Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה דיזל או בנזין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מה אמינות מנועי ה-2 ליטר ומה תצרוכת הדלק כי זה פרט שחשוב לי ולכן אני חושב על דיזל. ה1.6 באמת רועשות בבין עירוני?

במחשבה שניה ולאחר בדיקה 2 ליטר יותר נדיר מדיזל כך שנראה לי אוותר על הרעיון.

עריכה אחרונה על ידי tomy669
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממה שאני זוכר הייתה בעיה בגיר 6 ההילוכים האוטומטי ששמעתי עליה מספר פעמים, מצד שני הוא משותף ל-1.6 ול-2 ליטר.

אולי כדאי לשלוח הודעה ליוזר של מוסך רון בפורום ולשאול את דעתו בנושא. אני כאמור לא החזקתי אף אחת מהן אבל מכיר מקרוב ג'טה 1.6 בנזין טיפטרוניק שעובדת קשה ולא מתלוננת.

ה1.6 רועשת בעיקר בתאוצה ובשיוט היא דיי שקטה.

מצד שני כדי להפיק ביצועים טובים הגיר מרבה לשמור את המנוע בסל"ד גבוה ולתזז בין ההילוכים.

פורסם

[quote=Mike808;4452203

הביטוח של האוקטביה ידוע כיקר ודגמי הדיזל ידועים כמבוקשים במיוחד אז גם הסעיף הזה לא מטיב עם הדיזל.

מייק- בתור חבר פורום וותיק לעשות כאן 3 פאולטים ברצף זה לא לעניין. ידוע שהביטוח יותר יקר? אנחנו לא ב 2008

ה 2.0 יהיה יותר נעים? דגמי ה 2 ליטר נדירים עם מנוע FSI ושווקו רק עד 2009, ובגלל ניסיון עם הג'טה האוקטביה תהיה רועשת? אתה רציני? זה שזו שלדה דומה + אותו סט מנוע- גיר זה גם אומר שתצורת מיקום המנוע בתוך 2 הרכבים זהה? בידוד הרעשים זהה? כיול המנוע והגיר זהה? פלסטיקה זהה? על הרעש יש מיליון גורמי השפעה.

ה MPI שקטה מאוד וגם מאוד חסכונית בבין עירוני.

קח בחשבון שה-1.6 דיי רועש וזה מניסיון אישי עם ג'טה 1.6.

.

באמת צריך לבדוק מה כותבים לפני שעונים

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אני לא חושב שכתבתי משהו לא נכון.

עניין הביטוח היקר של האוקטביה מוכר וידוע, במיוחד בדגמי הדיזל. חשוב שיהיה מודע לפני הרכישה ויבצע סקר שוק בהתאם.

דגמי ה-2 ליטר אכן נדירים יחסית אך קיימים. הם נפוצים יותר בג'טה שהצעתי.

לגבי עניין הרעש, שוב לא מבין מה הבעיה עם מה שכתבתי. ההבדלים בין הרכבים קטנים מאוד וציינתי הרי שהניסיון שלי הוא עם הג'טה.

כמו נוחות גם רגישות לרעש זה עניין אינדיבידואלי, מה שמפריע לי יכול להיות נעים לאוזניו של פותח השרשור.

ציינתי דברים שחשוב ורצוי שיבדקו טרם הרכישה.

פורסם
קודם כל גילוי נאות ופותח השרשור גם מודע לכך-פירסמתי אוקטביה 1600 טיפטרוניק למכירה בלוח הפורום.יחד עם זאת ללא שום אינטרס מיוחד, אני סבור שרכישת מנוע וגיר TSI+DSGזו הרפתקאה . מנוע 1400 קל וחומר.

תילי תילים נרשמו פה על בעיות ה-DSG ולא מדובר בשום הפרזה. גיר מדהים אבל התקלה ממש "מובטחת" שתגיע. כל עוד אתה בתקופת אחריות או שמדובר ברכב חברה מילא, כל הנזק הוא לרוץ ומוסך ולהיתקע מספר ימים ללא רכב, אם אתה בעלים פרטי ועברת את השנתיים של האחריות, אתה מתחיל להיות בבעייה ולעולם אינך יכול לצאת לדרך ולהיות בטוח שתגיע ללא גרירה..

כנ"ל לגבי המנוע אבל מקל חומר כשמדובר במנוע ה-1400, יש 2 דגמים, זה החזק בעל 2 מגדשים כבר לא מיוצר ולא בכדי.

כמות המכוניות שהוחלף להן מנוע כזה היא אדירה (אוקטביות, ג'טות, גולפים, פולו גי טי מאיי, איביזות וכיו"ב). חבר שלי הוא בעלים של ג'טה TSI 1400 ולא מזמן כשהרכב הגיע ל-31,000 ק"מ נדרשה החלפת מנוע קומפלט. החשבון 41,000 ש"ח!!! למזלו הרכב היה באחריות ולכן שילם רק על החלפת שמן ועוד איזו שטות.

שאלת השאלות היא מה כדאי יותר, עוד 2 ק"מ לליטר או חיסכון של אלפי ש"ח בהוצאות אחזקה, תיקונים וביטוח?

לי התשובה הייתה ברורה לחלוטין ולכן בחרתי ב1600 MPI עם גיר טיפטרוניק.מיומו הראשון של הרכב לא הייתה בו ולו תקלה אחת (לא מפסק, לא חיישן, לא צינור ולא בטיח...), כל ההיסטוריה מתועדת.., המחיר שאני משלם? בזריזות ובתאוצות בעיקר.

יחד עם זאת, אם ניתנתק לרגע משאלת האמינות וההוצאות, דגמי ה-TSI ו-DSG הם כייף אמיתי וכשהם נוסעים אז ללא ספק מדובר בחוויה. גם ההספק מול צריכת הדלק מספקים תוצאה מרשימה.

אז שורה תחתונה? מנוע הדיזל הוא בעל עלויות אחזקה (טיפולים ותיקונים) וביטוח גבוהים מאד אך למי שנוסע הרבה הוא כנראה הפיתרון הנכון. הבעיה למצוא רכב כזה שאיננו קרוע...ובמחיר סביר.

זה ממש לא הוגן לכתוב בפוסט על סקודה אוקטביה נתונים שהם רלבנטיים בעיקר לג'טה ולגולף. את האוקטביה מעולם לא שיווקו בארץ עם המנוע 1.4 טורבו החזק, כפי ששווק בזמנו בגולף.

אני גם לא שמעתי על החלפת מנועים בגרסת 1.4 של אוקטביה, אם היו מקרים כאלו- הם ספורדיים וזה קורה גם לעתים במרצדס ובמכוניות יוקרה. קורים תקלות, אין ספק, אבל זה לא משהו משמעותי.

לגבי האוקטביה, לא הייתי מציע לקנות רכב משומש אם פותח הפוסט מעוניין לנסוע קילומטראז' גבוה.

לדעתי, מי שרוצה להנות מרכב כזה ולנסוע למרחקים, עדיף שיקנה או רכב חדש או רכב שנמצא שנתיים שלוש על הכביש ומטופל היטב.

בהחלט ייתכנו בעיות בתיבת די.אס.ג'י ובנושא המצמדים. זו הסיבה שלדעתי רצוי לקנות חדש או חדיש עד 3 שנים על הכביש.

לגבי גרסאות דיזל, אני יודע שגרסאות 2 ליטר עם גיר די.אס.ג'י 6 הילוכים הן המוצלחות ביותר, ובהחלט אל תגביל את עצמך ל- 150 אלף ק"מ אם מדובר ברכב שמור

פורסם
ממה שאני זוכר הייתה בעיה בגיר 6 ההילוכים האוטומטי ששמעתי עליה מספר פעמים, מצד שני הוא משותף ל-1.6 ול-2 ליטר.

אולי כדאי לשלוח הודעה ליוזר של מוסך רון בפורום ולשאול את דעתו בנושא. אני כאמור לא החזקתי אף אחת מהן אבל מכיר מקרוב ג'טה 1.6 בנזין טיפטרוניק שעובדת קשה ולא מתלוננת.

ה1.6 רועשת בעיקר בתאוצה ובשיוט היא דיי שקטה.

מצד שני כדי להפיק ביצועים טובים הגיר מרבה לשמור את המנוע בסל"ד גבוה ולתזז בין ההילוכים.

ל- 1.6 טורבו דיזל יש גיר די.אס.ג'י 7, זה לא גיר שמשותף למנוע 2 ליטר טורבו דיזל. הגיר די.אס.ג'י 6 הוא זה שמותקן ב- 2 ליטר טורבו דיזל והוא גיר מאוד מוצלח

פורסם

דעתכם על אוקטביה MPI 1.6 ליטר 2009 דגם אמביציה עם 116 אק"מ עם גיר DSG.

ידוע לכם אם יש בקרת שיוט לדגם הנ"ל?

האם הגיר (DSG) מוצלח בדגם הזה והאם מדובר ב 6 או 7 הילוכים?

פורסם

היי. דגם1.6 MPI למיטב זכרוני שווק רק עם גיר טיפטרוניק 6 הילוכים דגם AL-6 רק הג'טה והגולף שווקו בזמנו עם DSG

כמו כן היו 2 גימורים והם פחות או יותר עד היום ambition / ambient או Elegance בדגם האמביינט לא הייתה בקרת שיוט. היא הוספה איפה שהוא באמצע 2012. עד אז היא הייתה רק באלגנס.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...