Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן הייתי צריך להחליף משקפיים(כבר 4-5 שנים איתי ועשו את שלהם), אז עשיתי בדיקה, החליפו לי והכול טוב. אלא שמהתחלה זה הרגיש מוזר קצת. היום(סביבות החודשיים אחרי) אני מרגיש שמשהו מציק לי בעשות החדשות אבל אני לא יכול להצביע בדיוק על מה.

אז השאלות שלי בגדול היא האם האופטימטריסט יכול לפשל קצת ולא להתאים לי את העדשות שאני צריך?

אם זה לא האופטימטריסט, האם זאת יכולה להיות בעיה כלשהי בעדשה?

פורסם

ברור שהוא יכול לפשל, זה תלוי גם בכמה מסובכת העין שלך, צילינדר וכו.

תלך שוב אליו לעשות בדיקה חוזרת, אם הוא הוגן הוא לא אמור לקחת כסף על בדיקה נוספת אחרי חודשיים, ואם יש בעיה הוא צריך להחליף את העדשה ללא תשלום.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

יכולות להיות טעויות בזמן המדידה או היצור של המשקפיים.

הולכים ועושים בדיקה ראיה נוספת, ובודקים אם המשקפיים מתאימים למרשם ואם אתה רואה איתם טוב.

פורסם

תחזור אל האופטומטריסט ותסביר לו מה אתה מרגיש. הוא יבדוק שוב את ראייתך ואת המשקפיים ויחליט מה לעשות.

לפעמים קורה שמחליטים להחליף מרשם ולפעמים יכולה להיות סטיה חריגה בין המרשם המבוקש לזה שבוצע בפועל.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

המספר שלנו בעין לא יציב כסלע, ומשתנה אפילו ברבע מידה במשך היום כתלות בעייפות וגורמים נוספים.

יתכן ועשית את הבדיקה כשהיית עייף?

אפשרות נוספת - יש לי חבר שהאופטומטריסט פספס לו בקצת את הזווית של הצילינדר וככה הוא היה כמה שנים עם אותו זוג.

כשהתחדש בעדשות, תוקנה הזווית והראייה התחדדה לטענתו, אלא מה, הוא הרגיש שמשהו מפריע לו כל הזמן, ולא באמת יכל להצביע על מה.

לבסוף ביקש לחזור למרשם הישן כדי שהתחושה המוזרה תיפסק.

פורסם

חשוב להבין שאופטמטריה זה עניין סובייקטיבי.

אם תעשה שלוש בדיקות ראיה אצל שלושה אופטומטריסטים שונים ברצף, סביר שתקבל שלושה מרשמים שונים.

ועם שלושתם יכול להיות שתראה טוב, ויכול להיות שעם שניים תראה טוב ואחד ירגיש לך לא טוב.

ובקיצור, זה לא תחום של שחור ולבן כמו שהרבה חושבים.

בשורה התחתונה אם מרגישים חוסר נוחות עם המשקפיים, הכי פשוט ללכת לאופטומטריסט ולהסביר לו את המצב, הוא כבר ידע מה לעשות.

פורסם

קרה משהו בסגנון לאחותי. היו לה זוג משקפיים שהייתה מרוצה מהם, אבל הם נשברו.

היא ביקשה לעשות זוג חדש עם אותו מספר ולתקן את הישנים שלה. באופטיקה הלפרין.

החדשים - הפריעו לה בעין מהרגע הראשון. הישנים - מעולים גם אחרי התיקון.

הלפרין לא לקחו אחריות וטרטרו אותנו... בסוף החדשות יושבות כאבן שאין לה הופכין

פורסם

נקמיצ'י, האם טרחו לבדוק את השוני בין המשקפיים?

א. עדשה שמגיעה בתוך אריזה שכתוב עליה -0.25 -0.5 יכולה להיות -0.5 -0.5 בפועל (מס' אחד מייצג את ה'ספר', ושני את ה'צילינדר'). זה נחשב סטיה לא מקובלת, ומפעל האופטיקה בד"כ אינו עורך בדיקות לעדשות, או עורך בצורה שאינה מספקת, הם יותר בונים על חנות האופטיקה שתבצע את הבדיקה לפני המסירה ללקוח.

ב. גם אם העדשות הן כן זהות, מבנה המסגרת לפעמים גורם למרשם סופי קצת שונה מהמתוכנן.

בכל מקרה שני זוגות לא יהיו 1:1 אף פעם. תמיד יש סטיות קטנות מאוד. הסטיה נחשבת מקובלת עד ערך מסויים. למשל ציל' 0.24- לעומת 0.25- שכתבו במרשם. רוב המכשירים מכויילים להציג רבעים, אבל אפשר לשנות את זה ולראות שבהרבה עדשות יש הבדלים עשרוניים שאינם מפריעים.

וגם יכול לקרות שהאופטומטריסט כתב 0.25, אבל יצא בחברת האופטיקה שזוג אחד קיבל 0.15 וזוג שני קיבל 0.35. ההבדל בכל אחד מהזוגות לעומת המרשם המקורי הוא 0.1, אבל כשמחליפים בין זוג אחד לשני, ההבדל הוא 0.2 שזה כבר כמעט רבע ולא בטוח שהעין תקבל את זה בשקט.

פורסם

ברור שכן.

אמא שלי החזירה לאופטיקה הלפרין כבר פעם 3 משקפיים. עשו לה את המוקד נמוך מקו העין.

בבדיקה של העדשות הכל נכון (מספר וצילינדר) בדיקת מרחק בין מרכזים גם נכון (רוחב בין הקודקודים).

פשוט הקודקוד נמוך יותר מהעין.

ויש פאשלות פשוטות הרבה יותר של מספר/צילינדר/פגם וכד.

משכנתא זה קל

פורסם

FITCH אתה מתאר פאשלה של האופטיקאי, לא של האופטומטריסט.

אני מניח שאתה מתכוון למילה 'מוקד' ולא קודקוד.

מה שאתה מתאר יכול לנבוע מהצורה שבה המסגרת 'יושבת' על הפנים,

וגם יכול להיות שמדובר במרשם + ועקב טעות כלשהי חשבו שאלה משקפיים לקריאה, שם עושים במכוון מוקד נמוך (וגם מקצצים קצת מהמרחק בין אישונים).

פורסם (נערך)

קרה מקרה דומה לא מזמן עם המשקפיים של אישתי.

לפני שנה היה מבצע באופטיקה הלפרין על שלושה זוגות במחיר אטרקטיבי.

אישתי השתמשה בשני זוגות שהיו מצויינים והזוג השלישי נח במגירה. לפני חודש גם הזוג השלישי רצה לנשום קצת אוויר אבל אישתי טענה שאין אפשרות להשתמש בהם ובעין אחת היא לא רואה טוב.

ניגשנו לסניף וכמובן שניסו לנפנף אותנו כי לטענתם עברה שנה ואין מה לעשות ובאחריותנו היה לבדוק את המוצר , וזה אחרי שאופטומיטריס של הסניף בדק ואכן מצא שהטעות שלהם ושבאחת העדשות הזוית לא נכונה.

כאן כבר נשרף לי כל הארון חשמל ולא רק פיוז אחד !

הרי משקפיים זה מוצר שצריך ללכת איתם יום יומיים כדי לוודא התאמה וכדי לראות ששום דבר לא מפריע וכשקונים שלושה זוגות וכולם באותו המספר בדיוק אז ברור לחלוטין שלא עושים שימוש בכולם ולפחות אחד מהם יחכה בצד לתורו.

מנהלת הסניף המתנשאת לא הסכימה אפילו לשמוע עד שנאלצתי " לאיים " שאם היא לא משיגה טלפונית את מנהל הרשת או לפחות מישהו בעל סמכות אני לא אשלוט בעצמי וכל המשקפיים שנמצאים על הסטנדים ימצאו את הדרך לרצפה ( ברור שלא הייתי עושה כלום אבל כבר לא היה לי מה להפסיד )

בשורה תחתונה היתה שיחה טובה ומכובדת עם אחד מהמנהלים כשהסברתי לו את המצב ותוך יומיים היה בחנות זוג חדש ללא תשלום .מסקנה : חבל שככה דברים עובדים במדינה שלנו אבל מי שלא מתעקש מתייבש.

עריכה אחרונה על ידי M1963

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם
FITCH אתה מתאר פאשלה של האופטיקאי, לא של האופטומטריסט.

פאשלה של הרב רפאל הלפרין. אבל כן, אתה צודק. מוקד. גם רשמתי בשורה הראשונה נכון.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...