Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי סיטרואן ברלינגו, שנת 2005, עם מנוע טורבו-דיזל 2000 סמ"ק ~90 כ"ס, שעבר כבר 250 אלף.

אני מרוצה ממנו מאוד, וחשבתי להחזיקו עוד כשנה, ואז להחליפו בדגם חדש יותר.

אבל - הייתי מעורב בתאונה, שלא באשמתי, והנזק גבולי כך שאני בהחלט יכול או לקבל טוטאל לוס, או אולי, איכשהו לתקן בכ"ז.

חשבתי לקחת את הפיצוי, להוסיף קצת, ולקנות ברלינגו מ 2010. הבעיה - הבנתי שבשנים אלה יש רק מנועים עם 75 כ"ס, ושמעתי גם שהם בעיתיים יותר מהישנים. (כמו זה שיש לי).

רציתי לדעת, האם יש פה מישהו שיכול להשוות בין הדגמים, ולייעץ. עד כמה ה 75 כ"ס הוא "עגלה" ?

האם ארגיש ש"השתנמכתי" ? (כי בכל זאת, גם המנוע שאני נוסע עליו עכשיו, לא חדש...)

אני מתלבט אם לבצע את ההחלפה, או לתקן, לקבל פיצוי על ירידת ערך, ובמועד המקורי שתכננתי (כשישתחרר כסף), להחליף לדגם החדש עם מנוע 90 כ"ס + אבזור משופר.

פורסם

הרכבים האלה גם ככה קשים למכירה ונמכרים משמעותית מתחת למחירון.

ירידת הערך הפיזית שתקבל (10-15%) היא כלום לעומת מה שתצטרך להוריד כשתבוא למכור ברלינגו עם 250 אלף ק"מ אחרי תאונה בעוד שנה.

לכן, ההמלצה שלי אליך היא לקחת את הכסף, לגשת לאחת מחברות הליסינג ולקנות ברלינגו חדיש יותר (או קנגו או דובלו) במימון מלא, כאשר אתה משתמש בכסף של הברלינגו בתור כרית ביטחון למשך זמן מה.

עדיף לקנות משהו חדיש ככל האפשר, במיוחד בשוק רכבי העבודה - שמראש עובדים קשה מאוד. ככה אולי תשלם קצת יותר לבנק\חברת מימון, אבל לא תשלם כסף מיותר למוסכים.

פורסם

מבחינת השוואה בין מנועים: ה 2.0 זה מנוע פיז'ו מקורי, ותיק ועמיד. הגיע עד מודל 2007.

בשנת 2006 יצאה סדרת מנועים חדשה, פיתוח משותף של פיז'ו ופורד, בנפח 1.6 ליטר. במודל 2006, 2007 2.0 ו- 1.6 נמכרו במקביל ולאחר מכן נשאר רק ה 1.6 החדש.

המנוע הזה קיים בשתי רמות הספק - 75 ו 92 כ"ס. אין הבדלים מכאניים בינהם, אלא רק כיול וניהול שונה. בשנת 2011/12 יצא "דור שני" של המנוע הזה, עיקר השינוי הוא מעבר מ 16 שסתומים ל 8.

מנוע 1.6 אכן נחשב יותר רגיש ופחות עמיד מה 2.0, אבל יותר קל, יותר שקט, יותר חלק ויותר חסכוני בהפרש די גדול. 1 ל 16-17 זו צריכת דלק ריאלית לחלוטין.

האלה - בסוף שנת 2008 יצא ברלינגו דור חדש, אבל הוא לא החליף את הישן. עד אמצע 2012 שניהם נמכרו במקביל, ורק אז הפסיקו ליבא את הישן.

בדור הישן רוב היחידות הגיעו בגירסת 75 כ"ס ובגימור בסיסי. במודלים 2006-2008 הגיעו גם יחסית מעט גירסאות 92 כ"ס ברמת איבזור גבוהה יותר.

בדור החדש (סוף 2008 ומעלה) בהתחלה הגיעו רק גירסאות מאובזרות ו 92 כ"ס, מאמצע 2012, לאחר סיום יבוא הדור הישן הגיעו גם גירסאות בסיסיות (גימור פשוט ו 75 כ"ס) של הדור החדש.

איך נוסעת ברלינגו 75 כ"ס?

בסדר גמור. לא מדובר בעגלה.

המומנט הגבוה של המנוע עושה את העבודה, האוטו מרגיש סביר, סוחב מצויין בעליות, לא מתרגש מהעמסת משקל.

האם מדובר ברכב זריז? לא.

אבל מספיק בהחלט לכל סוגי הנסיעה, ללא שום בעיית ביצועים.

פורסם

והדגם החדש מרגיש ממש כמו פריבט (ובדגם המאובזר אפילו יותר מכך) נוח מאוד לנסיעה סוחב מצויין ומפואר,

גם בטיחותית המצב בדגם החדש השתפר, בכל מקרה גם לדעתי כדאי להשביט את הרכב ולהתקדם קדימה.

• תוכן חדש...