Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לגבי ניסאן אלמירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שוב שלום לכל חברי הפורום היקרים:)

מעוניין להתייעץ לגבי האלמירה. באחד ממגרשי הרכב באזור הצפון נתקלתי באלמירה 2006,עם רמת האבזור הגבוהה יותר (טקטה כמדומני?),נראית מצוין חיצונית ופנימית,מאד שמורה.הבעיה-קילומטראז' של למעלה מ220 אלף.המוסכניק שלי אמר שבמידה והרכב שמור גם מבחינה מכאנית,המנוע של הניסאן הנ"ל יכול להגיע גם ל400 אלף ללא בעיות מיוחדות במידה ומטפלים ברכב כמו שצריך.הוא נחשב אמין במיוחד,זכה אצלו אפילו להגדרה של רכב "ללא תקלות".בכל אופן,זה עדיין מרתיע,220 אלף? מה אתם חושבים? עלתה גם האופציה של מאזדה 3 2005 או 06,באמת הופתעתי מרמת ההנאה שהצלחתי להפיק ממנה,בכל זאת מדובר במשפחתית. אך הניסאן נראית לי חזקה יותר(עדיין לא יצאתי לנסיעת מבחן),המנוע גם 1.8 לעומת 1.6 של המאזדה(צריכת הדלק לא חשובה לי,למרות שהבנתי שהניסן מפתיעה לטובה גם בתחום הזה).בקיצור,מה אתם אומרים? תודה!

אגב,בצירוף לכל זה,מבחינת נסועה,ממוצע של 10,000 בשנה,כך שאולי זה לא יהיה נורא כ"כ לרכוש את הניסאן.

עריכה אחרונה על ידי royph
פורסם

למה לקנות ממגרש? יש הרבה כמוה בשוק, סך הכל משפחתית ממוצעת שהמאזדה 3 יכולה להוות תחליף זול וטוב יותר.

הקילומטראז גבוה , אם בכל זאת חשקה נפשך ברכב הנל קח אותו לבדיקה במכון מסודר שלא קרוב למגרש ולא מומלץ מטעמם, ותשאל את המוסכניק שלך אם אתה יכול לנסוע ללא שמן בניסאן ועדיין לא יופיעו תקלות? הכל עניין של טיפולים, אם הרכב טופל בצורה מסודרת אכן ניתן לנסוע עוד הרבה, בנוסף בדוק שלא עבר תאונות.

אל תתפשר, לא מדובר ברכב נדיר ואם המחיר גבוה מדי או שבבדיקה יצא פגם כלשהו וותר ותמשיך לחפש, חבל לקנות ממגרש.

Miata ND2

פורסם

תודה על התגובה.

בוודאי,הכל תלוי איך הרכב נשמר ,ציינתי את זה גם. את המגרש אני מכיר מנסיון עבר ויש להם מוניטין טוב,הם לא מאותם חאפרים שאנו יודעים שלא חסר מהם. האם המאזדה מומלצת יותר מהניסאן,האם יש אלטרנטיבה טובה יותר משניהם? מחפש רכב משפחתי ,תא מטען מרווח לעגלה וכו' (לצערי,רכשנו עגלה מאסיבית בלי לחשוב איך זה אמור להיכנס לסופרמיני שלנו),בטיחותית,אמינה..תודה.

פורסם

בתור מישהו עם אלמרה במשפחה ב-5 שנים האחרונות, אני יכול להגיד לך בפה מלא שהאלמרה לא אמינה, היא חסינה. לפני שקניתי אותה, היא הייתה אצל ההורים שלי שלא טיפלו בה באופן מסור במיוחד, פשוט כי לא היה צריך. היא הייתה נכנסת אחת לשנה למוסך לטיפול, ישר לאחר מכן לטסט ושלום שלום עד השנה הבאה. כשאני רכשתי אותה החלטתי להכנס קצת לעומק אז עשיתי עליה פרוייקטון קטן שכלל החלפה מאסיבית של פחות או יותר כל חלק שכולל איזשהו גומי בחלק הקדמי של המכונית (תושבות מנוע, תפוחים, ציריות ועוד) ושיפוץ מסרק ההגה.

השיפוצון הזה עלה לי סדר גודל של כ-3000 ש"ח ומה שאני בא לומר הוא שהזנחה כן יכולה לפגום באלמרה, אבל שום בעיות מהותיות לא צצו, יכולתי להמשיך לנסוע ככה עוד כמה עשרות קילומטרים בכיף.

מבחינת צריכת דלק, היא עושה סביב 9-10 קמ"ל בעיר בנסיעה מדודה ומחושבת ואפילו הצלחתי להגיע איתה ל-13 קמ"ל מחוץ לעיר, ככה שהיא סך הכל בסדר.

ביצועים... עזוב... היא בסדר, היא מאיצה בקו ישר, ואני מניח שיש סיכוי שהיא עושה את זה יותר מהר מהמתחרות, אבל היא כשלעצמה לא חזקה במיוחד. פניות היא לוקחת אבל היא ממש לא מאזדה 3 או פורד פוקוס.

סך הכל מכונית סבבה, הביקורת שלי פושרת כי לי היא לא מתאימה - לא מספיק מעניינת ולא מספיק מתגמלת. במשפט אחד אני יכול להגיד שהיא אחת המכוניות הכי משעממות שיצא לי לפגוש, גם על הכביש וגם במוסך.

בניגוד למה שאמר חברי המלומד עם האימפרזה, הטקנה דווקא כן נדירה יחסית, מרבית המכוניות האלה נמכרו - כיאה לישראל ישראלי - ברמת הגימור הבסיסית, פרפקט. עם זאת ולמרות זאת, 220 אלף ק"מ למכונית שנת 2006 זה מאוד מאוד הרבה, שלי לצורך העניין עם 155 אלף ק"מ וכבר מתחילים להרגיש עליה את הגיל (חריקות, קרקושים וכו'). אני במקומך הייתי ממשיך לחפש ומוצא אחד שמורה מאיזה זקן רוסי (שמשום מה נורא (!!!!) אוהבים אלמרות. וקורולות, אבל זה לא הנושא) ששמר עליה כבבת עינו ונסע עליה 7 אלף ק"מ בשנה. הן שם, אל תתיאש, אנחנו קנינו אותה מאחד כזה (וגם קנה אותה אחד כזה - אבא שלי).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
בתור מישהו עם אלמרה במשפחה ב-5 שנים האחרונות, אני יכול להגיד לך בפה מלא שהאלמרה לא אמינה, היא חסינה. לפני שקניתי אותה, היא הייתה אצל ההורים שלי שלא טיפלו בה באופן מסור במיוחד, פשוט כי לא היה צריך. היא הייתה נכנסת אחת לשנה למוסך לטיפול, ישר לאחר מכן לטסט ושלום שלום עד השנה הבאה. כשאני רכשתי אותה החלטתי להכנס קצת לעומק אז עשיתי עליה פרוייקטון קטן שכלל החלפה מאסיבית של פחות או יותר כל חלק שכולל איזשהו גומי בחלק הקדמי של המכונית (תושבות מנוע, תפוחים, ציריות ועוד) ושיפוץ מסרק ההגה.

השיפוצון הזה עלה לי סדר גודל של כ-3000 ש"ח ומה שאני בא לומר הוא שהזנחה כן יכולה לפגום באלמרה, אבל שום בעיות מהותיות לא צצו, יכולתי להמשיך לנסוע ככה עוד כמה עשרות קילומטרים בכיף.

מבחינת צריכת דלק, היא עושה סביב 9-10 קמ"ל בעיר בנסיעה מדודה ומחושבת ואפילו הצלחתי להגיע איתה ל-13 קמ"ל מחוץ לעיר, ככה שהיא סך הכל בסדר.

ביצועים... עזוב... היא בסדר, היא מאיצה בקו ישר, ואני מניח שיש סיכוי שהיא עושה את זה יותר מהר מהמתחרות, אבל היא כשלעצמה לא חזקה במיוחד. פניות היא לוקחת אבל היא ממש לא מאזדה 3 או פורד פוקוס.

סך הכל מכונית סבבה, הביקורת שלי פושרת כי לי היא לא מתאימה - לא מספיק מעניינת ולא מספיק מתגמלת. במשפט אחד אני יכול להגיד שהיא אחת המכוניות הכי משעממות שיצא לי לפגוש, גם על הכביש וגם במוסך.

בניגוד למה שאמר חברי המלומד עם האימפרזה, הטקנה דווקא כן נדירה יחסית, מרבית המכוניות האלה נמכרו - כיאה לישראל ישראלי - ברמת הגימור הבסיסית, פרפקט. עם זאת ולמרות זאת, 220 אלף ק"מ למכונית שנת 2006 זה מאוד מאוד הרבה, שלי לצורך העניין עם 155 אלף ק"מ וכבר מתחילים להרגיש עליה את הגיל (חריקות, קרקושים וכו'). אני במקומך הייתי ממשיך לחפש ומוצא אחד שמורה מאיזה זקן רוסי (שמשום מה נורא (!!!!) אוהבים אלמרות. וקורולות, אבל זה לא הנושא) ששמר עליה כבבת עינו ונסע עליה 7 אלף ק"מ בשנה. הן שם, אל תתיאש, אנחנו קנינו אותה מאחד כזה (וגם קנה אותה אחד כזה - אבא שלי).

תודה רבה לך,תגובה מפורטת ומספקת:)

ולמרות זאת,עדיין לא הצלחתי להגיע להחלטה של 100 אחוז איך לפעול,אבל אני נוטה לרדת מהעניין. גרסת הפרפקט למען האמת דלה מאד וכמו שאמרת, את הטקנה מאד קשה למצוא,כך שאולי אוותר מראש ואלך על המאזדה,שבנוסף לחווית נהיגה טובה נותנת גם אבזור טוב פלוס,לא שזה בראש העדיפויות שלי אבל תמיד נחמד לדעת שחוץ מרמת הפרקטיות של הרכב אפשר גם ליהנות מאיך שהוא נראה.

פורסם

את האלמרה צריך לקנות עם הראש, לא עם הלב. אם אתה חושב לתת ללב שלך חלק כלשהו בהחלטה, הייתי מציע לך לרדת מזה כי תתאכזבו. לך על ה-3 או הפורום או משהו דומה.

כל היתרונות של האלמרה הם פרקטיים נטו. היא זולה יותר, קצת מרווחת יותר, תא המטען מעט גדול יותר ויש שמועות שאומרות שהיא אפילו אמינה יותר (כן כן, אפילו יותר מהמאזדה). אבל כל אלה נקודות שכמו שאמרתי פונות לרוב לחבר'ה מבוגרים מהמגזר, לא לאנשים שרוצים לקבל עם האוטו שלהם גם קצת נשמה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אפשר להציע לך רנו מגאן? לטעמי, היא עולה על האלמרה מכל הבחינות... ועולה פחות.

נכון שצריך אחת מטופלת באהבה, אבל יש כאלו הרבה, השנתונים האחרונים (2008-9) מוצלחים מאוד ונמכרים ב 20 עד 35 אלף שח.

תא מטען ענק ויעיל (באלמרה הוא ממש לא מוצלח), כל הרכב מרווח מאוד, נוח, בטיחותי, חסכוני בדלק (בוודאי יותר מאלמרה ומזדה 3), 6 כריות אוויר...

ואם אתה רוצה להתפנק, יש את ה"PRO" שהוא מאובזר מכאן ועד הודעה חדשה.

למרות כל מה שיגידו לך - מגאן מטופלת היא רכב מאוד אמין.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

צריכת הדלק של האלמרה והמאזדה 3 היא פחות או יותר זהה 1:10 במשולבת.

מבחינת אמינות, לא יכול להגיד שחוויתי תקלות רציניות עם שלי, רק בלאי.

לגבי האיבזור, הדבר המהותי היחיד שיש בטקנה על הפרפקט זה כמות כריות האויר 4 מול 2, אבל גם זה תלוי בשנתון, שכן שלי פרפקט 2004 עם 4 כריות אויר (כנראה כי האצ'בק), כל השאר זה שטויות קוסמטיות.

לגופה של עסקה, הרבה יותר קל למצוא היום אלמרה שמורה מאשר מאזדה 3 שמורה, הרוב לא היו בליסינג ונמכרו לידיים פרטיות, בניגוד מוחלט למאזדה 3.

מה שכן, האלמרה מרגישה מיושנת יותר מבפנים, אין ביטול כרית אויר נוסע ואין איזופיקס.

לגבי האקזמפלר שמצאת, תבדוק את מצב המנוע, שאין בוצה, נזילות ושאר בעיות, תעשה סיבוב, הגיר (כשקר) בועט בעליה מראשון לשני, שאר הפעולות חלק, אם הוא בועט במקומות אחרים ייתכן ויש בעיה בגיר.

כמה המגרש רוצה על הרכב?

• תוכן חדש...