

אני בעל ידע בטיפולים רגילים ואני מאמין שאני יכול לעשות את זה לבד, האם יש איזהשהי סיבה לא לעשות את זה לבד?

פורסם (נערך)

נוזל הידראולי (ATF) רצוי להחליף אבל בכדי להחליף את המסנן צריך לפרק את בלוק השסתומים (מוח) לכן רצוי לגשת למוסך לגירים אוטומטים לבצע את העבודה במידה ואתה מחליט להחליף את המסנן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, ביונדאי אין צורך לפרק את "המוח" אחרי פירוק אגן השמן תזהה ישר את הפילטר יושב על 3 ברגים.

squid12, אתה יוכל להחליף חצי מהכמות של השמן, אם אתה רוצה להחליף את כל הכמות תצתרך לנתק צינור שיוצא מהגיר לרדיאטור( לצורך קירור השמן )

שנימצא מתחת למצבר(תצתרך לפרק את "המגש" של המצבר) ולנקז דרכו את השמן שיוצא ממיר המומנט.

(קרדיט לאסף :wink:)

פורסם (נערך)

יש טעם להחליף גם את הפילטר? או שפשוט לנקז את השמן, להוסיף בחזרה שמן חדש וזהו?

אגב, הסרטונים האלה מצויינים, ראיתי אותם אתמול בערב, והתהליך נראה לא מסובך. דבר אחד דיי מפחיד שם זה שכאשר פותחים את אגן השמן בשביל להחליף את הפילטר אז כל תיבת ההילוכים חשופה לאבק... נראה לי פוטנציאל לנזק הרבה יותר גדול מתועלת...

עריכה אחרונה על ידי squid12
פורסם

תחליף שמן ופילטר.

ארבעה ברגים, דרך אגב.

ודקסרון 3 זול עובד מעולה בגיר הזה. חבל על הכסף עם כל השמנים הסופר-סינטטים - סופר-אורגינליים - סופר-אם-לא-תשתמש-בי-ילך-לך-הגיר - סופר יקרים.

באחריות.

באחרי

פורסם

ודקסרון 3 זול עובד מעולה בגיר הזה. חבל על הכסף עם כל השמנים הסופר-סינטטים - סופר-אורגינליים - סופר-אם-לא-תשתמש-בי-ילך-לך-הגיר - סופר יקרים.

באחריות.

קרעת אותי מצחוק עם הניסוח...

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

ספי,מצטער נאךץ לחלוק על דעתך בעניין השמן המקורי:

לא יודע כמה עולה ליטר אחד של דקסטרון אצלך אבל כאשר ליטר שמן מקורי עולה 42 ש"ח בקנייה עצמאית (אני בצפון קניתי מחנות חלקי חילוף מאדם שמספק ליונדאי את השמן וגם ליאור מיונדאי שופ מוכר בערך במחיר הזה) אני לא באמת חושב,שזה המחיר שישבור מי שמעוניין להשתמש בנוזל המקורי.זה שבמוסכים המורשים עושקים אותנו וגובים 80-90 ש"ח לליטר ללא מע"מ זו כבר שערורייה וגזל שאין כדוגמתם.

אפשר בהחלט לקנות עצמאית את הנוזל ולהחליף במוסך כללי. בטיפול כזה הייתי מתרחק ממוסכי היבואן ומעדיף מכון גירים/מוסך כללי,שיהיה מוכן לעשות לי את העבודה כאשר אביא לו את השמן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אין לי בעיה שיביאו לי שמן לעבודה.

בכל אופן, לגירים הישנים של יונדאי ממש אין צורך בשמן סיטטי יקר.

אנחנו משפצים כאלה כבר מעל עשור, נותנים שנה אחריות מלאה, עוקבים אחרי גירים ששיפצנו שעוברים בקלות את המאה אלף קילומטר, ומשתמשים בשמן דקסרון 3 אמריקאי, זול ואיכותי של אמריקן איגל.

אנחנו מוכרים את השמן הסינטטי ב 60 שח לליטר.

• תוכן חדש...