Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השרשור הקודם,

ראיתי שאין לי כרגע אופציה לרכוש Golf GTI או קליאו ספורט דור 3.

שקלתי את הGolf Highline עם 160 כ"ס אבל ירדתי ממנה בגלל אמינות מנוע הtwin-charger, אחרי קריאה כאן ובחו"ל והתייעצות של 30 שניות עם רון.

בעודי ממתין למועמדת מעניינת שתצוץ נתקלתי ב2 דברים מעניינים:

1. אלפא ג'ולייטה, מנוע 1.4 multiair עם 170 כ"ס, ידנית, 2011, כ70 אלף ק"מ, קצת מעל לתקציב (יש מקום למיקוח). הרכב יעבור טסט החודש, לפני המכירה. צמיגי T1R חדשים ומצבר חדש. כבר לא באחריות.

2. DS3 טורבו (ה156 כ"ס), ידנית, 2011 יד ראשונה, 66 אלף ק"מ. באחריות לעוד חודשיים, צריך לעשות טסט באוגוסט וכנראה שצריך להחליף צמיגים כי הוא עדיין על המישלן המקוריים. בא עם תוספת של מצלמת רוורס ומערכת מולטימדיה עם מסך מגע.

אני יודע שהרכבים לא מאוד דומים - בגודל, מחיר ובקטגוריה, אבל זה הדברים ה "מעניינים" שאני רואה בלוחות כראה ושיתהן מדברות אליי. אציין שנהגתי בעבר בג'ולייטה ידנית (טורבו דיזל ששכרתי במילאנו) ונהנתי מהחוויה יחסית. לא נהגתי ב DS.

מה יש לכם לומר על הדגמים האלה? בפורום מצאתי מעט מידע, רובו חיובי. אני יודע שהDS חולקת מנוע עם המיני, אמור להיות אמין למדי מלבד בעיה אפשרית בשרשרת טיימינג ושחלקן נקראו לריקול בגלל פגם ב ABS (זאת שאני בוחן לא היתה בריקול). אני גם יודע שהג'ולייטה הזו מצויד במנוע מורכב יחסית, ונתקלתי בתלונות על תקלות ביחידת ה multiair - אני חושש שגורלו של המנוע הזה דומה למנוע ה twincahrger של ההיליין - מורכב מידי בשביל להפגין אמינות.

אשמח לשמוע דעות.

המון תודה!

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

הלכתי לראות את שתיהן.

הסיטרואן - לא יודע אם יש בעיה או לא, אבל לא אהבתי. צפופה מידי, לא מרגישה בכלל כמו 150 כ"ס, לא מרגישה חדה ומרגישה יותר מידי כמו סיטרואן (יש לקרוא: מתפרקת במגע קל). זה לא זה.

הג'ולייטה - שמורה מאוד, נסעה טוב עד כמה שהצלחתי להבחין (לא יצא לי ממש להעמיס עליה). קילומטרז' קצת גבוה (75 אלף ל3 שנים) שנראה על פנים הרכב (הגה קצת שחוק). השאלות העיקריות לגביה הן:

1. עד כמה המנוע הזה אמין (כל התחכום של מערכת ה multiair נשמע לי שביר)

2. עד כמה יקר לתחזק אותה (טיפולים שוטפים, חלפים וכו')

3. האם היא שווה את הכסף (כ10 אלף מעל לתקציב שלי, ויש לה חסרונות ידועים כמו בית פדאלים צפוף מידי, זמינות כח לא מאוד אחידה בסל"ד נמוך וכו')

בכל הכנות, בהינתן שאני לא מוצא קליאו ספורט או גולף GTI בתקציב שלי - ואם הג'ולייטה הנ"ל לא תתאים,

אני פשוט לא רואה עוד אופציות לרכישה כרגע.

היפניות השונות כמו מאזדה ספיריט או סיויק האצ'בק - יש להן אמינות וכח, ולפעמים גם אבזור, אבל אין להן שום חדוות נהיגה והתנהגות הכביש שלהן פחותה ממה שאני מצפה לו.

האירופאיות השונות רובן טובות לנהיגה, אבל או חלשות מידי, או לא אמינות מספיק (למשל הגולף הייליין)

נראה שבסופו של דבר אצטרך להתפשר על יותר מסעיף אחד ברשימת הדרישות שלי. :-(

פורסם

1. המנוע אמין. אין לך סיבה לחשש.

2. עלות הטיפולים (במוסך מורשה בהשוואה למותגים אחרים במוסך מורשה) איננה יוצאת דופן.

3. אני לא חושב שמישהו יוכל לענות לך על השאלה הזו. בית פדאלים צפוף מדי? זמינות כח לא אחידה בסל"ד נמוך? - תוכל להרחיב?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
1. המנוע אמין. אין לך סיבה לחשש.

2. עלות הטיפולים (במוסך מורשה בהשוואה למותגים אחרים במוסך מורשה) איננה יוצאת דופן.

3. אני לא חושב שמישהו יוכל לענות לך על השאלה הזו. בית פדאלים צפוף מדי? זמינות כח לא אחידה בסל"ד נמוך? - תוכל להרחיב?

1. טוב לשמוע. עיקר התלונות שמצאתי הן על יחידת ה multiair שכושלת בעיקר אם משתמשים בשמן הלא נכון או ממלאים יותר מידי כי היא פועלת על שמן המנוע.

2. זה לא אומר לי המון, השאלה היא בעיקר אם עלות החלפים השונים (במיוחד אלו שדורשים החלפה בקרוב, בהתחשב בקילומטראז', כמו קלאץ' משולשים וטיימינג) גבוה מאלטרנטיבות כמו למשל גולף?

3. זה ברור. :)

מה שאמרתי - הקונסולה המרכזית קצת בזווית, ומאלצת את רגל ימין להיות ישרה למדי. אני רגיל לנהוג כשברך ימין יוצאת קצת יותר ימינה, זוכר שזה הפריע לי בשבוע שהייתי עם הג'ולייטה. וגם המקום לרגל שמאל (מה שנקרא clutch rest) לא מושלם. לגבי זמינות הכח, התחושה שלי היא שמתחת ל2000 סל"ד ומעל זה עולם שונה לגמרי, הגיוני בהתחשב במבנה המנוע (נפח קטן וטורבו גדול, יש לאג). בדיזל לא הרגשתי את זה.

בתור בעלים של ג'ולייטה, מה היית אומר המחלות\סיכונים ברכב, ומה כדאי לבדוק בקפידה?

רמת האבזור אגב היא Distinctive, עם סאנרוף.

פורסם

לא מבין מה זה "יחידת מולטיאייר". מדובר להבנתי המוגבלת על ראש מנוע עם עקרון שליטה שונה מהמקובל על תיזמון השסתומים. לא זוכר שראיתי איפה שהוא שמדובר על איזה שהן בעיות אמינות יוצאות דופן, אם בכלל, או על עיקרון שימון שונה. אשמח אם תפרט.

פורסם (נערך)

אחלה רמת אבזור.

גם לי יש ג'ולייטה 170, אבל TCT. הרכב עם 12K ק"מ ובלי בעיה טפו טפו טפו.

יש בפורום עוד איזה חמישה-שה בעלים של ג'ולייטות כאלה, ולמיטב ידיעתי אף אחד לא דיווח על בעיה במנוע/גיר או בכלל. להגיד שאם שמים שמן לא נכון אז יש בעיה - זה קצת טריוויאלי... מה זה קשור לרמת האמינות של הרכב?

אני מאוד אוהב ונהנה. אין מה להשוות ל- DS3T, גם אני חיבבתי אותה מאוד מרחוק, עד שישבתי בפנים...

אני דווקא מבין את האמירה שהדוושות קרובות אחת לשניה; לגבי הקונסולה אין לי מושג מה אתה רוצה.

אה - והרכב יפייפה. כל פעם מרגש מחדש...

א-ב-ל, זו לא אותה רמת כח של ה- GTI. אמנם אפשר להגיע אליה עם צ'יפ (וכמובן שצ'יפ ב- GTI יביא אותך עוד יותר גבוה), אבל זה דומה לגולף 160 או לאון 180 החדשה. GTI זה לא. מצד שני, הרכב נוח יותר, ויפה יותר. ה- GTI גם מרווחת יותר במושב האחורי אם זה חשוב לך. ועוד דבר - אם תרכוש ג'ולייטה - ישר תצטרף למועדון אלפא :-) ותעשה מנוי לאלפא WAY, שזה שירות שלא קיבלתי אצל שום יבואן אחר. באמת פנטסטי: היתה לי בעיה בדיבורית? הם דאגו להעלות על הקו את המתקין שלהם ולקבוע לי תור. היה לאשתי פנ'צר? הם דאגו שיגיע צ'יק-צ'ק מכונאי שיחליף לה את הצמיג, ליוו אותה בטלפון, התקשרו לוודא שהכל בסדר, פשוט שרות נהדר - ובחינם (לא יודע איך זה אחרי תקופת האחריות). וגם קיבלנו מתנה לחג בירות וכוס עם סמל אלפא. נחמד ;-)

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לא מבין מה זה "יחידת מולטיאייר". מדובר להבנתי המוגבלת על ראש מנוע עם עקרון שליטה שונה מהמקובל על תיזמון השסתומים. לא זוכר שראיתי איפה שהוא שמדובר על איזה שהן בעיות אמינות יוצאות דופן, אם בכלל, או על עיקרון שימון שונה. אשמח אם תפרט.

עד כמה שאני מבין, מדובר במנגון שונה לחלוטין שאחראי על תזמון שסתומים. מנגנון אלקטרו-הידראולי - הוא משתמש בשמן מנוע בשביל לדחוף את השסתומים, ע"י "ברז" שנשלט אלקטרונית, ולא ישירות ע"י זיזים כמו במנגנון ה"רגיל". קודם כל, המנגנון הזה תלוי ביכולת של התא שמכיל את השמן להתרוקן - ואם יש יותר מידי שמן במערכת, זה פוגע בפעולה שלו. שנית, הוא מורכב יותר אלקטרונית מהמנגנון הרגיל, ושלישית במנועי מוליאייר אין מצערת ("שסתום פרפר") - אם הבנתי נכון - והמנגנון הזה אחראי גם על שליטה בכמות האוויר שהמנוע יונק.

בקיצור יש פה פיסת טכנולוגיה שיש לה ייתרון ברור (כח+יעילות) אבל גם פוטנציאל לתקלות יקרות. כל זה ע"ב ההבנה שלי מקריאה ב alfaowners, ויש סיכוי שאני טועה, נכנסתי לעניין רק אתמול :)

אחלה רמת אבזור.

גם לי יש ג'ולייטה 170, אבל TCT. הרכב עם 12K ק"מ ובלי בעיה טפו טפו טפו.

יש בפורום עוד איזה חמישה-שה בעלים של ג'ולייטות כאלה, ולמיטב ידיעתי אף אחד לא דיווח על בעיה במנוע/גיר או בכלל. להגיד שאם שמים שמן לא נכון אז יש בעיה - זה קצת טריוויאלי... מה זה קשור לרמת האמינות של הרכב?

אני מאוד אוהב ונהנה. אין מה להשוות ל- DS3T, גם אני חיבבתי אותה מאוד מרחוק, עד שישבתי בפנים...

אני דווקא מבין את האמירה שהדוושות קרובות אחת לשניה; לגבי הקונסולה אין לי מושג מה אתה רוצה.

אה - והרכב יפייפה. כל פעם מרגש מחדש...

א-ב-ל, זו לא אותה רמת כח של ה- GTI. אמנם אפשר להגיע אליה עם צ'יפ (וכמובן שצ'יפ ב- GTI יביא אותך עוד יותר גבוה), אבל זה דומה לגולף 160 או לאון 180 החדשה. GTI זה לא. מצד שני, הרכב נוח יותר, ויפה יותר. ה- GTI גם מרווחת יותר במושב האחורי אם זה חשוב לך. ועוד דבר - אם תרכוש ג'ולייטה - ישר תצטרף למועדון אלפא :-) ותעשה מנוי לאלפא WAY, שזה שירות שלא קיבלתי אצל שום יבואן אחר. באמת פנטסטי: היתה לי בעיה בדיבורית? הם דאגו להעלות על הקו את המתקין שלהם ולקבוע לי תור. היה לאשתי פנ'צר? הם דאגו שיגיע צ'יק-צ'ק מכונאי שיחליף לה את הצמיג, ליוו אותה בטלפון, התקשרו לוודא שהכל בסדר, פשוט שרות נהדר - ובחינם (לא יודע איך זה אחרי תקופת האחריות). וגם קיבלנו מתנה לחג בירות וכוס עם סמל אלפא. נחמד ;-)

הבעיה היא שיש מעט אנשים כאן בארץ שצברו הרבה ק"מ על הרכב הזה, בין היתר כי זה דגם חדש למדי. האינדיקציה לאמינות נגמרת בטווח של ה 4 שנים, לעומת רכבים עממיים יותר שמבוססים על פלטפורמות\מכלולים\מנועים שקיימים כבר הרבה שנים והם tried and tested. לא אומר שזה בהכרח רע.

מה שכן מדאיג אותי ומונע ממני לקפוץ מחר לב"ש ולקנות את הרכב במקום זה השאלה, האם אני אצליח להחזיק אותו. כדי לרכוש אותו אני צריך למתוח את התקציב, ואני לא מוצא שום אינדיקציה (במספרים) לעלויות התחזוקה של הרכב. כמה אני צריך להשקיע בשנה בתחזוקה שוטפת, בהתחשב בקילומטראז' הנוכחי והטיפולים הצפויים, וכמה עלולות לעלות לי תקלות שונות שבוודאי יצוצו כי אין רכב חף מתקלות.

לגבי ה DS3T צודק לחלוטין היא יפה רק למראית עין. רכב על הפנים לדעתי, אני יכול לפרט מעבר אבל לא נראה לי שזה מעניין מישהו לקרוא 500 מילה על למה סיטרואן כלשהי גרועה.

לגבי הייתרונות של הג'ולייטה עבורי הם ברורים - כניסה מיידת הן למועדון בעלי הטעם הטוב ברכבים (קרי, אלפא) והן לעולמם של בעלי הרכבים הספורטיביים, שימושיות גדולה משמעותית מהרכב הנוכחי, המון פוזה (אם הייתי רווק לא הייתי חושב פעמיים בכלל :lol:) והמון כיף. אני רק לא יודע מה החסרונות, וזה מפחיד אותי.

לא קריטי לי שהיא לא מתחרה ב GTI, לא חייב לאכול את כל העוגה הפעם, אחרת יהיה קשה מאוד להשתדרג בפעם הבאה. אשתי בכלל חושבת שעדיף, בהינתן שאני נוהג בגרוטאה ישנה כרגע (להגדרתה) להשתדרג קודם כל בשנתון ובנוחות ע"י רכב פשוט כלשהו (נגיד פולו או גולף גנרית) ועוד כמה שנים לבחון שוב את השוק ואולי לעבור למשהו מרגש יותר. לא יודע מה דעתי בנושא עדיין.

פורסם

צריך לקחת בחשבון שרכב פשוט כלשהו בקונצרן vag בתקציב שלך כולל גיר ש(כנראה) נפתרו בעיותיו dsg7 או גיר ידני. דווקא כאן לgti יש גיר עדיף dsg6.

אם ללכת על משהו ״רגוע״ הייתי הולך על משהו חדיש עם אחריות, נניח רנו או קיה. מהדגמים שלא נפוצים בליסינג. אולי רנו קליאו 1.2t אם אין לך ילדים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הבעיה שלי היא שאני לא מוכן לרדת מרמת הביצועים/הנאה שיש לי כרגע. זה פוסל מיידית את כל האסיאתיות וכל תיבה אוטומטית רגילה.

המיטו, A1, וה500 נפסלות בגלל שהן קטנות יותר מהנוכחית.

כל האירופאיות עם תיבה ידנית שמגיעות רק באבזור נמוך או מנוע חלק נופלות גם כן (גם נגיד הגולף טרנדליין 122 כ"ס יורדת בגלל מחסור באבזור שמבחינתי הוא בסיסי כמו שליטה מההגה)

אני נשאר עם סט מצומצם של אירופאיות, שמגיעות עם תיבה ידנית או רובוטית. בתכלס - ג'ולייטה הספציפית שבחנתי, או באותו מחיר איביזה fr שנת 13. 2 עולמות שונים בתכלית, אבל נשמע שאלו 2 המכוניות היחדות שלא מהוות "ירידה בתנאים" עבורי.

אשתי כבר החליטה שאני דפוק, גם לכם מותר.

פורסם

שאין כאלה למכירה.

מבין כל דגמי הקליאו הרלונטיים (1.2T או הגרסאות הספורטיביות השונות) יש ביד2 בדיוק 4 מודעות, כולן סוחרים\מגרשים:

2 מהן הצעות לליסינג, אחת בלי מחיר ובלי תמונה (ובמחירון שמעל לתקציב) ואחת זו ספורט מזעזעת שלא הצליחה להמכר בפרטי ועברה למגרש.

מעבר לזה, אני בכלל לא יודע איזה תיבה יש לקליאו האלה והאם היא מהווה תחליף הולם לידני - אני מוכן להתפשר על תיבה לא ידנית רק אם היא מספקת ביצועים\צריכת דלק\חווית נהיגה עדיפה - לכן פסלתי כל אפשרות אוטומטית רגילה.

פורסם
איפה ירידה בתנאים בקליאו חדשה?

עשיתי נסיעת מבחן מבחן בקליאו 1.2TCE והייתי בעלים של 206 XS כמו של פות"ש, מבחינת ההנאה מנהיגה הקליאו מפסידה.

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תוכן חדש...