Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ספריאל ידידי, אני אמחיש בדוגמא לתרחיש על פני 10 שנים.

הנחות התחשיב :

א. המדיניות שלי רישת רכב בן 5 והחלפה כל 5 שנים והמדיניות שלך רכישת רכב חדש והחלפה כל 10.

ב. ירידת ערך לרכב של 60% על פני 5 שנים, שיעור ריאלי.

ועכשיו לתרחיש:

1. השנה 2004, לשנינו יש 130,000 בכיס. אתה רוכש רכב חדש ב 130K, אני רוכש דגם 99 ב 50K. את היתרה אני שם בחיסכון או סוגר מינוס.

2. בשנת 2009 אני משדרג למודל 2004, מוכר ב 20 וקונה ב 50 ולכן אני מוסיף 30.

3. בשנת 2014 אני משדרג ל 2009, מוכר ב 20 קונה ב 50 ולכן מוסיף שוב 30.

4. היום ב 2014, סיכום כולל: אתה עם הרכב הישן שלך וסה"כ הוצאת 130K. אני כבר עם מודל 2009 ובסה"כ הוצאתי 110K.

5. בתקופה 2004-2009 הייתי עם 80K יותר ממך שעליהם קיבלתי ריבית שנתית 5% שעל פני 5 שנים זה שווה ערך 20K, בתקופה 2009-2014 הייתי עם 70K יותר ממך שעליהם הרווחתי K17.5, סה"כ רווחי הון של 37.5K.

6. היום אני עם 57.5K יותר ממך (20+37.5) ועם רכב חדש יותר משלך ב 5 שנים.

מה דעתך ? עכשיו ב 2014, תקנה שוב רכב חדש ? תחזור על זה מחדש ?

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

ספרינג - לא קלטת את המדיניות שלי כלשונה: הגישה היא להחזיק את הרכב עד שהוא מתחיל לחרוק. זה יכול להיות אחרי 3 שנים (כמו שהיה לי עם סקודה פיבוריט), 6 שנים (סובארו אמפרזה, הרכב הכי יקר באחזקה שהיה לי מעולם) או 12 שנה (טויוטה קורולה). אין לי זמן להתעסק בתחזוקה שמעבר לשוטף, שלא לדבר על התמרונים הלא פשוטים כאשר צריך להסתדר עם רכב אחד בבית.

אתה קונה רכבים בני 5. אתה מציין את מחיר הרכישה שלהם, לא מציין עלות יישור קו, לא מציין שבתקופה שבה אתה החלפת 3 מכוניות עשית 3 פעמים טיימינג, החלפת 3 סטים של מצתי אירידיום, החלפת בולמי זעזוכים ועוד כהנה וכהנה טיפולים, עם קצת מזל רע אפילו שיפצת גיר אוטומטי. אני מוכר את הרכב בן 8 אחרי טיימינג אחד, אולי החלפת שמן תיבת הילוכים פעם אחת וזהו. הפרש מה-57 אש"ח אתה כבר יכול להוריד די הרבה אלפים על הטיפולים.

חוץ מזה אני לא מוכשר כמוך בהשקעות, לא מצליח להבטיח תשואה שנתית של 5%. ומעבר לכך, ובתחשיב הכלכלי האישי שלי זול לי להחזיק רכב שמבקר במוסך פעם בשנה מאשר לבקר במוסך כל 3 חודשים או להסתובב במגרשי הרכב ומכוני הבדיקה בחיפוש רכב משומש, מה שיעלה לי בימי עבודה יקרים.

לגבי ההתעסקות בקניה ומכירה - לצערי הרב יש לי נסיון מר עם מכוניות יד שניה. בעבר לא היתה לי ברירה, היום אני במקום אחר, ובשבילי לרכוש רכב בפירושו לעשות סיבוב סוכנויות, איזו נסיעת מבחן או שתיים ואז לגשת לסוכנות, לכתוב צ'ק ולבוא כעבור שבוע לקבל את הרכב החדש. המכירה היא התעסקות פחות סימפטית, אבל גם עם זה אני מסתדר, ואין לי בעיה לרדת קצת במחיר ולהעיף את הרכב (שתי המכוניות האחרונות שמכרתי, באלנו 1996 ב-2007 וקורולה 1998 ב-201 נמכרו ביום שהוצמדו אליהן מודעות חלון, בהפחתה של 2000 ש"ח מהמחירון).

ואל דאגה - ב-2014 אין לי כוונה להחליף רכב. אם לא יהיו תקלות בלתי צפויות התכנון הבא הוא ל-2018-2020, כשהרכב של אשתי יגיע לגיל 8-10.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
ספרינג -

חוץ מזה אני לא מוכשר כמוך בהשקעות, לא מצליח להבטיח תשואה שנתית של 5%.

היי ספריאל,

לגבי אפיקי השקעה של 5%, ממש לא בעיה, תבדוק מה התשואה שלך בקרן השתלמות שלך ב5 השנים האחרונות, תמצא שהתשואה הממוצעת שם היא בין 7% ל 9% וזה דומה בשאר אפיקי ההשקעה. יש קרנות נאמנות וכו'.

אפיק 'מעין השקעה' פשוט יותר הוא סגירת מינוס או כיסוי הלוואות שם העלות שנחסכת היא בשיעור שבדר"כ עולה על 5%.

לגבי תחזוקה, אכן ניתן ללטש את הדוגמאות שהבאתי, אולם אני חייב לציין שעלויות האחזקה של הנוכחי שלי, מאוד נמוכות בזכות טיפול במוסכים "נבחרים". לעומת זאת ברכב חדש חובה לטפל במוסך היבואן, אני מניח שזה מה שאתה עושה ועלויות האחזקה שם גבוהות מאוד, החלפת ברקסים ביבואן כמעט מתקרבת לעלות של החלפת טיימינג במוסך שאני מטפל.

שים לב, בדוגמא שהבאתי הראתי איך על פני 10 אני משיג יתרון של עשרות אלפי ש"ח, במדיניות של אחזקת רכב בן 5 שנים והחלפתו כל 5 שנים לעומת רכישה של רכב חדש והחזקתו למשך 10 שנים.

מה שניסיתי להמחיש זה שלושה דברים:

1. שלשקט הנפשי שאנחנו מבקשים והפחד שיש לנו מרמאים יש מחיר גבוה מאוד, גבוה יותר ממה שאנו משערים.

2. יש הרבה אנשים ישרים, אני ממש לא בדעה ש "כולם שקרנים וגנבים".

3. הכשל הגדול הוא שבדר"כ אנחנו לא מודעים למחיר שאנו משלמים ורק ניתוח מקצועי משקף לנו את העלויות האמיתיות. ואם היינו מבצעים ניתוח תמחירי מקצועי יתכן והיינו מקבלים החלטות אחרות.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...