Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה לא תמיד פשוט להחליף את כל הסט אבל מומלץ כפי שאמרת.

ותראה לי כמה מבעלי הרכבים זוכרים או יודעים מתי הוחלף טרמוסטט או יוניט חום ברכבהם ?

לכן רצוי להחליף את כל הסט.

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
  • תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

דן אתה יכול להחליף מצידי מנוע.

הסברתי מקודם שאם מחליפים רדיאטור במוסך או במכון רדיאטורים ימליצו לך להחליף את יוניט החום והטרמוסטט,מכוון שרוב בעלי הרכבים לא יודעים מתי בפעם האחרונה החליפו טרמוסטט ברכב או יוניט חום אם בכלל הוחלפו.

ותפקידם של חלקים אלו לשמור על המנוע לכן אם אתה לא יודע מתי הוחלף רצוי להחליף .

אלה אם תחליף רק רדיאטור ואחר כך אולי תתקע בדרך עם רכב מתחמם בגלל קמצנות של החלפת טרמוסטט.

כל אחד יעשה את השיקולים שלו.

איציק לגבי עלות העבודה זה לא פרמטר.

אם אתה רוצה להחזיק רכב יש הוצאות תיקונים מי שמתקמצן יכול לנסוע באוטובוס זה יותר זול.

פורסם (נערך)
לא מחליפים חלקים תקינים זה העקרון המנחה ולא שיטת "הסטים"

הטרמוסטט והיוניט חום הם חלקים הקשורים באופן ישיר לרדיאטור.

מתפקידם לשמור על המנוע.

הרי אתה לא יודע עם החלקים תקינים שאתה מחליף רדיאטור.

וסיכוי גדול שאתה לא יודע מתי הוחלפו החלקים עם בכלל אז רצוי להחליפם.

תילמד בדרך הקשה אחרי שתחליף רדיאטור וכנראה תתקע עם הרכב בגלל טרמוסטט או יוניט חום שלא הוחלפו מטעמי חיסכון.

פורסם

1 החלקים ניתנים לבדיקה

2 אני בעסק הזה מספיק זמן כדי להגיד לך שאחרי החלפת רדיאטור לא הייתי צריך לעשות שום עבודה נוספת במרבית המקרים המכריע כדי להגיע למסקנה שמומלץ "סט" ולהכניס את הלקוח להוצאות מיותרות

3 יכול להיות שאתה מתבסס על רכבים ישנים מאוד עם בעיות מולדות של מערכת קירור

פורסם (נערך)

דן הרי החלפת רדיאטור בדרך כלל אחרי שהרכב גמע לפחות 250km וצפונה מכך אתה מסכים איתי ?

כמה אנשים יודעים מתי הוחלף טרמוסטט ברכבהם ?

אני אתן לך דוגמא על התחום שלי וזה תחום של מיזוג אוויר.

אם אני בא אליך הביתה כדי להחליף מדחס במזגן ולא מחליף לך קונטקטור שתפקידו להכניס את המדחס לפעולה ולהוציאו מפעולה,

סיכוי גדול שאחרי הפעלת המזגן ע"י הלקוח אחרי זמן מסויים המדחס יכול להתפס מעבודה ממושכת או שהמדחס החדש לא יכנס לעבודה עקב קונטקטור לקוי.

הרי הטכנאי לא יודע מתי הוחלף קונטקטור וגם לא אתה .

לכן כדי למנוע מצב שבו אתה תתקשר שוב לטכנאי שהמזגן לא תקין ותחכה לטכנאי שיבוא במקרים מסויימים תפסיד חצי יום עבודה.

והטכנאי חוזר פעם שנייה כדי להחליף קונטקטור הפסד של זמן עבודה וכסף לטכנאי.

לכן חובה להחליף קונטקטור שמחליפים מדחס כי הוא קשור ישירות למדחס.

לכן בעל מיקצוע שמכבד את עצמו ורוצה להמנע מתקלה חוזרת חייב להחליף את הקונטקטור.

תשליך את זה לגבי הטרמוסטט ברכב אחרי החלפת רדיאטור.

פורסם
דן הרי החלפת רדיאטור בדרך כלל אחרי שהרכב גמע לפחות 250km וצפונה מכך אתה מסכים איתי ?

כמה אנשים יודעים מתי הוחלף טרמוסטט ברכבהם ?

בהחלט אפשר לבדוק את התרמוסטט וגם את חיישן הטמפ' בצורה קלה ומהירה ואין צורך להחליפם כסט. בשביל זה יש בעלי מקצוע

שזה המומחיות שלהם וצריך לדעת לסמוך על חוות הדעת של בעל המקצוע לאחר שבדק את החלקים וכול מקרה נבחן לגופו של עניין.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

כל בעל מקצוע שמכבד את עצמו ולא יודע מתי הוחלף הטרמוסטט יחליפו .

בעל מקצוע חייב להסביר ללקוח מה תפקידו של החלק ולמה רצוי להחליפו .

בעל מיקצוע לא רוצא לקחת סיכון שאתה תתקע עם הרכב בגלל חסכנות של כמה מאות שקלים על שלא הוחלף טרמוסטט .

הרי אנחנו לא יודעים מתי הוחלף הטרמוסטט בפעם האחרונה אם הוחלף.

אתה תיקח סיכון שתחזור אליו שוב ?

הפעם עם גרר תתעצבן שחיכית 3 שעות לגרר הפסדת יום או חצי יום עבודה .

תתעצבן שתמורת עוד כמה מאות שקלים לא החליפו לך את הטרמוסטט.

אם הרדיאטור עולה בסביבות 1500-2000 ש"ח והטרמוסטט עולה בסביבות 200-400ש"ח שווה להחליף ולהמנע מעבודה חוזרת ועצבים מיותרים.

בעל מקצוע שלא מחליף טרמוסטט ומסתמך שאולי לא יקרה כלום מבחינתי לא בעל מקצוע.

אלה עם כן הלקוח לא מעוניין ומנסה לחסוך כמה שקלים.

פורסם

1. עדיין לא הסברת למה לא להחליף גם צינורות מים, משאבת מים, מיכל התפשטות + מכסה - כולם קשורים באופן ישיר לרדיאטור.

2. הדוגמה של המזגן לא כל כך טובה כי הקונטקטור לא עולה (אני מקווה) 400 ש"ח.

דני

נ.ב. אני לא נגד החלפה יזומה של חלקים שטרם התקלקלו - להיפך, אני חושב שזה כדאי בהרבה מקרים, אבל אני כן הייתי מחליף צינורות וכולי בדיוק מסיבה זו. לכן אני לא מבין איך אתה אומר שתרמוסטט בודאי מחליפים ומתעלם מהשאר.

פורסם (נערך)

אמרתי שמחליפים רדיאטור צריך להסתכל פיזית על הצנרת מים ועל מיכל העיבוי ואם הם סדוקים להחליפם.

לגבי הטרמוסטט אתה לא יודע לפי הסתכלות פיזית אם הרכיב תקין.

לכן שאתה מחליף אחרי 250k"m וצפונה מזה רדיאטור ואתה ברוב המקרים לא יודע מתי הוחלף הטרמוסטט אז רצוי להחליפו כדי להמנע לחזור למוסך שוב לעבודה חוזרת או לנזק למנוע.

לגבי הקונטקטור עם החלפת המדחס עולה לך סביב ה1000 ש"ח (מזגן קטן) והקונטקטור עולה עוד 100-150 ש"ח אז אני אסביר לך מה מהות החלק ולמה הוא נועד ואם יש בך היגיון בריא אתה תרצה שאחליף לך את הקונטקטור.

פורסם

כמו שאמרתי אתה תקוע בעבר כי ברכבים חדשים טרמוסטט זה חלק מאוד אמין וגם בודקים אותו בטבילה במיכל מים רותחים עם מד טמפרטורה ולא עושים בדיקה חזותית בלבד

יוניט חום ? גם זה פאסה

בקיצור אתה ישן ולא מעודכן ולא ברור לי מה אתה עכשיו מכניס לי קונטקטור של מערכת מיזוג לתמונה וגם פה לא מבין מה הקשר בין השנים שהם צריכים לבוא "בסט" אם כבר עם החלפת מדחס ופתיחת מערכת מיזוג לאויר אטמוספרי אז מומלץ להחליף גם מייבש

פורסם (נערך)

1 דן אם פתחת טרמוסטט בזמן שהחלפת רדיאטור כדי לבדוק אותו במים חמים לטענתך עדיף שתחליף טרמוסטט.

2 טרמוסטט יכול להיות מאוד אמין אבל ברגע שאתה לא יודע מתי הוחלף הטרמוסטט שמחליפים רדיאטור לא לוקחים סיכונים ומחליפים אותו.

3אני חושב שאתה עובד בשיטת יהיה בסדר הטרמוסםטט אמין מקסימום תתקע בדרך ואז תחליף טרמוסטט.

4לגבי המזגן שמחליפים מדחס מחליפים גם קונטקטור וגם מייבש.

***נמחקה התיחסות לא ראויה לגופו של חבר הפורום***

עריכת הנהלה:

כל תגובה נוספת שחוזרת על דברים שכבר נאמורו, תמחק.

הרעיון הועבר ואין צורך לכתוב את אותם הדברים שוב, זה לא נקרא דיון.

פורסם

לפי שיטת החלפת הסט שלך אם מחליפים רדיאטור בתאונה וזה קורה הרבה מאוד אז צריך גם טרמוסטט ?

לסיכום אני לא מסכים איתך בכלל ואני אומר את זה כבעל מקצוע שמתפרנס מחלקים שאני מחליף

ואני מבסס את הידע של על נסיון וגם על הרציונל לא לדחוף ללקוחות משהו שלא צריך רק בגלל שאולי יקרה משהו כי הרבה דברים יכולים לקרות שכלל לא קשורים גם כך ויש טרמוסטטים יקרים

עם הזמן יודעים מתי כדאי להחליף ומתי לא ובשנים האחרונות אני נתקל במקרים מאוד בודדים של טרמוסטט שנדפק גם ברכבים שצברו קמ גבוה ועברו תיקונים של מערכת הקירור פה ושם

מתי כן מומלץ להחליף טרמוסטט זה אם הרכב עבר רתיחה משמעותית או בהחלפת ראש מנוע שבמיליי אתה מפרק את הטרמוסטט וברור לך שהחלק עבר תרואמת חום או נראה על החלק משהו לא תקין ותמיד אפשר להיות בטוחים ולבדוק את החלק כמו שצריך

יש כמובן דגמים מסויים עם רגישות שם גם כדאי להחליף טרמוסטט לפי מרחק נסיעה מסויים ולאו דווקא כי החלפת רדיאטור

ביצור יש פה שיקול דעת מיקצועי וניסיון ולא "השחלת אלמנט" או סט/קיט.

• תוכן חדש...