Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן... כן ... הכותרת נכונה.

חשבתי לשתף במשהו שלא רואים כל יום :

לפני מספר שבועות ,הגיעה אלינו Q5 AUDI להחלפת תוכנה ושדרוג מגדש העל.

לאלו מכם שלא יודעים,מגדש העל (המכונה סופר צארג'ר) הוא מעין מדחס אוויר ,המופעל ( בדר"כ ) ע"י רצועה ותפקידו (בדומה למגדש הטורבו) לדחוס אוויר למנוע ולהעלות את ההספק.

הרעיון העומד מאחורי החלפת הפולי ( זו הגלגלת המותקנת על ציר המדחס) הוא שככל שהמגדש יסתובב מהר יותר,כך הוא ידחוס יותר אוויר למנוע ויעלה את ההספק.

החלפת הפולי לקטן יותר ,תגרום למדחס להסתובב מהר יותר ובכך כאמור-להעלות את הגדישה ואת הספק המנוע.

בין רשימת הכלים הנחוצים לביצוע המשימה ,הופיע גם טוסטר אובן ,מהסוג שנמצא אצלנו במטבח ומשמש לחימום הפיצה של אתמול...

בהתחלה חשבתי שאני לא מבין את ההוראות אז קראתי אותם שוב ושוב ושוב....

מסתבר ,שבכדי לחלוץ את הפולי הישן ,פיתחו ב AWE (יצרנית הפולי המשופר ) מכשיר חליצה יעודי , אך בכדי להלביש את הפולי החדש במקומו ,נזדקק לטוסטר אובן...

בהוראות נכתב: לאחר חליצת הפולי הישן , יש "לאפות" את הפולי החדש בתנור חם (200 מעלות) כחצי שעה לערך ולאחר מכן פשוט להשחיל את הפולי החדש למקומו בעזרת כפפה נגד חום,להמתין שיתקרר וזהו...

מסתבר ,שהחום הגבוה השורר בתנור האפיה גורם למתכת ממנה עשוי הפולי, להתפשט ולהתרחב וכך ניתן להשחיל אותו למקומו .

כאשר הפולי מתקרר הוא מתכווץ חזרה לגולו המקורי וחובק בחוזקה את ציר המגדש.

טוסטר זה לא משהו שרואים כל יום בארגז של מכונאי.....

pully.jpg

10013937_631975206849809_597400723_n.jpg

מפרקים.jpg1901588_631975203516476_1420350638_n.jpg

1536669_631975223516474_2145148195_n.jpg

פורסם

נייס, אכן מתחילים עם חיוך את הבוקר :)

נשמע הגיוני מבחינת פיסיקת מתכות.

ואשמח אם תוסיפו קצת מידע על השיפור שנגרם ל Q5 וכמה ההבדלים היו מול הסדרתי?

קובי

:-)

פורסם

אמת יש היגיון בפעולה הזאת,החימום גורם למתכת להתרחב בכך קל להכניס אותה למקום,כאשר המתכת מתקררת היא פשוט "ננעלת" במקום שלה בצורה טובה.

זה גרם לי לקצת לבלבול בגלל שאותה פעולה עושים בתעופה אבל הפוך,מקררים את המתכת .

כנראה שקל יותר לחמם מאשר לקרר.

פורסם

מדובר בפעולה מוכרת וידועה בתחום המכונות/ייצור.

תמיר, יש גם שילוב בין קירור של הציר (במקרר או ע"י חנקן) בנוסף לחימום של הפולי. אם נמנעים מחימום זה בגלל שמדובר במתכת שעלולה לשנות את התכונות שלה כתוצאה מהחימום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

השאלה האמיתית היא האם גם הכנתם ארוחת צהריים כלשהי לאחר חימום הפולי?

וברצינות,

יפה מאד.

תן קצת מספרים...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
השאלה היא איך חולצים אותו אחרי שהוא כבר מותקן ברכב ?

בדיוק כמו שהוציאו את הנוכחי, שסביר להניח שהורכב באותה שיטה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

היי.

מצטער על התגובה המאוחרת .

ה Q5 שבתמונה "התחדשה " בתוספת של 100 כ"ס !

ההתקנה פשוטה יחסית וארכה כשעה כולל צריבת תוכנה תומכת מבית GIAC-USA.

בעל הרכב מספר שהיה שווה להמתין....

פורסם

אכן התקנת פולי קטן יותר בסופרצ'ארג'ר מעלה הספק בצורה מאוד אגרסיבית, לרוב אפילו יותר ממה שתוכנה תיתן, כלומר אם תוכנה לבד תיתן נניח תוספת של 40 כ"ס, תוכנה+פולי כבר יתנו כ-100 כ"ס כי לפולי יש משקל גבוה.

שאלה ל-E&A,

הפולי החדש הולך לגרום לסופרצ'ארג'ר לעבוד חזק יותר, השאלה היא עד כמה עשוייה להמנע האמינות כתוצאה מהשיפור הזה?

אני שואל כי בעצמי שקלתי לא פעם להתקין פולי קטן יותר ברכב שלי, ההספק עליו יעמוד הרכב מפתה מאוד- עלות של 200$ כדי להעלות את הרכב מאיזור ה-525 כ"ס לאיזור ה-570-580 כ"ס (יש כבר תוכנה, עדכון והתאמה לפולי כמובן בחינם) אבל מפחיד מאוד העניין הזה של האמינות.

אין צורך להתייחס לרכב שלי, אני מדבר בכלליות על הפגיעה באמינות כתוצאה מהתקנת פולי קטן יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...