Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתאמן על מכשיר אליפטי ושמתי לב לתופעה שחוזרת על עצמה .

בחד"כ דגמים שונים של אליפטי, בחלק מהדגמים אני מרגיש ורואה שהעקבים עולים וכף הרגל לא יציבה על המדרך

ובדגמים אחרים ,כל כף הרגל נשארת על המדרך לכל אורך התנועה.

אני מניח שלאורך גיד האכילס השפעה מכרעת , אורך הגיד לא מתארך\מתקצר בין רגע ובכל זאת כף הרגל מגיבה בצורה שונה אך מדוע?

אודה להסבר אודות התופעה הפיזיולוגית שתארתי

פורסם

תלוי במבנה המכשיר - למכשירים שונים תנועה שונה הן על גלגל התנופה והן בחיבור מלפנים. אני מניח שתרגיש בהבדל גם באותו מכשיר אם תשנה את זוית העליה.

אישית אני משתדל להתאמן על מכשירים קבועים שאליהם אני רגיל - הן מבחינת התנועה, כיול ההתנגדות והזויות ואפילו פתחי המזגן שמעל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תלוי ב"תוכנית" שאתה קובע, יש כאלה שהמרחק בין הצעדים הוא גדול יותר, והגובה נמוך, יש כאלה שמטפסים גבוה והמרחק בין הצעדים קטן.

פורסם (נערך)

המכשיר איתו אני מרגיש מאוד נוח הוא PRECOR EFX 546

מכשירים נוספים הם מבית טכנו ג'ים ובהם כף הרגל לא יציבה ועולה קצת למעלה.

בשני המקרים מדובר בציוד מקצועי , מעניין שבכל דבר עדיף התאמה והעדפה אישית.

הגלגל בפריקור לא גדול, קרוב לוודאי מדובר בזווית בין המדרך לרצפה.

יש לציין שאני משנה שיפועים על מנת לעבוד על שרירים שונים ברגליים, המכשיר של פריקור מאפשר זאת והמידע מופיע על הצג.

גם בזמן שאני משנה שיפועים ,כל כף הרגל נשארת על המדרך לכל אורך התנועה.

אני לא משנה תוכניות אימון אלא רק את השיפוע .

כנראה שברירת המחדל במכשיר הקובעת את המרחק בין הצעדים ואת הגובה ,מתאימים עבורי .

קרוב לוודאי שהכל תלוי בגמישות השריר הסובך

אני מניח שזווית גדולה יותר בין הרצפה למדרך ,מצריכה גמישות גדולה יותר של הסובך , אני צודק ?

עריכה אחרונה על ידי Tida-man
פורסם

גם אני מתאמן על מכשיר דומה ועל 883 - הגרסה החדשה (מחלק את הזמן בין שני חרי כושר, במנוי אחד). הייחוד של Precor הוא האפשרות לשנות את השיפוע.

אני לא מבין במכאניקה של השלד והשרירים אבל הגיוני שאם אתה יכול לכוון את השיפוע בהתאם למבנה הגוף שלך תקבל תמיכה יותר טובה והתאמה יותר טובה לצרכים האישיים. אני גם מניח שהסימונים על המסך הם גלךליים, והשרירים המואמנים משתנים בין מתאמנים שונים בהתאם למבנה הגוף שלהם, כלומר המעבר בין שיפוע 5- ל-6 או 7 (נדמה לי ששם מסומן השינוי בשרירים המאומנים) הוא עבור המתאמן המוצע, אבל לאחרים מעבר יהיה בשיפועים אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השיפועים לא משנים את מנח כף הרגל ולכן לא משפיעים על גיד האכילס או הקרסול , אני לפחות לא מרגיש בשינוי.

שינוי השיפוע בא להעמיס על בוצת שרירים זאת או אחרת ומבחינתי זה משפר את הפעילות האירובית ומעניק לה עוד גוון .

• תוכן חדש...