Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חטיף חלבון לספורטאי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

+1 לבחור שמעלי

לא קרה שנפלתי מבחינת טעם באף חטיף שלהם.

לקחת בבחשבון שכל חטיף בממוצע הוא 400 קלוריות, שמתוכן "רק" 120 קלוריות מגיעות מהחלבון.

פורסם

לגבי אבקת חלבון - יש הרבה משתלמות, תלוי מאיפה אתה קונה. לדעתי אל תלך על אבקה "סופר מקצועית", אלא תבחר באבקה סטנדרטית שתשתלם לך.

לגבי חטיף חלבון - אני אישית קונה רק Quest Nutrition - הערכים התזונתיים שלהם לא פחות ממדהימים (בלי סוכר ושומן מזיק), ויש המון סיבים תזונתיים שמשאירים אותך שבע לאורך הרבה זמן.

אבל חטיף חלבון זה לא נראה לי מה שאתה צריך - אתה ממשיך לרכב אתה צריך פחמימות, ורצוי בצורת ג'ל שלא תעמיס על מערכת העיכול.

בכל מקרה אני ממליץ לך להתייעץ עם מאמן ספורט/תזונה מקצועי שייתן לך מענה. אתה מאמץ את הגוף, אל תשחק עם זה.

פורסם

התייעצתי עם חברים בנוגע לאבקות, וגם עם תזונאית. היא בכלל לא ממליצה ושוב הדעות לכאן או לכאן. כנראה שזה יהיה השלב הבא וכרגע אשאר עם החטיפים כדי לשלב ארוחות לאחר מכן.

קניתי היום כמה סוגי חטיפים מישראל בודי.

הסדר שלי ברכיבות הוא כזה:

שעה ראשונה-ג'ל אנרגיה וכמה תמרים. 1 וחצי ליטר מים.

שעה וחצי ראשונה- 2 תמרים,שוקולד/עוגה קטנה. ומתחיל לשתות לגימות של משקה איזוטון (לגימות כלומר מחלק את החצי ליטר לשתייה בזמן מסויים) ומסיים כבר 2 ליטר מים

שעתיים- כריך,קפה, 2 תמרים/חטיף אנריגה ועוד כמעט ליטר מים.

שעתיים וחצי- כריך, 2 תמרים, חטיף חלבון. ליטר מים.

שלוש שעות וחצי- ארוחה מלאה,עדיפות לבשר,תוספת תפו"א,עם סלט, בדר"כ במסעדה עוצרים בדרך. ליטר וחצי מים.

ארבע וחצי שעות- ג'ל אנרגיה, חצי ליטר מים והורדת קצב ואחרי האוכל כדור מגנזיום.

אני רוכב 3 פעמים בשבוע 85 ק"מ כל פעם. שעתיים וחצי/שלוש תלוי בקצב הקבוצה כל פעם, יוצא לי לרכב יותר מאשר לנהוג. :-D כמובן שאני במעקב רפואי,בדיקות דם וגם עם הזמן מכיר את הגוף יותר טוב ויודע כמה תזונה לתת בזמן אימון.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

הבעיה עם אבקות חלבון היא שיש כל כך הרבה מוצרים עם תוספת סוכר, טעמים, שומנים, חלבוני סויה וזבלים אחרים. תחשוב גם שהחלב עצמו שממנו עשוי החלבון מגיע מפרות שמקבלות הורמונים ואנטיביוטיקה - אז ברור שהתזונאית לא תמליץ לך. תסתכל על הערך התזונתי של האבקה - באבקה טובה לא צריך להיות יותר מ 120 קלוריות ל 100 גרם. ועיקר הקלוריות צריכות להיות ממקור חלבוני ומעט שומן, לא מסוכר.

אפשר להזמין אבקת חלבון נקייה לגמרי מחלב אורגני. אני מצאתי רק ב iHerb וזה לא זול, אבל שווה ובאיכות סופר פרימיום.

גילוי נאות : אני לא ספורטאי, לא תזונאי ולא מומחה. רק אחד שקורא ומתעניין.

פורסם

תזונאים לא ממליצים רק מסיבה אחת - כדי שאנשים לא ילכו רחוק עם ההמלצה ויקחו את האבקה כתחליף לאוכל.

אז מעדיפים לא לתת לזה גיבוי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
התייעצתי עם חברים בנוגע לאבקות, וגם עם תזונאית.

אני הייתי ממליץ לך אפילו לשלם על ייעוץ מקצועי אם העניין מאוד חשוב לך.

לא כל התזונאיות מבינות בתזונת ספורט, ועצת חינם לפעמים מזיקה.

עדיף שמישהו מקצועי ישמע את כל הצרכים וההתנהגות שלך וידע להתאים לך תפריט בהתאם.

בינתיים כמה מילים לגבי אבקת חלבון:

אבקה בלי תוספי סוכר/שומן ושטויות מיותרות, ולדעתי הכי נמכרת בעולם היא Optimum Gold, אבל היא לא אורגנית (אם תיכנס ל"אורגני" ו"בריא" יש סיכוי שתמצא את עצמך מכין שייק חלבון אורז עם זרעי צ'יה ועוד כמה דברים טבעוניים הארד-קור :-D).

אני לא רואה איך שתיית שייק חלבון רגיל יכולה להזיק לך כתוספת לארוחות שלך, גם אם הוא לא אורגני וכל מה שקשור בבריאות טהורה.

תהיה בטוח ששייק חלבון בריא יותר כמעט מכל מאכל תעשייתי אחר.

פורסם

אחרי שעה של אירובי, אתה תגיע לפירוק שריר- אין יותר מידי מה לעשות.(לא בטוח שאתה בכלל מאבד שריר, ד"א- כי אתה אוכל מספיק קלוריות).

מה שאתה כן יכול לעשות, זה לדאוג לאכול כמו שצריך בשאר היום ולהכניס לגופך את המאזן הקלורי הנדרש.

לעניות דעתי, חטיפים הם תענוג יקר, ולפעמים גם לא מועיל. לא הייתי צורך מוצרי חלב במהלך מאמץ אירובי, ואבקת חלבון בפרט.

עם זאת, הייתי צורך ארוחה מאוזנת עם פחמימה וחלבון לפני האימון ולאחר האימון.

בנוסף, הייתי הולך על מאמן רוכבי אופניים- כזה שיוכל לשפוך לך אור על תפריט ממוצע ומה צורכים בזמן רכיבה.

לא הייתי משחק בזה, 3 שעות אירובי 3 פעמים בשבוע זה לא צחוק :)

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

תודה על התגובות הממוקדות, אכן אני במעקב ואני רואה התרופפות קלה מצד הצוות.

פירוק שריר יש וזה לא נמנע, הרעיון הכללי ברכיבות כאלה זה למצוא מאזן בארוחות (לפני ואחרי רכביה) ובחטיפים/ארוחות קלות תוך כדי האימון.

העצימות גבוה מאוד,האצות חזקות, קדנס גבוה ומהירויות גבוהות. זה תקף לאימוני שטח וכביש כאחד.

מה שהומלץ לי לאכול לפני רכיבה (כשעה וחצי לפני) ארוחת צהריים עשירה בפחמימות ולמתן עם החלבון,כלומר לא לצרוך הרבה. כרבע שעה לפני הרכיבה לאכול לחם עם כף דבש וליד כוס אספרסו לאנרגיה וזה נותן בוסט נהדר.

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

הפסקה האחרונה דיי שטוטית.

תאכל ארוחה מלאה עם הכל או רק פחממות זה לא משנה.

רצוי אפילו עם יותר מרווח זמן לפני הרכיבה (שעתיים+)

ומה שלאכול לפני זה הדובדבן של השטות.

אם תאכל מנגו עם רבע כפית מלח ולידם אורנג׳דה, אותו ״אפקט״

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא הייתי אומר "די שטוטית" אך אבליג לך על זה כי הדיעות שלך מאוד ענינייות,אז פעם אחת התפלק..

ולעניין, הבעיה שאני במעקב כבר שנתיים פלוס במעקב עם אותם אנשי מקצוע וזה הטיפים שהם נותנים לי ואני מקשיב להם,אז אולי כדאי לרענן את הצוות?! יש מצב.

היום הקשבתי בהצעה של הדיאטנית שלי (זאת התוכנית החדשה שעוד לא ניסיתי והיום זה היה היום הראשון) לאכול הרבה פחמימות והרבה חלבון לפני אימון,אפשרי לאכול חטיף חלבון לפני האימון. האמת שהרגשתי מעט כבד,זה ולא מהתיק שאני נושא אלא כבד בבטן. אחזור למה שהייתי רגיל.

• תוכן חדש...