Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עושה את דרכו לארץ פריט שנשלח אליי מהיצרן שבארה"ב (טיסן ששוויו 130$).

הפריט נשלח אליי בדואר רגיל (USPS), לאחר שהפריט המקורי, שרכשתי בארץ ונמצא לא תקין, נשלח ליצרן שבארה"ב, לצורך תיקון/החלפה במסגרת אחריות היצרן.

קיבלתי תשובה מתועדת מהיצרן אודות אישור החלפתו בחדש.

יש ברשותי את אישור המשלוח מדואר ישראל, עבור שליחת הפריט התקול מהארץ לארה"ב, את קבלת הרכישה בארץ ואת אישור היצרן בכתב על החלפת הפריט בחדש במסגרת האחריות.

האם חבה עלי זה חובת תשלום מע"מ, או מס כלשהו?

(להבנתי את המע"מ הרי כבר שילמתי למדינה, כשרכשתי את הפריט התקול בארץ).

אני כבר רואה את הסאגה מול דואר ישראל / מכס.

יש לכם עצות להתנהלות נכונה מולם? מהי ההגדרה החוקית בנושא?

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

היה עליך למלא איזה טופס שיאשר כי הפריט נשלח לתיקון.

יתקן אותי ישה, אבל אאל"ט פריט שהוחזר מתוקן פטור ממס (בתנאי שבוצעה הפרוצדורה), פריט שהוחלף בחדש חייב במס.

בדוק באתר רשות המיסים, כל כתוב שם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
היה עליך למלא איזה טופס שיאשר כי הפריט נשלח לתיקון.

יתקן אותי ישה, אבל אאל"ט פריט שהוחזר מתוקן פטור ממס (בתנאי שבוצעה הפרוצדורה), פריט שהוחלף בחדש חייב במס.

בדוק באתר רשות המיסים, כל כתוב שם.

מה שהוא אמר.

פורסם (נערך)

ממש מקודם התקשרו מ-UPS (מסתבר שהפריט לא נשלח ב-USPS) והודיעו שהפריט בטיסה לארץ ויגיע ליעדו ביום א'.

הוצע לי ע"י UPS לשלם כ-280 ש"ח עבור טיפול בשחרור הפריט.

החלטתי לוותר על התענוג ולהגיע בעצמי ביום א' למשרדי UPS, לאסוף את המסמכים ולהעבירם עצמאית לממ"ן לשחרור הפריט.

הבעיה היא שהמסמכים היחידים שיש ברשותי הם קבלה עבור רכישת הפריט התקול בארץ ותעודת משלוח, שהנופקה ע"י דואר ישראל במעמד השליחה.

לצערי, לא הייתי מודע לכך שעלי לבקש הנפקה של תעודת יצוא (כך הגדיר זאת הנציג מ-UPS).

הבעיה היא שגם על הקבלה לא רשום במפורט מק"ט או דגם של הטיסן.

אגב, בנוסף לכל זאת, הבנתי שעלי לשלם כ-80 ש"ח עבור טיפול בפריט (הנציג מ-UPS טען שהתשלום הוא לא עבור UPS אלא עבור עמלת מדינה, לא הצלחתי להבין מעבר לכך).

אורח רוח וסבלנות אני מנסה לצבור כבר מעכשיו :2gunfire:

יש לכם טיפים כיצד להתנהל מול ממ"ן בצורה הכי נכונה ביום א', כדי לא לחטוף שוב פעם תשלום מע"מ (שאינני אמור לשלם להבנתי שוב למדינה)?

עריכה אחרונה על ידי efi_shams

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אשמח אם תוכל ביום ראישון לפרט את כל התהליך שעשית לשחרור הפריט עצמאית.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תוכן חדש...