Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חברה תקציב עד 160,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים יקרים, כאחד שנוהג זה שנתיים על אקורד חדשה מאובזרת שעולה כ 200 אלף ש"ח ומזה כמה חודשים נוהג גם על CX5 חדשה בדגם הבסיס, אני חייב לחלוק עליכם: האבזור במאזדה מצויין ומספק וחווית הנהיגה לטעמי העולה על האקורד זאת בשל הגובה של הרכב וקוטר הגלגלים. באקורד מרגישים כל חריץ בכביש, כל באמפר, כל כביש ישן באופן יותר משמעותי מה שגורם לנסיעות ארוכות (אני נוסע כ 45 אלף בשנה) להיות מעייפות יותר. נכון שאקורד יציבה יותר בסיבובים וברוחות והעוצמה שלה מעט חזקה יותר וגם הפלסטיקה שלה מרגישה טובה יותר אך בסיכום הכללי לטעמי הגובה והגלגלים של המאזדה עושים את ההבדל בנוחות הנסיעה ובחוויה הכללית מהרכב(מקווה מתישהו לכתוב סקירה מקיפה יותר).

שמחתי לשמוע את הדעה הזאת בפורום הזה ועוד ממישהו עם ניסיון אישי.

בדרך כלל בין חובבי הרכב שוררת דעה כי רכבי מנהלים עדיפים על רכבי קרוסאוברים.

אבל צריך לזכור שהמסקנה הזאת לא חד משמעית.

לא סתם בישראל, בארה״ב וככל הנראה גם בשאר העולם, הלקוחות מעדיפים דווקא את הקרוסאוברים על רכבי מנהלים.

האדם הרגיל לא רגיש להבדלים כאלו ואחרים בתכונות הרכבים, לעומת זאת הוא ער לתכונות בולטות יותר, כמו גישה נוחה לתא המטען, כניסה ויציאה נוחים יותר לרכב ומהרכב, ישיבה גבוהה יותר ואורך כללי קצר יותר.

כנראה גם הרצון לגוון, תצורת הסדאן הארוכה של רכבי הסדאן כבר מוכרת ומשעממת.

תצורות הסטיישן של רכבי המנהלים היותר שימושיות נראות מסורבלות במקצת באורכים הנ״ל ולא נמכרות כמעט, לפחות בישראל.

אני לא חושב שהמניע הוא דווקא פוזה כמו שחושבים דווקא אלו שלא רוכשים את הקרוסאוברים, הרי רכבי המנהלים מרשימים ומקרינים יוקרתיות לא פחות ואולי אפילו יותר.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כאמור יש לי גם אקורד וגם CX5 ואני ממש לא מרגיש יותר פוזה ברכב של 166 אלף לעומת רכב של 200 אלף שח רק בגלל שהמאזדה גבוהה יותר, ובכלל התגובות ברחוב לאקורד מתלהבות יותר ועדיין וזה הדהים גם אותי, הנסיעה היום באקורד קשה לי יותר. לגבי הסיבות לכך, אני ממש לא מבין ברכבים ולכן לא יודע אם זה בשל המתלים (שאני לא יודע בדיוק מה הם ) או בגלל הגובה/גלגלים , חשובה לי המסקנה הסופית, אני מאוד מרוצה שבחרתי ב CX5 ולא ב מאזדה 6

פורסם

לאור הדרישות שלך, נתנו לך פה אופציות מעולות לרכבי מנהלים, מכולם בולטות האוקטביה 1.8 טורבו והפורד מונדאו דיזל שניהם נכנסים בתקציב שלך.

אופציה נוספת שכדאי לשקול ושנכנסת היום בתקציב שלך לאור ירידת מחיר היא הפיג'ו 3008 לדעתי ב 160 אלף תוכל אפילו לקנות את הדגם המאובזר יותר PK.

מניסיון אישי מדובר בקרוסאובר איכותי עם מנוע מעולה מוגדש טורבו ואיכות נסיעה ואחיזה נהדרים. מבחינת מקום, הרכב מאוד מרווח גם אצלי יש שני חבר'ה מאחור ויש להם הרבה מקום וגם תא המטען מרווח מאוד >בלינק תוכל לראות את המפרט הטכני. נפח תא מטען 512 ליטר!

פורסם

כמובן שנוחות היא אובייקטיבית וההעדפה היא תמיד אישית.

דוגמא ראשונה:

הרכב המשפחתי שלנו הוא פורד S-Max שנקנה חדש לפני כמעט 5 שנים.

ההתלבטות הייתה בינו לבין המונדאו לבין ה-6 (אני מדבר על חדש, אך בשנת 2009).

לאחר נסיעות מבחן ו-2 סופי שבוע שהיה אצלנו רכבי הדגמה, אישתי (שהיא הנהגת העיקרית ברכב) בחרה ב-S-Max - השיקולים היו יותר מקום וגובה מעל הכביש.

אני חושב שהיכולת הדינאמית של ה-S-Max גבוהה משל שאר הג'יפונים למיניהם, ושוב, אולי זה רק אני.

דוגמא שניה:

בחברה הקודמת שעבדתי בה היתה לי מאזדה 6 (צמודה) - 2007 ואז 2010.

כשהרכב היה יוצא למוסך הם נהגו לספק רכב חלופי - אוונסיס או אקורד.

לטעמי - הישיבה הנמוכה מאוד והקשיחות (עד גסות) בעבודת המתלים/צמיגים באקורד הייתה פשוט לא בת השוואה ל-6 (ולדעתי האוונסיס הייתה נוחה עוד יותר מה-6).

כפי שפתחתי ואמרתי - כנראה שהכל עניין של טעם אישי.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

אם רק גובה ותא מטען היו חשובים אז אנשים היו קונים מיניוואנים ולא קרוסאוברים.

אבל יש טרנד שתופס חזק, אז היצרנים משקיעים יותר בקרוסאוברים, יש יותר מבחר (לעומת מיניוואנים) וכנראה שגם הרווח נאה.

בסופו של דבר גם במנהלים וגם בקרוסאוברים יש מכוניות טובות יותר ופחות יותר מתאימות לאחד או לאחר. פשוט כרגע נראה שבתחום המכוניות הנמוכות התמורה לכסף עדיפה, אך זאת ממש לא סיבה לא להיות מרוצה ממאזדה CX5 :)

פורסם
שמחתי לשמוע את הדעה הזאת בפורום הזה ועוד ממישהו עם ניסיון אישי.

בדרך כלל בין חובבי הרכב שוררת דעה כי רכבי מנהלים עדיפים על רכבי קרוסאוברים.

אבל צריך לזכור שהמסקנה הזאת לא חד משמעית.

לא סתם בישראל, בארה״ב וככל הנראה גם בשאר העולם, הלקוחות מעדיפים דווקא את הקרוסאוברים על רכבי מנהלים.

האדם הרגיל לא רגיש להבדלים כאלו ואחרים בתכונות הרכבים, לעומת זאת הוא ער לתכונות בולטות יותר, כמו גישה נוחה לתא המטען, כניסה ויציאה נוחים יותר לרכב ומהרכב, ישיבה גבוהה יותר ואורך כללי קצר יותר.

כנראה גם הרצון לגוון, תצורת הסדאן הארוכה של רכבי הסדאן כבר מוכרת ומשעממת.

תצורות הסטיישן של רכבי המנהלים היותר שימושיות נראות מסורבלות במקצת באורכים הנ״ל ולא נמכרות כמעט, לפחות בישראל.

אני לא חושב שהמניע הוא דווקא פוזה כמו שחושבים דווקא אלו שלא רוכשים את הקרוסאוברים, הרי רכבי המנהלים מרשימים ומקרינים יוקרתיות לא פחות ואולי אפילו יותר.

או שייתכן שהאקורד פשוט נוקשה. מאזדה 6 עדיפה על הCX-5 בכל פרמטר הגיוני.

אגב, זה לא הופך את הCX-5 לרכב רע.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...