Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מכון רדיאטורים או מוסך שמכבד את עצמו יחליף לך גם טרמוסטט וגם יוניט חום.

אם אתה מחליף רדיאטור אני מניח שהרכב עשה לא מעט ק"מ.

הטרמוסטט והיוניט חום קשורים לרדיאטור.

בישביל כמה שקלים (סביב ה150 ש"ח)שעולה הטרמוסטט והיוניט חום שווה להחליף בשביל השקט .

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בית טרמוסטט מקורי לקנגו עלה משהו כמו 450 ש"ח בשנת 2007.

לא יודע איך החלקים האלו קשורים מעבר לכך שהם חלקים של מערכת קירור.

לא רואה סיבה להחליף חלקים תקינים ללא צורך.

פורסם
שמחליפים רדיאטור חובה להחליף טרמוסטט ויוניט חום

אין שום חובה להחליף טרמוסטט ובמיוחד יוניט חום לאחר החלפת רדיאטור במידה ושני הרכיבים תקינים.

במהלך חייו של הרדיאטור לפעמים מחליפים פעם או פעמים טרמוסטט לפני שהרדיאטור מחזיר את נשמתו לבורא לכן בדיקה ויזואלית או אפילו

בדיקה של פתיחת התרמוסטט בכלי קיבול עם מים חמים מספיקה.

חיישן חום אין שום צורך להחליף מכיוון שאם הוא מזייף מהר מאוד רואים שינויים במחוג הטמפ' או/גם ברכבים מודרנים ניתן לבצע איבחון ממוחשב

ולבדוק את תקינות החיישן.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

אתה לא חייב להחליף כלום גם לא רדיאטור .

אבל אם אתה כבר מחליף רדיאטור אתה לא יכול להיות בטוח שהטרמוסטט לא תקוע חלקית והיוניט חום מראה אינדיקציה נכונה לכן מחליפים אותם.

אני לא בטוח שטרמוסטט לקנגו עולה 450 ש"ח אבל אבדוק במוצא"ש.

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם (נערך)
אין שום חובה להחליף טרמוסטט ובמיוחד יוניט חום לאחר החלפת רדיאטור במידה ושני הרכיבים תקינים.

במהלך חייו של הרדיאטור לפעמים מחליפים פעם או פעמים טרמוסטט לפני שהרדיאטור מחזיר את נשמתו לבורא לכן בדיקה ויזואלית או אפילו

בדיקה של פתיחת התרמוסטט בכלי קיבול עם מים חמים מספיקה.

חיישן חום אין שום צורך להחליף מכיוון שאם הוא מזייף מהר מאוד רואים שינויים במחוג הטמפ' או/גם ברכבים מודרנים ניתן לבצע איבחון ממוחשב

ולבדוק את תקינות החיישן.

שמחליפים רדיאטור צריך לבדוק גם את צינורות המים וגם את מכל העיבוי.

אם החלפת טרמוסטט לפני שנה אתה צודק.

אבל בדרך כלל אם הרכב שלך יד 1 הרדיאטור ילך לפני הטרמוסטט .

ואם הרכב יד שנייה אתה לא יודע בוודאות מתי הוחלף טרמוסטט לכן לא לוקחים סיכונים של רדיאטור חדש שעולה מעל 1000 ש"ח ,ומשאירים את הטרמוסטט ואת היוניט חום הישן.

פורסם

ראשית, הטרמוסטט בקנגו מגיע כחלק אחד (מעבר מים + טרמוסטט + חיישן חום) כך שאם שמתם לב היטב בתמונות, יש חיישן חום וטרמוסטט חדשים.

דבר שני - טרמוסטט במנוע מחזיק הרבה פחות מהרדיאטור, כך שבמהלך חיים שלמים של רכב אתה בד"כ מחליף כמה טרמוסטטים ואז רדיאטור. ברור שלכל כלל יש יוצא מן הכלל אבל הניסיון שלי (הן הפרטי והן כמה שנים במוסך מורשה יבואן) הם חד משמעתי ברורים: אתה מחליף לפחות טרמוסטט או שניים (אם לא יותר) על כל רדיאטור.

---

מעבר לכך הרכב הזה נקנה בידיעה ברורה שזה רכב עבודה שעברו עליו חיים כאלה ואחרים, וכל רכב אחר לא בהכרח היה טוב יותר ממנו.

במהלך ה 10 חודשים האחרונים הוא עבר אצלי שיקום כללי שהכיל רדיאטור חימום פנימי חדש + צנרת, בולמ"ז אחוריים, רכיבי מערכת הגה ופרונט (תפוחי הגה, תפוחי פרונט, זרוע הגה ימנית), הח' נאבה קד' ימנית, הח' תושבת מנוע עליונה, תיקון משאבת סולר, הח' מצתי להט, הח' ציריה ימנית ועכשיו הגיע תורה של מערכת הקירור (ניקוי רדיאטור והחלפת טרמוסטט).

השבוע העברתי אותו טסט, לא לפני (שהוא נכשל) על גומיות לציריות, צמיג אחורי (הוחלף זוג), ועל חיזוק מסרק הגה לשילדת הרכב (תקלה נפוצה בקנגו: הגומיות שנמצאות בין האומגות שמאבטחות של מסרק ההגה לשילדה, נקרעות - ואז המסרק הגה זז בכל פעם שיש עומס על מערכת ההיגוי). בטסט בדקו את ההגה בשיטה לא מוכרת לרכבים אחרים ע"מ לוודא את הליקוי (ביקשו ממני לנסוע, על המסלול - מתחת לבור בדיקה, כאשר ההגה מוטה ימינה עד הסוף).

בהזדמנות זו אציין כי פניתי לאחד המוסכים המומלצים בפורום (גבע בתל אביב) וקיבלתי שירות מצויין ועל הדרך גם ביקשתי שיחליפו את הגומיה השמאלית הפנימית של הציריה השמאלית (זו גומיה שאם היא נקרעת, נשפך כל השמן גיר - וזה יכול לקרות בנסיעה ולגמור את הגיר תוך זמן קצר). הגומיה היתה מאוד יבשה וזו היתה הזדמנות לטפל גם בזה.

בסה"כ הכללי זה רכב שמשרת אותי ביום-יום ותכל'ס עובד קשה אבל לא מתבכיין יותר מידי.

ברור לי שאחרי "יישור קו" שכזה, בשילוב של יחס טוב, ניתן יהיה להנות ממנו עוד שנים רבות ובאמינות גבוהה.

אבל אין מה לעשות, זה המחיר של לקנות רכב עבודה בן 11 שנים בנזיד עדשים: ברור שהוא ידרוש השקעה וטיפול (כאלה שבד"כ לא יעשו בשום מוסך, כי לקוחות רגילים שמחזיקים רכבים כאלה לא ישקיעו את זמנם וכספם על רכב ששווה פחות מ 10K ש"ח ביום טוב - ובגלל זה גם קיבלתי אותו בלי חימום עובד ובמצב מכאני בינוני [טובים יותר ממנו לא הצלחתי למצוא] ).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

רונן, לא מחליפים שום חלק אלא לאחר בדיקה. אנחנו מדברים על רכב ולא חללית שאמורה לנחות על הירח.

אם נלך לפי השיטה שלך אז למה לא להחליף על הדרך את צנרת המים ואולי על הדרך גם את מיכל העיבוי.

ישנם רכבים שהתרמוסטט מתקלקל עוד הרבה לפני שהרדיאטור מחזיר את נשמתו לבורא.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

מרק אתה מסכים איתי שרדיאטור טוב עולה מעל אלפייה ?

גם צנרת מים וגם מכל עיבוי צריך לבדוק שמחליפים רדיאטור.

אתה מסכים איתי שבדרך כלל אחוז גבוה מאוד מבעלי הרכב לא יודעים או זוכרים מתי הוחלף טרמוסטט או יוניט חום ?

אתה תחליף רדיאטור שעשה לפחות 250km וצפונה מזה.

ותעביר את היוניט חום מהרדיאטור הישן לחדש,האחרי מילוי מיים ובדיקה יסתבר לך שהיוניט לא תקין (אולי קיבל מכה בהוצאה) והטרמוסטט לא תקין (אולי תפוס חלקית).

ואז עוד פעם תפרק בשביל להחליף ?

אלה עם כן אתה רוצה לעבוד פעמיים או שאתה נהנה מזה .

אני החלפתי רדיאטור לטויוטה קורולה 2007 שעשתה רק הרדיאטור עלה לי 1200 ש"ח.

הטרמוסטט והיוניט עלו לי 210 ש"ח .

תעשה חשבון עם שווה להחליף בשביל השקט.

גם פותח השירשור החליף טרמוסטט ויוניט חום.

גם buki החליף רדיאטור וזה לא הסתדר מבחינת טמפ אז הוא החליף טרמוסט

מעניין כמה עלה טרמוסטט ויוניט חום לפותח השירשור ?

פורסם

גם פותח השירשור החליף טרמוסטט ויוניט חום.

גם buki החליף רדיאטור וזה לא הסתדר מבחינת טמפ אז הוא החליף טרמוסט

מעניין כמה עלה טרמוסטט ויוניט חום לפותח השירשור ?

איציק החליף טרמוסטט מכיוון שהייתה בעיה מסויימת. גם ברכבי קונצרן VAG במקרים רבים הטרמוסטט+יוניט החום מגיעים כיחידה אחת עם מספר מעברי מים ועלות היא בסביבות 500 שקלים ויותר.

שלא נזכיר בדגמים מסויימים התרמוסטט הוא חשמלי אז בכלל אין על מה לדבר על החלפה ייזומה.

פורסם

אתה תחליף רדיאטור שעשה לפחות 250km וצפונה מזה.

ותעביר את היוניט חום מהרדיאטור הישן לחדש

כאן קבור הכלב, חבר'ה.

רונן סבור כי היוניט חום נמצא על הרדיאטור - והוא לא...

ראוי לציין כי ברוב הרכבים המודרניים, יוניט חום מנוע לא נמצא על הרדיאטור !!!!

זה שייך יותר לטכונולגיות ישנות בהן היה יוניט של המאוורר על הרדיאטור והיה יוניט נוסף של חום המנוע על היציאת מים מהראש מנוע.

בנוגע לעלות החלק - מדובר בחלק חליפי תוצרת ספרד ומחירו כ 230 ש"ח אך לאחר הנחה עלה לי כ 180 ש"ח (לא זוכר אם לפני מעמ או אחרי מעמ)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מסכים עם איציק שבחלק מהמכוניות הישנות היוניט נמצא על הרדיאטור ובמכוניות החדשות לא .

אני טוען שעלות החלק סביב ה200 ש"ח (כמו שעלה לאיציק)+טרמוסטט נניח עוד 200 ש"ח חליפי לא צריכה להוות עילה למחשבה עם להחליף כאשר מחליפים רדיאטור שעלותו מעל 1000 ש"ח וצפונה מכך.

סה"כ התפקיד של היוניט חום והטרמוסטט לשמור על המנוע .

ולכן עם לא ידוע מתי החליפו את הטרמוסטט ואת יוניט החום(ברוב המיקרים לא ידוע) אז רצוי להחליף אותם כדי לשמור על המנוע.

פורסם

הבעיה היא לא בהכרח עלות החלקים, אלא לעיתים בעלות העבודה.

יש מכוניות שבשביל החלפת החלק הזה צריך לפרק 1/2 תא מנוע בשביל גישה לפירוק הצינורות מהפלאנג' (מעבר מים שהטרמוסטט בתוכו) ולכן לא תמיד יש למהר. מאידך, ברכב זקן שהרדיאטור שלו התפגר (רקוב\סתום) סביר להניח שהחליפו טרמוסטט בהמלך חייו ולכן, אומרים לך כאן לא מעט אנשים, שלא תמיד רצים להחליף את "כל הסט".

העדיפות היא להחליף, אבל לא תמיד זה פשוט.

דבר נוסף שחייבים לזכור:

במכוניות ישנות, כל "נגיעה" בדבר שהוא "עובד" עלולה לגרור אחריה הוצאה או בעיה רצינית - ולכן, If it ai'nt broken - dont fix it.

במקרים כמו אלו, שים לב למה שכתבתי: אחרי שפירקתי את המעבר מים וניקיתי את האיזור עם נייר זכוכית, מצאתי כי הגוף עליו מתחבר המעבר מים אינו חלק לחלוטין, ויש בו "בורות" (מתכת שנאכלה מעט) - דבר שהצריך אטימה עם חומר (דבר שבמקור אתה לא זקוק לו, כי המעבר מגיע עם אטם ייעודי שאינו צריך שום חומר). צריך להיות מוכן לכל תרחיש...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...