Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם המקדמה כיסתה את ירידת הערך המשמעות היא שבסוף התקופה אתה מחזיר את הרכב, נשאר בלי המקדמה, ועוד משלם מכיסך את הקנסות על ק'מ גבוה ותאונות.

שים לב שההנחה היא שאותו אדם בכל מקרה מוסיף (כך או אחרת) עוד 40,000 כל 3 שנים.

הדרך ״הנכונה״ (וכך אני נוהג לחשוב כאשר אני מחליף רכב) היא לחשוב כמה אבדן ערך אני מוכן/רוצה/יכול לספוג ולפי זה מחליט על התקציב (זו אחת הסיבות שאני מצטער שלא קניתי Z4M :-P). במקרה זה הדרך הנכונה להשתמש במימון היא כזו:

מקדמה + תשלומים חודשיים שישאירו בסוף התקופה סכום שיספיק למקדמה חדשה + החזר הבלון. כך ניתן למחזר את הבלון (לנצח, תיאורתית) או לעבור לרכב קטן/גדול יותר בסוף התקופה. לדוגמה:

קניית רכב ב-100,000:

נניח ששוויו בסוף תקופה של 30 חודשים הוא 60,000 (שכל אחד יעשה את ההנחה שלו ואת ההחזרים בהתאם). אני צריך שבסוף התקופה אותם 60 יספיקו להחזר בלון + מקדמה. נניח שהמקדמה היא 20,000. מכאן שאני צריך לשלם במשך כל חודש 2,000 שקלים (+ריבית).

סיכום:

20,000 מקדמה,

תשלום חודשי של 2,000 בחודש + ריבית (אני מניח פה תקופה של 30 חודשים), סדר גודל של 100-200 ש״ח נניח, יתרה בסוף תקופה (הבלון): 40,000.

בסוף התקופה הרכב שווה 60,000.

שוב שם 20,000 מקדמה ו״מגלגל״ את ה-40,000 של הבלון ל-30 חודשים נוספים ולוקח רכב חדש מהניילונים לעוד שנתיים וחצי.

ואני יכול לנסוע לנצח על רכב חדש עד בין שנתיים וחצי.

את ה-40,000 ״הנוספים״ אני לא באמת צריך להוציא מכיסי.

חשוב לי להדגיש שבסוף - אבדן הערך הוא למעשה העלות ה״אמיתית״ של הרכב (להוציא כמובן את עלויות הדלק, רישוי טיפולים וכו׳) וזה מה שכל אחד בוחר (בין אם במודע או שלא) להוציא על רכב כזה או אחר, השווי האבסולוטי של הרכב לא באמת רלוונטי. כמובן שמי שבוחר להשקיע סכום שיש לו באופן חד פעמי בכל אבדן הערך הצפוי לו בתקופת המימון ישאר בסוף ללא רכב וללא יכולת לרכוש אחד... שכל אחד יהיה אחראי למעשיו...

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• תוכן חדש...