Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקודה נכונה העלת וזה במה הם משתמשים אותם מכוני שטיפה של 50 שקל,הרבה מהם משטמשים בחומר לדשבורד שהוא מבריק אבל מאוד שומני,או חומר שומני לצמיגים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים עם כך שהמחיר לא זול ואולי אפילו לא לכל כיס, אבל לפי תחשיב של שטיפה שבועית בעלות של 50 ש״ח 4 פעמים בחודש זה שווה ערך כספית לשטיפת VIP פעם בחודש.

אני מוכן לשטוף פעם בחודש אבל לקבל ״מוצר״ הרבה יותר טוב ואיכותי בתמורה לכספי.

מבחינת איכות החומרים, מקצועיות ופדנטיות העבודה והיחס הם ברמה אחרת לגמרי לעומת מכוני שטיפה ולכן הם גם לא מוגדרים כמכון שטיפה ולא מבצעים שטיפה זולה עם חומרים זולים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במכוני שטיפה רגילים גם מורחים לך סקאי מסריח בכל האוטו כמו במכוניות של השכרה. אחרי זה מתפלאים למה בחלק מהמכוניות הכפתורים מתקלפים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

או שמשה שומנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כיום אני שוטף חיצונית לבד פעם בשבועיים שלושה עד חודש.(ONR ו\או שטיפה מסורתית)

ניקוי פנימי יסודי פעם בחודש וחצי-חודשיים תלוי בליכלוך כולל שימוש בדיטיילר פנימי של מגווירס וחומר הגנה של מגווירס NATRUAL SHINE לדש בורד לחלקי הפלסטיק ולגומיות.

מעבר עם שואב, ושטיפת שטיחי גומי עם APC של מגווירס 1:5 והרבה מים באמבטיה.

עולה לי העלות האפסית של החומרים(ההצטיידות באביזרים וחומרים עלתה הרבה אך הם יספיקו לשנים)

כשהייתי נעזר במכוני שטיפה:

שטיפה חיצונית בלבד ידנית 25-30 ש"ח.

ניקוי פנימי לבד(ברכב הזה)

תוצאות סבירות(רכב נקי ללא שריטות נראות לעין)

הקפדתי שישתמשו בספוג סמרטוט נקי ללא מטאטא.

קודם היו עושים פריווש עם אקדח קצף כמו בסירטונים של CG

לאחר מכן עוברים עם ספוג.שוטפים ומייבשים.

תדירות של פעם בשבועיים עד חודש במשך מספר חודשים עד שסיימתי להתארגן על ציוד וידע.

אם לא הייתי חושש מסווירלים ושריטות שיופיעו עם הזמן הייתי ממשיך ברוטינה הזו.

פורסם
אצלי ליד הבית יש כמה מכוני שטיפה שלא מנקים עם מטאטא -כולל ניקוי יסודי פנימי

חומר לדשבורד,גלגלים,צמיגים וכד'. וכל זה במחיר של 50 ₪ לא כולל טיפ למנקה.

בכל זאת אני מנקה לבד.

לא כולם מנקים עם מטאטא. חומרים זולים? כן.

השאלה איזה חומרים הם שמים על הדשבורד והצמיגים. באיזור שלי התנסתי (עם האוטו הקודם כמובן) בכמה מכוני שטיפה ובכולם היה מטאטא/מטאטא+מנהרה והרכב מבפנים היה שומני ומגעיל.

בשלב מסויים (בעיקר בזכות הקריאה המרובה בפורום הנ"ל) עברתי לשטוף את האוטו לבד בבית למרות שהיה מדובר בבורה זקנה שסווירלים היו בערך הבעיה האחרונה שלה, מאז שהפונטו הגיע האופציה של "לשטוף בחוץ" לא עולה בכלל בבית, גם אם זה אומר למשוך עוד שבוע עם אוטו מלוכלך.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

אתם מקשקשים כאן שטויות במיץ. 200 שח זה מוגזם מאוד!

אני מגיע מידי שבוע לשטיפה רגילה במקום קרוב אלי, אני מגיע מצויד ב 2 כפפות משלי, מגבת וואפל, מגבת אובר ,תכשיר משלי לעור ולדש וגם לג'אנטים.

הבחור מנקה את הרכב שלי ידני עם הכפפות שלי, מייבש עם המגבות שלי, ומורח את החומרים כפי שהיה מורח את שלו, רק עם שלי.

מתבצע במקום מוצל ובעלות של 50 ש"ח!

מי שאכפת לו מהרכב שלו, לא נותן למטאטא לגעת ברכב ולא לסקיי או לתכשירים נחותים אחרים.

מי שלא מבין בחומרים ובדיטיילינג מהקל לקשה, לא יכול להביע דעה על מקצועיות כי אין לו זווית ראייה אובייקטיבית

שירות זה המקסימום שתוכל להביע את דעתך.

עריכה אחרונה על ידי car4fun
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תוסיף על זה את העלות של החומרים וציוד שקנית, כמה יוצא לך אז? ולך תמצא בכל מקום מכון שטיפה שמוכן לאנשים כמוך "משוגעים" שישבו לעובד על הראש וישגיחו עליו. פה אתה מקבל את כל זה בראש שקט.

פורסם
כיום אני שוטף חיצונית לבד פעם בשבועיים שלושה עד חודש.(ONR ו\או שטיפה מסורתית)

ניקוי פנימי יסודי פעם בחודש וחצי-חודשיים תלוי בליכלוך כולל שימוש בדיטיילר פנימי של מגווירס וחומר הגנה של מגווירס NATRUAL SHINE לדש בורד לחלקי הפלסטיק ולגומיות.

מעבר עם שואב, ושטיפת שטיחי גומי עם APC של מגווירס 1:5 והרבה מים באמבטיה.

עולה לי העלות האפסית של החומרים(ההצטיידות באביזרים וחומרים עלתה הרבה אך הם יספיקו לשנים)

כשהייתי נעזר במכוני שטיפה:

שטיפה חיצונית בלבד ידנית 25-30 ש"ח.

ניקוי פנימי לבד(ברכב הזה)

תוצאות סבירות(רכב נקי ללא שריטות נראות לעין)

הקפדתי שישתמשו בספוג סמרטוט נקי ללא מטאטא.

קודם היו עושים פריווש עם אקדח קצף כמו בסירטונים של CG

לאחר מכן עוברים עם ספוג.שוטפים ומייבשים.

תדירות של פעם בשבועיים עד חודש במשך מספר חודשים עד שסיימתי להתארגן על ציוד וידע.

אם לא הייתי חושש מסווירלים ושריטות שיופיעו עם הזמן הייתי ממשיך ברוטינה הזו.

איפה נמצא המכון שטיפה הזה? אשמח לנסות במקרה ולא יהיה לי אפשרות לשטיפה עצמית ..

פורסם

סלואו רייד- עלות המוצרים מחזירה את עצמה בהתאם לכמות שטיפות ה ״VIP״

2 שטיפות בלבד מגיעות ל 400 ש״ח ושלוש זה כבר 600!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה תלוי כל כמה זמן אתה שוטף וכמה עולים החומרים האלה. לדעתי פעם בחודש-חודשיים זה סביר בהחלט. אל תשכח שלכל דבר יש חלופות זולות יותר, לא לכל אחד יש את הזמן והכח לשטוף בעצמו ומי שעשה צבע חדש לרכב למשל או קנה רכב חדש והוא רוצה לשמור עליו כחדש - עדיף לו שיתרחק מרוב מכוני השטיפה בארץ. על עבודה טובה משלמים יותר או עושים לבד. ככה זה.

פורסם

אני בהחלט מבין את ההתלהמות לגבי המחיר, אבל לעשות לבד אני לא מעוניין מכיוון שיכולת טכנית אין לי וחשוב יותר זמן אין לי להתעסקות מיותרת עם הנושא.

מבחינת הבנה לגבי טיב החומרים יש לי כן מושג בסיסי ואני כן מבין מתי אני מקבל מוצר איכותי ומתי לא.

בנושא של אופציה של שימוש במכון זול והבאת המוצרים איתי אני גם לא מעוניין כי זה בעייתי מבחינתי למצוא מכון לא עמוס מדי שיעמוד בכל הדרישות שלי בזמן עבודה שוטפת של המקום, כמו כן עלות החומרים האיכותיים ובנוסף תשלום של 50 ש״ח לא כולל איפ בסופו של דבר תעלה לדעתי יותר או אותו הדבר.

בשורה התחתונה זהו שוק פתוח וכל אחד יכול לבחור את מה שמתאים לו לפי הקריטריונים שלו.

אני בחרתי ואני שלם עם הבחירה שלי ( וגם העלות שלה) ואני יודע שאני אחזור לשטיפות נוספות.

פורסם (נערך)
איפה נמצא המכון שטיפה הזה? אשמח לנסות במקרה ולא יהיה לי אפשרות לשטיפה עצמית ..

תחנת רכבת לוד.

לפעמים המים\הסבון קצת מסריחים(כמו הריח של IRONX למי שמכיר).אם זה רק חיצוני הריח עובר אחרי יום יומיים.

שלא תעז שיגע לך בתוך האוטו-הריח יכול לדבוק שבועות.

עוד סיבה טובה לשטוף לבד.

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם
תחנת רכבת לוד.

לפעמים המים\הסבון קצת מסריחים(כמו הריח של IRONX למי שמכיר).אם זה רק חיצוני הריח עובר אחרי יום יומיים.

שלא תעז שיגע לך בתוך האוטו-הריח יכול לדבוק שבועות.

עוד סיבה טובה לשטוף לבד.

דיטיילינג גרופ בכרמיאל. אגב מה שמשתמשים במכון זה חומרים של מגוויירס בלבד

פורסם
אני בהחלט מבין את ההתלהמות לגבי המחיר, אבל לעשות לבד אני לא מעוניין מכיוון שיכולת טכנית אין לי וחשוב יותר זמן אין לי להתעסקות מיותרת עם הנושא.

מבחינת הבנה לגבי טיב החומרים יש לי כן מושג בסיסי ואני כן מבין מתי אני מקבל מוצר איכותי ומתי לא.

בנושא של אופציה של שימוש במכון זול והבאת המוצרים איתי אני גם לא מעוניין כי זה בעייתי מבחינתי למצוא מכון לא עמוס מדי שיעמוד בכל הדרישות שלי בזמן עבודה שוטפת של המקום, כמו כן עלות החומרים האיכותיים ובנוסף תשלום של 50 ש״ח לא כולל איפ בסופו של דבר תעלה לדעתי יותר או אותו הדבר.

בשורה התחתונה זהו שוק פתוח וכל אחד יכול לבחור את מה שמתאים לו לפי הקריטריונים שלו.

אני בחרתי ואני שלם עם הבחירה שלי ( וגם העלות שלה) ואני יודע שאני אחזור לשטיפות נוספות.

זה ניראה לי מסכם את העניין, הבחור לא "פראייר" שצריך להציל אותו מעושק, אני לא הייתי משלם סכום כזה בחיים למה שמקבלים, גם אתה וגם את , אבל הוא כן וזה בסדר מבחינתו אז מה שנותר לומר זה בכיף אחי ושרק תהנה ! יש דברים שהם לכולי עלמא קיצוניים בתכלית וגם שם דעתי היא שמה שיקר לי לא יקר לאחר ולכן זה בסדר.

• תוכן חדש...