Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

אני מחפש כרגע רכב ונתקלתי במודעה שהייתה לי רלוונטית דיברתי עם מוכרת הרכב שטוענת שלרכב יש בעיה של קלאץ מחליק במוסך נתנו הערכת מחיר לתיקון 1200 ש״ח.

אין לי ניסיון רב עם רכבים מחיפוש באינטרנט וקריאה בפורום משמעות קלאץ מחליק זה קלאץ גמור ויש צורך להחליפו. האם קלאץ מחליק יכןל לנבוע מסיבות אחרות שעלות תיקון גדול יותר מהחלפת הקלאץ? האם יש דרכים לבדוק באופן עצמאי את הבעיה (בהתחשב בחוסר הניסיון שלי)? במידה ואני לוקח את הרכב לבדיקה לפני הקניה יוכלו לאבחן במכון את התקלה בצורה יותר אמינה מאשר האינפורמציה שקיבלתי מהמוכרת?

ושאלה אחרונה האם יש בעיה בנסיעה של בערך 150-200 קמ עם הבעיה הזאת? הרכב נמצא בצפון אני גר במרכז ואצטרך לסוע למוסך באותו היום או ביום שאחרי במידה וארכוש.

מקווה שתוכלו לעזור לי העמסתי הרבה שאלות

תודה מראש לעונים.

פורסם

תלוי עד כמה מחליק.

יכול להיות שמדובר בהחלקה קלה שבאה לידי ביטוי רק בעומס גבוה מאוד ואז אפשר לנסוע בזהירות.

יכול להיות שהרכב בכלל לא מסוגל לזוז מהמקום או לצבור מהירות.

במכון בדיקה יציינו שהקלאץ' מחליק (אם זה באמת כך) ללא פירוט נוסף.

בהחלט יכול להיות שיש שיהיו עלויות נוספות מעבר להערכת מחיר ראשונית.

באיזה דגם מדובר ומה שנת ייצור?

בכל מקרה, אם תחליט לקנות תבקש הפחתת מחיר יותר גדולה ממה שעולה להחליף קלאץ'.

אל תסתפק בהנחה של 1200 ש"ח, לא משתלם לך.

פורסם

אף אחד בעולם לא ישלם לה את מחירון הרכב מינוס עלות התיקון, במקרה כזה שהיא לא רוצה לתקן אלא למכור AS IS, זאת שעת השחיטה!

חפש ביד 2 את הרכבים הזולים ביותר מהשנתון הזה, תוריד עוד לפחות 4-5 אלף ש"ח וזה פחות או יותר מחיר הרכב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קצת יותר בעדינות - למה היא מתעצלת לתקן? שתתקן ותמכור במחיר הרגיל. אז, או שהיא באמת סתם מתעצלת לבזבז זמן = זכותך לדרוש הפחתה גדולה יותר מ 1,200 ש"ח. הזמן והטרחה שלך לא חשובים? או, שהיא חוששת שיש עוד תקלות, ולכן היא מעדיפה לא להתחיל להתעסק עם האוטו והפחית "רק" את מחיר הקלאץ = בוודאי ובוודאי שאתה אמור לבקש הפחתה. כך או כך, אל תסכים להפחתה של רק 1200 ש"ח, ממליץ בחום לבצע בדיקה במוסך רון בת"א, הוא חבר פורום, ומקצוען על ברכבי פולקסוואגן, ככה תוכל להיות שקט הרבה יותר.

פורסם

לא יודע איזה רכב זה , אבל לא עובדים בשיטה הזאת.

א. אף אחד כמעט לא מקבל מחירון גם כשהרכב תקין לגמרי

ב. מי שמודיע שיש תקלה וזורק באוויר הצעות מחיר לתיקון יודע שיכול להיות הרבה סיבות וזה כנראה הכי פשוטה/זולה אז הוא מציג את זה ככה

ג. אם היא לא רצתה להכנס למוסך להחליף קלאץ אז תיהיה בטוח שהיא גם לא ממש טרחה לעשות בזמן האחרון (השנה?) טיפול לאוטו.

אז יכול להיות שקלאץ זה הדבר הכי פחות בעייתי פה.

פורסם

הייתי נמנע לגמריי מרכב עם תקלה.

אם הרכב ישן, יכול להיות שלמוכרת היה המון תקלות וכשהגיע זמנו של הקלאץ כתוצאה מבלאי טבעי היא החליטה להפטר מהרכב.

אדם שנוסע עם קלאץ מחליק וככה גם מוכר את הרכב, כנראה שגם יכול לנסוע בלי מים ברדיאטור.

חפש אדם שטיפל ברכב עד לרגע מכירתו ולא הזניח והחליט למכור, זה מתכון לצרות.

אם הרכב במצב חדש לגמריי ומטופל יחד עם ספר טיפולים והקלאץ הוא הבעיה היחידה ראה את דבריי כמבוטלים.

Miata ND2

פורסם

זה לא תמיד נכון, לפעמים כבר יש אוטו חדש בחניה ואין זמן/רצון לתקן את הישן.

מעדיפים למכור את הישן כמו שהוא תוך הפחתה במחיר. זה לא אומר בהכרח שהרכב מוזנח.

זו אפילו יכולה להיות הזדמנות עבור הקונה לרכוש רכב נורמאלי במחיר נמוך יותר ממחיר בשוק, כולל עלות תיקון.

פורסם

הרכב נמכר עקב מעבר לחול. היא מוכרת אותו בשביל גיסה. שאני מניח שלא נמצא בארץ. משהו שקצת הרתיע אותי אבל החלטתי ללכת להתרשם. שמעתי רבות על מוסך רון לצערי הרכב נמצא בצפון הארץ... את הבדיקה לא אוכל לעשות שם. הם החליטו להוריד 2000 על התיקון. במידה וזה רלוונטי אבקש קיזוז גדול יותר כמובן

פורסם

תוכל לפרט לי?

על פניו זה נראה נורא תמים למרות שזה מדליק לי כמה נורות אדומות וגרם לי לחשוב על הסיטואציה.

בחורה דיברה איתי אמרה לי שהרכב שייך לגיס שלה ושהיא מוכרת גם אל הרכב של אחותה.

במודעה כתוב שהרכב נמכר עקב מעבר לחול מה שגרם לי להניח שבעל הרכב כבר לא גר בארץ.

משהו שקלטתי רק עכשיו זה שהמודעה עברה ביד 2 ממודעות פרטיות למודעות של סוחרי רכב. נשמע לי קצת מוזר מה דעתכם? היא אמרה לי שהרכב נמצא אצלם בבית.

משהו פה קצת מסריח לא?

פורסם

אני מסכים שיש פה משהו מוזר אבל למה לפסול על הסף? כתוב שהוחלף טיימינג לפני 15 אלף אז כנראה שכן היה טיפול לאחרונה.

חבל לי להפסיד הזדמנות אם אני יכול להוציא מחיר טוב על הרכב. עד אתמול המודעה הייתה במודעות פרטיות לאיודע מה השתנה פתאום

פורסם

לאור המידע החדש, זה נשמע כאילו שלושת הזאבים מזמינים אותך לארוחת ערב ואתה מתגנדר ומתלהב לקראת הארוחה מבלי להבין שאתה המנה העיקרית.

ברח!

אתה לא מפספס שום דבר, מדובר ברכב תקול!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...