Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

 

בשרשור הזה אביא את הוצאות אחזקת לנצ'יה אפסילון 0.9 טווין אייר רובוטית.

 

קצת על הרכב:

 

תאריך עלייה לכביש אוקטובר 2011, רמת גימור פלטינום, 60 אלף ק"מ, יד ראשונה פרטית.

 

רכב מאובזר לעילא ועילא, נראה נהדר ומרגיש נהדר.

 

נרכש כחדש ב-128 אלף ש"ח, נרכש כמשומש ב-48 אלף ש"ח.

 

 

מיד עם רכישתו בוצעו הדברים הבאים:

 

רישוי - 1500 ש"ח אגרה (יקר מאוד יחסית למנוע צנום נפח).

צמיגים חדשים - 195\45\16 - GOOD YEAR - עלו 2000 ש"ח ב"צמיגי פרויד" בחיפה.

 

טיפול 60 אלף ק"מ בוצע במוסך "הכוכב" בחיפה, מורשה לנצ'יה, עלה 1400 ש"ח וכלל:

 

שמן מנוע - 169 ש"ח

מסנן שמן - 123 ש"ח

שני פלאגים - 162 ש"ח

מסנן אוויר - 128 ש"ח

מסנן אוויר למזגן - 171 ש"ח

 

יתרת הסכום היא מע"מ + עבודה.

 

אני מעריך כי המחירים הנ"ל של מוסך הכוכב ושל החלפים המקוריים הם שחיטה כשרה, פשוט הייתי צריך בדחיפות לבצע טיפול כדי ליישר קו.

 

הכיוון יהיה ייבוא חלקים מקוריים באופן עצמאי בפעם הבאה, על מנת להוזיל עלויות. סה"כ הרכב לא אמור להיות מסובך לטיפול של החלפת שמנים.

 

 

כמו כן הוחלפו מגבים קדמיים בעלות של 120 ש"ח (BOSCH AEROTWIN) ומגב אחורי בעלות של 20 ש"ח (מגב פשוט שנחתך לפי מידה).

  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

130 אלף לחדשה בזמנו???

לא פלא שלא קנו אותה,בתור יד 2 אחלה מחיר.

החלקים לא זולים ללנצ'יה.

יש נתונים לצריכת דלק וביטוח?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במשפחה אצלנו קנינו חדשה באמצע 2012. טווין איר רובוטית גימור גולד.

היו במחירון מספר דגמים - ידני 1200 (מכנית - פנדה) , טווין איר טורבו 2 בוכנות 0.9 ליטר - בד"כ רובוטי וגם אופציה ידנית.

הטווין איר בא בשתי רמות גימור - גולד רגילה ופלטינום מאובזרת (חלון גג פנורמי, צמיגים רחבים יותר, בקרת אקלים, ריפודים משופרים ועוד).

המחירים הרשמיים נעו בין 100-127.

מחירון הרשמי היה כמובן גבוה. בפועל ניתנו הנחות ענק למזמינים. אני וגיסתי עם כישורי מו"מ בינוניים גילחנו 11,000 ש"ח הנחה מיידית פלוס מיני הטבות חינם.

הרכב אינו יקר לביטוח - חובה זול למדי , מקיף מאוד זול.

צריכת דלק ממוצעת עירונית - 1:12. בינעירונית - 1:18. כל זאת בנהיגה מתונה. אם לוחצים ומפעילים את הטורבו בסל"דים גבוהים הצריכה גרועה מאוד.

אפשר בעיר גם להגיע ל 1:7...

פורסם

אורן, מצאתי חשבונית בפנים ועושה רושם שהבחור שילם 128 אלף ש"ח, לדגם פלטינום.

 

את הסיפור רכישה שלך אני זוכר, עם הסוכן שהגיע עד לבית חמותך כדי לסגור עסקה :)

  • 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מתעלק על השרשור כדי לדווח על עלות טיפול שנה שלישית ללנצ'יה אפסילון טווין איר 0.9 מודל 2012 שאצלנו.

הטיפול בוצע במוסך מוסמך סמל"ת בירושלים - "אוטודי". הרכב נוסע כמעט רק בעיר והגיע לאחר 3 שנים ל - 22,000 ק"מ.

טיפול קודם (שני) בוצע לפני שנה ב - 14,500 ק"מ.

בתחילה כשהתקשרנו לקבוע תור לטיפול הבוחן אמר - לא צריך טיפול - עושים כל שנתיים או 30,000 ק"מ.

כמובן לא הסכמנו ובפרט שהאחריות בת 3 שנים נגמרת תוך שבועות מספר ורצינו שאם יתגלו ריג'קטים כלשהם שיטופלו במסגרת האחריות.

ליתר בטחון ביקשתי מהבוחן שהחלפת נוזל הבלמים תהיה מלאה ולא בשיטת "מזרק מהכוסית". אכן בוצע כך.

עלות כללית - 635 ש"ח. סביר בהחלט.

 

טיפול 3 שנים.jpgPhoto546.jpgPhoto548.jpgPhoto553.jpgPhoto549.jpg

  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הגיע הזמן להחלפת שמן.

 

הרכב עם 76 אלף ק"מ.

 

חזרתי למוסך המורשה של פיאט בחיפה - שמן מנוע + פילטר + החלפה של שקע מצית (שהיה מפויח ושחוק) - 608 ש"ח.

 

בשלב הבא אני מעוניין להכין את הרכב לחורף - להחליף מצבר בן 4 ולהחליף את הרפידות והצלחות.

 

קיבלתי הצעה מהמוסך המורשה של סביבות 1500 ש"ח להחלפת הרפידות והצלחות, הרגיש לי יקר מדי.

 

האם ניתן להשיג חלקי חילוף מקוריים במחיר טוב יותר? אולי מוסך אחר שייקח פחות כסף?

פורסם

מה זה להכין את הרכב לחורף?

 

המצבר עושה בעיות?

 

אם כן - תחליף.

 

אם לא - עזוב אותו בשקט.

 

אצלי המצבר הקודם החזיק 6 שנים.

 

רפידות ומלחות גם אין טעם להחליף "לחורף". בודקים שחיקה, תקין - ממשיכים. לא תקין - מחליפים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

 

אוף. למה אני מגיב פה? 

 

פורסם (נערך)

לפי דעתי ונסיוני:

מצבר יכול להחזיק עד שימות, אולי גם 5 או 6 שנים, אבל אחרי 3 שנים הוא כבר עייף, יש טבלא של מצברים שמראה את היעילות והקיבוליות שלו, מה זה אומר, שאם המצבר עייף הוא לעולם לא יוכל להיטען למכסימום שלו ולכן יווצר מצב שהוא כל הזמן נטען ונטען וזה גומר לך את האלטרנאטור, ואז זה יעלה לך כמו 4 מצברים, אז עדיף להעיף אותו כל 3 שנים ולא לקחת סיכון.

מצבר תיקח מ דש.לאופר, הכי זול שם יתקינו לך במקום, (אני חוסך לך התרוצצויות).

בעניין הבלמים וכל מה שקשור לבלמים: תיגש ל"מלטש" בצומת ק.אתא, למה לתרום למורשה אלפייה סתאם...

 

גם 608 שקלים על שמן ופילטר זה המון (שמן סינטטי מלא איכותי עולה לך 120 שקל בד.ש. לאופר, כמה עולה הפילטר המקורי? עוד 70 בהגזמה...)

בשביל החלפת שמן ופילטר אתה הולך למורשה...דודי אני מתפלא עליך. במחיר ששילמת היית סוגר גם את המצבר.

עריכה אחרונה על ידי subaru_loyale

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

זה מחיר יקר, אני יודע - אבל אין לי זמן להתרוצץ והמוסך היה ליד הבית.

 

לגבי המצבר - הוא יקר מאוד! זה מצבר ענק של START AND STOP. אצלי המערכת הזו מושבתת כי זה חתיכת פטנט מטומטם שלא שווה את החיסכון בדלק - אבל אני עדיין צריך את המצבר הגדול עם האמפראז' המקורי. אני חושב שגם צריך לעדכן את מחשב הרכב אח"כ, אז בכל מקרה צריך את המורשה.

 

בפילטר ובשמן אפשר היה לחסוך 100 שקלים, אבל מהצד השני, התקינו לי בית מצת חדש והחליפו פיוזים, ועל הדרך גם ניקו את המנוע - ללא עלות. ככה שסה"כ ההפרש בין מורשה לנצ'יה למוסך אבו חאפר (שגם בהחלט יכול לגרום נזק, בטח לרכב שיש 100 ממנו בכל הארץ) לא שווה את זה.

 

הנקודה שמעיקה עלי זה העלות של הצלחות ואני באמת לא מבין למה צריך להחליף אם אפשר ללטש. השאלה אם במלטש הזה גם מתקינים רפידות בלם מקוריות (במידה ואני מביא כאלה).

 

מחר אקפוץ במהלך היום למוסך המורשה של פיאט וקיה, שם אני טיפלתי לפני שקניתי את האפסילון, ועל דעתם אני סומך - הם יגידו לי אם באמת צריך להחליף גם צלחות או שמספיק להחליף רפידות.

פורסם

מבחינת אבחנה אמינותית המלטש הם התווכחו איתי שלא צריך להחליף ואני התעקשתי שכן, אז אני ממליצ לך בחום לעבור שם, הם ישר יאמרו לך כן או לא ויש להם מבחר חברות גם ימליצו לך מה לשים, לגבי מצבר לא חייב לעדכן כלום, תבקש התקנת מצבר מבלי לנתק, הם שמים בוסטר במקביל ואז מורידים לך את הישן ושמים את החדש ובסוף מנתקים את הבוסטר כך שלא צריך לעדכן נאדה.

ואגב, כל מוסך אבו חאפר יכול לפתוח בורג, לשים טבעת ולסגור, גם בסיכה יכלת להחליף, זה באמת שטויות, אני עושה את זה לבד ברכב שלי כל חצי שנה(סינטטי מלא 120 שקל). 10 דקות עבודה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
זה מחיר יקר, אני יודע - אבל אין לי זמן להתרוצץ והמוסך היה ליד הבית.

 

לגבי המצבר - הוא יקר מאוד! זה מצבר ענק של START AND STOP. אצלי המערכת הזו מושבתת כי זה חתיכת פטנט מטומטם שלא שווה את החיסכון בדלק - אבל אני עדיין צריך את המצבר הגדול עם האמפראז' המקורי. אני חושב שגם צריך לעדכן את מחשב הרכב אח"כ, אז בכל מקרה צריך את המורשה.

 

בפילטר ובשמן אפשר היה לחסוך 100 שקלים, אבל מהצד השני, התקינו לי בית מצת חדש והחליפו פיוזים, ועל הדרך גם ניקו את המנוע - ללא עלות. ככה שסה"כ ההפרש בין מורשה לנצ'יה למוסך אבו חאפר (שגם בהחלט יכול לגרום נזק, בטח לרכב שיש 100 ממנו בכל הארץ) לא שווה את זה.

 

הנקודה שמעיקה עלי זה העלות של הצלחות ואני באמת לא מבין למה צריך להחליף אם אפשר ללטש. השאלה אם במלטש הזה גם מתקינים רפידות בלם מקוריות (במידה ואני מביא כאלה).

 

מחר אקפוץ במהלך היום למוסך המורשה של פיאט וקיה, שם אני טיפלתי לפני שקניתי את האפסילון, ועל דעתם אני סומך - הם יגידו לי אם באמת צריך להחליף גם צלחות או שמספיק להחליף רפידות.

עברתי אתמול באזור הסוכנות הראשית של סמל"ת והנה הפתעה, חלון חשוך קצת ומאובק, מעליו השלט LANCIA בכיתוב כחול כיאה ובפנים ומאוד מבוישת אפסילון לבנה ( הגימור הזול יותר לפי הג'אנטים ). שכחו לסגור ? ממשיכים לעבוד ? מישהו בכלל נמצא בפנים, או שצריך להכנס לחנות הגדולה של פיאט ולבקש מישהו שיבוא להראות, בקיצור המון דילמות. ובאמת, למה לא לסגור בשקט וללכת על קצות האצבעות שלא יראו, הרי כל מי שמגיע לפיאט רואה את מה שאני ראיתי, וקרוב לודאי גם יודע לעשות את הקישור העצוב, מיד מקבל רגליים קרות ורץ לחפש מהר איזו יפנית או קוריאנית ( ויש שם חנות גדולה של יונדאי לא צריך אפילו ללכת הרבה ). ואת זה, אגב, אני לא כותב ממקום של לעג, דווקא של עצב.


×
×
  • תוכן חדש...