Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק איביזה 1.2 .TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהנסיון שלי עם הפונטו ספייס שלי אפשר להגיע ל1:17 משולב ואפשר ל1:14 משולב.

תלוי איך נוהגים.

בעיקרון אפשר לבדוק בנסיעה של 90 קמש כמה מחשב הדרך מראה. אמור להראות בסביבות 1:18.

באם ב90 קמש המחשב מראה בסביבות 1:15 אז יש בעיה עם חיישן החמצן/פלגים/פילטר/שמן/צמיגים...

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

עזבו את המחשב, בחייאת.

תמדדו כמו שצריך- חלקו את מספר הקילומטרים שעברתם מהתדלוק הקודם במספר הליטרים שהכנסתם בתדלוק הנוכחי.

בצעו זאת כמה פעמים, עדיף אחרי תדלוק באותה תחנה ובאותה משאבה.

סעו כל פעם עד מתחת לרבע, ואפילו עד שנדלקת הנורה.

תדלקו כל פעם אותו הדבר- עד שהמשאבה קופצת בפעם הראשונה.

פותח השרשור- נשמע שהצריכה ברכבך גבוהה מידי. הצריכה הממוצעת שלי (מאזדה 3 2008 גיר אוטומטי פלנטרי) היא 10.8 ק"מ לליטר, בנסיעה 50/50 בעיר ומחוצה לה, עם רגל כבדה מחוץ לעיר ועם מזגן.

האם הגיר ברכבך הוא DSG או שאז היה עדיין אוט' פלנטרי?

האם הרכב מטופל נכון, עם לחץ אוויר תקין ובלי זבלה מיותר בתא המטען?

בדוק את הצריכה ב4-5 התדלוקים הבאים, בצע את המדידה אחרי מיכל כמעט שלם ולא אחרי חצי, ודווח ממצאיך.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כמובן שצריך למדוד לפי כמות קילומטרים חלקי כמות ליטרים אבל בצריכה רגעית במהירות 90 לפי המחשב ניתן לדעת באיזה מצב הצריכה נמצאת. אצלי ב90 היא מראה 1:20 לפחות. באם המחשב היה מציג לי 1:15 הייתי יודע שיש בעיה ברכב. וכך היה אצלי! הטרמוסטט היה תקול והמנוע היה עובד קר מידי אז צריכת הדלק עלתה. לאחר ההחלפה שוב המחשב הציג 1:20. בפועל 1:18 בין עירוני אצלי. אבל זו רק אינדיקציה.

פורסם

הגיר רכב אצלי הוא dsg , תא מטען ריק .

לפני שבוע ימים הרכב עבר טיפול גדול שכולל הכל מעבר לברקסים שנשאר לי לנצל 20 אחוז . יכול להיות שזה חלק משפיע על צריכת הדלק ? ברקסים שהם לקראת שחיקה .

פורסם

אין קשר בין הברקסים לבין צריכת דלק.

אלא אם כן אתה לוחץ עליהם ביחד עם הגז.

לפי דעתי הבעיה שלך היא אך ורק צורת הנהיגה שלך, אם ברכב הקודם שלך שהוא זהה לשלי הצלחת להוציא 1:10 כשאני מוציא ממוצע של 1:16 וברכב הנוכחי שלך אתה מוציא גם 1:10 כשאני עם רכב ששוקל הרבה יותר משלך בנסיעה די פרועה עם רכב מלא + מזוודות מוציא 1:13 אז הבעיה היא בך.

פורסם

קודם כל, מדידה אחת היא לא אנדיקציה. צריכת דלק אמיתית נמדדת לאורך תקופה מסוימת כך שהסיכוי לתוצאות קיצוניות פוחת משמעותית. שנית, הרכב חדש, סביר להניח שצריכת הדלק תשתפר אחרי כמה אלפי ק"מ כשהמנוע "יפתח". שלוש - מנועי ה-TSI חסכניים מאוד בנסיעה רגועה וכמו שאתה רואה, פחות כשלוחצים את הדוושה אבל אז הם מספקים תאוצה מצויינת. תבדוק את אופי הנהיגה שלך, פחות "קיקים" יתנו לך תוצאות טובות יותר.

פורסם

אני עם איביזה 2010 1.6 ידנית, עושה ממוצע של 16 קילומטר לליטר.

ממוצע?! זה אומר שאתה מגיע גם ל-20 ק"מ לליטר?! אין סיכוי. מצטער, אבל אני גם מתקשה להאמין לנתון ה-16 ק"מ לליטר...

פורסם

רועי שלום, אפשר בבקשה את שם התוכנה שאתה משתמש בה בכדי לתעד את צריכת הדלק ועלותו?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לדעתי זה אופי הנהיגה שלך, כי באיביזה 1.6 אני אישי הייתי מוציא 1/12.5 ולפני 4 חודשים הייתה לי איביזה 1.2 מהשכרה בבולגריה שם בשני תידלוקים הצריכה הייתה פעם 1.13 ופעם 1.15 בנסיעה לא הכי חסכונית אבל לא פרוע. ככה שלדעתי אפשר הגיע לתוצאות יותר טובות. תנסה לשנות הרגלי נהיגה לפחות לצורכי בדיקה ותראה אם ישנם תוצאות.

פורסם
קודם כל, מדידה אחת היא לא אנדיקציה. צריכת דלק אמיתית נמדדת לאורך תקופה מסוימת כך שהסיכוי לתוצאות קיצוניות פוחת משמעותית. שנית, הרכב חדש, סביר להניח שצריכת הדלק תשתפר אחרי כמה אלפי ק"מ כשהמנוע "יפתח". שלוש - מנועי ה-TSI חסכניים מאוד בנסיעה רגועה וכמו שאתה רואה, פחות כשלוחצים את הדוושה אבל אז הם מספקים תאוצה מצויינת. תבדוק את אופי הנהיגה שלך, פחות "קיקים" יתנו לך תוצאות טובות יותר.

הרכב כבר בן 3 ועם מעל 50k ק"מ - אז אין צורך בהרצה או המתנה שהמנוע ייפתח..

נשמע שעיקר הבעיה היא אופן הנהיגה והתוואי שכנראה משתנה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
מחשב הדרך אני כבר כמה שנים פשוט לא סומך עליו ורק מקבל ממנו עצבים !

כדרך אגב מחשב הדרך שלי מראה לי רק כמה קמ נשאר לי לסוע ברכב ולא מספר ליטרים לפי קמ ...

שוב פעם אולי זו בעיה ברכב , השאלה היא מה ? איך בודקים ?

מוסכניק לא יכול לבדוק בעיה שכזאת .

עניתי לך גם בשרשור של ייעוץ ברכישת ברכב ואני אענה לך גם כאן. גש למוסך מורשה לבדיקה. אם הרכב באחריות ויש בעיה יכול להיות שהיא שתכוסה ע"י האחריות (אם עברה האחריות יכול להיות שיש אחריות מסוג רצון טוב של היצרן וזה נתון ל...רצונו הטוב. שווה לנסות, אין לך מה להפסיד).

בנוסף כפי שכתבו לך לפני- תבדוק אם אין דברים מיותרים ברכב, אם לחץ האויר תקין, צמיגים תקינים, כיוון סרן ואיזון גלגלים, תבדוק את סגנון הנהיגה שלך תצפה בסרטונים כמו הסרטון הזה (נהיגה כזו לא מציאותית אבל יכול ללמד הרבה על צריכת דלק):

פורסם
ממוצע?! זה אומר שאתה מגיע גם ל-20 ק"מ לליטר?! אין סיכוי. מצטער, אבל אני גם מתקשה להאמין לנתון ה-16 ק"מ לליטר...

חח כן מוזר, בטח הוא גם עושה 90 קמ"ל לפעמים!!

או שהוא עושה פעם אחת 16.5 ופעם אחת 15.5 .

• תוכן חדש...