Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4363 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כי אנשים לא רצו גרסא ערומה מכל אבזור ועם מנוע חלש עם תיבה ידנית. הם רצו את הדגמים המאובזרים והחזקים האוטומטים, עם תיבה ידנית.

כשמציעים לך רכב עם מנוע חלש יותר, בלי הרבה מהאבזור שיש באוטומט, אתה פשוט תעדיף את האוטומט בעוד כמה אש"חים.

גם צריך לזכור שליסינג אמנם קונה את הגרסאות הערומות... אבל ליסינג רוצה אוטומט. כי אם ישראל ישראלי הולך לנהוג ברכב ליסינג ערום, אז הוא בטוח לא רוצה גם להתעסק עם החלפת הילוכים בפקקים באיילון.

פורסם

אני לא סבור שנתת את הסיבות הנכונות.

הדגמים הידניים צריכים להיות חלק קבוע מהתפריט המוצע של היבואנים, לא משהו נקודתי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הפער במחיר לרוב לא מצדיק את הגרסה הידנית. במקרה של הקרוסאובר האוטומטית מגיעה עם רמת אבזור יותר גבוהה, בנוסף לגיר האוטומטי.

עד לאחרונה הפער בין השתיים היה 10K סה"כ - מי יבחר בידני במקרה הזה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

10 אש"ח זה הרבה כסף. אבל כשאתה גם ככה לוקח הלוואה ורואה את זה ברזולוציה של תשלומים לחודש, במיוחד אם אתה לוקח את התוכניות המפגרות האלו עם מקדמה, תשלום חודשי נמוך, ואז תשלום הלוואת בולט בסוף התקופה.

לכן לקוחות מעדיפים לשלם "עוד 30 שקל בחודש בלבד!" ולקבל רכב הרבה יותר מאובזר ונוח.

פורסם

אנשים לא רוצים ידני. זה פשוט.

שולא יבלבלו לכם את המוח ש"הדלק היקר" ו"הטיפול יקר". זה הכל התבכיינות. אם זה באמת היה יקר ומעיק על הכיס, היו קונים זול יותר.

פורסם

אני מסכים - לא קונים ידני כי לא רוצים ידני.

אוטומטי יותר נוח, במיוחד במדינה שתקועה בפקקים.

חובבי נהיגה וגיר ידני הם מיעוט. אפילו כאן בפורום, שלא ממש מייצג כלל הנהגים, הרוב מחפשים רכב אוטומטי.

אתם יודעים מה? אפילו אם מישהו רוצה ידני, אבל הוא נשוי, ובת הזוג שלו רוצה רכב אוטומטי - לבסוף קונים רכב אוטומטי.

גם הפוך יכול להיות, האישה רוצה ידני, אבל בעלה אוטומטי (כן - כן).

יש גם מספר לא מבוטל של נהגים בארץ שאין להם אפילו רישיון נהיגה לגיר ידני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לכן לקוחות מעדיפים לשלם "עוד 30 שקל בחודש בלבד!" ולקבל רכב הרבה יותר מאובזר ונוח.

פה הבעיה.

רוב היבואנים לא מציעים רמות אבזור גבוהות בידני, ולרוב הבחירה נעה בין ידני פחות מאובזר לאוטומט יותר מאובזר, כאמור עם פער מחיר מגוחך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם יציעו רמות אבזור גבוהות ברכבים ידניים אז:

א. ישאלו "למה ידני כל כך יקר?"

ב. הפער במחיר בין גיר ידני ואוטומט יצטמצם ויהפוך לזניח.

השוק המונופולי (ואל תשגלו לי את השכל על תחרותיות, כי אין) חושב רק על הרווח, לא על טובת הלקוח. זה מה יש. רוצה? קח. לא רוצה? לך למקום אחר. מאידך, גם מר ישראלי לא עושה הנחות ליבואנים, ורוצה את האוטו שלו כאן ועכשיו. להמתין 3 חודשים? פחחחחחחח.

אם לא היינו מדינה קטנה במזרח התיכון ויבואני הרכב לא היו עובדים בשיטת המלאיים, שיטה שעולה להם המון כסף ומחייבת אותם להחזיק את "מה שיימכר" ולא את מה שהלקוח בהכרח רוצה, אז היינו זוכים לראות שוק רכב מפותח ומוביל. כל זמן שאנחנו תקועים כמו קוץ בתחת של מדינות ערב ובעלי תרבות קנייה מפותחת כמו באפריקה לא נזכה לראות כאן שום שינוי מהפכני והענף ישאר מדשדש במקום לעד.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני מסכים - לא קונים ידני כי לא רוצים ידני.

אוטומטי יותר נוח, במיוחד במדינה שתקועה בפקקים.

...

אתם יודעים מה? אפילו אם מישהו רוצה ידני, אבל הוא נשוי, ובת הזוג שלו רוצה רכב אוטומטי - לבסוף קונים רכב אוטומטי.

גם הפוך יכול להיות, האישה רוצה ידני, אבל בעלה אוטומטי (כן - כן).

יש גם מספר לא מבוטל של נהגים בארץ שאין להם אפילו רישיון נהיגה לגיר ידני.

אם תבדוק מה קורה בעולם אז במדינות פקוקות שלא עוברים את ה20 קמ"ש מוכרים בעיקר ידני, התרוץ שישראלים מעדיפים הילוכים בגלל פקקים הוא לא נכון.

מכונית משפחתית קונים אוטומט כי לא כולם בבית רוצים הילוכים אז מתפשרים.

מי שמוציא רשיון על אוטומט זה אומר משהו על רמת הנהיגה שלו.

מי שקונה סופר מיני ידנית קונה אותה בשביל לחסוך אז הוא קונה ידני בשביל לחסוך יותר.

באירופה שבקושי מוכרים אוטומט, רק הגרסאות הכי יקרות של הדגם מגיעות עם אוטומט בשביל זה הרכבים בגרסה ידנית מגיעים באיבזור פשוט יותר.

אייל

פורסם

אייל, אני לא בטוח שהבנתי את המשפט האחרון שלך, אבל אם הבנתי נכון, ואתה רומז שבאירופה מכוניות ידניות מראש מיוצרות ברמת איבזור נחותה וזה מה שמגיע לארץ - אתה טועה בענק.

פורסם (נערך)

למה אני צריך לבדוק מה קורה בעולם?

מה הקשר?

אני רואה מה קורה כאן.

אתה לא רואה מעצמך על הכבישים מהי רמת הנהיגה הממוצעת?

עוד פעם - פורום חובבי רכב לא דוגמה מייצגת.

פקקים זה לא תירוץ אלא עוד סיבה מבחינת הנהגים כאן.

למה החלטת שהם צריכים לתרץ משהו? אולי אתה (או אני) צריך מבחינתם להסביר את ההגיון העקום שלך/שלי בבחירת רכב ידני? או דיזל?

שלא תבין אותי לא נכון - פעם אחרונה שהיה לי רכב אוטומטי זה היה לפני 15 שנים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היתרון הוא, בכך שלעיתים רכב ידני זול בערך ב-10K מהדגם האוטומטי.

החיסרון, שבגללו לא קנו לדעתי, הינו בכך שהאבזור בדגמי הידני, נחות לגמרי מול האבזור האוטומטי.

שליטה רדיו מההגה, בלוטות', חלון שמש, ג'אנטים וכו'...נתעלם מהעובדה שהתוספות עולות כסף, בדגם האוטו'.

אבל בדגם הידני, אין אפילו אפשרות לתוספות האלה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
הישראלים פשוט לא אוהבים ידני. ברור שבמחיר הנכון יש אנשים שיתפשרו.

ידני זה כיף.

אבל תמיד ליסינאוטו1.6 עדיף, לא? :lol:

פרנקופיל מושבע!

• תוכן חדש...