Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עברתי אתמול באזור הסוכנות הראשית של סמל"ת והנה הפתעה, חלון חשוך קצת ומאובק, מעליו השלט LANCIA בכיתוב כחול כיאה ובפנים ומאוד מבוישת אפסילון לבנה ( הגימור הזול יותר לפי הג'אנטים ). שכחו לסגור ? ממשיכים לעבוד ? מישהו בכלל נמצא בפנים, או שצריך להכנס לחנות הגדולה של פיאט ולבקש מישהו שיבוא להראות, בקיצור המון דילמות. ובאמת, למה לא לסגור בשקט וללכת על קצות האצבעות שלא יראו, הרי כל מי שמגיע לפיאט רואה את מה שאני ראיתי, וקרוב לודאי גם יודע לעשות את הקישור העצוב, מיד מקבל רגליים קרות ורץ לחפש מהר איזו יפנית או קוריאנית ( ויש שם חנות גדולה של יונדאי לא צריך אפילו ללכת הרבה ). ואת זה, אגב, אני לא כותב ממקום של לעג, דווקא של עצב.

ההגעה של לנצ'יה לארץ הייתה מראש ממקום עסקי מאוד מחושב - לנצ'יה משווקת גם כקרייזלר בשווקים רבים, וככה סמל"ת תוכל לגנוב בעתיד את השיווק של קרייזלר ממכשירי תנועה.

אף אחד לא באמת תכנן להכניס את הרכב לארץ כמו שצריך, לא רצו שיצליח.

מבחינתי, כרוכש רכב - זה עבד מעולה...רכשתי את המכונית ב-80 אלף ש"ח פחות ממה שעלתה כחדשה. זה כמו לקנות רנו קליאו בת 3 ב-10 אלף ש"ח...פסיכי!

כרגע אני נוסע ברכב מעולה, איכותי, ברמה גבוהה - במחיר של רכב נחות משמעותית. את האפסילון המבויישת מאולם התצוגה אולי אקנה עוד 3 שנים במחיר שחיטה...אני פשוט נהנה כ"כ מהרכב שלא בטוח שאני אוכל בזמן הקרוב לנסוע על משהו אחר.

רק שתמשיך להיות אמינה, והכל יהיה בסדר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מצוי בהגיון העיסקי הזה כמוך, להביא לכאן משהו מתוך מטרה שלא יצליח נראה מעט מופרך, גם הלוגיקה הזו לפיה החלפת מסכות בין קרייזלר ולנצ'יה בכל מיני מקומות כמו אירלנד וכאלו תתרום להשתלטות סמל"ת על ייבוא קרייזלר, גם קצת גדולה עלי לצערי. מכל מקום אם סמל"ת לא רצתה שלנצ'יה תצליח כאן, הם בהחלט רשאים שם לטפוח לעצמם על השכם, המטרה הושגה in flying colors.

פורסם

מבחינתי, כרוכש רכב - זה עבד מעולה...רכשתי את המכונית ב-80 אלף ש"ח פחות ממה שעלתה כחדשה. זה כמו לקנות רנו קליאו בת 3 ב-10 אלף ש"ח...פסיכי!

לפי ההיגיון שלך, זה כמו לרכוש אלטו בלי כסף ולקבל בונוס 20000 ש"ח.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לא מצוי בהגיון העיסקי הזה כמוך, להביא לכאן משהו מתוך מטרה שלא יצליח נראה מעט מופרך, גם הלוגיקה הזו לפיה החלפת מסכות בין קרייזלר ולנצ'יה בכל מיני מקומות כמו אירלנד וכאלו תתרום להשתלטות סמל"ת על ייבוא קרייזלר, גם קצת גדולה עלי לצערי. מכל מקום אם סמל"ת לא רצתה שלנצ'יה תצליח כאן, הם בהחלט רשאים שם לטפוח לעצמם על השכם, המטרה הושגה in flying colors.

שום הגיון עסקי.

האיש פשוט רוצה לשכנע את עצמו [כמו רבים מאיתנו, בעצם] שהרכישה שלו זה הדבר הכי נבון בעולם ובעצם הרכב הזה אמור להיות להיט מכירות אבל היבואן לא רצה.

נו, שוין.

נ.ב. כמובן מבלי לפגוע ברגשותיו של מישהו. או בטיב הרכב באמת.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
שום הגיון עסקי.

האיש פשוט רוצה לשכנע את עצמו [כמו רבים מאיתנו, בעצם] שהרכישה שלו זה הדבר הכי נבון בעולם ובעצם הרכב הזה אמור להיות להיט מכירות אבל היבואן לא רצה.

נו, שוין.

נ.ב. כמובן מבלי לפגוע ברגשותיו של מישהו. או בטיב הרכב באמת.

אין לי שום עניין בלהפוך את הרכב הזה ללהיט מכירות :-)

במידה והיה לו "שוק" לא הייתה לי יכולת כלכלית לרכוש אותו, כמו שאני לא יכול לרכוש אלפא רומיאו, כי היא מעבר לתקציב שלי ואני לא מעוניין לנסוע ברכבים ישנים.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

לפני 1000 ק"מ הוחלף מצבר. לצערי מת בהפתעה, החלפתי יום למחרת - 1300 ש"ח בערך (לא זוכר במדויק), מצבר START AND STOP של שנפ.

שלשום הרכב עבר טסט עם 80 אלף ק"מ - הוחלפו בלמים. במקום הצעת המחיר של 1500 ש"ח במוסך המורשה של לנצ'יה להחלפת רפידות + דיסקיות, סיימתי את הסיפור עם החלפת רפידות בלבד במוסך פטין, מורשה פיאט - סיפור של 185 ש"ח. הרפידות זהות לאלה של פיאט פנדה מהמודל החדש.

כנראה שהמוסך של לנצ'יה לא רואה הרבה לקוחות, אז שווה להם לנסות לחלוב עד כמה שאפשר מכל אחד שנכנס. אישית לא אחזור לשם למעט טיפולים ייחודיים מאוד, שבתקווה שלא יגיעו.

פורסם

המחיר של המצבר :shock:

אני מבין שזה start & stop, אבל מה באמת מבא למחיר הזה?

לשם השוואה, מצבר לרכב שלי 72 ah עלה 430 ש"ח.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מצבר של 500 אמפר, אאל"ט.

בכל מקרה זה לא משהו ייחודי לאפסילון. בכל מקום שיש בו את המערכת הזו, בכל הרכבים החדשים - אלה המחירים.

לשם השוואה - לך אין מערכת כזו ואין לך מצבר כזה, אז זה לא משנה כמה שילמת.

לשם השוואה - צמיגים לפיאט פנדה שהייתה לי עלו 950 ש"ח, לאפסילון עלו 2000 ש"ח. בפנדה צמיג במידה 13, קטן ודק, באפסילון צמיג חתך נמוך במידה 16, ברוחב 205. אתה משלם על מה שיש לך.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בדיוק נזכרתי בתגובה הזו, אני מניח שהעובדה שקרייזלר העבירה את הייבוא לידי סמל"ת לפני חודש הכתה אותך בתדהמה :)

http://www.kvishim.co.il/%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%A2%D7%91%D7%A8-%D7%96%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%96%D7%9C%D7%A8-%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%99-%D7%A1%D7%9E%D7%9C%D7%AA/

פורסם

טוב, הגיע הזמן לטיפול 90 אלף ללנצ'יה.

בטיפול הוחלפו:

שמן מנוע + פילטר

2 פלאגים

פילטר אוויר

נוזל בלמים

פילטר מזגן

דיסקיות בלם (משותף לפיאט דובלו)

סה"כ חלפים + עבודה = 2000 ש"ח.

כמו כן התחיל להתפרק ספוילר גומי תחתון, שנמצא קצת מאחורי הפגוש - ביררתי כמה עולה להחליף ברכישה דרך סמל"ת - 740 ש"ח כולל מע"מ. הזמנתי לפני חודש במקום זאת את אותו ספוילר מקורי (תוצרת מגנטי מרלי) ב-80 ש"ח כולל משלוח דרך ספק בלטביה.

הספוילר הורכב ללא חיוב על הרכב.

הטיפול הבא: החלפת שמן + פילטר, סביבות 100 אלף ק"מ (אני מחליף כל 10K ק"מ, לא כל 30 כמו שמבקש היצרן).

פורסם

אני מתאר לעצמי שהמחיר יקר יחסית בגלל הדיסקיות? אין צורך בטיימינג?

אני בדיוק בדרך להכנס לטיפול 90K ב 500 ונזכרתי שבטיפול האחרון ששאלתי בנוגע לשפם הקדמי (ניקלים), נפלו או נגנבו - לא פחות מ 500 שקל דרך המורשה לא כולל מע"מ, הזמנתי דרך אותו ספק ככל הנראה מלטביה שמוכר לרוב לרכבים איטלקיים ב 150 ש"ח, הרכבתי לבד, אגב ממליץ לקנות ממנו כל מה שחסר לך לרכב, יש לו מלאי בפעם האחרונה שבדקתי.

Opel Adam S 2017

פורסם
בדיוק נזכרתי בתגובה הזו, אני מניח שהעובדה שקרייזלר העבירה את הייבוא לידי סמל"ת לפני חודש הכתה אותך בתדהמה :)

http://www.kvishim.co.il/%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%A2%D7%91%D7%A8-%D7%96%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%96%D7%9C%D7%A8-%D7%9C%D7%99%D7%93%D7%99-%D7%A1%D7%9E%D7%9C%D7%AA/

לא תדהמה, אפילו לא נעליים, פיאט היא בעל הבית, הענין של מעבר מותגי קרייזלר אל היבואן של פיאט היה שאלה של זמן, לא של הצלחת או כשלון לנצ'יה בארץ, וגם אם כן, הוא אמור היה לפעול בכיוון ההפוך, זה בו ליצרן מגרד קצת בישבן למצוא מישהו שכן יודע למכור מכוניות, במקום אחד כזה שעסוק בהיפותזות חסרות הגיון ולפיהן העובדה שללנצ'יה קוראים קרייזלר בכל מיני מקומות תהפוך אותו לאטרקטיבי יותר עבור היצרן.

פורסם
באוטו הזה יש שרשרת טיימינג, לא רצועה.

הדיסקיות עלו 380 ש"ח ועוד 250 ש"ח על העבודה.

את זה דווקא לא ידעתי כשחיפשתי אחת.

שמח לדעת שאתה נהנה מהרכב, בעלת נוכחות וגם נראית טוב.

איך הנהיגה בה? אחיזה?

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...