Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עלות אחזקה סקודה פאביה 2002

דיאגו.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

היי חברים, כמו שרשום בכותרת אשמח לקבל הכוונה מידי בעלי סקודה פאביה לגבי טיפולים שותפים כגון:

החלפת שמן מנוע, מסנן שמן, מסנן מזגן, מסנן אוויר, מסנן דלק, החלפת בלמים, פלאגים והוספת נוזל בלמים או כל דבר אחר שאתם חושבים שהוא רלוונטי?

כמו כן אשמח להמלצות אודות מוסכים אמינים (הרכב שנת 2002 ולכן ניראה לי עדיף לא מורשה? מה אתם אומרים?)

תודה בהקדמה, שבוע נפלא לכולנו!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

איזה מנוע יש ברכב שלך? 1.4 ליטר בנזין?

מהיכן אתה בארץ? אין טעם שנמליץ לך על מוסך בחדרה כשאתה בכלל מאשדוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה מנוע 1.4 בנזין כמו בפולו את רצועת הטיימינג לפחות כן הייתי מחליף במוסך מורשה יבואן ומקבל שנתיים אחריות או במוסך רון.

הטיימינג שם זה 2 רצועות ו 3 מותחנים למיטב זכרוני ולא הייתי רוצה שמישהו לא מקצועי יעשה שם טעות שעלולה לעלות ביוקר.

אגב, גם בין המוסכים המורשים של צ'מפיון יש הבדלים במחירים, לפעמים אפילו בפער של כמעט פי 2! ולכן חובה לבצע השוואת מחירים ע"י קבלת הצעות מחיר ומיקוח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנוע 1.4 עם הספק 68 כ"ס בפאביה ידנית מהמודלים הראשונים הוא לא כמו של פולו. זה מנוע סקודה ישן, הגדלת נפח של מנוע 1.3 של פייבוריט ופליסיה. יש לו שרשרת תזמון.

אם זה דגם 1.4 עם 16 שסתומים והספק 75 או 100 כ"ס, אז כן מדובר במנוע של פולקסווגן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן זה מנוע סקודה ישן בנזין 68 כ"ס ואני מאלפי מנשה, קרוב לכפר סבא פלוס מינוס..

הבנתי מהתגובות שלמרות שהרכב ישן עדיין מומלץ לפנות למוסך מורשה\מוסך רון, בנושא הטיפולים שציינתי למעלה מישהו יודע פחות או יותר כמה אמור לעלות?

ואיך אני יכול לבדוק מחירים עבור חלפים מקוריים והאם יש מקום כלשהוא לרכוש אותם?

ודבר אחרון אם הרכב מתחיל לבזבז דלק יותר מהרגיל איך ניתן לשפר זאת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני במקומך לא מתלבט ונוסע לרון. אני תמיד משתדל לטפל במורשה אפילו שהיתה לי מיצובישי לנסר ישנה אני טיפלתי בה במורשה ומה שלא אז דאגתי שיטופל במוסך אחר שאני סומך עליו בעיניים עצומות גם אם המחיר היה טיפה יקר יותר (יש מוסך אחד כזה שאני מכיר בבאר שבע וסומך עליו כי הוא מקצוען אמיתי ואדם הגון).

אתה לא רחוק ממוסך רון והמחירים שלו יותר נמוכים ממוסכי צ'מפיון לפי מה שחברי הפורום כותבים ככה שאני חושב שאין לך מה להתלבט.

בנוגע לצריכת הדלק - איך בדקת את צריכת הדלק? האם מילאת מיכל מלא, איפסת את מונה הק"מ, נסעת עד שהמיכל ניגמר ומילאת שוב מיכל מלא וחילקת את מספר הק"מ שנסעת במספר הליטרים שמילאת? אם לא ביצעת את הבדיקה בצורה הזו, בצע אותה וחזור לכאן עם התוצאות.

צריכת דלק מושפעת מאופי הנהיגה בעיקר ומהמצב המכאני של הרכב.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה כל כך מצחיק לראות אנשים שממליצים על מוסך למרות שהם אף פעם לא היו בו.

רון הוא אחלה מוסך לדעתי וגם אני מטפל בו רוב הזמן, לכל מוסך שאתה מגיע תמיד תבדוק מה אתה צריך לעשות וסדר גודל של מחירים עוד לפני ההגעה למוסך.

בנוגע לטיפולים

שמן+פילטר שמן כל 15K אני אישית משתמש בפילטרים של MANN ושמן יורול 5W40

פילטר אוויר+מזגן כל 30K

פלגים אני מחליף כל 45K למרות שההמלצה היא כל 60K

פיטר דלק כל 60K

תהנה מהרכב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא סתם ממליץ על רון, את הלאון שהיתה להוריי קנינו מבחור שטיפל רק אצל רון (היתה אצלנו כמה שנים והפגינה אמינות טובה מאוד) ויצא לי להיות במוסך שם כמה פעמים,

אגב רון עזר לי לפתור תקלות דרך הטלפון (למרות שהוא לא חייב לי שום דבר) וחסך לי ולאחי הגדול אלפי שקלים (חסך לי פירוק דשבורד בפולו ובפאסאט).

כיום אני נוהג על יונדאי I20 שכניראה גם בה אני אטפל במורשה (כרגע בודק הצעות מחיר בין המוסכים השונים).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום
כן זה מנוע סקודה ישן בנזין 68 כ"ס ואני מאלפי מנשה, קרוב לכפר סבא פלוס מינוס..

הבנתי מהתגובות שלמרות שהרכב ישן עדיין מומלץ לפנות למוסך מורשה\מוסך רון, בנושא הטיפולים שציינתי למעלה מישהו יודע פחות או יותר כמה אמור לעלות?

ואיך אני יכול לבדוק מחירים עבור חלפים מקוריים והאם יש מקום כלשהוא לרכוש אותם?

ודבר אחרון אם הרכב מתחיל לבזבז דלק יותר מהרגיל איך ניתן לשפר זאת?

מחירי חלפים אפשר לבדוק כמובן בחנויות חלפים. למשל אצל אבי חלקי חילוף.

לגבי צריכת הדלק - תתחיל בטיפול שגרתי ובאותה הזדמנות בקש מהמוסך שיבדוק אם הכל תקין ברכב בכל מה שקשור למערכת הדלק והפליטה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני ממליץ על רון, ואני נוסע אליו מירושלים.

הוא סופר מקצועי וסופר אמין.

לגבי המחיר הוא לא יקר אבל גם לא 300 ש"ח לטיפול 10,000.

אצלי [פולו 2001] טיפול של שמן [סינטטי מלא] + פילטר + בדיקה כללית עולה כ600 ש"ח, וטיפול גדול [פילטר אוויר ומזגן וסולר] 1000 ש"ח

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי איתמר, לא התכוונתי לפגוע, פשוט בשום שלב בהודעות לא ראיתי שביקרתי\טיפלת אצלו.

טיפול 15K (שמן+פילטר) עולה בסביבות 400 (אולי פחות) כולל מעמ.

אם יש לך ידיים טובות ניתן להחליף לבד.

לגבי צריכת דלק, כמה קמ הרכב עשה?טופל בזמן?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...