Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברכב שמצויין ברישיון רק את המידה (205.60.16)

והגיע במקור עם סימון מהירות 240קמ"ש - 92V :roll:

מותר מבחינה חוקית/מכאנית/וואטאבר להרכיב סימון מהירות 210קמ"ש - 92H?

דיברתי עם כמה אנשים וכל אחד עם דעה שונה.

מדובר על מאזדה 6 2008 והרכב רחוק מלהגיע לאחת מהמהירויות שצויינו.

תודה

חן

עריכה אחרונה על ידי Chenk
פורסם

יש מקרים בהם היצרן מאשר קוד מסויים אבל בפועל על הרכב, מותקנים צמיגים עם קוד גבוה יותר כשהוא מגיע לארץ.

כך יוצא שמשרד הרישוי כותב ברשיון הרכב את הקוד הגבוה יותר שמותקן אבל בפועל היצרן מאשר גם קוד נמוך מזה.

בדוק באתר של משרד הרישוי או באוטודאטה את הקוד האמיתי שהיצרן מאשר.

אגב, באיזה רכב מדובר?

פורסם

הוא רשם. מאזדה 6.

באתר משרד התחבורה באופן מוזר אין בהוראות הרישום קודי מהירות ועומס עד 2010 ואז אכן מדובר על 92V (עבור המאזדה 6).

לעניות דעתי הבלתי מוסמכת, מאחר ואין רישום כזה גם ברשיון הרכב, ניתן להתקין צמיגים בעלי קוד מהירות נמוך יותר (כל עוד גבוה מהמהירות המקסימלית של הרכב).

אם כי אני מסייג את עצמי מאחר ותקנות התעבורה קובעות:

322. (ו) לא יורכב ברכב ששנת ייצורו –

(1) עד 2005 – צמיג המוגבל למהירות פחותה מהמהירות המרבית המתוכננת של הרכב ובלבד שבמונית, ברכב נוסעים פרטי וברכב פרטי דו שימושי יכול שיורכב צמיג בדרגת מהירות S;

(2) 2006 ואילך – צמיג שתכנן יצרנו ללחץ אוויר, לכושר העמסה ולמהירות הפחותים מאלה שתכנן יצרן הרכב, וברכב מסוג M1 ו-N1 – גם צמיג בעל קוד מהירות נמוך מדרגה S או מהמהירות המרבית של הרכב שקבע יצרן הרכב.

הענין הוא שההוראה הזו הוחלה רק ביוני 2008. כך שאם הרכב נרשם לפני מועד זה אולי הוא פטור?!

נראה לי שהגישה הבטוחה בענין זה (אם לא תתקבל כאן תשובה מוסמכת) היא לגשת למכון רישוי ולשאול.

פורסם
אסור להרכיב צמיגים עם קוד מהירות נמוך מזה שרשום ברישיון כן מותר לעשות ההיפך.

כפי שציינתי לא רשום ברישיון קוד מהירות, רק את המידה של הצמיגים.

אגב, באיזה רכב מדובר?

מאזדה 6 שנת 2008 - רשום בנושא ששאלתי.

עוד מישהו שאולי יכול לעזור בנושא?

תודה

חן

פורסם

היי. מנסיוני בלבד:

ברכב שלי צריך לשים צמיגים עם קוד מהירות v.

ובאמת שמתי כשקניתי את הרכב.

מאז החלפתי שוב צמיגים אחרי כ 3 שנים והפעם בגלל העלויות שמתי קוד h.

כשחקרתי את העניין....מסתבר שזה העמידות טמפרטורה של הצמיג למהירויות מסויימות

אם אתה נוסע באוטוסטרדה בברלין על 180 קמש באופן קבוע אז תשים v.

אם אתה נוסע בכביש החוף או על 6 ב 120 נניח....זה דיי מיותר כלומר לא ממש מיותר אבל אני מקווה שאתה מבין את הכוונה.

בטסט נאמר לי במפורש שאפשר גם וגם.

זה לא שהרכב ייסע יותר טוב או משהו אלה עמידות החומר בטמפרטורות גבוהות בתלות במהירות סיבוב.

יום טוב.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אכן רק במודלים חדישים (אולי מ2010) אוכפים את העניין ברישוי השנתי.

בכל מקרה, מדובר על שולי בטיחות של הרכב ותמיד עדיף שהחומרים יהיו עמידים יותר, גם אתה לא נוסע במהירויות הנ"ל. אני לא חושב שצמיגים זה מקום לחסוך בו. אולי הצמיג ייחלש במשך הזמן ממכות נסתרות או תיקלע למצב של טמפרטורה גבוהה בנסיעה ארוכה ביום חם במיוחד עם לחץ אויר חסר.

ברכב אחד שלי (מודל 2012) יש דרישה לקוד מהירות W אולם הצמיג שרציתי אינו קיים בארץ בW לכן שמתי Y בדרגה גבוהה יותר.

ברכב השני, מודל 1987, דרישת היצרן היא לH. אף אחד לא בודק את זה ובדרך כלל אנשים שמים T, אולם אני מקפיד להזמין במיוחד צמיגי H.

באופן דומה, בעבר לא בדקו נורות ביקורת של ABS וכרית אויר ברישוי שנתי. היום כן מקפידים על כך. האם באמת אנשים חיכו עד שהחלה האכיפה כדי לנסוע ברכבים תקינים?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...