Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה דיזל או בנזין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נעול על סקודה אוקטביה יד שניה כבר מס' חודשים.

אני רוצה מאוד אוקטביה משנת 2008 ועד לסכום של 70K דיזל 1.9 ליטר גיר DSG עם פחות מ150 אלף ק"מ ויצא לי לראות מס' רכבים אך מצבם לא היה לטעמי.

מכיוון שאני לא מוצא את מה שאני באמת רוצה חשבתי לפזול למנועי הTSI.

רוצה להתייעץ אתכם לגבי ההחלטה או יותר נכון המחשבה.

מה דעתכם על מנוע 1.4 TSI מבחינת אמינות ותחזוקה?

נסיעה יומיומית של 80 ק"מ בין עירוני ירושלים ת"א עליות ומזגן קבוע.

ובנוסף נסיעות מרובות לצפון כ-180 ק"מ.

מה תצרוכת הדלק של המנוע הזה?

ומה ההשלכות בבחירת הרכב?

תודה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האוקטביה 1.4 שנים 2011-2012 עם 122 כ"ס מציגה צריכה משולבת של כ 1 ל 14.5 . ככל שהאלמנט הבינעירוני יותר גבוה ואתה תנהג רגוע אז יותר לכיוון 1 ל 16 . הבעייה שהאוטו "דורש" (:-) וקשה לנהוג בו רגוע. מבחינת אמינות גם לחבר שלי לגם לעוד רכב 1.4 שנת 2011 הלכו מצמדים פעמיים, מוח גיר, כיולים מרובים, הלך טורבו והרכב לאחר 40 אלף ק"מ ממש איבד אמינות באופן טוטאלי. מדובר ברכבי ליסינג שלא ננהגו בעדינות ולא טופלו באהבה. אני דוקא כן קראתי כאן בפורום על פרטיים שהיו יותר אמינים וסבלו רק מהמצמדים בתיקון בודד.

אם אתה מת על אוקטביה אז תשקול 1.6 טיפטרוניק, קצת כבדה עם צריכה של 1 ל 11 אבל עם אמינות מעולה, או ל 1.2 גיר רגיל

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

תודה אז רצוי לרכוש אוקטביה TSI עם ק"מ כמה שיותר נמוך ולא מליסינג ממה שאני מבין.

גיר רגיל לא בא בחשבון.

אני מחפש צריכת דלק נמוכה כמה שאפשר ולכן ה1.6 טיפטרוניק לא בא בחשבון.

הנושא של המצמדים בDSG הוא בתוקף אחריות או ריקול?

פורסם

יש כאן עשרות שרשורים על ה DSG . אתה מוזמן לקרוא. ק"מ נמוך הוא לא בהכרח אינדיקציה אלא האם הוחלפו מצמדים, מתי, היכן ובאיזה מרכז שרות

פורסם

קודם כל גילוי נאות ופותח השרשור גם מודע לכך-פירסמתי אוקטביה 1600 טיפטרוניק למכירה בלוח הפורום.יחד עם זאת ללא שום אינטרס מיוחד, אני סבור שרכישת מנוע וגיר TSI+DSG זו הרפתקאה . מנוע 1400 קל וחומר.

תילי תילים נרשמו פה על בעיות ה-DSG ולא מדובר בשום הפרזה. גיר מדהים אבל התקלה ממש "מובטחת" שתגיע. כל עוד אתה בתקופת אחריות או שמדובר ברכב חברה מילא, כל הנזק הוא לרוץ ומוסך ולהיתקע מספר ימים ללא רכב, אם אתה בעלים פרטי ועברת את השנתיים של האחריות, אתה מתחיל להיות בבעייה ולעולם אינך יכול לצאת לדרך ולהיות בטוח שתגיע ללא גרירה..

כנ"ל לגבי המנוע אבל מקל חומר כשמדובר במנוע ה-1400, יש 2 דגמים, זה החזק בעל 2 מגדשים כבר לא מיוצר ולא בכדי.

כמות המכוניות שהוחלף להן מנוע כזה היא אדירה (אוקטביות, ג'טות, גולפים, פולו גי טי מאיי, איביזות וכיו"ב). חבר שלי הוא בעלים של ג'טה TSI 1400 ולא מזמן כשהרכב הגיע ל-31,000 ק"מ נדרשה החלפת מנוע קומפלט. החשבון 41,000 ש"ח!!! למזלו הרכב היה באחריות ולכן שילם רק על החלפת שמן ועוד איזו שטות.

שאלת השאלות היא מה כדאי יותר, עוד 2 ק"מ לליטר או חיסכון של אלפי ש"ח בהוצאות אחזקה, תיקונים וביטוח?

לי התשובה הייתה ברורה לחלוטין ולכן בחרתי ב1600 MPI עם גיר טיפטרוניק.מיומו הראשון של הרכב לא הייתה בו ולו תקלה אחת (לא מפסק, לא חיישן, לא צינור ולא בטיח...), כל ההיסטוריה מתועדת.., המחיר שאני משלם? בזריזות ובתאוצות בעיקר.

יחד עם זאת, אם ניתנתק לרגע משאלת האמינות וההוצאות, דגמי ה-TSI ו-DSG הם כייף אמיתי וכשהם נוסעים אז ללא ספק מדובר בחוויה. גם ההספק מול צריכת הדלק מספקים תוצאה מרשימה.

אז שורה תחתונה? מנוע הדיזל הוא בעל עלויות אחזקה (טיפולים ותיקונים) וביטוח גבוהים מאד אך למי שנוסע הרבה הוא כנראה הפיתרון הנכון. הבעיה למצוא רכב כזה שאיננו קרוע...ובמחיר סביר.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

נאלץ להסכים עם ספיידרמן. הייתה לי אוקטביה 2008 לתקופה קצרה , אוקטביה MPI 2010 שעשיתי איתה בסביבות 115 אלף ק"מ בשנתיים וקצת, ועכשיו אוקטביה 2013 1.2 TSI DSG שבסביבות 40 אלף ק"מ נשרפו סלילי הצתה והייתה תקלה חמורה ( יש שרשור) הרכב נגרר, ועכשיו ב 60 אלף הלך מדחס למזגן.

יש לציין שה MPI טופלה במוסכי מדרכה עם חלפים סוג ד' ולמרות זאת לא צייצה, ואילו ה 1.2 מטופלת במוסכי סקודה בלבד וכבר 2 תקלות, אחת חמורה ואחת בינונית. ההפרש בחודש בדלק לא מצדיק את הטורבו וב MPI הגיר AL-6 טיפטרוניק 6 הילוכים הוא לא פחות ממעולה ונותן תחושה שהרכב זורם ולא עגלה.

פורסם

אין כאן חוקיות. מדובר במנוע 1.6 מהוותיקים של וולקסוואגן שמפגין אמינות נהדרת. מנועי ה 1.9 טורבו דיזל עשו מיליוני קילומטרים על המוניות שלנו.

במקרה כזה כל רכב ומצבו הספציפי.

פורסם

אני לא חושב על 1.6 דיזל. עכשיו אני יותר מבולבל דיזל 1.9 dsg 6 או mpi 1.6 בנזין אוטומט 6 הילוכים. אחזקה של דיזל וביטוח יותר יקרים מבנזין?

פורסם

רוב הסיכויים שהדיזל תהיה בלוייה יותר ומן הסתם זה יתבטא בעלויות האחזקה.

הביטוח של האוקטביה ידוע כיקר ודגמי הדיזל ידועים כמבוקשים במיוחד אז גם הסעיף הזה לא מטיב עם הדיזל.

מה עם דגמי הבנזין 2 ליטר? הוא יהיה נעים יותר לשימוש בעליות לירושלים וגם בשיוט במהירויות גבוהות.

בנסיעות מחוץ לעיר אני לא יודע אם ההפרשים בין ה-1.6 ל-2 ליטר יהיו משמעותיים.

קח בחשבון שה-1.6 דיי רועש וזה מניסיון אישי עם ג'טה 1.6.

אגב אם כבר הזכרתי את הג'טה, מדובר באחיות לא זהות אמנם עם ליין מנועים כמעט זהה אבל לג'טה מחירי ביטוח סבירים והגולף (שהג'טה היא גירסת הסדאן שלה) קיבלה 5 כוכבים במבחן הריסוק לעומת 4 לאוקטביה.

• תוכן חדש...