Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.נכשלתי היום בטסט על החלפת כריות לבולמים קידמיים בלבד. מדובר על יונדאי אלנטרה 2007 נפח 1600 סמ"ק. מישהו יודע להסביר לי מה תפקיד הכריות? (לידע כללי)והאם אתם יודעים להעריך את עלות הטיפול כולל עבודה במוסך לא מורשה?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

עלות כרית בולם ליונדאי אלנטרה היא 110 שקלים כולל מע"מ לכל יחידה.

כרית הבולם תומכת בחלק העליון של הבולם ותפקידה יחד עם הבולם לספוג את שיבושי הדרך.

כשל בכרית הבולם יכול אף להביא להתנתקות החלק העליון של הבולם מהכרית ולפגוע במכסה המנוע.

פורסם

מחירון החברה לכרית מקורית הוא 364 שקלים כולל מע"מ ליחידה.

ביום ראשון אוכל לבדוק עלות לאחר הנחה.(במידה וקיים אצל הספקים שלנו) אני מעריך שהמחיר יהיה סביב 200 שקלים לכרית.

פורסם

המחיר שכתבת למעלה 110 כולל מע"מ לכל כרית התכוונת לחלק לא מקורי? והאם זה משהו שאפשר להחליף לבד ? בסה"כ טיפולים קלים כמו סיכה פלאגים ופילטרים אני עושה לבד...

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

שאלה בהקשר לנושא:

האם ייתכן מצב שבו רק הכריות פגומות והבולמים בסדר? אם כן- למה זה קורה? בלאי טבעי?

אני שואלת מכיוון שעד היום נתקלתי בהחלפת כריות רק לאחר כשל בבולמים עצמם, שהוא גרם לפגיעה בכריות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

רפי - בשביל להחליף את הכרית צריך לפרק את כל יחידת הבולם/קפיץ מהאוטו.

כל דבר אפשר לבצע לבד, אבל כאן מדובר בעבודה יחסית מורכבת.

לאחר ההחלפה צריך לעשות כיוון פרונט.

תוסיף לעולת החלק עוד כ 500-600 ש"ח עבודה.

מיכה - כן, בהחלט מחליפים כריות בולם ללא הבולם.

כרית יכולה להישחק ולפתח חופש, בזמן שהבולם עדיין תקין ואין סיבה להחליף אותו.

פורסם
המחיר שכתבת למעלה 110 כולל מע"מ לכל כרית התכוונת לחלק לא מקורי? והאם זה משהו שאפשר להחליף לבד ? בסה"כ טיפולים קלים כמו סיכה פלאגים ופילטרים אני עושה לבד...

המחיר הוא לכרית תוצרת קוריאה איכותית (לא נתקלתי בבעיה עם הכריות מתוצרת קוריאה).אם תשאל לדעתי, אין צורך במקרה הזה להשקיע בכרית מקורית.

לגבי החלפה עצמית לא הייתי ממליץ גם מכיוון שלצורך החלפת הכרית יש צורך בכלים מיוחדים (כמו מכווץ קפיצים). וגם הדבר מצריך ידע וניסיון.

כמו שאציין בהמשך גם יכול להיות מסוכן לך ולסובבים אותך.במשך השנים שמעתי על כמה מקרים של אנשים שניסו לעשות לבד ופתחו אום ששיחרר להם את הקפיץ לפנים דבר שגורם לפציעה חמורה מאוד.

פורסם
שאלה בהקשר לנושא:

האם ייתכן מצב שבו רק הכריות פגומות והבולמים בסדר? אם כן- למה זה קורה? בלאי טבעי?

אני שואלת מכיוון שעד היום נתקלתי בהחלפת כריות רק לאחר כשל בבולמים עצמם, שהוא גרם לפגיעה בכריות.

נוהגים להחליף גם את הכריות כאשר מחליפים בולם משתי סיבות עיקריות:

1. המוסך לא מעוניין לקחת סיכון שהלקוח יחזור לאחר הרכבת הבולמים בטענה של רעשים ודפיקות דבר שמצריך מהמוסך פירוק חוזר של הבולמים.

2. לבעל הרכב כדאי להחליף גם את הכריות כי מחיר העבודה שהמוסך גובה על החלפת בולמים בלבד זהה למחיר של החלפת בולמים וכריות. לכן אם הכריות כבר ישנות רצוי להחליף אותן באותה הזדמנות.סיבה נוספת היא שבמכוני הרישוי מקפידים יותר על כריות הבולם (סדקים או יובש).

פורסם

אבי תודה על תגובותיך המפורטות. האם כדאי גם להחליף כבר את הבולמים עצמם? עד כמה זה מייקר? או שזה מיותר?

פורסם
אבי תודה על תגובותיך המפורטות. האם כדאי גם להחליף כבר את הבולמים עצמם? עד כמה זה מייקר? או שזה מיותר?

בכייף,

עלות כל בולם לאחר הנחה הוא 215 שקל כולל מע"מ (חברת MANDO תוצרת קוריאה).לגבי כדאיות החלפת הבולמים זה משהו שצריך להישקל לפי מצב הבולמים ,כמה קילומטרים הרכב נסע עם הבולמים האלו,כמה זמן אתה מעוניין להישאר עם הרכב וכו'.

פורסם

הרכב הזה בעל קילומטראז' נמוך 75,600 ק"מ. אני משער שאחליף רק את הכריות וכפי שכתבת עלותם 220 ש"ח. השאלה כמה תעלה לי העבודה כולל המע"מ...נאמר באיזור ה- 350-400 כי ציינתם שיש כאן גם כיוון פרונט וכד'. אני משער שזה ספור של 600-700₪

פורסם

אפשר לעשות את כל העבודה במכון פרונט, לאחר ביצוע תיקון בדרך כלל נותנים הנחה על כיוון פרונט שמשלים את התיקון.

• תוכן חדש...