Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו לאיציק

לפני כמה שנים טובות קבלתי לנסות חומר מנקה רידאטורים פנימי (חומר מקצועי של חברה ידועה בעבר ואני כבר לא זוכר את שמה)

בכמה ניסיונות שעשיתי זה פתח חלקית את הרדיאטור אבל דפק לחלוטין את החיישן טמפרטורה וברכבים שהיה טרמוסוויץ זה דפק גם את זה

מאז אני שולח תמיד את הרדיאטור למכון לפירוק דוד וניקוי כמו שצריך עם חוטר

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זאת הסיבה שבגללה פרקתי את הרדיאטור, ניקיתי ושטפתי בחוץ, ואז הרכבתי חזרה.

אני לא בעד להכניס חומרי ניקוי למערכת הקירור של הרכב, בטח שלא של רכב ישן.

ברדיאטור בקנגו אין שום חלק שיכול להידפק פרט לרדיאטור עצמו, אז לקחתי סיכון רק עליו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

דן לא אמרתי שבתאונה שבוא הרדיאטור נדפק צריך להחליף טרמוסטט.

אם אני אבוא אליך בתור בעל מיקצוע שתרכיב לי רדיאטור חדש אחרי שהרכב גמע כ 250k"m ואולי צפונה מכך

ולא אני ולא אתה נדע מתי הוחלף טרמוסטט.

לא תמליץ לי להחליף את הטרמוסטט ?

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

שכן, אני חושב שבשבת האחרונה ראיתי את הקנגו עומדת על סד במקום על כל ארבעת גלגליה - ידעתי שאתה כנראה זומם משהו :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שכן, אני חושב שבשבת האחרונה ראיתי את הקנגו עומדת על סד במקום על כל ארבעת גלגליה - ידעתי שאתה כנראה זומם משהו :-P

אתה זה שהפריע לי במזימה ? :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אני אבוא אליך בתור בעל מיקצוע שתרכיב לי רדיאטור חדש אחרי שהרכב גמע כ 250k"m ואולי צפונה מכך

די כבר ! נדבקת חזק בחיידק של הטרחנים.

מיליון פעם נאמר לך שלא מחליפים שום חלק מבלי לבדוק כפי שכבר נכתב מספר פעמים ואתה ממשיך בשלך.

איזה כייף לי :)

פורסם
אתה זה שהפריע לי במזימה ? :-)

אני לא מפריע לאיציק :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אמרת שבכל החלפת רדיאטור יש להחליף הטרמוסטט ויוניט

לא ציינת שום סייג ולכן גם תאונה כלול בתזה שלך

לשאלתך השניה זה תלוי בנסיבות שבגללה מחליפים רדיאטור ובהתרשמות כללית של מצב מערכת הקירור אבל בטח לא דוחף סט על בליינד

פורסם

זה היה בין יום חמישי בערב לשישי בבוקר.

נכנס לי בורג בגלגל, ירד האויר לחלוטין לכן פירקתי את הגלגל ולקחתי אותו ברכב השני לתיקון (בחמישי לא מצאתי אף אחד פתוח בלילה, לכן תיקנתי על הבוקר בשישי). זאת הסיבה שהרכב הושאר עם בוק במקום גלגל.... :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן:

במשך כמעט חודשיים, הכל היה מצויין - עד שבשבוע האחרון הבחור חזר לפתע לסורו.

פירקתי שוב את הרדיאטור, ביצעתי שוב שטיפה והפעם גם ביצעתי שטיפה נוספת לכל מעברי המנוע (צינור גינה מחובר לצינור יניקת מים + מנוע עובד).

הנ"ל לא עזר.

בבדיקה ויזואלית נראה כי אין סירקולציית מים טובה, וכי אין "שאיבה" של מים בלחיצה על הגז - גם לא הקטנה ביותר.

הרדיאטור עצמו בסדר: בחלק העליון חם כמו שצריך (טרמוסטט נפתח כראוי) ובחלק התחתון (יציאה) קר כמו שצריך.

בצינור הקטן שמחבר את הצינור העליון למיכל עיבוי, יש מידי פעם זרימה חלשה של מים - אך עם לחיצה על הגז אין זרימה כלל.

הימור שלי: האימפלר של המשאבת מים נמצא בסוף חייו, עם מניפה אחת (אולי שתיים) קיימות - במקרה הטוב.

האוטו עדיין בר נסיעה, אבל אני מניח שלא יותר מעוד כמה ימים כי ברגע שיתחיל להיות חם הוא עלול להגיע לגבולות מסוכנים.

טיימינג בכל מקרה רציתי לעשות (הרכב אצלי שנה) כי אני לא יודע מתי עשו - אבל האוטו החליט להקדים לי את התוכניות ועכשיו אעשה את הטיימינג והמשאבת מים בהקדם האפשרי (ככל הנראה כבר בשבוע הבא).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מקווה שב"כמה ימים" האלה אתה לא מתכוון ליסוע איתו, נכון? חוץ מזה שגם ככה כיפור. מצפים לתיעוד מצולם של טיימינג ומשאבת מים, לא ראש מנוע :wink:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני מקווה שב"כמה ימים" האלה אתה לא מתכוון ליסוע איתו, נכון? חוץ מזה שגם ככה כיפור. מצפים לתיעוד מצולם של טיימינג ומשאבת מים, לא ראש מנוע :wink:

איתמר

אם נכנסת לי עבודה שתכסה ראש מנוע + רווח טוב, שיZדיין המנוע :D :D :D

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

משאבת מים במנוע הזה חיצונית ולא על הטיימניג. אפשר להחליף בקלות יחסית.

כשטרמוסטט פתוח ומעלים סל"ד - אמורה להיות זרימה חזקה מהצינורית הדקה שמתחברת לחלק העליון של מיכל העיבוי.

היה לי מצב שלא הייתה זרימה משם עקב כניסת אוויר למערכת קירור דרך מפצל מים שמתחת למשאבת הזרקה.

כשהאוטו היה עומד לילה ומתקרר, היה נכנס אוויר משם. אחרי ניקוז אוויר היה מסתדר עד ללילה הבא.

אבל לא נראה לי שכאן זה אותה בעיה.

אגב משאבת מים - שלי החזיקה כ 280 אלף ק"מ, לאחר פירוק התגלה אימפלר במצב מצויין.

פורסם

שטרמוסטט פתוח ומעלים סל"ד - אמורה להיות זרימה חזקה מהצינורית הדקה שמתחברת לחלק העליון של מיכל העיבוי.

ולזה בדיוק התייחסתי בהודעתי הקודמת:

בצינור הקטן שמחבר את הצינור העליון למיכל עיבוי, יש מידי פעם זרימה חלשה של מים - אך עם לחיצה על הגז אין זרימה כלל.

למיטב ידיעתי אין בעיה של אויר, אחרת הוא היה מצטבר ברדיאטור בחלק העליון (היכן שיש פקק ניקוז) והיה עושה בעיות בפתיחת הטרמוסטט... אבל אצלי הטרמוסטט נפתח בזמן והכל בסדר.

הצינורית אצלי תקינה ופתוחה לרווחה, אבל בלחיצה על הגז לא יוצאים משם מים. דווקא בעזיבת הגז וחזרה לסרק, יש ביצבוץ מים לא חזק - מה שמסתדר היטב עם התנהגות הרכב: דווקא במעבר בין הילוכים והתנהלות עירונית והרבה עצירות, מחוג החום מתחיל לרדת לכיוון איזור פתיחת הטרמוסטט.

בנוגע למיקום המשאבה - בדקתי פיזית על הרכב והיא אכן חיצונית (נמצאת בדיוק מתחת למשאבת סולר) ומהדקים אותה לרכב מספר ברגים עם ראש טורקס זכר (צריך סט בוקסות טורקס נקבה + ידית קטנה קטנה והרבה מזל שהכל יפתח בסדר, אחרת צריך מברג\קרנר ופטיש).

את המשאבה מניע הגב של רצועת האביזרים (בחלק החיצוני שלה, החלק. מעבר לזה הסתכלתי על האיזור כאשר המנוע עובד - המשאבה מסתובבת מצויין (אין החלקה של הרצועה) אבל "על הדרך" מצאתי שהקלאץ' של המדחס "רוקד" במקום ומייצר רעש, ייתכן והבורג הידוק לא סגור טוב - מצריך בדיקה.

מחר אלך להצטייד במשאבה וכלים ונקווה לטוב (הייתי עושה את זה מחר או בשבת, אבל כיפור ישב לי בדיוק עליהם...)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

התקדמות קלה:

כלים - אין (חצי מהחנויות סגורות היום, וב-10 חנויות שהייתי, לא היה סט בוקסות טורקס פנימי במידות קטנות [דרייב 3/8] ).

משאבת מים ונוזל קירור - יש.

איציק

20141003_095806_resized.jpg

20141003_095826_resized.jpg

20141003_095842_resized.jpg

20141003_095902_resized.jpg

20141003_095909_resized.jpg

20141003_100026_resized.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic