Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק בשביל להבין. הזנת את המשאבה עם מים מצינור גינה כאשר המנוע עובד ומורכב תרמוסטט?

כי אם כן המי צינור הם קרים ויגרמו לסגירה של התרמוסטט ואז אתה לא תקבל הרבה אינדיקציה לפעולת המשאבה מכיוון שהמים ינועו בסיבוב הקצר.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשטיפה - המים נעו ויצאו בסיבוב הקצר של הרדיאטור חימום (שאחד הצינורות שלו חובר ב T לצינור העליון).

הבדיקה עצמה נעשתה כשהמערכת מחוברת לגמרי (ללא פקק מיכל עיבוי) והטרמוסטט פתוח והרכב במצב חם (אחרי שהטרמוסטט נפתח).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

העקרון שלא מחליפים חלק רק לאחר בדיקה נכון בד"כ, אבל במבחן המציאות צריך לקחת בחשבון שאם עלות הבדיקה גבוהה מעלות החלק,עדיף כבר להחליפו.

האפשרות של התחממות בגלל בועת אויר סבירה, בועת אויר יכולה אפילו להתקיים בציר האימפלר של משאבת המים.

אם כבר המשאבה מוחלפת כדאי לוודא שהמשאבה החדשה תהיה עם כנפי נירוסטה ולא ברזל יציקה אני ממליץ על SIL

שהמשאבות שלה אפילו משרתות את מנועי פרארי, ובעולם השיפורים (גם לאמינות) מקובל לבטל את משאבות המים מונעות החגורה

ולעבור למשאבות חשמליות, היתרון הגדול פרט להיפטרות מעוד רכיב כח טפילי הוא ביטול התלות בין ביצועי המשאבה לסל"ד המנוע

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

המשאבה החדשה היא של GMB (יפנית), אלו משאבות טובות מאוד ואני לגמרי לא חושש מהתקנה של משאבה כזו ברכב מבחינת אמינות.

בעיקרון, משאבות כאלה יכולות להחזיק נצח (!), אפילו 300,000 קמ ויותר, אם מערכת הקירור לא מכילה נוזל חומצי. הבעיה היא שאף אחד לא מקפיד על ניקיון המערכת כמו שצריך - ולכן הן פשוט נאכלות עם הזמן (להוציא מקרים של פגם סדרתי ביצור).

לאור העובדה שהמערכת נשטפה כמה פעמים, הרדיאטור נוקה (ועבד באופן תקין חודשיים) ואז נוקה שנית, והטרמוסטט חדש (וגם, לא לשכוח, שהרדיאטור חימום פנימי חדש - החלפתי אותו בעצמי לפני 11 חודשים), אין לי הרבה ספקות לגבי העבודה שהפעם משאבת המים כשלה - פשוט סירקולציית המים מאוד חלשה וכמעט לא קיימת בטורים בינוניים\גבוהים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש לי השערה שמשאבות מים נאכלות בגלל קוויטציה, לא בהכרח בגלל חומציות של נוזל הקירור. אישושים / הפרכות?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

בגלל זה המלצתי להשתמש במשאבות עם כנפי נירוסטה שם תופעת הקוויטציה כמעט ולא קיימת.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

אני לא חושב שאפשר לדעת אורך חיים, קוויטציה מתרחשת רק בזמן העבודה וגם מושפעת מהסל"ד של האימפלר.

לא ניתן למנוע קוויטציה, אבל נוזלי קירור מקוריים מכילים חומרים שעוזרים בהפחתת פגעי הקוויטציה, עוד סיבה להשתמש בנוזל קירור מקורי או לפחות אחד קצת יותר יקר ממיץ פטל בשקל תשעים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קוויטציה מושפעת לא רק ממהירות סיבוב האימפלר, אלא גם מקוטר ומרחק פתח היניקה של המשאבה (ז"א כמה המשאבה צריכה לעבוד קשה בשביל שהנוזל יגיע עד לאימפלר - וממנו והלאה) ועוד לא מעט משתנים אחרים - שדווקא בתחום הרכב נתנו להם מענה לא רע (רוב המשאבות ממוקמות נמוך, פתח היניקה רחב, אין הרבה חסמים בדרך ליניקה, נוזל הקירור מעלה את נקודתית הרתיחה וגם נקודת הקיפאון, המערכת עצמה עובדת תחת לחץ מה שנותן עוד אקסטרה מרווח עד לרתיחה של הנוזל וככה משפיע על כל קשת הטמפ' של הנוזל).

אם היה מדובר רק בקוויטציה, היצרן היה חייב לספק מידע מתי להחליף את המשאבה, כי היא היתה מתכלה בקצב מסחרר (תרתי משמע).

בנוסף, חשוב לציין כי תפקיד משאבת המים ברכב הוא משאבת סיחרור, בניגוד למשאבת דחף וכד' - ששם העומסים על האימפלר הם עצומים ביחס לנ"ל.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעדכן:

קודם כל אני רוצה לציין שמצאתי את הבוקסה שחיפשתי (בנרות !) דיי בקלות בחנות אספקה טכנית בפתח תקווה שנקראת "בראנד", שנמצאת ברח' ירקונים 37 בפתח תקווה. אחלה חנות, אחלה מבחר של כלי עבודה - גם לתחום הרכב ! שם מצאתי בוקסה באורך רגיל "3/8 מסוג E8 (טורקס נקבה), ואפילו בוקסה ארוכה מאותו הסוג. קניתי את שתיהן כי לא הייתי בטוח אם אתקל באיזה בורג סורר שאי אפשר לפתוח אותו.

בדיעבד, טוב שקניתי את הארוכה כי היה בורג אחד צמוד לפולי מנוע, ואילולה הבוקסה הארוכה הייתי חייב לפרק גם את הפולי. המחירים, אגב, מצויינים (15-20 שח לבוקסה ומבחר כלי העבודה שיש להם הוא עצום, רואים שמדובר במקום דיי רציני לתחום הכלי עבודה גם לענף הרכב).

בנוסף, מגיע גם תודה לאורן שרותי רכב, שהתקשרתי להציק לו עם שאלות (מה מידת הבוקסה) וגם סייע לי לאבחן יותר במדוייק אם המשאבה תקולה או לא.

לציין כי לא עשיתי את כל הבדיקות שאורן אמר לי, כי כבר קניתי את המשאבה והייתי בראש של "יישור קו" וסיום שיקום מערכת הקירור אחת ולתמיד.

למעשה, וכאן יש ספויילר, אורן צדק. אם הייתי מבצע את כל הבדיקות שלו - הייתי מגלה שהמשאבה למעשה תקינה - אבל מה שהיה היה, ורציתי לסמן V על הסיפור הזה. בנוסף, אורן סיפור לי שנתקל לא פעם בבעיות עם הטרמוסטטים (גם חדשים) של הדגם הזה, וכי קיים סיכוי יותר מסביר (למרות שהטרמוסטט חדש) שהגומיה כנראה התפרקה והטרמוסטט עקום ולא נפתח, או שהוא תקול, אפילו שהוא בן חודשיים בלבד. מחר אפרק לבדיקה את הטרמוסטט ואבדוק אותו שוב, בהחלט קיים סיכוי יותר מסביר שאורן קלע בול גם כאן.

פירוק המשאבה:

הפירוק של ברגי המשאבה היה קשה מאוד - רק בגלל דבר אחד: גישה לברגים והידית ראצ'ט שלי (כאן אני אשם).

אומנם פירוק תושבת המנוע, והחזקת המנוע על הג'ק ההידראולי (והעלתו\הורדתו של המנוע בהתאם לצורך) הם הדרך לפרק את הברגים של המשאבה, אבל אחד הדברים שהקשו עליי יתר על המידה את הפתיחה הוא הראצ'ט שהיה יחסית גדול לעבודה - וכאן הצטערתי שלא קניתי ראצ'ט 1/4 או 3/8 שהיה מסייע לי משמעותית בגישה נוחה יותר לברגים.

בורג אחד ארור (עליון ביותר שמאלי ביותר) נמצא במקום קשה מאוד כי צמוד אליו יש פלסטיקה של מערכת התיזמון. כאן מצאתי לנכון לפרק פלסטיק או שניים (דיי בקלות) על מנת לקבל ראות טובה יותר ליתר הברגים, אך הבורג הזה היה תקוע צמוד לאיזה משולש פלסטיק כזה שפשוט הקשה מאוד את הגישה לבורג ונאלצתי לאלתר (בהצלחה) סוג של ידית קטנה על הבוקסה הקטנה ביותר, וכך פתחתי וסגרתי את הבורג הזה.

בהמשך אעלה תמונות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פירוק המשאבה:

הפירוק של ברגי המשאבה היה קשה מאוד - רק בגלל דבר אחד: גישה לברגים והידית ראצ'ט שלי (כאן אני אשם).

אומנם פירוק תושבת המנוע, והחזקת המנוע על הג'ק ההידראולי (והעלתו\הורדתו של המנוע בהתאם לצורך) הם הדרך לפרק את הברגים של המשאבה, אבל אחד הדברים שהקשו עליי יתר על המידה את הפתיחה הוא הראצ'ט שהיה יחסית גדול לעבודה - וכאן הצטערתי שלא קניתי ראצ'ט 1/4 או 3/8 שהיה מסייע לי משמעותית בגישה נוחה יותר לברגים.

בורג אחד ארור (עליון ביותר שמאלי ביותר) נמצא במקום קשה מאוד כי צמוד אליו יש פלסטיקה של מערכת התיזמון. כאן מצאתי לנכון לפרק פלסטיק או שניים (דיי בקלות) על מנת לקבל ראות טובה יותר ליתר הברגים, אך הבורג הזה היה תקוע צמוד לאיזה משולש פלסטיק כזה שפשוט הקשה מאוד את הגישה לבורג ונאלצתי לאלתר (בהצלחה) סוג של ידית קטנה על הבוקסה הקטנה ביותר, וכך פתחתי וסגרתי את הבורג הזה.

בהמשך אעלה תמונות.

איציק

למצב הזה אידאלי רינג ראצט במיוחד המתכוונן בקצה .ראיתי סט כזה מ 8 עד 19 ,תיארתי למצב כזה...

פורסם

לא חושב שיהיה מקום לדחוף שם רינג ראצ'ט, נראה כאילו זה נועד לפירוק רק עם בוקסות (קצרה וארוכה).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חסר לו מידה 18, חוצמזה כל הסחורה של צריפין סינית ובאיכות נמוכה כמעט תמיד, העודפים של צה"ל הם סחורה אמריקאית טובה אבל

אחרי שימוש מאסיבי עם חלודה עמוקה

• תוכן חדש...