Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקיה סיד של אבא שלי (8/2013) עברה תאונה קשה (לאבא שלום) שבה נפגעה קורה B וקורת האורך תחתית בצד שמאל האחורי והכרזה ע"י השמאי כ-"Total Loss". במדינות נאורות המכונית הייתה מורדת מהכביש אך נודע לי שהרכב נמכר ולכן צפוי לעבור "שיקום" ולחזור לכביש.

אני לא יודע באלו מקרים מחליפים מספר לרכב כזה, אז בכל מקרה אם אתם נתקלים במודעת מכירה של הרכב הזה, היזהרו!

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

משהו כאן לא יכול להיות.

או שהרכב מוגדר "אובדן גמור" (טוטאלוס) ואז הוא מורד מהכביש, או שהוא מוגדר "אובדן להלכה" ואז מחזירים אותו לכביש.

אז או שטעית בהגדרה, או שהרכב לא הולך לחזור לכביש. תבדוק את זה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תודה על ההבהרה - אני לא ראיתי את דו"ח השמאי, ולכן אני לא יודע מה ההגדרה של חברת הביטוח, אני רק יודע שאבי יקבל כסף מחברת הביטוח (ד"א הרכב במצב נסיעה, למרות הפגיעות). לאור הספק החלטתי להזהיר כאן, כיוון שהיו מקרים בעבר של מכוניות שבדרך-לא-דרך חזרו לכביש.

פורסם

בשביל זה חשוב שלפני כל רכישה של כל רכב לעבור בדיקת לפני קנייה.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

חג שמח ידידי

כנראה לא הבנת את כוונת המשורר.

הכוונה היא שהרכב נמכר ע"י חברת הביטוח למגרש פירוק. שם מפרקים חלקים תקינים בלבד . את השלד שנשאר המגרש שולח בסופו של דבר לגריסה/ברזל.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

מסתבר שהמכונית "תוקנה" והוחזרה לכביש. רוכש פוטנציאלי עם שכל איתר את אבא שלי כבעלים ויצר עמו קשר כדי לשאול על עברה של המכונית.

שוב, ייתכן שפורמלית המכונית לא הוגדרה כ-"Total Loss" אלא כ-"אובדן להלכה" (אני לא בקיא בהבדלים בין שני המושגים), והכל חוקי, אך המכונית עברה פגיעה קשה אז אני מוצא לנכון להזהיר רוכשים פוטנציאליים (ד"א המכונית מוצעת למכירה במחיר של 86K ש"ח).

פורסם

אובדן למעשה (Total loss) מוגדר כנזק שעולה על 60% משווי הרכב. רכב שאבד למעשה אסור להחזירו לכביש. אובדן להלכה מוגדר ע"י חברות הביטוח, לרוב נזק ב-50% משווי הרכב. במקרה של אובדן חברת הביטוח משפה את המבוטח בערך הרכב ומקבל ממנו את הרכב. אם האובדן היה אובדן למעשה חברת הביטוח תמכור את הרכב למגרש חלפים (פירוקיה) ושם חלקים תקינים מהרכב ימכרו כחלפים משומשים והיתר יגרט לברזל. אם האובדן היה אובדן להלכה חברת הביטוח תמכור את הרכב לסוחר אשר ייתקן את הרכב וימכור אותו הלאה. במקרה של אובדן להלכה הרווח של חברת הביטוח גדול יותר, והרווח של הסוחר שקנה את הרכב תלוי בכמה עולה לו התיקון לעומת בכמה הוא ימכור את הרכב. הדרך משם קלה לתיקון "חאפרי" והעלמת פרטים מקונה פוטנציאלי (תיקון במוסך לא מורשה/לא בשטחי ישראל ואי גילוי התאונה שנגרמה לרכב לקונה).

כל הכבוד שחשבת לפרסם את פרטי הרכב, וכל הכבוד לקונה הפוטנציאלי שבדק והגיע אלייכם. הבעיה היא עם הקונה השני שלא יבדוק. הקונה שכן הגיע אליכם - האם נאמר לו ע"י הסוחר שהרכב עבר אובדן למעשה ותוקן? או שהפרטים הוסתרו ממנו?

פורסם

אין לי מושג מה נאמר לרוכש הפוטנציאלי, לא היה לי קשר ישיר עמו.

פורסם

אשמח לקבל הסבר מה יהיה עם הרוכש כשירצה לבטח את הרכב בביטוח מקיף .האם חברת הביטוח (האחרת ) תדע על התאונה הקשה שעבר הרכב ותבטח אותו על פי ערכו או על פי סכום קנייתו ?

האם תיידע את הרוכש , במידה ולא לקח את הרכב לבדיקה ,שהרכב נמוך מערכו בשוק בגלל התאונה ,או שמא לא תסכים לבטח במקיף ?

בברכה

מוטי

פורסם

חבר יקר תוכל לעדכן בתמונות של הרכב פנים או חוץ שיסגירו את הרכב המסומן או את מספר המנוע צבע תודה .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

לפי החוק , מוכר הרכב חייב להודיע לקונה על התאונה. להוריד לו את ירידת הערך ממחיר הרכב .

הפרמיה על ביטוח הרכב זהה לרכב שלא עבר תאונה היות ובשעת תאונה מחיר החלפים זהה .

אם הרכב יושבת שוב , חברת הביטוח תקזז מהפיצוי את ירידת הערך שהיתה לאוטו בגלל התאונה הראשונה

כך שבתאוריה אף אחד לא יצא ניזוק .

אם המוכר לא הודיע לקונה על התאונה ולא קזז לו את ירידת הערך , נעברה עבירה פלילית .

חוק גילוי נאות הוא סיפור אחר .

פורסם
חבר יקר תוכל לעדכן בתמונות של הרכב פנים או חוץ שיסגירו את הרכב המסומן או את מספר המנוע צבע תודה .

אין לי תמונות של המכונית (היא לא שלי) - אך יש את הפרטים החשובים, מספר הרכב (בכותרת) קיה סיד האצ'בק מהדגם העדכני והאחרון בצבע כסף.

• תוכן חדש...