Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4296 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום ,

אני יודע ורואה שהנושא די דובר פה בעבר, אך לכל אחד יש את סיפורו הוא ולכן אשאל גם אני, אם זה בסדר.

לפני 9 חודשים,בינואר השנה,רכשתי מאזדה 3 משנתון 2010, הרכב עלה לכביש בחודש מאי 2010 אם להיות מדוייק.

מדובר בדגם Active ששופר ע"י הבעלים הקודמים, הוא הוסיף מגנזיום ומערכת מולטימדיה.

הרכב נרכש עם ק"מ מאוד מאוד אטרקטיבי (ואמיתי) של 22,400 ק"מ בלבד, נסעו מהבית לעבודה במהלך כל 4 השנים.

כיום הרכב עומד על בערך 36,000 ק"מ, עבר כבר טיפול לפני מס' חודשים וולאחרונה עלתה במוחי מחשבה, אך אני מעוניין בייעוץ לפני שאעשה טעות :

הרכב עלה לי 71,000 ש"ח.

השקעתי מכיסי 18,000 ש"ח הון אישי ואת היתר, 53,000 ש"ח - הלוואה ל - 5 שנים, החזר של 1000 ש"ח לחודש .

בעת האחרונה נכנסתי למספר אתרי אינטרנט ונתקלתי במודעות המפרסמות מאזדה 3 2014, מחברת אלבר, עליה הם מבקשים מקדמה של 26,500 ש"ח + אגרת רישוי ולאחר מכן תשלומים חודשיים של 947 ש"ח לכל תשלום למשך 36 חודשים.

הרכב מוגבל עד 20,000 ק"מ לשנה (תוספת ל 25,000 ק"מ בשנה כרוכה בתוספת 100 ש"ח לכל חודש )

על פי החישוב שלי, מדובר בעלות כוללת של 60,500 ש"ח כולל המקדמה (לא כולל רישוי) ובסוף התקופה תינתן לי האופציה לרכוש את הרכב תוך הורדת 15% ממחיר המחירון מאחר שהיה רשום בליסינג ככל הנראה.

בסה"כ על פי החישובים שלי הרכב יהיה שווה בין 65,000 ל 70,000 ש"ח .

שאלותיי הן כאלו :

1. האם בסוף התקופה, לאחר 3 השנים הללו, אוכל להשתמש ברכב כמקדמה לרכישת רכב חדש, ללא תוספת מצידי ?

2. האם יש דרך לדעת מה יהיה מחיר המחירון ? על פי כל מה שקראתי , נוטים להוריד 50% מהמחיר, אך אין זה מדע מדוייק. מה יקרה אם לפתע הרכב יאבד 60 או 70% מערכו ?

3. אני נוסע מעט מאוד בשנה, בקושי 10,000 ק"מ בשנה, הרכב השנה עשה יותר ק"מ מכל חייו רק בגלל העובדה שהיה חדש ונסענו איתו יחסית הרבה בהתחלה. האם זה מתאים לאנשים כמוני, שלא נוסעים הרבה ?

4. על סמך היכרותכם עם ענף הרכב - בכמה לדעתכם יימכר רכב יד שלישית,שנתון 2010 מתוצרת מאזדה (יד שנייה פרטית ויד ראשונה מליסינג 0 ק"מ - יש מכתב שמצהיר שהרכב נקנה עם 0 ק"מ מאוויס) שגמע 36,000 ק"מ ?

למען ההיכרות, אני עצמאי אך מתנייד לרוב באמצעות הקטנוע שלי על מנת לחסוך בבלאי הרכב\ עלויות דלק\חנייה מאחר שרוב לקוחותיי ממוקמים באיזור המרכז ובעיר הגדולה ת"א .

אשמח לקבל קצת פרספקטיבה מבעלי ניסיון לגבי טיעוני למה כן וטיעוני למה לא לגבי הליסינג המימוני.

מאוד חשובה לי ההתייחסות הנקודתית לכל מה שהעליתי בצורה המתומצתת ביותר בנושא הזה .

תודה,

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

קנית רכב במחיר יקר משמעותית מהמחיר שנמכר בשוק- היום שנתון 2011 ישירות מליסינג (אבל ק"מ גבוה) נמכר בסביבות 60,000-65,000.

את הרכב שלך לא תצליח למכור ביותר מ-50,000 ואני לארג'.

אם אתה רוצה לגשת לעסקת ליסינג מימוני ותרצה לרכוש את הרכב בסוף התקופה,אתה תשלם בין 65 ל-70K בסוף התקופה.

מתאים לך ? קח !

לדעתי,יש לך היום שברולט סוניק (שווה לבדוק אם עדיין מוצעת חדשה ב80) ואז לעשות טרייד אין מול המאזדה. אבל צפה למחיר שחיטה בטרייד אין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

1. למה אתה רוצה להחליף את האוטו? הוא לא טוב?

2. כמה כסף תצטרך להוסיף לאוטו חדש?

3. כמה תועלת, מה רכב חדש יתן לך שהרכב הקיים לא נותן?

4. האם התועלת של סעיף 3 שווה את העלות של סעיף 2 ?

לדעתי - שחרר. סע עם הרכב שלך ותהנה ממנו. להערכתי זה יהיה גם הכי זול.

אי אפשר כל הזמן להסתכל לצדדים ולאכול את הלב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

העסקה שעשית מתאימה למי שמתכוון להחזיק ברכב לפחות 5 שנים, כיון שתוספת המחיר ששילמת בהשואה לעסקאות יוצאי ליסינג תחזור אליך בדחית צורך בטיפולים גדולים (ואםילו גלגולם לבעלים הבא) וביכולת רבה יותר למכרו כאשר יגיע הזמן.

אם הרכב מתאים לצרכיך - וכנראה שזה המצב - המשך והחזק בו לפחות עוד 4-5 שנים (אלא אם יהיה ריבוי תקלות לא צפויות), כך העלות הנוספת תתפרש לסכום של 1000-2000 ש"ח לשנה, סכם סביר מאד.

החלפת רכב בתדירו גבוהה היא עניין יקר, ולאור ההלואה שנטלת ברור לי שהפרוטה אינה מצוה בכיסך, עדיף לך להחזיק ברכב שנים רבות ככל שמצבו המיכאני והצרכים שלך מאפשרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תגובה ל colauti9 - כיצד אתה משווה רכב שיצא מליסינג, עם ק"מ גבוה לרכב שרכשתי עם 22,400 ק"מ ?

תראה, לפני שרכשתי אותו בדקתי היטב בחברות הליסינג. רוב הרכבים שהוצעו לי בתקציב של 70 אלף שקלים, היו עם ק"מ של 45-60 אלף ק"מ ואף צפונה מכך.

בחלקם, הרכבים פשוט לא נראו טוב, עם איבזור דליל (קיבלתי מגנזיום ומערכת מולטימדיה עם מסך מגע מקורית של מאזדה) ועם היסטוריה מדאיגה של ליסינג.

הרכב אותו רכשתי הינו רכב מיד פרטית שנרכש מחברת הליסינג עם 0 ק"מ. האומנם ישנה הורדה מסויימת במחירון,אבל בטח שלא יתחילו לשאול אותי שאלות הזויות על "האם זה היה נהג יחיד או שכל החברה חגגה עליו ?"

DiscoTD5 - לשאלותייך אגיב :

1. למה אתה רוצה להחליף את האוטו? הוא לא טוב?

מענה: האוטו מצויין, נגיע לזה.

2. כמה כסף תצטרך להוסיף לאוטו חדש?

מענה: כלום,הכסף יהיה מצוי בכיסי במלואו ברגע שאמכור את הרכב הנוכחי (מקדמה 26,500)

3. כמה תועלת, מה רכב חדש יתן לך שהרכב הקיים לא נותן?

מענה: תראה, כיום אני משלם על ההלוואה כ-1000 ש"ח. על הרכב נתתי בערך 18,000 ש"ח שהיו מצויים בכיסי בינואר השנה.

עשיתי חישוב לפיו כיום אני משלם 1000 ש"ח על הרכב למשך 5 שנים ובסוף התקופה, הרכב הזה יימכר ב 30 אלף ש"ח במקרה הטוב (!)

לכן, חשבתי לעצמי - למה לא להנות מרכב חדש לתקופה מעט קצרה יותר, נניח 3 שנים,לשים את המקדמה שבכוחי לשים, לשלם 1000 ש"ח מדי חודש ולהנות מרכב חדש לחלוטין ? הרי אני גם ככה משלם את ה 1000 ש"ח הללו, אז למה לא להנות מרכב חדש ? למה להיתקע עם הרכב הזה בעוד 5 שנים ולגלות שהוא לא שווה הרבה ?

4. האם התועלת של סעיף 3 שווה את העלות של סעיף 2 ?

מענה : ראה סעיף 3 ותגיד לי אתה אם אני צודק במחשבה שלי .

Sperial - התוכנית מלכתחילה הייתה להחזיק את הרכב למשך 5 שנים,הוא נרכש מיד פרטית רק במקרה. כבר כמעט וסגרתי על רכב מקביל מליסינג שגמע 45,000 ק"מ ועליו ביקשו ממני 70,000 ש"ח. מחיר מופקע לכל הדעות. לאחר שפישפשתי ביד 2 עוד באותו ערב , גיליתי את המאזדה עם ה 22,400 ק"מ במחיר זהה + 1000 ש"ח לכאן או לכאן, לכן החלטתי לרכוש אותו ובמיוחד לאור העובדה שהוא יד ראשונה 0 ק"מ , יד שנייה פרטית וכמובן אני, פרטי, כך שאין לו באמת עבר ליסינג ! לכן,קשה לי להבין איך אנשים מעריכים שיימכר ב 50 אלף שקלים בזמן שלא מדובר ברכב שהיה רכב חברה אלא ברכב פרטי שכל חייו היה בשימוש פרטי בלבד וטופל במוסכים מורשים בלבד (כולל אצלי).

יש לאנשים נטייה להידבק לליסינג הזה כל הזמן מבלי לחשוב שאלו רכבים שנשחטו . ממש כך .

לגבי עניין הכסף - אז נכון ,אין לי 100 אחוז לשלם על הרכב, אך יש 20-30% לשלם וזה גם בסדר.

העניין הוא, שכמו שעניתי לבחור שמעלייך - חשבתי לעצמי "אם אני משלם כיום 1000 ש"ח בחודש על רכב שבעוד 5 שנים יהיה שווה בקושי 30 אלף ש"ח, למה לא לקחת ליסינג מימוני , לשלם את אותו הסכום למשך 3 שנים ולהנות משידרוג בכל 3 שנים ומרכב חדש בלי דאגות".

אז מה דעתכם עכשיו ?

פורסם

בשביל להמנע מויכוח שבו כל אחד מושך לצד אחר, תניח את העובדות 'על השולחן' - אתה יד שלישית לרכב נפוץ יחסית עם עבר רשום של ליסינג ותוספות שניתן להשלים בעלות כזאת או אחרת.

אתה מפסיד במקום אחד חשוב וזה תנאי התשלום. חברות הליסינג מאפשרות תנאי תשלום מצויינים עם אחריות למכלולים המרכזיים לכלי רכב שהם יד ראשונה וגם אם הק"מ שלהם גבוה יותר, זה לא משמעותי לאלו שנוסעים מעט.

אבל כמו שפתחתי וכתבתי, חבל על הויכוח.

תפרסם את הרכב למכירה במחיר הראוי שאתה מוצא לנכון ותחזור לכאן אחרי זמן מה עטור ניצחון (אחרי מכירה מוצלחת) או למוד קרבות (אחרי שבקושי התקשרו אלייך מתעניינים וגם אז במחיר מגוחך).

אני מאחל לך בהצלחה במכירה והלוואי ואוכל את הכובע (ואני כותב זאת בכנות מלאה!).

אלי

נ.ב.

לדעתי, אם אתה מרוצה מהרכב ולא חווה תקלות או בעיות, תשאר איתו.

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

נראה לי שעשית קצת סלט, אתה משלם ועוד איך משלם.

לאוטו יש מחיר מחירון, לצורך העניין 120,000 ש״ח. אתה משלם מקדמה שאתה בוחר + 36 תשלומים על סכום מסויים, נאמר 1000 ש״ח . אם נלך עם הדוגמא שלך, הרי שבתום 3 שנים אתה יכול לעשות 3 דברים. אחד זה לרכוש את האוטו במלואו בסכום קבוע מראש , כלומר אחרי ששילמת כבר 60,000 ש״ח , תוכל לשלם לצורך העניין עוד 70,000-75,000 ש״ח , ולקחת את האוטו (אל תדאג, בתשלום הקבוע מגולמת גם הריבית, גם הרווח, וגם ירידת הערך שהרכב ספג), אתה יכול לקנות אותו ולהמשיך בהסדר תשלומים כלשהו, והאופציה השלישית היא להחליף רכב שפה הם תופסים אותך, ולמה? אחרי ששילמת כבר 60,000 ש״ח בערך, ועברו 3 שנים, האוטו שווה 70,000 - 75,000 ש״ח במחירון נכון? יפה, עכשיו מנכים לך את שאר הסכום של האוטו שעלה כחדש (זוכר? עלה 120,000 ש״ח...) מהמחירון, והיתרה היא מה שנשאר לך כמקדמה לעסקה חדשה, יש מבין?

קנית אוטו של 120,000 ש״ח, שילמת 60,000 בשלוש שנים, האוטו כרגע שווה נאמר 75,000 ש״ח , עושים 120,000 ש״ח - 60,000= 60,000 ש״ח (שאתה עדיין חייב, הרי קנית חדש...), ועכשיו 75,000 ש״ח שזה המחירון, פחות 60,000 שאתה עדיין ״חייב״ = יש לך 15,000 לעסקה חדשה.

זה בצד הכלכלי, תוסיף לזה שבטח יורידו לך מהזיכוי על כל מיני שטויות כמו מכות/שריטות או השם יודע מה, אני משער.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

Eli R - בשביל הספורט, אני אעלה מודעה, רק מתוך סקרנות. מי יודע, אולי מתוך סקרנות אמכור את הרכב .

עבר של ליסינג - האם אתה מבין את ההבדל בין עבר של רכב שבילה בחברה מסויימת לבין רכב שלא בילה בחברה מסויימת ובעצם נרכש עם 0 ק"מ ?

אני לא מצליח להבין אתכם, מדובר ברכב חדש (!) שעבר הפחתה של כמה אחוזים רק בגלל העובדה שהיד הראשונה נרשמה על חברת הליסינג.

זה שהיד נרשמה על חברת הליסינג, לא אומר שיש לו הפחתה של 12-15% (לא יודע בדיוק כמה) כמו בליסינג רגיל.

ההפחתה אם אני לא טועה היא בין 5-8% ויש לזה קטגוריה מיוחדת במחירון לוי יצחק, אז איך זה מתחבר עם הטענה שהרכב יימכר ב 50 אלף שקל ?

לפני 9 חודשים המחירון עמד על 85 אלף שקל , לפני שיקלול. היום אני מעריך שהמחירון נמוך ב 5000 ש"ח אם לא יותר, אבל אין זה משנה, הוא רחוק מ 50,000 ש"ח וגם אם אפחית את האחוז המתאים, הוא לא יגיע לסכום שציינתם כי אין פה עבר של ליסינג אלא של מכירה מיד ראשונה של ליסינג. לדעתי יש לכם פה טעות יסודית בהבנה, היכנסו למחירון לוי יצחק והסתכלו בעצמכם.

אמרת רכב נפוץ - אוקיי,מסכים,אבל כמה רכבים כאלו יש עם מעט ק"מ ? ולצד זה, כמה רכבים כאלו יש מיד פרטית ? (יד ראשונה הייתה ליסינג רק למעמד המכירה, שוב, כפי שציינתי - מעולם לא הייתה בחברה כלשהיא כליסינג תפעולי או מימוני) .

אבל נניח שגם זה יוריד את המחיר, זה לא יגיע ל 50 אלף.

ולחבר הפורום eransh1 - סוף סוף אדם שמסביר לעניין ! תודה רבה. הבנתי שכך הוא הדבר, יכול להיות שזה משתלם ויכול להיות שלא, החשבון שאני עשיתי הוא שגם אם למשל המקדמה תהיה, נניח, 10,000 בתום התקופה ולא 15,000 כמו שציינת, עדיין יהיה לי פחות קשה לתת תוספת מאשר עם הרכב הנוכחי מאחר שהמחיר ההתחלתי של הרכב גבוה יותר.

לפי מה שאתה כותב, זה לא משתלם במיוחד, אז אם כך - למי משתלם ליסינג מימוני ?

פורסם

לאחר שיקלול מחיר בלוי יצחק, המחירון של הרכב הוא 75,000 ש"ח ולהלן תוצאות השיקלול לאחר הכנסת נתוני הרכב :

[TABLE=class: mainContentTable, width: 267]

[TR]

[TD=class: tdA3_w, colspan: 2]בעלות נוכחית[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: tdA3_wb, colspan: 2]בעלות פרטית[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: tdA3_w, colspan: 2]בעלות קודמת[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: tdA3_wb, colspan: 2]בעלות פרטית[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: tdA3_w, colspan: 2]בעלות 3[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: tdA3_wb, colspan: 2]ליסינג - מכירת רכב חדש 0 ק"מ לשעבר[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

עלייה לכביש 05/2010 (תוספת שלי)

מחיר מחירון לפני שקלול₪75,000* ללא תוספת עלייה לכביש המחירים בש"ח כוללים מע"מ

לשקלול נוסף >

מחיר לאחר שקלול
70,600₪

פורסם (נערך)

למי זה משתלם? אני לא יודע. שים לב שלפי הדוגמא שלך, בהתחלה שמת על השולחן בערך 25,000 ש״ח מקדמה + 36 תשלומים של 1000 ש״ח נאמר, לאחר 3 שנים ששילמת 60,000 ש״ח, מה נשאר לך ביד? רק 10000 ש״ח כמקדמה שזה מאד נמוך לרכב חדש (זוכר שפעם ראשונה שמת 25,000 ש״ח?), אז אתה שוב צריך להשלים מכיסך עוד למקדמה + כמובן התשלומים שתבחר לעשות. אתה למעשה שוחק את הכסף ( זאת ירידת הערך של הרכב שאתה סופג).

העסקאות האלו טובות או למי שיודע שעוד נאמר 3 שנים משתחרר לו סכום גדול , נגיד קרן השתלמות, ורוצה כרגע רכב חדש, אז זה כמו הלוואת בלון, נותן משהו נמוך עכשיו+ תשלומים חודשיים,, ובסוף קונה את האוטו.

זה גם טוב, וזה מה שהם למעשה מציעים, למי שמבין שאוטו זאת הוצאה חודשית קבועה ולא הלוואה חד פעמית, ואז אתה אחת לשלוש שנים שם 20,000 - 25,000 ש״ח וממשיך כל הזמן עם תשלומים קבועים של 1000 ש״ח נגיד, ממש כמו שאתה משלם ארנונה או חשמל, הוצאה קבועה. וככה אתה כאילו נהנה כל הזמן מרכב חדש באחריות ללא תקלות וללא כאב ראש וזה הערך המוסף (שעליו אתה משלם כי זה שירות וזאת נוחות). אתה לא מתעסק עם מכירה, אתה לא מתעסק עם תקלות, רכב חדש יש אחריות.

הבעיה היא שאם אתה רוצה לצאת מהעסקה לאחר תום ה3 שנים , תחשוב שאתה יוצא בלי כלום, פשוט החזרת את הרכב. נאדה. הרכב עלה לך 20,000 ש״ח לשנה, 60,000 לשלוש שנים! עכשיו תראה כמה הם מרוויחים , שילמת להם 60,000, את האוטו הם ימכרו עכשיו ב70,000 לפחות ( זה ליסינג קצפת שיחטף מהמדף, אל תשכח שאתה מוגבל ל20,000 קמ בשנה, מקסימום 60,000 בשלוש שנים שזה כלום לרכב מליסינג), הנה, כבר 130,000 ש״ח לרכב שעלותו לך כצרכן היא 120,000, והם תאמין לי, קונים אוטו ב 90,000-95,000 ש״ח מקסימום....

זה זה מפתה לנהוג ברכב חדש, משתלם? קוסמי קומסה.

קצת ארוך אבל מקווה שהבנת.

עריכה אחרונה על ידי eransh1

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

הבנתי לחלוטין ולאחר ההסבר המפורט שנתת,הגעתי למסקנה מאוד ברורה, שהעסקה שעשיתי היא נבונה, מאחר שהמחשבה שלי מלכתחילה הייתה שהרכב ישמש אותי ל 4-5 השנים הקרובות.

לא הבנתי בעצמי את עניין ירידת הערך ולכן התייעצתי פה, כדי להבין איפה הקאץ'.

אני לא יודע איפה אהיה מחר, לכן קשה לי לומר אם הסכום יהיה מצוי בכיסי בעוד 3 שנים, לפי תמונת המצב כרגע להערכתי לא,אני נשוי ובע"ה בקרוב ילדים ולכן קשה לי להאמין שבעוד 3 שנים זה יהיה בסדר העדיפויות.

כמו בחיים,גם במכוניות - לכל דבר יש יתרונות וחסרונות, במקרה הזה החסרון מול מה שיש לי כרגע,רכב עם ק"מ מאוד נמוך, עולה על היתרונות.

המון תודה ,עזרת לי מאוד !

פורסם

קודם כל אני שמח שקצת עזרתי לך להבין. אגב,זה לא אומר שהשיטה רעה או טובה, זה עניין של סדר עדיפויות בחיים, יש כאלה שרוצים רק חדש כל שלוש שנים, ועל זה חביבי, משלמים. אנחנו מספיק מבוגרים להבין שאין מתנות בחיים.

אגב, גם אני חושב בדיוק כמוך ולכן יש לי פוקוס 2008, וכל עוד לא אתעשר או ייפול עלי סכום ענק מאראלה ממפעל הפיס, אני לא אקנה רכב חדש אף פעם.

רכב כזה חוטף בשנתיים - שלוש הראשונות על הכביש את המכה הכי חזקה של ירידת הערך, ממש מתרסק, ולעומת זאת , אתה כקונה יד שניה, יכול לקנות יופי של מכוניות עם יופי של נתונים, ונראות צעירות יפות ורעננות ( רכב שנתיים-שלוש על הכביש הוא כמו חדש אם הוא שמור), וכל זה במחיר סביר, וכמובן שהסיכוי לתקלות גדולות או בכלל, הוא יחסית מאד קטן ( אם כי אין אף פעם בטחון).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

סיזר - העסקה הראשונה שעשית - רכישת הרבך הנוכחי - היא עסקה חכמה, אם כי אתה הוא זה שיודע מה עלות ההלואה שלקחת. תביא בחשבון שבלקיחת ההלואה שילמת כל מיני עמלות שאתה משלם בלי קשר למשך חיי ההלואה - 6 חודשים או 6 שנים. גם זה כסף שאבד, אבל אם תחדש את ההלואה כעת יהיה עליך לשלם פעם נוספת. אני מניל שמדובר באיזה 1500-200 ש"ח, אבל זה בינך לבין הבנק.

ערן - אני חולק עליך. בהחלט יש טעם ברכישת רכב חדש, בתנאי שמחזיקים בו שנים רבות. אני מעדיף לרכוש רכב חדש ולנהוג בו 7-10 שנים, שבהן אני יודע מה עבר על הרכב, מאשר לקנות חתול בשק כל 3-5 שנים. גם מבחינה כלכלית ההפרש די קטן, כיון שבתקופה של 10 שנים אני מחליף פעם אחת ואתה מחליף פעמיים, כך שיש לך פעמייןם התעסקות עם מכירה, פעמיים עם חיפוש רכב מחליף ופעמיים הפסד של מחיר שוק לעומת מחיר מחירון. יכול להיות שעל פני 10 שנים אני מפסיד כמה אלפי ש"ח יותר ממך, אבל גם אם זה נכון מדובר בסכום קטן, שבו אני רוכש לעצמי שקט נפשי ופחות התעסקות במסחר רכב שאני כל כך שונא. אני מסכים לחלוטין שהשיטה של החלפת רכב חדש בחדש כל 3 שנים ממש לא הגיונית, בודאי לא בעידן שבו 150000 ק"מ אינם נסועה גבוהה שמחסלת מנוע. בימים של גירוז כל 5000 ק"מ וניקוי ראש כל 100000 בהחלט היה הגיון בהחלפה כל 4 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל ,אם אתה מחזיק רכב 10 שנים אז זה בסדר כי ״ניצלת״ את האוטו והירידות ערך לא מעניינת אותך. קניה ומכירה פעם בכמה שנים? נו זה לא משהו כזה קריטי, בייחוד אם אתה לא לחוץ, אני מפרסם למכירה ושיקח כמה שיקח עד שיבוא מישהו ומתן הצעה שאני יכול לחיות איתה, רק אחרי זה אני מחפש לקנות בלי לחץ.

בגדול גם אל תשכח שאוטו מתיישן, לא רק מנוע וגיר, גומיות מתייבשות, תושבות מתחילות לחרוק, בולמ״ז מתחילים להתעייף והאוטו, כמה שיהיה מטופל, כבר פחות רענן. לא בא לי לנסוע 10 שנים על אוטו רכב, אז לטעמי האישי, לקנות רכב על הכביש אחרי שנתיים -שלוש, ולהחזיק אותו בעצמך שנתיים-שלוש ולהתקדם, זאת איזה שהיא נקודת איזון של לא לקרוע את הכיס ומצד שני לא להשאר עם רכב שמתיישן מידי. ברור שגם אני ״מפסיד כסף״, אבל הרי אנחנו יודעים שלהחזיק רכב בישראל זה טעות כלכלית....:-)

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ספריאל, אני חושב שהפחד שלך כמו של הרבה מאוד אנשים שאני מכיר, מרכישת רכב הוא קצת מוגזם, על גבול הפרנואידיות.

אתה מודע לכך שאתה מעדיף להחזיק רכב במשך 10 שנים כדי להימנע מלהחליף מפעמיים החלפה אחרי 5 שנים ? חסכת בהחלפה ? אתה יודע גם אצלך הרכב מתיישן וגם לך יהיו בלאי ותיקונים.

בוא נסתכל על הדברים בפרופורציות, כל רכב ב 3שנים הראשונות עובר טיפולים במוסך המורשה, לאחר מכן מרבית האנשים ממשיכים לטפל ברכב.

יש המון רכבים בני 5 שנים שהם שמורים ותוחזקו באופן ראוי, ניתן לבקש קבלות על טיפולים ותיקונים מהמוכר.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...