Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה אני כבר זמן מה מחפש להחליף את היונדאי i10 שלי , המרכב הקטנטן כבר התחיל להמאס ובא לי להשתדרג לרכב גדול יותר..

לאחרונה נסעתי על פורד פוקוס מנוע 2.0 גירסת האצ'בק וממש נהניתי ..

המנוע היה זריז וכך גם הנסיעה הייתה שקטה ונעימה.

עכשיו מכוון שלא היה לי יותר מדי זמן לבחון את הרכב וגם בגלל שאני לא מכיר אותו כלכך , רציתי לשאול אתכם אם יש בעיות מסוימות עם הרכב הנ"ל?

ובגדול איך הרכב? במידה ואני ארכוש אחד כזה כנראה שזה יהיה יד שנייה , עדיף טרייד אין או למכור לקנות?

תודה על העזרה,

פורסם

היה לי כזה בדיוק במשך שנתיים וחצי בליסינג. מקווה שאתה מדבר על גירסת טיטניום, כי היא עדיפה בהרבה על הטרנד.

בגדול רכב מצויין, נעים מאד לנהיגה ושהייה, אבל יש לו נקודת תורפה רצינית - הגיר הרובוטי. תקרא קצת בנושא. יש הרבה צרות איתו, הוא לא מתנהג אותו דבר בכל הרכבים, אצלי הוא 'התייצב' אחרי שהחליפו קלאצ'ים, למרות שעדיין היו לו שטויות מדי פעם. יש כאלה שלא מצליחים לפתור להם את הבעיות במוסך.

אני הייתי מתרחק, יהיה גם די קשה למכור אותו כנראה מאותה סיבה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני לא הייתי פוסל על הגיר.

האם יש אלטרנטיבה אחרת שתיתן שילוב של התנהגות, ביצועים טובים, אבזור עם אמינות כמו שהיתה ליפניות של פעם?

אם פוסלים פוקוס על גיר רובוטי אז אפשר לפסול את כל vag+tsi

אם כבר, הייתי פוסל על תא מטען מצחיק בהצבק או על מרווח מצומצם.

פורסם

אביעד יש כמב בעיות בתגובה שלך.

ראשית, ביצועים טובים? REALLY? ביחס ל- I10 אולי.

שנית, איך אמינות כמו ליפניות אם יש בעיות בגיר?

שלישית, אפשר לפסול DSG (אני מניח שלזה התכוונת ולא ל- TSI), וכמובן DSG7 ולא DSG6.

לגבי היתר אתה צודק - מרווח מצומצם במושב אחורי, תא מטען מגוחך, ולטעמי גם לוח מחוונים מזעזע. מצד שני - אכן אבזור מספק והתנהגות טובה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הגיר של הואגיות מתפקד משמעותית יותר טוב, גם כשהגיר בפורד נחשב ׳תקין׳ הוא הרבה פחות טוב מdsg.

אני יכול להגיד שמנסיון של קציני רכב בהייטק - יש הרבה בעיות עם הפוקוסים, הביקוש להם ירד משמעותית אצל עובדי ההייטק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ערב טוב,

אין ספק כי זהו אכן שדרוג במעבר חד מיונדאי I10 לפורד פוקוס מנוע 2 ליטר

כמו קודמיי אמליץ בחום על דגם טיטניום שכולל אבזור שלא מבייש שום רכב מנהלים מתקדם ביותר:

בקרת שיוט,מערכת עזר לחניה,חלון בגג,גלגלי מגנזיום וצמיגים רכבים,מערכת שמע לא רעה בכלל ועוד..

לעניין הגיר,

ידוע בגרסאות הראשונות של הרכב (2011-2012) שהייתה בעיה עם המצמדים.

בסביבות 45 אק"מ תצטרך כנראה לגשת למוסך שירות של היבואן לעדכון תוכנה של המצמדים(במנוע 1.6 בודאות).

מעבר לכך,

יש אחריות יבואן של 3 שנים שבדר"כ במהלך ה-3 שנים הללו תצטרך להחליף מצמדים במסגרת אחריות(דבר שפותר את הרעידות).

לגבי הרכב,

אין ספק כי ההתנהגות שלו טובה בהרבה מהיונדאי,אך קח בחשבון שהביצועים לא כמו של גולף ושאר הגודשות במנועים הקטנים.

בהצלחה.

-----------------------------------

Audi A8 6.0L W12 '08

פורסם

בהחלט התכוונתי גם לאמינות וגם לבעיות בהתנהגות של הגיר, גם אחרי החלפת קלאצ׳ים ועדכוני תוכנה לרבים מהפוקוסים יש עדיין גיר שעושה קונצים על בסיס יומי. אצלי המצב עוד היה סביר בסוף, אבל זה יכול להשתנות עם הזמן, זה די הימור.

נראה לי שזה הולך להיות רכב מאד בעייתי למכירה בעתיד, עוד כמה חודשים ייצא לשוק הגל הראשון של הליסינג שסיימו 3 שנים ואז נראה מה קורה.

אגב - מערכת עזר לחניה קיימת רק אם הוזמנה כאופציה ב5000 שח בטיטניום, לא סטנדרט, זה נקרא טיטניום פלוס וזה בא יחד עם חיישנים הקפיים ומראות מתקפלות עם תאורת רצפה.

לגבי התנהגות כביש - מעולה, אין תלונות למעט העובדה שאי אפשר לנתק בקרות (אבל זה רגיל בימינו).

ההגה מצויין (לעומת ה1.6 שיש לי כרגע ואני לא סובל אותו).

המנוע מרגיש חזק רק כשמושכים אותו מעל 4500 סלד, לעומת מנועי הטורבו שדוחפים מסלד נמוך מאד.

לשם השוואה האוקטביה 1.4 טורבו חזקה יותר מהפוקוס 2.0 למרות יתרון של 30 כ״ס לפוקוס. הבדל של חצי שניה בתאוצה ל100 לטובת האוקטביה, וזמינות כוח מעולה בכל מצב.

אני אישית הייתי הולך במקום הפוקוס על סיאט לאון 1.8, ידנית בעדיפות אבל גם dsg לוקח.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אם אמינות מטרידה אותך אז גם מאזדה 3 ספיריט מציעה ביצועים לא רעים והתנהגות כביש מהנה.

האבזור לא מפנק כמו בפוקוס אבל יש ג'אנטים גדולים, סאנרוף ועוד כמה דברים קטנים.

גם הלאון שהוצעה כאן היא אפשרות מצויינת אם לא חוששים מהאמינות.

פורסם

ברשותי טורר 2 ליטר כ 24 חודשים. רכב מהנה לנהיגה אבל.....הגיר גרוע ביותר. הרכב היה מספר פעמים במוסך (לדעתי כשמונה פעמים), הוחלף כל מה שרק אפשר כולל שדרוגי תוכנה וכלום לא עוזר. לרכב יש רעידות מעצבנות מלווה ברעש מתכתי במעבר בין ראשון לשני ובעיקר בין שני לשלישי סביב אזור ה 2000 סל"ד. מאוד לא ממליץ. יצא לי לנהוג בתיה של VW DSG ושם ההחלפות הרבה יותר רהוטות. אין מה להשוות.

פורסם

גם אני נסעתי(לא נהגתי) ב 1.6 אומנם,אבל אי אפשר היה לפספס את ההתנהגות הלא רהוטה של הגיר,בעיקר ביציאה מהמקום ובמהירות עירונית.

הרכב היה רכב ליסינג עם כ70k

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

אני מחזיק בבית פוקוס טיטניום .40000 ק"מ בגלגליו,לפני חצי שנה עבר עדכון תוכנת גיר ומבחינתי הוא בסדר.

לדעתי המגרעת העיקרית של הפוקוס היא מרווח פנימי.

אני קצת מאוכזב מהרכב כי עברתי אליו ממונדאו טיטניום וזה ירידה ברמה.....

לגבי אמינות עתידית של הגיר? לא יודע אבל נראה לי שיש גירים רובוטיים הרבה יותר בעייתים בשוק:wink:

פורסם

שלום bruce123 ,

יצא לי לנהוג על גרסת ה2 ליטרים האצ'בק עם חבר שלקח אותה בזמנו בליסינג בשנת 2012.

כפי שהחברים כאן הזכירו הגיר קצת פוגם בהנאה - סה"כ רכב די זריז עם עם ניהוג, אחיזת כביש מצוינים ונוחות ברמה אירופאית.

במהלך הזמן אני יכול לספר שכמו בגרסאות ה1.6 קיים בלאי מואץ ולא ברור בבולמי הזעזועים - אני מדבר על אזור ה50000 קמ!

דברים נוספים - פנים הרכב צפוף מאוד בהשוואה לדגם היוצא - אם זה חשוב או רלוונטי כדאי לשים לב.

הנה מבחן השוואתי נחמד שיוכל אולי לעזור לך בקבלת תמונה ברורה יותר לגבי האיכויות של הרכב:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-29308-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%9C-%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-C4-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F.aspx

בהצלחה

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

לא יודע למה כולם מתייחסים לפאוורשיפט הזה כאילו הוא קטסטרופה. הייתה לי כזאת 1.6 במשך שנתיים וחצי ונסעתי לא מעט גם על ה2.0.

ב95% מהזמן הגיר עובד טוב וב5% שהוא לא עובד טוב, הוא רועד קצת במהירויות זחילה. זה אסון? לדעתי לא ממש.

סה"כ הפוקוס הזאת היא אופציה טובה ונוחה, מאובזרת ואיכותית למדי.

תבדוק גם אם קורצות לך אחת מהמתחרות כמו סיאט לאון או אסטרה טורבו. שהן אופציות לא רעות בפני עצמן.

V5

• תוכן חדש...