Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיבלתי רכב חדש מהחברה, Kia Rio LX 1.4 Auto 5 Doors.

תדלקתי את הרכב ל-Full, חמש מאות שמונים ק"מ נסיעה לטנק דלק, והתחלתי נסיעה.

כל הדרך אני הקפדתי לנסוע כשנורת ה-ECO תהיה דולקת על מנת לחסוך בצריכת הדלק וכמו כן נסעתי על 2500 טור. יש לציין שנסעתי עם מזגן דלוק על רמה 1 וללא "קיקים" מיותרים מאחר ואני בתקופת הרצה של 1000 ק"מ (לא בדיוק הרצה אלא יותר נסיעה רגועה על מנת לשמור על תפקוד הרכב לפי ספר ההפעלה).

העניין הוא כזה: התחלתי נסיעה היום מדרום נתניה לתל אביב, כ-35 ק"מ כולל פקקים. מ-580 ק"מ הצג הראה שנשארו לי עוד 485 ק"מ. בעבר הייתה לי יונדאי i30 עם מנוע 1600 והנסיעה איתה הייתה חסכונית יותר מאשר הקיה, שאמורה להיות יותר חסכונית גם לפי היצרן וגם לפי אופן הנסיעה שלי.

שאלתי חבר שמבין בעניין, והוא אמר לי שברכבי קיה החדשים, עד ה-3000 ק"מ, הרכב מבצע אופטימיזציה של צריכת הדלק לפי המנוע ורק לאחר הקילומטר ה-3000 הרכב יתחיל לצרוך את הדלק בהתאם ליצרן.

מישהו מכיר את העניין? כי לא נראה לי הגיוני שהיונדאי שהייתה לי הייתה חוסכת יותר דלק מאשר הקיה.

תודה רבה!

• ספונסר פורום
פורסם

קודם כל, לא מודדים צריכת דלק בצורה כזאת. ביונדאי i30 יש מיכל דלק של 53 ליטר בעוד בקיה ריו יש רק 43 ליטר. כך שלמדוד צריכת דלק לפי קילומטרים למיכל דלק זה מדד לא נכון, לכל רכב יש מיכל שונה. מודדים לפי קילומטרים לליטר, צריך להיות לך נתון כזה במחשב הדרך.

אבל זה נכון שצריכת הדלק של הרכב משתפרת עם הזמן ולאחר כמה אלפי קילומטרים ראשונים.

פורסם

תעשה כמה אלפי קילומטר ורק לאחר מכן תתחיל למדוד צריכה.

אגב אל תפתח ציפיות כי קיה קצת כושלים בכל מה שקשור לחסכון.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לצערי הרב עם מחירי הדלק שעולים ועולים בלי הפסקה ואולי גם בלי יותר מדי ביקורת, אין באמת רכב שהוא חסכוני וישאיר אותנו עם תחושה נעימה אחרי שאנחנו מתדלקים, אבל דווקא נראה שקיה לא זוללת באופן משמעותי יותר משאר חבורתיה בקטגוריה.

• תוכן חדש...