Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב לכולכם חברים,

ברשותי ניסאן אלמרה 2004. במשך כמעט 11 שנים שהיא על הכביש, מעולם לא בוצע שום תיקון או בדיקת מזגן. המזגן עובד לאורך כל השנים ועושה את העבודה ככל הנראה.

מה העניין? העניין הוא, שבחודשים האחרונים במיוחד בקיץ אני מרגיש ש... בעבר הרכב קירר הרבה הרבה יותר טוב לעומת עכשיו. מבחינת זה שאני נאלץ לנסוע על מפוח 4 בכדי לדחוף כמות נדיבה של אוויר למרות שהוא לא הכי קר במהירות הזאת אבל זה עוזר מאוד.

מה שכן, בעבר החלונות האחוריים היו עם ציפוי שכבר "נשרף" לאחר מספר שנים והפך לצבע רגיל.

יש רשת לחלון האחורי אבל חשבתי על לעשות מדבקה, האם זה חוקי? ( עוד לא בדקתי באינטרנט אבל אבדוק תכף ) וכמובן שאפשר לעבור עם זה טסט במקומות הנכונים מן הסתם... אבל עדיף לשמוע מכם.

*** עריכה: כמובן שפילטר המזגן מוחלף מדי זמן מה או זוכה לניעור איכותי פה ושם.

השאלות הן כאלו:

1. האם שווה וכדאי להגיע לבדיקת מזגן? לחבר שעונים לראות לחצים?

2. האם לאחר כ 11 שנים המערכת לא סופגת לחות? אולי החלפת גז בגז חדש? זה נדרש? האם יש בזה צורך? שהרי זאת מערכת סגורה, לא?

3. כיצד אתם ממליצים על ניקוי המעבה למשל? מלבד סרטונים ביוטוב או הסברים על חומרים שניתן לרכוש ועם ריכוז מים מסויים להתיז ואז זה "אוכל" את הלכלוך בצורת קצף ולשטוף את זה?

4. יש מעבה פנימי אבל הוא עם פילטר כמובן, האם הוא יכול לצבור לכלוך בצורה משמעותית גם כן? למרות הפילטר? מהנסיון שלכם מי שפירק רכבים וכו' בסגנון הזה.

5. אני אבצע מחר בדיקה למשל של האיטום הסירקולציית אוויר מבחוץ או בפנים, אסע במהירות של 100 קמ"ש למשל אבחר בסירקולציה פנימית ואבדוק האם יש חדירת חום/אוויר מבחוץ בעזרת היד/חתיכת נייר טואלט. אם כן יש לטפל בזה כמובן שזה כבר פירוק לא קטן בכלל לפי הבנתי?

אני מודה לכם מראש על התשובות כמובן והעזרה :)

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

יש איבוד קרר טבעי דרך הצינורות הגמישים ולכן לדעתי אצלך כל הסיפור יכול להיות השלמת קרר ואז כדאי כמובן לעשות וואקום עמוק של חצי שעה ואז למלא קרר לפי משקל מדוייק

פורסם

האם ניתן לקבל את הכמות המדוייקת של הקרר מהידע שלכם/תוכנות? ( אין לי כרגע את אוטודאטא )

כמו כן, במידה ואגיע לבצע בדיקה אצל מזגניסט, אילו ערכים עליי לחפש מבחינת הלחצים? מה אני אמור לראות? מבחינת השעוני לחץ כשמבצעים את הבדיקה ( בכדי לדעת שלא מזמברים אותי )

ומה המשקל של הקרר אשר אמור להיות?

האם מישהו ממליץ על מקום איכותי ושירות טוב ללא קשר למחיר ( מוכן לשלם אקסטרה ) באשדוד או רחובות למחר? תודה מראש.

פורסם (נערך)

אה זה פשוט

יש מדבקה על מכסה המנוע בצבע ירוק או כחול עם הכמות קרר המדוייקת

מזכרון אני חושב שזה 500 גר

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם (נערך)

תודה על הטיפ :) מעולם לא נגענו במערכת לשמחתי מצד אחד, אבל לדעתי הגיע הזמן לטפל בה.

מה לגבי הלחצים למשל כאשר מצמידים את השעונים? האם אני אמור לראות מספרים בטווח מסויים שאדע שזה תקין למשל? או... לסמוך על מה שהבחור אומר?

ראית את 2 התמונות אשר פרסמת אתה/מרק10 לגבי לחצים ומהוויכוח המאוד מעניין שלכם בשרשור של הבחור כאן עם המאזדה לדעתי. האם זה מה שאוכל להסתמך עליו?

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

תן למזגן לעבוד 10 דקות עם מכסה מנוע פתוח פתוח על 4 מנוע בסרק סירקולציה פנימית אויר יציאה לפנים חלונות קדמים פתוחים ומדוד כמה טמפרטורה בלובר המרכזי ואחכ כמה יש טמפרטורה מתחת לתא כפפות

פורסם
שלום רב לכולכם חברים,

ברשותי ניסאן אלמרה 2004. במשך כמעט 11 שנים שהיא על הכביש, מעולם לא בוצע שום תיקון או בדיקת מזגן. המזגן עובד לאורך כל השנים ועושה את העבודה ככל הנראה.

מה העניין? העניין הוא, שבחודשים האחרונים במיוחד בקיץ אני מרגיש ש... בעבר הרכב קירר הרבה הרבה יותר טוב לעומת עכשיו. מבחינת זה שאני נאלץ לנסוע על מפוח 4 בכדי לדחוף כמות נדיבה של אוויר למרות שהוא לא הכי קר במהירות הזאת אבל זה עוזר מאוד.

מה שכן, בעבר החלונות האחוריים היו עם ציפוי שכבר "נשרף" לאחר מספר שנים והפך לצבע רגיל.

יש רשת לחלון האחורי אבל חשבתי על לעשות מדבקה, האם זה חוקי? ( עוד לא בדקתי באינטרנט אבל אבדוק תכף ) וכמובן שאפשר לעבור עם זה טסט במקומות הנכונים מן הסתם... אבל עדיף לשמוע מכם.

*** עריכה: כמובן שפילטר המזגן מוחלף מדי זמן מה או זוכה לניעור איכותי פה ושם.

השאלות הן כאלו:

1. האם שווה וכדאי להגיע לבדיקת מזגן? לחבר שעונים לראות לחצים?

2. האם לאחר כ 11 שנים המערכת לא סופגת לחות? אולי החלפת גז בגז חדש? זה נדרש? האם יש בזה צורך? שהרי זאת מערכת סגורה, לא?- כול עוד צנרת המיזוג לא נפתחה או נחשפה לזמן מסויים לאוויר החיצוני אין סיבה שתהייה לחות במערכת המיזוג בכמות שעלולה לגרום לנזק למערכת.

3. כיצד אתם ממליצים על ניקוי המעבה למשל? מלבד סרטונים ביוטוב או הסברים על חומרים שניתן לרכוש ועם ריכוז מים מסויים להתיז ואז זה "אוכל" את הלכלוך בצורת קצף ולשטוף את זה? - שטיפה עם מים ומברשת עם סיבים מניילון (בדומה למברשת שיניים) יעשו את העבודה. במקרה קשיים ניתן לרכוש חומר ייעודי לניקוי בכול חנות לאספקת צרכי מיזוג אוויר.

4. יש מעבה פנימי אבל הוא עם פילטר כמובן, האם הוא יכול לצבור לכלוך בצורה משמעותית גם כן? למרות הפילטר? מהנסיון שלכם מי שפירק רכבים וכו' בסגנון הזה. - מחליף החום הפנימי נקרא מאדה ולא מעבה. במקרים מסויימים בהחלט המאדה עלול לספוג לכלוך מכיוון שלא בכול הרכבים פילטר המזגן נמצא לפני המאדה אלא אחריו.

5. אני אבצע מחר בדיקה למשל של האיטום הסירקולציית אוויר מבחוץ או בפנים, אסע במהירות של 100 קמ"ש למשל אבחר בסירקולציה פנימית ואבדוק האם יש חדירת חום/אוויר מבחוץ בעזרת היד/חתיכת נייר טואלט. אם כן יש לטפל בזה כמובן שזה כבר פירוק לא קטן בכלל לפי הבנתי?

אני מודה לכם מראש על התשובות כמובן והעזרה :)

מערכת מיזוג האוויר מאבדת באופן טבעי במהלך השנים כמות קרר מסויימת שתלוייה באורך צנרת הגומי ומצב האטם של ציר המדחס.

בהחלט ייתכן שלאחר 11 שנים כמות הקרר ירדה מתחת למינימום.

תחילה הייתי מציע לבצע את הבדיקה כפי שכבר רשמתי קודם לכן.

בעיקרון הטמפ' באיזור הפתחים תלוייה בטמפ' החיצונית וגם בגובה הלחות לכן תוצאות הבדיקה עשויות להשתנות.

בדיקה כללית

1. החנה את הרכב באיזור מוצל.

2. מדוד את הטמפ' החיצונית.

3. תן למנוע להגיע לטמפ' עבודה של 90 מעלות צלזיוס.

4. סגור את כול החלונות.

5. סגור את כול הפתחים של מיזוג האוויר חוץ מפתחי האיוורור במרכז הדשבורד.

6. תעביר את כפתור המיזוג למצב סחרור אוויר פנימי.

7. תפעיל את המזגן על הטמפ' הכי נמוכה ומהירות המפוח במצב אמצעי.

8. תעלה את הסל"ד ל-1500-2000 והחזק אותו במצב זה.

9. לאחר 5-10 דקות הטמפ' פתח האיוורור צריכה להיות בין

3-6 מעלות צלזיוס כאשר הטמפ' החיצונית היא בסביבות 32 מעלות צלזיוס.

את המדחום יש לדחוף פנימה לתוך פתח האיוורור.

הבדיקה מתייחסת כאשר אדם אחד נמצא בתוך הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מכוון שיש הוראות יצרן מאוד מדוייקת לגבי טמפר הייתי נצמד להנחיות המחמירות של היצרן ולא להנחיות כלליות שהגיעו מיצרן אחר

הפילטר מזגן כמו בכל דגמי ניסאן נמצא לפני המאדה אם היה שימוש בפילטרים מקוריים או איכותיים לא יהיה לכלוך על המאדה

לחצי עבודה בתנאים שציינתי כאשר בחוץ 30 מעלות ואחרי עשר דקות גבוה 160PSI נמוך 35PSI פלוס מינוס כמה PSI בודדים

פורסם

ערב טוב ,

רציתי לעדכן לגבי מה שנעשה היום ברכב:

1. הוחלף פילטר המזגן, נפילטר עלה כ 40 שקלים. פילטר נייר לבן בצורת קוביה וחץ זרימת אוויר.

האם ומהו המקורי באמת? כדאילהשקיע? ( מוכן להחליף שנית )

הפילטר הקודם היה סתום לגמריי... אני מצרף תמונה לשם השוואה

e76d5d658b192a6c8c36bc59434f2bbb.jpge417327ac346f97fb671a9fa6b45186a.jpgbd6ce19ed31ff6a553e6ea68084898c1.jpg

2. קיבלתי המלצה מחבר על מקום איכותי ומזגניסט טוב. נכנסתי אליו והמכונה ביצעה את כל התהליךכולל וואקום עמוק ובדיקות נזילות או משהו כזה במשך דקות ארוכות.

המכונה הוציאה 800 גרם !!! הוא שאל במיידי האם מישהו התעסק במערכת ונאמר כי מה שהוא רואה זה המקור עם קבלת הרכב ( חדשה מהניילונים מעולם לא טופלה מערכת הגז לא היה צורך ).

לפי הבנתי זוהי הלחות, חדירת אוויר עם הזמן שאחריי הכל לא הכל אטום ב 1000% לא?

3. הוכנסו 500 גרם במדוייק לפי המדבקה הירוקה, שוב פעם המכונה בצעה הכל לבד ולאחר מכן בדיקת הלחצים היו מעולים הוא פשוט אמר תדליק מזגן בדק סגר את מכסה המנוע ואמר ״ אתה חופשי לנסוע לשלום, המערכת תקינה לגמריי ״ וכך היה.

4. כעת על מהירות מפוח של 3 אני מקבל קור אימים גם תחת שמש חזקה וטמפ של 30 מעלות בחוץ בצהריים. מן הסתם זרימת האוויר שוםרה ואין פתאום קפיצות של שאיב חזקה יותר עם עליית הסלד בגלל הפילטר הסתום הקודם.

אני רוצה להודות לכם שוב פעם על עזרתכם.

פורסם

לא ייתכן שנכנס אוויר למערכת וכתוצאה מזה משקל הגז הוא 800 גרם.

לרכבך קיימים 2 דגמים (שלחתי לך לפני מספר ימים קישור ל-MANN פילטר עם הדגמים).

1. פילטר רגיל.

2. פילטר עם פחם פעיל.

איזה כייף לי :)

פורסם

אפשר לקבל המלצה (אפילו בפרטי) למזגינסט הזה וכמה זה עלה?

הייתי אצל אחד שגם היה מומלץ אך לא שש לרוקן את הגז לבדוק משקל וואקום אלא רק הוסיף באופן עיוור, עבר כמעט שנה מאז ואני מתחיל לראות ניצנים של אותם התופעות (קירור חלש בסל"ד סרק אבל קירור טוב במהלך נסיעה).

פורסם

כמובן, אני כרגע ללא מחשב למספר שעות... אבל אפנה אלייך בפרטי במהלך יום שבת אם אסדר את המחשב עד אז.

המזגניסט הוא באשדוד, באיזור התעשייה ( צומת אורנג׳ ) מול צמיגיה של חבר טוב מאוד ״אחים בראנס״ משהו כזה. החבר מהילדות ואביו הצביעו על המקום שנמצא ממש מולם והלכו איתי.

בלי קשר באופן כללי מה שקורה הוא כך:

הבן אדם צריך לחבר את המכונה שלו, מכוון כמה פרמטרים שצריך, מחליף/מרוקן בקבוקים עם חומר בהתאם למה שצריך.

המכונה מתחילה בתהליך עצמאית.

אני ביקשתי וואקום עמוק איכותי והוא עשה לי 10-15 דקות. אמר שוואקום של חצי שעה-שעה עושים לאוטובוסים.

אני גם משער שוואקום של 10-15 דקות הוא מספק. שכן יש אנשים שעושים להם דקה במקרה הטוב.

את כל המספרים/לחצים את רואה מול העיניים... לאחר מכן המכונה מבצעת בדיקת נזילות וכו׳ במשך 10 דקות.

נכנס קרר חדש וזה הכל. נבדקים הלחצים וזהו.

זה בכל אופן התהליך שאני עברתי ומרוצה.

• תוכן חדש...