Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במדור מכירת מכוניות פה בקארזפורום מפורסמת למכירה מכונית נדירה - סאאב אירו משודרגת עם כ - 350 כ"ס.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?542118-Saab-9-5-Aero-Abbott-Racing-350BHP

נטען ש :

יחידה בארץ ונדירה גם בעולם.

115,000 ק״מ.

צבע שמפניה.

טורבו קרוב ל350 כ״ס.

אמינה מאד!

אוטומטית(מה לעשות, לא כולם מושלמים....ניתן להפוך אותה בארץ לידנית בעלות לא בשמיים למרות שהתוכנה מטפלת גם בגיר האוטומטי והתוצאה נפלאה)

כל התוספות האפשריות של סדנת AbbottRacing בבריטניה. מבחינה חיצונית הסאאב הזאת נמוכה, ספוילר אחורי, גלגלים בחוץ, גריל רשת, ובכלל, ונראית ״שרירית״ מסאאב 9-5 רגילה.

הסאאב הזאת ״קורעת״ כמעט כל מה שזז על הכביש. ומצד שני בנסיעה רגועה עם קרוז קונטרול 100 קמ״ש, תצרוכת הדלק 13-14 ק״מ לליטר. למרבה במחיר החל מ45K. (הרכב שווה הרבה הרבה יותר)

חווית נהיגה אחרת. לא דומה לאירו רגילה. מעולם לא עברה תיקון פחחות כל שהוא. מכוסה ונוסעת מעט מאד ורק מחוץ לעיר. בבעלותי כ 10 שנים. למבינים ולרציניים שיודעים להעריך(בכסף)

לכאורה, או שלא , נראה מאוד מפתה - סאלון מאוד ביצועיסטית וחזקה ששמה בכיס הקטן מכוניות יקרות בהרבה.

נשמעת כשמורה מאוד ונסעה ממש מעט. גם חסכונית בשיוט וגם מהמהירות בכביש.

אני יודע שסאאב אינה פופולרית ותדמיתה מפוקפקת. האם לדעתכם יש חסרונות מהותיים בחבילה ? אולי מדובר במציאה מדהימה ?

אני מחפש רכב חזק, אוחז ויחודי. הוצאות אחזקה לא מרתיעות במיוחד. סחירות לא כ"כ מטרידה אותי.

ממה יש להזהר ולהביא בחשבון ?

פורסם

יש בעיה באמירה הוצאות אחזקה לא מרטיעות וסחירות לא מטרידה. זהו אומר שתקציב האחזקה לא מוגבל. אם זה באמת כך אז לך על זה. אבל במידה וכן יש קו שאותו אתה לא מוכן לעבור אז אנא הגדר אותו וננסה לעזור לך להאריך האם באחזקת רכב כזה אתה תעבור את הקו או לא.. קח בחשבון גם בעית זמינות חלקים/השבתת הרכב לתקופות

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אחזקה - מניח שיכולה להיות יקרה עד יקרה מאוד.

צריך לבדוק ברשת אם ישנם חלקים (מכאניים ואינטריור) זמינים (מקור רוב החלקים יהיה מין הסתם מחו"ל כמובן ולא מהארץ).

מניח שיש מכונאים שמכירים ויכולים להתמודד עם הטיפולים והתיקונים, אם כי עם רכב כזה הייתי ניגש למומחים מוכחים בלבד (שזה יתרון או חיסרון - תחליט אתה :wink:).

מאידך - יכול להיות באמת שהרכב אמין בצורה מטורפת (אם להאמין למוכר).

על הנייר - רכב "סליפרי" (זאב בעור של כבש), עם נתונים "יבשים" פנטסטיים (במידה ובאמת נמדדו. אבל גם אם ההספק של המנוע עדיין פחות מהמוצהר - עדיין מאוד מאוד מעניינת).

alfa 156 2.5.

פורסם

השאלה היא אם אתה כקונה תצליח להשאר ערני לתחזוקתו של המפלץ,רכב כזה דורש בדיקות

דיאגנוזה של מומחים(אם יש כאלה לסאאב בארץ) פעם בכמה חודשים (חצי שנה),על מנת להשאירו במייטבו.

אל תיבהל עדיין הרכב לא מוערך מספיק בארץ וכשתעלה לסיבוב תבין שאין הרבה רכבים שמשאירים אותך אם פה פתוח ובגדול,

אבל יש חלופות חלקן במחיר יקר יותר חלקן לא.

אינפיניטי וולוו אבל בוודאי כי פחות כסף לכל כך הרבה סוסים!

יש התעסקות קח בחשבון,לא כסף .

פורסם

יש אחד שאוהב ל''התעסק'' ויש אחד שלא,בן אדם שמתעסק עולה לו יותר,אבל לא הרבה יותר.

כל מי שמתעסק אם רכבים משופרים שלא שופרו עי היצרן,יודע שצריך להתעסק יותר על מנת להשאיר את הרכב במייטבו ולהשאירו באמינות גבוהה.

זה עולה קצת יותר... לא המון ,עוד 1000-2500 בשנה בדיקת דיאגנוזה (פעם ב חצי שנה לפחות)חיישנים שהלכו להם ותצרוכת דלק מוגברת,לדוגמא

וכמובן זמן זה כסף,טיפול שמנים דחוף יותר מהרגיל.

הכל כסף אבל לא מלללאאא כסף.

לא דיברתי על אמינות והוספתי שיש חלופות דומות שיש יותר ידע לגביהם.

לסאאב אן הרבה ידע ,אבל יש כמה מומחים בודדים.

פורסם

הסאאב ה״רגילות״ יחסית אמינות.

הייתה לי אחת 10 שנים עם עלויות אחזקה אפסיות לאורך זמן.

יש מספיק מקומות לטפל - והחלקים שהבאתי מחו״ל מעטים מאוד וקומסטיים ויובאו מטעמי מחיר.

לא הבנתי מה החליפו בסאאב הזאת פרט לטורבו וחלקי מתלה, אבל ככל שהבסיס דומה יותר ל9-5 אירו הרגילה - אז יש לך פחות מה לדאוג

פורסם

זאת מכונית ישנה, אצלו היא 10 שנים ויד שנייה. לא כותב אפילו ממתי היא. אין שום קאץ'. כמה אתה רוצה שידרשו עליה, 200 אלף?! גם אין לה שוק ולפי דעתי תהיה לך בעיה רצינית בחלפים כי זה לא הובא לארץ על ידי יבואן אופל הנוכחי ולא נראה שהם ירצו ידעו או ישמחו בכלל לתת לך שרות על רכב כזה. אם לא אכפת לך על 45 אלף שקל, תכנס להרפתקאה. יכול להיות שבסך הכל תרוויח רכב מהיר מרווח ונוח. למכור אותו אתה תתקשה עוד יותר ממנו.

פורסם

משמעות מחיר הרכישה פה, בעלת משקל נמוך מהרגיל.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)
מי שאין לו מושג - מתבקש לא להגיב. זה לא תורם לכלום.

אין טעם לחזור על כללי הפורום.

יש לך הערה ספציפית? בבקשה.

מה הכוונה במשפט שלך למונח "מושג"?

האם היכרות ספציפית עם הרכב הספציפי, או בכלל לסאאב, או היכרות עם תחזוקת רכב שאין לו רשת מוסכים, או סתם לבעלות על רכב משופר?

לדעתי, יש פה שילוב של מאפיינים שהופכים בעלות על רכב כזה למאוד שונה מבעלות על רכבים נפוצים, עם רשת מוסכים ובכלל עצם היותו משופר. מתאים לאנשים מיוחדים. תסכים שזה לא כמו רכישת אלפא בררה, VAG חזקה או בימר?

אין ספק שתמורה לשקל רכישה מבחינת ייחוד וביצועים - מאוד גבוהה במקרה הזה.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מי שאין לו מושג - מתבקש לא להגיב. זה לא תורם לכלום.

אין קשר ליבואן אופל.

אין בעיית חלקים.

יש מספיק נותני שירות מקצועיים.

לפי דבריך אלו - לא צפוייה בעייה מהותית לתחזק רכב כזה פה. זה מיטיב את התמונה הכוללת.

האם חלקי מכאניקה זהים גם לדגמים ה"פשוטים" יותר ?

האם רצוי להתבסס על יבוא חלקים מחו"ל ?

alfa 156 2.5.

פורסם

SHAYY - התכוונתי בעיקר לדבריו של נהג ליסינג בהודעה הקודמת ולא לשלך - פשוט כי אתה לא אמרת שום דבר בעל ערך בהודעה הקודמת שלך ששווה התייחסות.

ואני גם לא שואל אותך על מה לחזור או צריך ממך הנחיות כאלו ואחרות. אז תשמור את ההערות המנהלתיות שלך לעצמך. תודה. שא ברכה.

חולגי - הרכב הזה הוא בבסיסו סאאב 9-5 אירו.

כלומר חלק נרחב מאוד מהרכיבים משותפים לכל סדרת ה-9-5. חלק נוסף משותף רק עם האירו.

לכן את מרבית התחזוקה השוטפת והתקלות ניתן לפתור בקלות.

את התקלות בחלקים אותם שינו ברכב הזה (טורבו לדוגמא) - אפשר לפתור על ידי הזמנת חלק תואם מחו"ל או התקנת החלק המקורי של האירו תוך כדי התפשרות.

הרכב מעניין, הסאאב 9-5 רכב מעולה. כאן הוסיפו לו טוייסט בדוגמת שיפורים של סדנת אפטר-מרקט.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אין שום קאץ׳

אני נסעתי בלא מעט רכבים טובים בארץ ובעולם.

היו ויש ברשותי רכבים אחרים טובים מאד.

זו הסאאב השמינית שלי ומן הסתאם, אם הראשונה היתה לא אמינה ומהנה אז לא היו אחריה עוד שבעה סאאבים.

הרכב אמין זול ופשוט לאחזקה בניגוד לדעה הרווחת. ב-10 השנים שיש לי אותו, מלבד טיפולים שוטפים, היו לי מספר תקלות לא משמעותיות שניתן לספור אותם בקושי על חצי יד.

הסאאב הספציפית הזאת זהו הרכב הכי מהנה שאי פעם נהגתי בו!

סאאב מייצרים באיכות ייצור מאד גבוהה, הרכב מזדקן לאט מאד ביחס לרכבים אחרים.

רכבים מקבילים בעולם(aboottracing) נמכרים בין 6000 פאונד ל 10,000 פאונד רק עם קילומטראז׳ הרבה יותר גבוה.

ולא....אני לא מנסה למכור לכם את הרכב...הבטחתי אותו כבר לבחור צעיר שמכיר אותי וסומך עלי שלא אמכור לו ״קאץ׳״ כל שהוא...

• תוכן חדש...