Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשותי הונדה סיויק 2011 1.8L

מוסך מורשה ממליץ על שמן סינטטי מלא 5W-40 תוצרת חברת הונדה.

אינני מעוניין לרכוש מהמוסך את השמן בייחוד לאור המחיר הגבוה.

אשמח לקבל המלצות לשמן סינטטי איכותי לרכב זה.

פורסם

VALVOLINE

SynPower XL-III 5W-30

http://www.valvoline.co.il/img/uploads/products/12856900459386.pdf

Castrol EDGE fst 5W30

http://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/3923E29F69D029A480257B190058E0A0/$File/CBAY-8K5DW3_0.pdf

דלקול מוטורסינט 5W-30 FE

http://www.deleklubes.com/uploads/default/files/Motorsynth_FE_5W-30_-heb.pdf

שלשת השמנים האלה עומדים בתקן MB229.51 שהוא גבוה בארבה מדרישות תקן של הונדה (2006-2011) ואחד הגבוהים הקיימים בשוק.

במוסך מורשה יבואן בבאר שבע היו משתמשים בשמן פז סינתטי מלא 5W-30

לפי ספר אפשר להשתמש בדרגות צמיגות:מ-0W עד 10W כדרגה מינימלי ומ-20 עד 40 כדרגה מקסימלי.

פורסם

שלשת השמנים האלה עומדים בתקן MB229.51 שהוא גבוה בארבה מדרישות תקן של הונדה (2006-2011) ואחד הגבוהים הקיימים בשוק.

נו אז? זה לא אומר שום דבר. יש סיבה לתקני יצרן ספציפיים, זה לא אומר דבר וחצי דבר על הדרישות מהשמן ולא משמש כפרמטר להשוואה כלשהי. יש להיצמד להוראות היצרן בכל הנוגע לצמיגות ותקן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא מבין כיצד מוסך מרכזי בחיפה "ארז" משתמש ב5W40 ומוסך מרכזי אחר 5W30.

האם אפשר לשנות את השמן מבלי לשטוף את המנוע ?

פורסם

לעניות דעתי, אם מדובר באותו סוג שמן (סינטטי מלא) אין צורך לשטוף את המנוע. רק אם אתה עובר משמן מינראלי למשל לשמן סינטטי מלא כדי למנוע ריאקציה יש לשטוף את המנוע כמו שעשו בעבר ברכבי VAG כשעברו לשמן סינטטי מלא משמן מינראלי.

גם בטיפול קודם בפולו של הוריי ראיתי שממלאים שמן סינטטי מלא 5w30 ששאלתי את נציג השירות הוא אמר לי שההנחיות השתנו לרכב הזה

(בטיפולים קודמים באותו המוסך מילאו שמן סינטטי מלא 5w40).

אבל ניתן למומחים לענות :).

איתמר.

פורסם

מרבית היצרנים מאפשרים שימוש בכמה דרגות צמיגות, זה מצויין בספר הרכב. מוסך מחוייב לקנות שמן שעומד בצמיגות ובמפרט המומלץ על ידי היצרן ולכן בהחלט יתכנו צמיגויות שונות או שמנים מיצרנים שונים.

אין שום בעייה לעבור ממינרלי לחצי סינטטי או סינטטי מלא ולהפך, אך זה פחות מומלץ ורצוי להישאר עם אותו השמן, באותה הצמיגות ומאותו היצרן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני בטיפול האחרון שמתי בסיוויק שלי (2010) רויאל פרפל 5W30. לקחתי סוג של "סיכון" משום שלשמן הזה אין תקן ACEA כפי שמצוין בספר הרכב שלי בעברית.

מצד שני הסיכון לא כל כך גדול, משום שבספר באנגלית רשום למלא שמן בתקן API מסוים, ול-RP שמילאתי יש תקן API הכי גבוה וגם קראתי בפורומים בארה"ב שמשתמשים חלק בשמן הזה בסוג המנוע שלי בנפח 1.8, R18A. באותו טיפול גם ירדתי מ-5W40 ל-5W30, לאור המלצות גורפות כאן. גם עם זה לא הייתה לי בעיה כי במוסך המורשה אמרו שהם משתמשים ב-5W40 אבל אמרו שאפשר או 5W40 או 5W30.

האוטו נוסע יפה. אני לא מומחה מספיק כדי להרגיש הבדלים מהותיים. אני עכשיו בהתלבטות בטיפול הקרוב האם לעבור לשמן מסוג אחר.

פורסם

לאיתמר:

היתי צריך לכתוב אחרת: השמנים האלה עומדים בדרישות של הונדה (ACEA A3/B3 או API SL) וגם בתקנים מחמימירים בהרבה.

MJ01 ביקש שמן איכותי עד 200 ש"ח ל-4 ליטר.

במיקרה של CASTROL EDGE לא כותב בדף המוצר על תקנים SAE או ACEA אבל באתר שלהם מומלץ על השמן הזה עבור הרכב המדובר.

• תוכן חדש...