Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כלל לא טענתי בדבר טיב הרכב או טענתי כי הדגם הנוכחי אינו אמין, אך בהתבסס על הקרוזים מהשנתונים האחרונים אינני שלם עם זאת שפות״ש יצא מהפורום עם המלצה לרכישת הרכב.

טענת כי קניית הרכב היא "הרפתקה" ולא ביססת טענתך על כלום.

לא הבאת שום מידע, אפילו לא על קרוזים קודמים, בטח שלא על הנוכחית.

אני אומר שוב: ייעוץ חייב להיות מבוסס.

אם אתה מייעץ למישהו לא לקנות, אתה צריך סיבה מנומקת (מנומקת=מגובה בעובדות ו/או חוות דעת מקצועית מוכרת ו/או ניסיון).

אם אין לך לפחות אחד מאלו, זה הזמן מצידך להפסיק את הדיון.

נ.ב. למען הסר ספק, אין לי מושג אם הקרוז הנוכחית היא קנייה טובה או לא. לא מבין בזה בכלום

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקרוז 2012 אביזר קצת שונה לטובה, מול קרוז 2014. חיצונית רכב גם טיפה שונה. לדעתי לא קריטי. רק מבחינת מחיר, רכב מ-2012 יהיה יותר זול כמובן.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם
לאחר התנסות עם מנוע טורבו, אתה לא תרצה 1.6 או 1.8 רגיל. חבר לעבודה רכש סיוויק חדשה, סטיישן, לאומת קרוז טורבו היא עגלה, לדבריו. קח נסיעת מבחן ותחליט. קח בחשבון שמדובר ברכב חדש, עם אחריות, לאומת רכב משומש, לרוב כבר ללא אחריות. קח בחשבון שרכב בן 3 - פחות אמין מרכב חדש, ככה זה היום. קח גם בחשבון שאף אחד לא מתחייב למחיר של רכב בעתיד, כי קיימת בארץ בועת השוק של מכוניות.

סלח לי, אבל חה!

אולי החבר התרשם מפעולת הטורבו במהירות נמוכה, אבל הסיויק ממש לא עגלה ליד הקרוז טורבו. יותר מזה? מרוב שהגיר שם מסרס, במהירויות של 60 קמש וצפונה, הקרוז לא כלכך זזה. תחושות לחוד ומציאות לחוד (וזה מהשוואה לרכב שלי, 1.6 שטיפה יותר חזק מהסטנדרט).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
טענת כי קניית הרכב היא "הרפתקה" ולא ביססת טענתך על כלום.

לא הבאת שום מידע, אפילו לא על קרוזים קודמים, בטח שלא על הנוכחית.

אני אומר שוב: ייעוץ חייב להיות מבוסס.

אם אתה מייעץ למישהו לא לקנות, אתה צריך סיבה מנומקת (מנומקת=מגובה בעובדות ו/או חוות דעת מקצועית מוכרת ו/או ניסיון).

אם אין לך לפחות אחד מאלו, זה הזמן מצידך להפסיק את הדיון.

נ.ב. למען הסר ספק, אין לי מושג אם הקרוז הנוכחית היא קנייה טובה או לא. לא מבין בזה בכלום

1. מקבל את דבריך ברוח חיובית (בכ״ז, השמירה על רמת הפורום אכן חשובה).

2. לגופו של עניין - באשר לפן האמינות וכיו״ב, לפחות מבחינת המצב בחו״ל, אזי אם נסתמך לדוגמא על consumer reports.org, ככל שמדובר בשנתונים הקודמים כגון 2013 (מנוע 1.8), ה-״Used Car Prediction״ מוגדר כ-״worse" (התחזית לשנתון 2012 היא פושרת ולגבי 2011 גם כן גרועה...).

יובהר שכמוך, אינני יודע מה העתיד צופן לדגם המעודכן ומשכך לאורך השרשור אינני קובע מסמרות אולם יחד עם זאת, בשלב זה ובהתחשב בהיסטוריה של הקרוז, נטל ההוכחה מצוי לפתחה. משכך אני אישית רואה ברכישת אחת כמעין הרפתקאה (לאו דווקא במובן שלילי) מאחר ועתידה אינו ברור.

3. לגבי פקטור ירידת הערך, המחירונים ולוחות הרכב בישראל נגישים וגלויים לכל ומדברים בעד עצמם.

פורסם (נערך)

תיקנון / תוספת לדברי בסעיף 2 לעיל... בעוד שביחס לאמינות, גרסת ה-1.8 בקונסיומר ריפורטס היא בגדר "Much worse than average", אזי בהקשר לדגם ה-1.4T נאמר שהוא בגדר "Worse than average".

עריכה אחרונה על ידי מצמץ
פורסם

מניסיון אישי, מ-0 וצפונה( עד 120, גם בעליות) עוקפות אותי רק מכוניות יותר חזקות. לא סיוויק, לא קורולה, לא פוקוס, לא מזדה וכו׳. יש ל-1.4 של קרוז מומנט 20.4 מ-1850 סלד. עד 4k ומשהו. תבדוק נתונים בסיוויק, תבדוק גיר 5 הילוכים... גיר רגיל זה סיפור אחר, חבל שאין בקרוז.

פורסם

כי אף אחד לא נמצא אתך בתחרות.

אני כותב את מה שאני כותב מניסיון אישי שעשינו אני וחבר, כשהוא הביא קרוז חדשה (שלא תגיד שהיא גמורה) ואני עם ה-1.6 אטמוספרי שלי. עד 60 קמ"ש זה צמוד, מ-60 וצפונה הוא פשוט נעצר (ובדקנו לא פעם ולא פעמיים). תרצה לקבל את מה שאני כותב - תקבל. לא תרצה - גם טוב.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני לא עושה ניסוים, אני נוסע יום יום באוטו. אין שום בעיות בתאוצה, עד 120, במיוחד מול 1.6 אטמוספרי. בשנה וחצי עם הרכב, לא נתקלתי במצב שאתה מתאר. פות״ש רצה לבצע נסיעת מבחן, זה יתן לו תמונת מצב.

פורסם

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98_%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%96_2012-%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94_11280

http://www.kml.co.il/Car/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99_%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%A8_2011-%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94_10469

השברולט לפי האתר עושה 9.4 שניות ל100.

הולוסטר עושה 10.3.

או שהחבר שלך עם קרוז 1600 שנמדדת מ0 ל100 בדקות ולא שניות או שמשהו לא הגיוני.

פורסם

נתונים ותחושות לחוד, מציאות לחוד. ובמקרה הוא עובד ב-UMI, אז הוא יודע לזהות (כנ"ל אני) מה עם טורבו ומה לא :wink:

ZOOM-ZOOM

פורסם

יש לי קורולה 08' ולעומת הקרוז הקורולה תשעמם אותך אש, גם בקושי מאובזרת .

לך לכיון הקרוז, גם חדשה, גם מאובזרת, גם אחריות, גם זריזה וחזקה יותר. צריכת דלק אותו דבר בניהם 11 לליטר סביר עד טוב בהחלט.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קטן: פורסם עכשיו ששברולט הולכים לצאת במבצע הנחה של 10% על רוב (אולי על כל) הדגמים שלהם.

מעניין אם זה יוזיל עוד יותר את המחיר אותו ניתן להשיג מחברות הליסינג

• תוכן חדש...